- 20 Haziran 2010
- 373
- 61
-
- Konu Sahibi ffestinalente
- #60.761
Benim de reglim gelmemişti 6. Aya kadar. Fakat 2 gün oruç tuttum sütüm azalıverdi hemen ardından reglim geldi. Yoksa daha gelmezdi sanıyorum. Emzirdiğimiz için süt 1 yıla kadar koruyabiliyor demişti doktorum.Uzun zamandır girmemiştim siteye… size bi şey sormaya geldim kızlar. Ben hala regl olmadım. Ağustos sonu doğum yapmıştım. Buna ek olarak cinsel isteğim sıfır ve bu aralar sebepsiz yere eşimden soğudum gibi hissediyorum. Gerçekten hiç yanına yanaşasın yok. Hormonal olabilir mi acaba diyorum ama sizde durumlar nasıl?
Benim oğluşum da çok sakin. oturtuyorum oyuncaklarının önüne kendi kendine takılıyor kalkayım gideyim uzanayım vs yok. Yürüteç aldım hareketlensin diye onda da çok yürüme meraklısı değil. Biraz geziniyor sonra duruyor. Fazla sakin benimki de sanki. Yormuyor beni Allah var ama ne bileyim kafama takılıyor yine de.Kucağımdan inmiyodu şimdi kucakta durmuyor ama hep yürümek istiyor. Hep biyerler karıştıracak biyerleri gezecek. Oturmak yatmak durmak yok hep yürüyecek hep yürüyecek. Yani yorgunluğum dahada arttı . Bu işin sonu yürüteç almaya gidecek sanırım.
6 mıAllah bize kolaylık versin.. Tek büyüten biri olarak çok yorucu oluyor. Gece uyanması gündüz yerinde durmaması...
Kolaylıkla çıkarsın inşallah. Bizim 6 dişimiz oldu.
Evet üstte 4 altta 2 dişimiz var.6 mıbizde sıfır henüz.
Ah biz anneler,.. Her durumu sorgularız. Her bebek farklı oluyor.. Benimkide ayaklarının üzerinde destekli durmak istiyor ve oturmak dışında ne dönmek istiyor ne emekliyor. Hepsi normal süreçler şu anda..Benim oğluşum da çok sakin. oturtuyorum oyuncaklarının önüne kendi kendine takılıyor kalkayım gideyim uzanayım vs yok. Yürüteç aldım hareketlensin diye onda da çok yürüme meraklısı değil. Biraz geziniyor sonra duruyor. Fazla sakin benimki de sanki. Yormuyor beni Allah var ama ne bileyim kafama takılıyor yine de.
Devamı geliyor.. Rahatlık nerde eeeeSağolun kızlar, bi iki haftadır geceleri çok huzursuzdu ağlayarak uyanıyordu meğer dişmiş, umarım hemencecik çıkar da rahatlarız
Aynen kötü günler geride kaldı, şimdi sırada daha kötü günler var sankiDevamı geliyor.. Rahatlık nerde eeee
Emziği hiç olmadı. Uykuları saat başı uyanıyor 4 ten sonra dalamıyor hep kucağımdaSelam kızlar benim kızım da diş çıkarırken emziği bıraktı ondan beri emmiyor emzikle uykuları uzun oluyordu şimdi hemen uyanıyor. Emerek uyuyor bideyataktan kaldırırken uyanıyor önceden emziği takardim tekrar uykuya dalardi. Sizin bebekler sizinle mi yatıyor yoksa beşiğinde mi? Emziği bırakan oldu mu?
Yenimi Bindirmiştin aklı eriyor artık kalmaz uzun benimki hic binmiyor artık ağlıyor kaldırdım geçenlerdeBenimki yürüteci sevmedi 5 dk binip alayım diye bağırıyor
Ben daha var kontrol e gidince öğrencemKızlar sağlık ocağına boy kilo kontrolüne gittik. Boyu 69 çıktı hemşire ayına göre kısa dedi. Aklıma takıldı çok mu kısa sizinkiler kaç cm
Ben 28 Mart ta gitmiştim kontrole 69 cm idi doktor kontrolü idi herhangi birşey demedi. Herşey yolunda güzel büyüyoruz dedi hatta.Kızlar sağlık ocağına boy kilo kontrolüne gittik. Boyu 69 çıktı hemşire ayına göre kısa dedi. Aklıma takıldı çok mu kısa sizinkiler kaç cm
Ben sadece hastaneye gidiyorum kontrole. O da 6 aylıkken takip sıklığını açabiliriz demişti yarın gideceğiz bakalım ama benim bebişin doğum boyu 45 ti. Önceki gidişimizde 65,5 tu.Kızlar sağlık ocağına boy kilo kontrolüne gittik. Boyu 69 çıktı hemşire ayına göre kısa dedi. Aklıma takıldı çok mu kısa sizinkiler kaç cm
Doğum kilosu ve boyuna göre nasıl yani aynı persentil eğrisinde devam ediyorsa sorun yok bence. Ben bizimkini yanlış hatırlamıyorsam 74 cmdi en son ama doğduğunda da 52 cm doğdu zaten kız bebeğe göre uzun boyumuzKızlar sağlık ocağına boy kilo kontrolüne gittik. Boyu 69 çıktı hemşire ayına göre kısa dedi. Aklıma takıldı çok mu kısa sizinkiler kaç cm
Alkış yok emekleme yok tutunup kalkmak yokDiş konuşulmuş. Bizimkinin 2 dişi çıktı. Şimdi yine huysuz 3. Diş mi yolda bilmiyorum artık.
Ben sadece hastaneye gidiyorum kontrole. O da 6 aylıkken takip sıklığını açabiliriz demişti yarın gideceğiz bakalım ama benim bebişin doğum boyu 45 ti. Önceki gidişimizde 65,5 tu.
Benim de bir sorum olacak sizin bebişler alkış yapıyor mu? Benimki yapmıyor. Emekliyor, tutunuyor kalkıyor.
Kontrole çağırır yakın zaman da diye düşünüyorum, çağırınca yazarımKızlar sağlık ocağına boy kilo kontrolüne gittik. Boyu 69 çıktı hemşire ayına göre kısa dedi. Aklıma takıldı çok mu kısa sizinkiler kaç cm
Evet 2 hafta falan oluyorYenimi Bindirmiştin aklı eriyor artık kalmaz uzun benimki hic binmiyor artık ağlıyor kaldırdım geçenlerde
50 cm doğmuştuDoğum kilosu ve boyuna göre nasıl yani aynı persentil eğrisinde devam ediyorsa sorun yok bence. Ben bizimkini yanlış hatırlamıyorsam 74 cmdi en son ama doğduğunda da 52 cm doğdu zaten kız bebeğe göre uzun boyumuz
Alıştı bebisimm ama zaten babanesi bakıyor. Yani zaten her gün gördüğü biriydi. E iyide anlaşıyolarÇok geçmiş olsun canım işe başlayınca kolay alıştı mı kerem?
Sarılık tehlikesi geçtiğinde ben ne zaman uyanır kendi isterse o zaman verdim. Hiç kendim kaldırmadım meme için. Vallahi suan uykuları fena değil o yüzden. Doktor öyle önermişti bende öyle yaptımGece uykusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar, acaba çocuğu mama - meme için hiç kaldırıyor musunuz ?
"Çocuk acıkınca kendi kalkar " deniyor ama aynı zamanda 5-6 saatten fazla aç kalmamalı da deniyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba :)
Eylül sonu doğumlu bebek için soruyorum.