2022’nin yeni ikiz gebeleri

günaydın arkadaşlar 🌸🌸 erken haftalarda rahim ağzı kısalması yaşayan oldu mu ? serklaj dışında hap iğne tedavisi gören oldu mu ? rahim ağzı uzayabiliyor mu zamanla yoksa kısalması mı azalıyor ? internette doğru düzgün bilgi bulamadım her yerde serklaj çıkıyor ama çoğul gebelere serklaj önermiyor doktorum. şu an için 32 mm ama 2 hafta önce 37 mm di .
Merhaba benim 4 yil once Kızım da 20.haftalarda kisalma oldu sadece progestan fitil ile tedavi edildi şükür kizim zamaninda doğdu bir problem olmadi. 32 kotu bir değer degil.
Benim cuma 37 ölçüldü dun 29 dendi ama ultrason yanlis mi olctu nedir perinatoloji doktoru vajinal usg ile 36 olctu iyi dedi. Birde aciklik muayenesi yaptı tam oldu🤦🏻‍♀️

Merhaba benim 4 yil once Kızım da 20.haftalarda kisalma oldu sadece progestan fitil ile tedavi edildi şükür kizim zamaninda doğdu bir problem olmadi. 32 kotu bir değer degil.
Benim cuma 37 ölçüldü dun 29 dendi ama ultrason yanlis mi olctu nedir perinatoloji doktoru vajinal usg ile 36 olctu iyi dedi. Birde aciklik muayenesi yaptı tam oldu🤦🏻‍♀️
teşekkür ederim bilgi için. benim de vajinalden ölçümde 32mm çıkmıştı. önümüzdeki hafta kontrolüm var. şu an ben de progestan fitil ve proluton iğne oluyorum. önlem amaçlı başladığını düşünüyorum doktorun. ben başta sandım ki bu böyle azalıp gidecek ama geri toparlıyormuş genelde progesteron tedavisi ile. inşallah bende de işe yarar 🙏🏼

teşekkür ederim bilgi için. benim de vajinalden ölçümde 32mm çıkmıştı. önümüzdeki hafta kontrolüm var. şu an ben de progestan fitil ve proluton iğne oluyorum. önlem amaçlı başladığını düşünüyorum doktorun. ben başta sandım ki bu böyle azalıp gidecek ama geri toparlıyormuş genelde progesteron tedavisi ile. inşallah bende de işe yarar 🙏🏼
Icini ferah tut. Zaten onem amacli progestan baslamis doktorun o cok etki eder merak etme. Ve olcumun de fena değil. Saglikla kucagina al insallah🤲

Kullanışlı bence bebek dönmeye başlayana kadar yatabilir üzerinde
Peki ortopedik yastığa gerek varmi sizce . Ben yastiksiz yatirmayi dusunuyorum biraz egim vererek ama bu kafa şekli falan son zamanlarda çok gündem bazen sağa bazen sola bazen de düz yatırsak yetmez mi ki . Eskiden diyorum ortopedik yastık mi vardı bilemedim siz alicakmisiniz

Peki ortopedik yastığa gerek varmi sizce . Ben yastiksiz yatirmayi dusunuyorum biraz egim vererek ama bu kafa şekli falan son zamanlarda çok gündem bazen sağa bazen sola bazen de düz yatırsak yetmez mi ki . Eskiden diyorum ortopedik yastık mi vardı bilemedim siz alicakmisiniz
biraz sağa sola eğimli yatırmak zaten kusmalarda falan da daha güvenli diye biliyorum. düz kafa yastığı alınabilir yine ama bi sağ bi sol bi düz yatırmak daha mantıklı. en azından ben hep öyle gördüm 😅

Bende kızımı hep sağa sola yatırmıştım güvenlik açısından. Ben hep yastık kullandım ya bebek yastığı ama kullanmayanlarda var bilemiyorum hangisi doğru

kızlar benim iyiden iyiye bel sırt ağrılarım başladı 30+2 yim sizde ne zaman başladı durumlar nasıl 600metreden fazla falan gidemiyorum uzun sure oturamiyorum. Ben mi birden çok agirlastim yoksa normal mi böyle olması??

Canım ben 20. Haftamdayim ama dünden beri belime sağ tarafta sancı giriyor gece boyunca sırtım da ağrıdı oldu

Merhaba herkese, bir sorum olacaktı. Şuan 14+5 haftalığım. Daha önceden bilet alınmış bir yurtdışı seyahat planımız vardı Ocak ayında 27-28. Haftama denk geliyor. Vize alacağız ama çok kararsızım bir sıkıntı Yaşar mıyız gitmesek mi diye kararsızım. Bir yandan gitmeyi de çok istiyorum bir daha zor fırsatımız olacağını biliyorum. Aranızda bu haftalarda yurtdışı seyahati yapan var mı? Yolculuk 3 saat civarı gezi toplam 7 gün, İkiz olmasa hiç düşünmezdim ama ikiz olması düşündürüyor

Merhaba herkese, bir sorum olacaktı. Şuan 14+5 haftalığım. Daha önceden bilet alınmış bir yurtdışı seyahat planımız vardı Ocak ayında 27-28. Haftama denk geliyor. Vize alacağız ama çok kararsızım bir sıkıntı Yaşar mıyız gitmesek mi diye kararsızım. Bir yandan gitmeyi de çok istiyorum bir daha zor fırsatımız olacağını biliyorum. Aranızda bu haftalarda yurtdışı seyahati yapan var mı? Yolculuk 3 saat civarı gezi toplam 7 gün, İkiz olmasa hiç düşünmezdim ama ikiz olması düşündürüyor
İkiz gebelik 28. Hafta ve sonrası seyahat yasak malesef canım

Ben de ikiz gebelikte riskli haftalar diye biliyorum. Ben 17. haftamdayım. 1 saatlik yola bile çıkmıyorum. Yolculuğun etkileyeceğini düşünüyorum.

Tekil gebelikte 36 çoğulda ise 32 den sonra uçuşa izin vermiyor havayolu şirketleri 28den itibaren doktor raporu isteniyor

Çift yumurta ikiziyse belki sıkıntı olmayabilir. Tek yumurta ikizleri daha riskli. Çok dikkat etmek gerekiyor

Tekil gebelikte 36 çoğulda ise 32 den sonra uçuşa izin vermiyor havayolu şirketleri 28den itibaren doktor raporu isteniyor
Sana kalmış canım ama 3 saat o koltukta oturmak bana işkence gibi gelirdi ya, yinede sen bilirsin tabii umarım güzel geçer yolculuğun😊

Kızlar selam , karnım yamuk benim sizinde öyle mi ? sola yatsam o tarafa toplanıyor sanki ...

Kızlar doktor doğum için 21 kasım tarihini verdi çok heyecanlıyım❤️ 33 haftalık oldum bebeklerin ikisi de 2 kilo şua. Son 1 ayım kaldı 💕

X