2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Kızlar sağlık ocağına boy kilo kontrolüne gittik. Boyu 69 çıktı hemşire ayına göre kısa dedi. Aklıma takıldı çok mu kısa sizinkiler kaç cm

Burcumm şimdi evde ölçtük eşim ile 68cm çıktı bizimki de, sen hemşirene bakma
İnternette ki referans aralığına göre de normal yani neye göre kısa demiş anlamadım 🤷🏻‍♀️

Canım öncelikle hayırlı olsun, Arkadaşlar çok güzel cevaplar vermiş bende bebek emmek istedikçe önce son kaldığım memeden başlamak şartı ile 10ar dakika ikisini de emzirirdim, sütüm azalır psikolojisine neden girdin bilmiyorum ama emzirmek senin için de bebek için keyif karşılık sevgi aktarım süreci o nedenle çok sayılara zamanlara takılma derim (birde sarılık riski geçtikten sonra bebek uyanmadıkça gece uyandırma o uyudukça uyu ki sütün atsın)
Canım çok çok teşekkürler seninkini de hepimizinkini de Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah 🙏🏻 o kadar zor alıştık ki ama şimdi okudukça sütü azalan kadınları ben de endişe ettim acaba benim de azalır mı diye şimdiden önlem almak istedim yanlış bir şey yapıyorsam doğrusunu yapmak istiyorum. Sarılık riski hiç olmadı şimdi de 33 günlük sanırım artık olmaz inşallah. Geceleri 6 saate kadar uyuyor ona rağmen uyandırmayayım mı? En fazla 6 saat uyudu bu güne kadar. Uyuya kaldığımda.🙈

Canım çok çok teşekkürler seninkini de hepimizinkini de Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah 🙏🏻 o kadar zor alıştık ki ama şimdi okudukça sütü azalan kadınları ben de endişe ettim acaba benim de azalır mı diye şimdiden önlem almak istedim yanlış bir şey yapıyorsam doğrusunu yapmak istiyorum. Sarılık riski hiç olmadı şimdi de 33 günlük sanırım artık olmaz inşallah. Geceleri 6 saate kadar uyuyor ona rağmen uyandırmayayım mı? En fazla 6 saat uyudu bu güne kadar. Uyuya kaldığımda.🙈

Maşallah diyim gece uykuları hep sorunlu olan bir kızım var benim, kesinlikle sarılık riski geçtikten sonra bebekleri gece saat kurup kaldırmaya gerek yok, seninki de geceleri normalde 2-3 saate bir kalkıyordur diye düşünüyorum... Ooohhh misss uyu dinlen, bebek mutlu sen mutlu eminim eşinde mutludur 🧿

Maşallah diyim gece uykuları hep sorunlu olan bir kızım var benim, kesinlikle sarılık riski geçtikten sonra bebekleri gece saat kurup kaldırmaya gerek yok, seninki de geceleri normalde 2-3 saate bir kalkıyordur diye düşünüyorum... Ooohhh misss uyu dinlen, bebek mutlu sen mutlu eminim eşinde mutludur 🧿
Eşim zaten mutlu çocuk odasında uyuyor biz de bebekle bizim odada 😂😂 tamam anladım çok teşekkürler 🥰 bizimki gece 4-5 saatte bir uyanıyor 🙏🏻

Burcumm şimdi evde ölçtük eşim ile 68cm çıktı bizimki de, sen hemşirene bakma
İnternette ki referans aralığına göre de normal yani neye göre kısa demiş anlamadım 🤷🏻‍♀️
Tamam canım sağ olasın. Ben de anlamadım ki genelde erkek bebekler bu aylarda 75 i buluyor dedi garip hissettim

Gece emzirmesini kesmek istiyordum ne zamandır, uyurken hep memede çünkü ve sürekli uyanıp ağlayınca meme veriyordum uyusun diye o da alışkanlık yaptı herhalde. Yatağımızın yanında yer yatağı var, ben oğlumla yatıyordum hep. Dün gece kendi yatağıma geçtim uyuyunca, sabah 4e kadar hiç meme istemedi, uyanmadı. 4te bi kere ağladı o zaman emzirdim, tekrar uykuya daldı. Ben yanındayken sürekli hareket eden mızırdanan çocuk sabaha kadar sessizce uyudu ben olmayınca 🤔 acaba boş yere mi meme veriyordum sırf uyandı diye ya da benim kokumu aldığı için mi meme istiyordu yanında yatarken. Sizler gece emzirmesini kestiniz mi kızlar? Emzirmek yerine kalkıp sallamak zor geliyor o yüzden hep meme veriyorum uyutmak için ama artık kesmem lazım 😔

