2022’nin yeni ikiz gebeleri

Tüp bebek te verilen ilaçlardan kaynaklı anomali risklerinin yüksek olduğunu okudum daha da korkmaya başladım
Daha önce hiç böyle bir şey duymadım doğru olduğunu sanmıyorum nerde okudun? Bebek rahme düştükten sonra verilen tüm ilaçlar normal gebelerin kendi kendine salgıladıkları hormonlar zaten. Biz yapay yolla kaldığımız için dışardan aldık.

Tüp bebek te verilen ilaçlardan kaynaklı anomali risklerinin yüksek olduğunu okudum daha da korkmaya başladım
Hiç sanmıyorum böyle birşey olduğunu. Kendine zehir etme hamileliği bu düşüncelerlefetal dna yaptır eğer çok kafana takıyosan en azından rahatlarsın önüne bakarsın

Hatta tüp bebekte bir tık daha düşük diye duydum ben çünkü sağlıklı embriyoyu koyuyolar diye duydum yanlışmıyım?

Hatta tüp bebekte bir tık daha düşük diye duydum ben çünkü sağlıklı embriyoyu koyuyolar diye duydum yanlışmıyım?
Evet en sağlıklısı seçiliyor genetik olarak bir problem varsa da genelde tutmuyor zaten. Tabiki her şeye rağmen engelli ya da başka bir sağlık sorunu olan bebekler dünyaya gelebilir her tür gebelikte ama şu sebepten denilemez sebebi biliyor olsalar tıp dünyası büyük çığır açmış olurdu. Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin inşallah.

İlaçlar anomaliye sebep olsaydı benimkiler insana benzemezdi
Çuvalla ilaç kullandım doğuma kadar
Normal seyreden gebeliklerde progestan falan en gec 12.haftada bırakılıyor ben doğuma kadar kullandım
Onun dışında progestan hem fitil hem iğne, tansiyon ilacı, insülin, kan sulandırıcı, tiroid ilacı ve demir, d vitamini, kalsiyum, magnezyum kullandım
Saatte bir ilaç içiyordum çok şükür ikisi de sağlıklı
Korkma Allahın izniyle sapasağlam kucağına alacaksin

Sanırım 1 sene kullanılıyormuş. Tüm arabalar baston dışında değiştirmek gerekiyor diye biliyorum. Yada bekleyip baston alınır. Ama ben gezmeyi sevdiğim için ilk aydan dışarı çıkarım
Ben de ilk haftadan dışarı çıkaracağım gezeceğiz diyordum ama şu anda puset en gereksiz araçmış diyorum. Sadece doktora gittiğimiz zamanlarda ve şehirler arası yolculukta kullandık. Bebek arabası ile çok nadir kullanmışızdır. Onun yerine bebek arabasını ayrı alıp. Pusetleri de oradan buradan geçici temin edip arabada kullanabilirdik diye düşünüyorum. İki bebekle sık sık dışarı çıkabilme büyük külfet. Zaten ilk zamanlar çok yorucu olduğu için en ufak boşlukta artık insan uyumak istiyor

Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla yavaş yavaş alışverişlerinizi yapıyorsunuz. Alışveriş çantasına kendiniz için süper rahat, anatomik terlik de ekleyebilirsiniz. Bütün gün ayakta durmaktan insanın ayakları ağrıyor artık.

tam da merak ettiğim bir konuydu , 0-6/9 aya kadar kullanılan puset gerekli mi diye. ikiz bebek bekliyorum ve çoğu şeyden 2 tane gerektiği düşünülürse elzem olmayan şeyleri elemeye karar vermiştim. ama pusetten emin olamıyordum. bazıları da çok gerekli olduğunu söylüyordu.
ama şimdi sanırım elenecekler arasında 1. sıraya yerleşti.
peki bebek arabasını yan yana olan baston arabalardan mı aldınız yoksa önlü arkalı olan modeller de tercih edilebilir mi ?

baştan beri okumuştum şu haberinizi görmek için çok sevindim inanki

Yok yanlış anlaşılmasın lütfen, puset gereksiz demiyorum. Hatta hastane çıkışında bile puseti görmek istiyorlar. Benim demek istediğim şu biz bebek arabası bakarken çoğu kişi kendi pusetlerini vermeyi teklif etti. Biz de bebek arabasına uyumlu olması ve takım olması adına kabul etmedik, gittik yenisini aldık. Hiç gerek yokmuş. Pusetler ile bebek arabasını aynı anda çok nadir kullandık. Onun yerine ikinci el alınabilinir veya veren birisi varsa kabul edilebilinir. Eğer arabada oto koltuğu 0m+ ise o zaman da hastane çıkışı için belki ödünç puset bulunabilir. Pusetin artısı bebekler arabada uyuduğunda eve çıkarırken uyandırmadan götürebilmek ya da doktora filan gidildiğinde pusetleri ile taşımak.

