2022’nin yeni ikiz gebeleri

Yaa benim hala nerde doğum yapcağım belli değil. Bu gidişimde konuşcam hocayla, bizim sıkıntılı süreçlerden bi türlü sıra gelmedi ki bu mevzuya. Biz hep özelde yapmayı istiyorduk ama inşallah sonum ege üniversitesi olmaz🙈 Doktorum perinatolog oranın hocası çünkü. Allah kimseyi eğitim araştırmalara düşürmesin sinir küpü olup çıkıyorsun ama tüm işlemlerim orda oldu hocanın özel hastasıyım diye sıkıntı yaşamadım gerçi
Artık bu gidişinde konuşursunuz, sen isteğini belirtirsin muhakkak bir yol bulursunuz. İnşallah gönlündeki gibi olsun da o stresli zamanlarda bir de onu düşünme🍀

Artık bu gidişinde konuşursunuz, sen isteğini belirtirsin muhakkak bir yol bulursunuz. İnşallah gönlündeki gibi olsun da o stresli zamanlarda bir de onu düşünme🍀
Aynen canım nihayet mevzuya sıra geldi. 20. haftada sıkıntılar nedeniyle doktorumu değiştirip perinatologla devam ediyorum. Özelde de yapıyormuş doğumları ama sanırım yenidoğan yoğun bakımı olmalı dimi bizim hastanelerde

Kızlar günaydın,
Nefes nefese kalanınız oluyor mu yaa. Son 1-2 gündür çok konuştuğumda bile nefes nefese kaldığımı fark ettim. Bi de sanırım ağırlaşmaya başladık anca anca anlıyorum. 27 haftayı 7 kg ile bitirdim ama dökülmeye başlıcam yakında sanki şikayetlerle🙈
Bu durum bende 20.haftada basladi . Neden acaba biraz durup sakinkesip nefesimi aliyorum sonra duzene girince devam ediyorum

bugun detaylı ultrasona girdim. Bir kız bir erkek görünüyor.

Kızda hersey normal ancak erkekde kalbinde parlaklık göründü. Onun dısında oğlumunda herseyi normal . Ense kalınlığı burun kemiği vs olusmuş. Kendi doktoruma da sonucu gösterdim. Gelişim geriliği olmadığı i.çin bir sorun olduğunu düşünmüyorum dedi. Hatta erkek kızdan 5 gün önde gidiyor.
Perinatoloji ve kendi doktorum nipty testi önerdi. En azından içimiz rahat etsin diyorlar.
ikiz olduğu için nipt sonrası amniyosenteze kadar gidebilir .

Yani içim çok kötü kızlar. Öğrendiğimden beri nefes almıyorum sanki.

benzer durumu yaşayan duyan oldu mu ?
Senin bi kiz bi erkek oldugu ayrintili da mi belli oldu yoksa onceden belli miydi. Canim kotu dusunme o parlaklik konusunu cok duydum ben insallah gecici birseydir

teşekkür ederim, ben de genel olarak böyleyim ama şu 1 hafta fast food ve kızartmaya düştüm. kendimi frenlemem gerekiyor demek ki.
Canım ben de malesef eras0201 eras0201 ın tam tersine hiç dikkat edemiyorum. Son ayıma kadar genelde yatarak geçirdim hamileliğimi ve canım ne isterse veya ne bulursam onu yedim. Kahvaltımı iyi yapmaya çalışıyorum onun dışında ne varsa onu yiyorum dışardan hazır yemek de çok yedim veya canım abur cubur çekerse de yiyorum. Bunları keşke yapmasam ama hem pek iradeli olamadım hem de pek mutfağa giremedim sağlıklı menüler için malesef. Hem yememe dikkat etmedim hem de hareketsiz bir gebelik geçiriyorum ona rağmen 5kilo olmasına ben de çok şaşırıyorum bünye meselesi heralde. Ya da bundan sonra hızlı alırım belki. Bi de ben kilolu hamile kaldım boyum 160 kilo 65dim 70oldum. Zayıf olanlar daha çok alıyor onunla da alakalı olabilir.

Merhaba. Ben de ayakta kalmakta zorlanıyorum. İlk gebeliğimde doğuma yakın ağırlaştığımı hissetmiştim. Bunda ise şimdiden karnımı taşıyamıyorum😅 30lu haftalarda nasıl olacak korkmuyor değilim. Gebeliğe başladığım ağırlığımdan 3 kg fazlayım. Ama iştahım artmaya başladı bu sıralar.