Gece emzirmesini kesmek istiyordum ne zamandır, uyurken hep memede çünkü ve sürekli uyanıp ağlayınca meme veriyordum uyusun diye o da alışkanlık yaptı herhalde. Yatağımızın yanında yer yatağı var, ben oğlumla yatıyordum hep. Dün gece kendi yatağıma geçtim uyuyunca, sabah 4e kadar hiç meme istemedi, uyanmadı. 4te bi kere ağladı o zaman emzirdim, tekrar uykuya daldı. Ben yanındayken sürekli hareket eden mızırdanan çocuk sabaha kadar sessizce uyudu ben olmayınca 🤔 acaba boş yere mi meme veriyordum sırf uyandı diye ya da benim kokumu aldığı için mi meme istiyordu yanında yatarken. Sizler gece emzirmesini kestiniz mi kızlar? Emzirmek yerine kalkıp sallamak zor geliyor o yüzden hep meme veriyorum uyutmak için ama artık kesmem lazım 😔
Ben kesmedim, kilo problemi var o düzelmeden de kesme girişiminde bulunacağımı sanmıyorum.

Diş konuşulmuş. Bizimkinin 2 dişi çıktı. Şimdi yine huysuz 3. Diş mi yolda bilmiyorum artık.
Ben sadece hastaneye gidiyorum kontrole. O da 6 aylıkken takip sıklığını açabiliriz demişti yarın gideceğiz bakalım ama benim bebişin doğum boyu 45 ti. Önceki gidişimizde 65,5 tu.

Benim de bir sorum olacak sizin bebişler alkış yapıyor mu? Benimki yapmıyor. Emekliyor, tutunuyor kalkıyor.
Alkış baybay yapıyor kendi ben alkış diyorum yapıyor kapiya yaklaşın ca baybay yapıyor. Bizim daha hala dis yok etinde serlik şişlik var ama hala çıkmadı bilemedim geçte kalıyor böyle böyle sanki ya. Kapeye tutunup yürüyor boydan boya bir iki denemde tek kendisi dengede duruyor ayakta desteksiz masallah hareketler gelişim olarak iyi ilerliyoruz da bu iş birtürlü gelmedi

Ben kesmedim. Bencedd o koku hissi ilr alakalı ya yanından kalkıyorum sabah veya gece wc ye o zamanlar yokluğumu alıp ağlıyor Benimkide yediye kadar tek. Meme somurma modunda

Bende kesmedim şuan kesme planım yok ama işe başlamama 2 ay kala memeyi uyuma yöntemi olmaktan çıkarayım diyorum. Bakalım zaman ne gösterecek. Sanırım bunalıyor bebeklerimiz koku vs okey ama sıcaklık, dönme etkisi vs derken uykuları kaçıyor. Bizde de aynısı var. Biz ayrı yatmıyoruz gerçi ama ayrı yatsak daha iyi uyuyabileceğine inanıyorum gerçekten.

Alkış baybay yapıyor kendi ben alkış diyorum yapıyor kapiya yaklaşın ca baybay yapıyor. Bizim daha hala dis yok etinde serlik şişlik var ama hala çıkmadı bilemedim geçte kalıyor böyle böyle sanki ya. Kapeye tutunup yürüyor boydan boya bir iki denemde tek kendisi dengede duruyor ayakta desteksiz masallah hareketler gelişim olarak iyi ilerliyoruz da bu iş birtürlü gelmedi
Maşallah subhanallah 🧿 kız bebeklerin gelişimi önden olur derlerdi de inanmazdım hdjdj grupta görüyorum ki kız bebek farkı kesinlikle var