Bizim aldığımız bebek arabası peg perego book for two (yanyana baston tarzı). Buna bir aparat daha alıp onun üzerine pusetleri takabiliyoruz. Bebek arabasını çok kullanmadık ama şu ana kadarki kullanımdan memnunuz. Özellikle bunu tercih etme sebebimiz sağlam olması. Dağ bayır dolaşmayı sevdiğimiz için o tarz patikalarda da kullanılabiliyor olması. Önlü arkalı modelleri incelediğimizde eksileri bizim için fazlaydı. O nedenle tercih etmedik.

Asla elemem pusetleri, ilk zamanlar surekli doktora gidiliyor, 0 no oto koltugunuz yok ise nasil cikacak bebekler?? evde surekli kucakta tutmaktan yoruldugunuzda icinde uyutacaksiniz sahane sallaniyorlar. Yaninizda kimse yoksa tuvaletin kapisinda bile birakmak gerekebiliyor. 3.Cocugum ucunde de tele tepe kullandim. Belki 2.el alinabilir o butcenizle alakali
Bebek arabasini da dogduklari gunden beri kullaniyorum. Baston puset sevmiyorum cabuk devriliyor, Prego 2071 kullaniyorum memnunum. Onlu arkali modellerde tekmeler basladikca rahat olmuyor, cift yonlu ayarlanabilen ustlu alti modeller hem bunu onler hem de dar kapilardan kolayca gecersiniz Tek basima kontrolu, acip kapamasi rahat, yag gibi kayiyor.
Ucuş icin uygun degil, hatta hicbir ikiz puseti uygun degil. Benim gibi seyahati cok sevenlerdenseniz IATA kurallari geregi yetiskin basina 1 bebek dusecek sekilde cok ucuz ve kompakt birer Ucus arabasi alabilirsiniz. Bu hafta itibariyle THY kabin boy dahi olsa arabalari iceri almamaya baslamis diye duydum bilginize...

ben de prego 2071 düşünüyorum memnun kalmanız ve tek başınıza açma kapama yapmanız güzel haber oldu
pusetleri almayıp 0-36 kg olan oto koltuklarından almayı düşünmüştüm aslında. evde kullanmak için de yana sallanan ana kucaklarından buldum bi model. puset konusunu biraz daha detaylandırmalıyım o zaman.
tecrübelerinizi aktarmanız çok kıymetli , benim ilk gebeliğim ve her şey tahminle planlamakla ilerlemiyor. konunun daha takipçisiyim, teşekkür ederim

2071 ve 0-36 koltuk da olabilir. Bebek arabasi tam yattigi icin is gorecektir. Ben bu ay o moda gececegim. Gonlume ve butceme gore oto koltugunu buldugumda...

Ben de puset almayı düşünmüyorum direk oto koltuğu alalım diyorum sizin dediklerinize göre mantıklı düşünmüşüm öyle mi yapılmasını tavsiye edersiniz?

Ev terliği mi? Tavsiyeniz var mı? Ay Allah yardımcımız olsun

Kızlar fikir olması açısından yazıyorum. Ben de hiç aklımda olmayan bi bebek arabası aldım bugün geldi eve ve çok beğendik çok kullanışlı ve hafif kapandığında baya küçülüyor yan yana olan modellerden, İnglesina markası, bu markanın ikiz arabası olduğunu bile bilmiyordum mağazada denk geldi satıcı kalitesini anlata anlata bitiremedi fakat 12000 fiyatı ve bizi çok aşıyordu. Ana merkezi arayıp onay aldılar Teşhir ürününü 6800e bize sattılar. Teşhir olduğu için garantisi yok sadece. Zaten 2yılda da sorun çıkarması pek mümkün olan bir marka değil. Onun dışında her şeyi temiz ve sağlam zaten ikiz arabasına bakmaya gelenlerin sayısı belli hiç sorun etmedim öyle olmasını ikinci el bile bakıyordum. Bizim nasibimizmiş dedik direk. Pregoya baktım hiç içime sinmedi alt üst olması ve ağır olması, alttaki çok alttaydı ve arkadakinin alanı çok küçüktü bilmiyorum herkesin kendi tecrübesi tabi. Benimkini tavsiye ederim düşünenlere henüz kullanmamış olsam da odadaki varlığı bugünkü mutluluk sebebim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…