Daha önce hiç böyle bir şey duymadım doğru olduğunu sanmıyorum nerde okudun? Bebek rahme düştükten sonra verilen tüm ilaçlar normal gebelerin kendi kendine salgıladıkları hormonlar zaten. Biz yapay yolla kaldığımız için dışardan aldık.Tüp bebek te verilen ilaçlardan kaynaklı anomali risklerinin yüksek olduğunu okudum daha da korkmaya başladım
Hiç sanmıyorum böyle birşey olduğunu. Kendine zehir etme hamileliği bu düşüncelerleTüp bebek te verilen ilaçlardan kaynaklı anomali risklerinin yüksek olduğunu okudum daha da korkmaya başladım
Hatta tüp bebekte bir tık daha düşük diye duydum ben çünkü sağlıklı embriyoyu koyuyolar diye duydum yanlışmıyım?Daha önce hiç böyle bir şey duymadım doğru olduğunu sanmıyorum nerde okudun? Bebek rahme düştükten sonra verilen tüm ilaçlar normal gebelerin kendi kendine salgıladıkları hormonlar zaten. Biz yapay yolla kaldığımız için dışardan aldık.
Evet en sağlıklısı seçiliyor genetik olarak bir problem varsa da genelde tutmuyor zaten. Tabiki her şeye rağmen engelli ya da başka bir sağlık sorunu olan bebekler dünyaya gelebilir her tür gebelikte ama şu sebepten denilemez sebebi biliyor olsalar tıp dünyası büyük çığır açmış olurdu. Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin inşallah.Hatta tüp bebekte bir tık daha düşük diye duydum ben çünkü sağlıklı embriyoyu koyuyolar diye duydum yanlışmıyım?
İlaçlar anomaliye sebep olsaydı benimkiler insana benzemezdiTüp bebek te verilen ilaçlardan kaynaklı anomali risklerinin yüksek olduğunu okudum daha da korkmaya başladım
Ben de ilk haftadan dışarı çıkaracağım gezeceğiz diyordum ama şu anda puset en gereksiz araçmış diyorum. Sadece doktora gittiğimiz zamanlarda ve şehirler arası yolculukta kullandık. Bebek arabası ile çok nadir kullanmışızdır. Onun yerine bebek arabasını ayrı alıp. Pusetleri de oradan buradan geçici temin edip arabada kullanabilirdik diye düşünüyorum. İki bebekle sık sık dışarı çıkabilme büyük külfet. Zaten ilk zamanlar çok yorucu olduğu için en ufak boşlukta artık insan uyumak istiyorSanırım 1 sene kullanılıyormuş. Tüm arabalar baston dışında değiştirmek gerekiyor diye biliyorum. Yada bekleyip baston alınır. Ama ben gezmeyi sevdiğim için ilk aydan dışarı çıkarım
tam da merak ettiğim bir konuydu , 0-6/9 aya kadar kullanılan puset gerekli mi diye. ikiz bebek bekliyorum ve çoğu şeyden 2 tane gerektiği düşünülürse elzem olmayan şeyleri elemeye karar vermiştim. ama pusetten emin olamıyordum. bazıları da çok gerekli olduğunu söylüyordu.Ben de ilk haftadan dışarı çıkaracağım gezeceğiz diyordum ama şu anda puset en gereksiz araçmış diyorum. Sadece doktora gittiğimiz zamanlarda ve şehirler arası yolculukta kullandık. Bebek arabası ile çok nadir kullanmışızdır. Onun yerine bebek arabasını ayrı alıp. Pusetleri de oradan buradan geçici temin edip arabada kullanabilirdik diye düşünüyorum. İki bebekle sık sık dışarı çıkabilme büyük külfet. Zaten ilk zamanlar çok yorucu olduğu için en ufak boşlukta artık insan uyumak istiyor
baştan beri okumuştum şu haberinizi görmek için çok sevindim inankiHerkese günaydın, dün doktorum aradı. Amniyosentez ve kordosentez sonuçlarımızda binlerce şükür iki bebeğimizde de down sendromu bulgusuna rastlanmadıFetal dna da risk çıkma nedeni muhtemelen şu, kordosentezde erkek bebekten kıza kan akışı tespit edilmiş. Bu çift yumurta ikizlerinde beklediğimiz bişey değil, ama literatür taradık örnekleri az da olsa var dedi. Bu kan akışını genetik inceliyor 2 hafta sonra sonuçları değerlendircekler ama riski çok şükür ki atlattık Dua eden, merak eden, iyi dileklerini gönderen herkese çok teşekkür ederim Hamileliğimin 2 ayı zehir oldu, umarım bundan sonrasında kan akışı ile ilgili de güzel haberler gelir kalan son haftalarımızı huzurla geçiririz
Yok yanlış anlaşılmasın lütfen, puset gereksiz demiyorum. Hatta hastane çıkışında bile puseti görmek istiyorlar. Benim demek istediğim şu biz bebek arabası bakarken çoğu kişi kendi pusetlerini vermeyi teklif etti. Biz de bebek arabasına uyumlu olması ve takım olması adına kabul etmedik, gittik yenisini aldık. Hiç gerek yokmuş. Pusetler ile bebek arabasını aynı anda çok nadir kullandık. Onun yerine ikinci el alınabilinir veya veren birisi varsa kabul edilebilinir. Eğer arabada oto koltuğu 0m+ ise o zaman da hastane çıkışı için belki ödünç puset bulunabilir. Pusetin artısı bebekler arabada uyuduğunda eve çıkarırken uyandırmadan götürebilmek ya da doktora filan gidildiğinde pusetleri ile taşımak.tam da merak ettiğim bir konuydu , 0-6/9 aya kadar kullanılan puset gerekli mi diye. ikiz bebek bekliyorum ve çoğu şeyden 2 tane gerektiği düşünülürse elzem olmayan şeyleri elemeye karar vermiştim. ama pusetten emin olamıyordum. bazıları da çok gerekli olduğunu söylüyordu.
ama şimdi sanırım elenecekler arasında 1. sıraya yerleşti.
peki bebek arabasını yan yana olan baston arabalardan mı aldınız yoksa önlü arkalı olan modeller de tercih edilebilir mi ?