Yaa benim hala nerde doğum yapcağım belli değil. Bu gidişimde konuşcam hocayla, bizim sıkıntılı süreçlerden bi türlü sıra gelmedi ki bu mevzuya. Biz hep özelde yapmayı istiyorduk ama inşallah sonum ege üniversitesi olmaz🙈 Doktorum perinatolog oranın hocası çünkü. Allah kimseyi eğitim araştırmalara düşürmesin sinir küpü olup çıkıyorsun ama tüm işlemlerim orda oldu hocanın özel hastasıyım diye sıkıntı yaşamadım gerçi
Bebekler açısından yoğun bakımları çok iyi oluyormuş ama doğumlar nasıldır bilmiyorum muhtemelen eşlerimiz öyle hastanelerde servise bile giremezler kadın bölümü diye. Ben de fakülteyi bi düşündüm de vazgeçtim. Özel hastanem de 10bin diyor şuanda 🥹

Merhaba. Ben de ayakta kalmakta zorlanıyorum. İlk gebeliğimde doğuma yakın ağırlaştığımı hissetmiştim. Bunda ise şimdiden karnımı taşıyamıyorum😅 30lu haftalarda nasıl olacak korkmuyor değilim. Gebeliğe başladığım ağırlığımdan 3 kg fazlayım. Ama iştahım artmaya başladı bu sıralar.
Ağırlaşma hissi çok fena sabit ayakta duramıyorum ben de ya yürümem ya da oturmam gerekiyor elimde bi sandalyeyle geziyorum evin içinde resmen. Kiloyla da alakası yok bu ağırlaşmanın yoksa çok almadık değil mi.

Ağırlaşma hissi çok fena sabit ayakta duramıyorum ben de ya yürümem ya da oturmam gerekiyor elimde bi sandalyeyle geziyorum evin içinde resmen. Kiloyla da alakası yok bu ağırlaşmanın yoksa çok almadık değil mi.
Bacaklarım isyan ediyor resmen taşıyamam seni diye. Ayakta sabit kalmak zor benim için de.
Bu arada benim zaman zaman vajinamda ağrı oluyor, baskı şeklinde. İnce sızılar bir de. Haftaya kontrolüm var, doktoruma soracağım. Aranızda yaşayan var mı bu tarz ağrı?

Bacaklarım isyan ediyor resmen taşıyamam seni diye. Ayakta sabit kalmak zor benim için de.
Bu arada benim zaman zaman vajinamda ağrı oluyor, baskı şeklinde. İnce sızılar bir de. Haftaya kontrolüm var, doktoruma soracağım. Aranızda yaşayan var mı bu tarz ağrı?
Ben. Doktorum nbl osteo formula verdi bunu söylediğimde. Onlar kramp dedi 😐 üç gün önce de magnezyum toz ekledi. Kalsiyum magnezyum eksildikçe daha çok oluyor sanırım bu şikayetler.

Kızlar bu bebek arabaları için ne düşünüyosunuz? Bu da doona’nın benzetmesi bir ürün. Bundan 2 tane alıyım ve parça alıp yanyana sabitliyim diyorum iki bebek arabası süremem diye. Pratik ve oto koltuğuna dönüşmesi hoşuma gitti.

Eklentiler

• 5CC20F50-402C-4D79-9B26-37D25A7E084E.png
    5CC20F50-402C-4D79-9B26-37D25A7E084E.png
    531,4 KB · Görüntüleme: 51
Aynen canım nihayet mevzuya sıra geldi. 20. haftada sıkıntılar nedeniyle doktorumu değiştirip perinatologla devam ediyorum. Özelde de yapıyormuş doğumları ama sanırım yenidoğan yoğun bakımı olmalı dimi bizim hastanelerde
Muhakkak, kendi de olmayan bir hastaneyi önermez mantıklı bakıldığında. Bu bebikolar zaten erken gelmeye meyilli, 34-35ten sonra iyi kiloda doğmaları lazım ki küvöz ihtiyacı olmasın. Hakkımızda hayırlısı, günün sonunda sağlıkla kucağımıza alıp evimize gelelim de biz hepsini baştan bilerek çıkıyoruz yola zaten❤️❤️

Senin bi kiz bi erkek oldugu ayrintili da mi belli oldu yoksa onceden belli miydi. Canim kotu dusunme o parlaklik konusunu cok duydum ben insallah gecici birseydir
Evet ayrıntılıda net belli oldu
Kızlar detaylı ultrasonda bebeklerinizin ense kalınlığı kaç çıktı yazar mısınız

Kızlar bu bebek arabaları için ne düşünüyosunuz? Bu da doona’nın benzetmesi bir ürün. Bundan 2 tane alıyım ve parça alıp yanyana sabitliyim diyorum iki bebek arabası süremem diye. Pratik ve oto koltuğuna dönüşmesi hoşuma gitti.
Sen yurtdışında yaşadığın için fiyatlar çok makul aralıkta o yüzden mantıklı alman bence. Türkiye şartında düşünürsek hem çok pahalı hem de çok kısa süre kullanılıyorlar biraz büyüyünce başka arabaya geçmek gerekiyor o yüzden uzun vadede kullanışlı değil. Dediğim gibi şartlara göre düşünmek lazım ☺️

Sen yurtdışında yaşadığın için fiyatlar çok makul aralıkta o yüzden mantıklı alman bence. Türkiye şartında düşünürsek hem çok pahalı hem de çok kısa süre kullanılıyorlar biraz büyüyünce başka arabaya geçmek gerekiyor o yüzden uzun vadede kullanışlı değil. Dediğim gibi şartlara göre düşünmek lazım ☺️
Sanırım 1 sene kullanılıyormuş. Tüm arabalar baston dışında değiştirmek gerekiyor diye biliyorum. Yada bekleyip baston alınır. Ama ben gezmeyi sevdiğim için ilk aydan dışarı çıkarım🤣

X