Alkış yapmıyor ama elimize çak yapmayı öğretmiş teyzesi 5 lik çakıyor 😂😂
Diş yyok bizde ama 1 haftaya gelir gibi sanki patlıyor damagi yarılmış azıcık
Emekliyor ayağa kalkıyor sıralıyor hatta dün akşam TV ünitesine tutunup kalkmış fark etmedim göz kapağını patlattı 😔
Boyunu bende bilmiyorum önümüzdeki hafta hastahaneye gidip kan değerlerini kontrol ettireceğim o zaman öğrenirim
Yerinde durmuyor bana yapışık bayram sonu cenazemiz vardı çok yordu beni
Taklit yapmaya başladi damak çatlatıyor sonra çak yapıyor maşallah diyim yaramazlık yapmaya gidiyor hiç gel demiyorum zaten yerdeyim devamli üstümde oynamayı vokt seviyor acıyorum mememi mem. Em diyorum çıglik. Ata ata geliyor emmeye meme müptelası bizimki masallah çekmesen sabah akşam yapışık uyur uyanır emer.

Maşallah subhanallah 🧿 kız bebeklerin gelişimi önden olur derlerdi de inanmazdım hdjdj grupta görüyorum ki kız bebek farkı kesinlikle var
Oda bir şey ya hızlı ilerlemesi günden. Gune yada aydan aya bizi şaşırtıyor geceleri oyun oynamaya başladık babasina bana birse oyuncuları arasında üçgen yapıyo sırayla bizimle oynuyor uc gecedir böyle hele ki abla abisi. Uyduumu meydan ona kalıyor tam. Vallaha yarın 23 gösterimiz var bebişle nasıl gitcem bakalım şuan düşüncem o

Tamam canım sağ olasın. Ben de anlamadım ki genelde erkek bebekler bu aylarda 75 i buluyor dedi garip hissettim

Biz daha gitmedik ama zannetmiyorum 75 olduğunu birden zaten genel bilgiler üzerinden çocuklar hakkında yorum yapan kimseyi sallamamak gerektiğini düşünüyorum. Kaç cm doğdu? Kaç haftalıkken doğdu? Genetiği nasıl? Vs vs. Bir sürü kriter var bunları bilmeden yorum yapanlar kendini geliştirmemiş insanlar benim gözümde. Sıkma canını. Düşüncesizce işini yapan birisi belli ki.

Oda bir şey ya hızlı ilerlemesi günden. Gune yada aydan aya bizi şaşırtıyor geceleri oyun oynamaya başladık babasina bana birse oyuncuları arasında üçgen yapıyo sırayla bizimle oynuyor uc gecedir böyle hele ki abla abisi. Uyduumu meydan ona kalıyor tam. Vallaha yarın 23 gösterimiz var bebişle nasıl gitcem bakalım şuan düşüncem o

Elayla mis gibi de gidilir maşallah sosyal bir bebek hatta çevreyi izlerken muhtemelen daha sakin bile olabilir ♥️

Aynen kötü günler geride kaldı, şimdi sırada daha kötü günler var sanki 😵‍💫

Kızlar benim kız sabah hapşırmaya başladı bildiğiniz sümüklü yaa ılık birşeyler de içmez ne yapabilirim

Belki fiziken zorlu olacaktır peşinde koşmak yorar insanı ama bence günden güne hep daha iyi günler geliyor arkadaşım. Neydi o öyle hiçbirşeyi anlamıyosun, canı mı yanıyo ağlıyo? Keyfi mi istedi ağladı? Ne derdi var diye diye stresleniyorduk şimdi en azından az buçuk anlatıyor bence en keyifli zamanlara giriş yaptık 😌

Yumurtayı her sabah veriyor musunuz kızlar? Bizim hemşire haftada 1 kere yazmış kağıda yumurta için, ben her kahvaltıda az az veriyordum.

Haftada 1 mi? Ay bu bilgi beni çok rahatlatır 😂 asla yumurta yemiyor kokusunu aldığı gibi kapatıyor ağzını açabilene aşk olsun. Tadım döneminde hala o yüzden pek üzülmedim yememesine ama ilerde de yemezse yerine ne koyacağım diye endişelerim vardı. Hergün önerdikleri bir şey var mı?

X