Çok çok teşekkür ederimbaştan beri okumuştum şu haberinizi görmek için çok sevindim inanki
Asla elemem pusetleri, ilk zamanlar surekli doktora gidiliyor, 0 no oto koltugunuz yok ise nasil cikacak bebekler?? evde surekli kucakta tutmaktan yoruldugunuzda icinde uyutacaksiniz sahane sallaniyorlar. Yaninizda kimse yoksa tuvaletin kapisinda bile birakmak gerekebiliyor. 3.Cocugum ucunde de tele tepe kullandim. Belki 2.el alinabilir o butcenizle alakalitam da merak ettiğim bir konuydu , 0-6/9 aya kadar kullanılan puset gerekli mi diye. ikiz bebek bekliyorum ve çoğu şeyden 2 tane gerektiği düşünülürse elzem olmayan şeyleri elemeye karar vermiştim. ama pusetten emin olamıyordum. bazıları da çok gerekli olduğunu söylüyordu.
ama şimdi sanırım elenecekler arasında 1. sıraya yerleşti.
peki bebek arabasını yan yana olan baston arabalardan mı aldınız yoksa önlü arkalı olan modeller de tercih edilebilir mi ?
ben de prego 2071 düşünüyorum memnun kalmanız ve tek başınıza açma kapama yapmanız güzel haber olduAsla elemem pusetleri, ilk zamanlar surekli doktora gidiliyor, 0 no oto koltugunuz yok ise nasil cikacak bebekler?? evde surekli kucakta tutmaktan yoruldugunuzda icinde uyutacaksiniz sahane sallaniyorlar. Yaninizda kimse yoksa tuvaletin kapisinda bile birakmak gerekebiliyor. 3.Cocugum ucunde de tele tepe kullandim. Belki 2.el alinabilir o butcenizle alakali
Bebek arabasini da dogduklari gunden beri kullaniyorum. Baston puset sevmiyorum cabuk devriliyor, Prego 2071 kullaniyorum memnunum. Onlu arkali modellerde tekmeler basladikca rahat olmuyor, cift yonlu ayarlanabilen ustlu alti modeller hem bunu onler hem de dar kapilardan kolayca gecersiniz Tek basima kontrolu, acip kapamasi rahat, yag gibi kayiyor.
Ucuş icin uygun degil, hatta hicbir ikiz puseti uygun degil. Benim gibi seyahati cok sevenlerdenseniz IATA kurallari geregi yetiskin basina 1 bebek dusecek sekilde cok ucuz ve kompakt birer Ucus arabasi alabilirsiniz. Bu hafta itibariyle THY kabin boy dahi olsa arabalari iceri almamaya baslamis diye duydum bilginize...
2071 ve 0-36 koltuk da olabilir. Bebek arabasi tam yattigi icin is gorecektir. Ben bu ay o moda gececegim. Gonlume ve butceme gore oto koltugunu buldugumda...ben de prego 2071 düşünüyorum memnun kalmanız ve tek başınıza açma kapama yapmanız güzel haber oldu
pusetleri almayıp 0-36 kg olan oto koltuklarından almayı düşünmüştüm aslında. evde kullanmak için de yana sallanan ana kucaklarından buldum bi model. puset konusunu biraz daha detaylandırmalıyım o zaman.
tecrübelerinizi aktarmanız çok kıymetli , benim ilk gebeliğim ve her şey tahminle planlamakla ilerlemiyor. konunun daha takipçisiyim, teşekkür ederim
Ben de puset almayı düşünmüyorum direk oto koltuğu alalım diyorum sizin dediklerinize göre mantıklı düşünmüşüm öyle mi yapılmasını tavsiye edersiniz?Ben de ilk haftadan dışarı çıkaracağım gezeceğiz diyordum ama şu anda puset en gereksiz araçmış diyorum. Sadece doktora gittiğimiz zamanlarda ve şehirler arası yolculukta kullandık. Bebek arabası ile çok nadir kullanmışızdır. Onun yerine bebek arabasını ayrı alıp. Pusetleri de oradan buradan geçici temin edip arabada kullanabilirdik diye düşünüyorum. İki bebekle sık sık dışarı çıkabilme büyük külfet. Zaten ilk zamanlar çok yorucu olduğu için en ufak boşlukta artık insan uyumak istiyor
Ev terliği mi? Tavsiyeniz var mı? Ay Allah yardımcımız olsunArkadaşlar gördüğüm kadarıyla yavaş yavaş alışverişlerinizi yapıyorsunuz. Alışveriş çantasına kendiniz için süper rahat, anatomik terlik de ekleyebilirsiniz. Bütün gün ayakta durmaktan insanın ayakları ağrıyor artık.
Biri 2 biri 2.1 cikti . 20+5 de oldum ayrıntılıyiEvet ayrıntılıda net belli oldu
Kızlar detaylı ultrasonda bebeklerinizin ense kalınlığı kaç çıktı yazar mısınız