2022’nin yeni ikiz gebeleri

bizde kankayız da doğum sonrası da vaktimiz olmayacağını düşünüyoruz iyice ev arkadası olmak var

bizde kankayız da doğum sonrası da vaktimiz olmayacağını düşünüyoruz iyice ev arkadası olmak var
Ben doktora sormadım ama o da yasaklamadığı için ikiz gebeliğimin 2. Trimestrda ilişkimiz oluyor. 3. Trimestrda ise orgazm olmayıp bana rahat olan ve güvenli bulduğum şekilde sürdürmeyi düşünüyorum. Çünkü doğumdan sonra minimum 6 ay fırsat bulamayız diye düşünüyorum. Eşim bunun için ısrarcı değil, bebekleri düşünüyor ama ben onu da bu süreçte mağdur bırakmak istemem. Bu ikimize de rahatlama ve yakın iletişim sunuyor çünkü. Yeterki riskli ve yasaklı bir durum olmasın tabi.

Benimde bugün kontrolüm vardı canım çok kısa sürdü sanki ne olduğunu anlamadan bitti gibi hissettim her şey yolundaymış bebeklerin boyutu suyu falan 35cm 1kg olmuşlar vajinamda ara ara acı gibi bişey hissediyorum ben onu sordum onlar kasılma dedi sen kendini 27haftalık değil 30-32haftalık gibi düşün yükün 2kg çünkü dedi. Rahim ağzı uzunluğun iyi dedi ama kaç mm olduğunu söylemedi. Ve bana da 3hafta sonraya verdi randevu çok fazla değil mi ya rahim ağzı kısalması olsa haberimiz olmayacak ben o kadar dayanamam sanırım da bakalım.

Benim de tedaviyle oldu başlarda hep yasaktı canım. 5.ay da riskim ortadan kalktı sonrasında da ben hiç sormadım açıkçası. Şimdi de risk almak istemiyorum hiç. Kötü bi durum gerçekten ama yapacak bişey yok.

Ben yatırıldın zannetmişim canım ilaçlarla durmuştur inşallah kısalman

Odalarına çilekten dolap şifonyer aldık onlar geldi yeni. İleriyi düşünerek 4kapaklı büyük aldım dolabı o yüzden 2 montesori yatak sığdıramıyorum yatak alamadım şimdilik iki park yatağımız var zaten idare edebildiğimiz kadar edicez ilk etapta bakalım. Kıyafetlerini baya almışım bir kaç gün önce ne aldım diye bakmak için döktüm şimdilik yeterliler bence çok ekstrem indirim görmediğim sürece kıyafet almayacağım şimdilik. Onun dışında küvet seti çöp kovası uyku arkadaşı tırnak saç bakım aldım. Bu hafta eşim odayı temizleyebilirse kıyafetleri yıkayıp yerleştirmek istiyorum inşallah bakım ürünleri ve pahalı araç gereçler kaldı geriye ve araç gereç alacak durumumuz kalmadı açıkçası taşınmayla bir araya gelmesi çok kötü oldu tüm bunların evimin bi sürü eksiği var neye yetişeceğimizi şaşırdık. Araba oto koltuğu puset falan geldiklerinde alcaz heralde. Eğer normal yollardan hamile kalmış olsaydm ve içimde düşük yapma korkusu olmasaydı ilk araç gereçlerini alırdım heralde. En pahalılar sona kalmış oldu ben maaşım yattığında bakım ürünlerini ve anne için gerekli olan alışverişimi yapcam kıyafet ya da emzirme için gerekli olanlar. İnşallah acele etmezler gelmek için bebişler. Senin ne alemde hazırlıklar? İnan çoğu şeyi grupta paylaşıldıkça alıyorum ne alacağımı bilemiyorum çünkü

Ben de biraz kılık kıyafet alışverişi yaptım. Battaniyeler, zıbınlar vs. Bazı şeyler oğlumdan kalan var. Puset vs almıcam oğlumunki ve yeğeniminki var zaten kış bebesi olcaklar. Sonra baston pusete geçerim daha pratik ve hafif. Kendimle ilgili de gecelik vs alcam. Beşiklerini ikea ahşap aldım oda yapamayacağız şimdilik. Yatak odasında yanımızda olcaklar. Valla bizim de çok sıkışık zamanlarımız Artık olduğu kadar diyoruz çünkü bizim bu dönemde de kordosentez habire perinatolog derken çok masrafımız oldu. Allah sağlık versin de napalım halledicez bi şekilde

Ben yatırıldın zannetmişim canım ilaçlarla durmuştur inşallah kısalman
Bi kaç gün kontrole gittim süreci uzatmaya çalışıyoruz biraz sancımda olmayınca magnezyum yüklemesini erteledik bir kaç gün şimdilik iyiyiz Senin nasıl gidiyor canım nasıl minik kızçeler eras0201 Ve senin nazlı minik kızçenle oğluş nasıll yok mu fotoğraflarınız biz en son 21 haftalıkken gördük ikisini bir şimdilerde hep arkaları dönük

Canım çok sevindim kısalmanın devam etmemesine İnşallah sonuna kadar götürcez bu bebişleri. Az önce kontrolden geldim bi hafta biri yüzünü gösterse diğer hafta öbürü saklıyor. Çok iyi görüntü alamıyorum diyo hoca

Ben de şimdi doktordan çıktım. Oğluşum 1100 gr kızım 880 grZaten baştan beri fark var hep aralarında. Bizde sıkıntılar zarlar arasında kopmalar vardı plesentalar da birleştiği için monokoryonik gibi görünüyolar. Çarpma, ani hareket vs herşeyden koru kendini dedi. Hedefimiz en başta 28, sonra 32. hafta dedi. Benim zar ve plasenta durumundan dolayı doğum 34 civarı olur dedi. Normalde bu sıkıntılar olmasa ve bebekler beklese 37. haftada alıyorum dedi ama sende risk alamayız dedi doktorcum. Bundan sonra 2 haftada bir takip bi süre sonra da her hafta alcakmış kan akımlarına bakmak için. Bizden haberler böyle

kızlar detaylı ultrason için alttan mı bakılıyor ? ikiz ya bizimkiler. Birini göremezse veya rahım kısalığını açılmasını kontrol etmek için alttan bakıyorlar mı ? sadece karından mı ?
Ben detayliya daha girmedim ama en cok alttan bakilan sey servikal uzunluk ona da karnimdan bakti iyi dedi . Belki cok hassas olcum yapmak icin vajinal bakabilir ama sinirdaysa falan

Kizlar gecen haftakarda haftadan haftaya karnim buyuyor gibi geliyordu ama 20 den sonra artik gunden gune gibi gelmeye basladi . 30 lardakiler ne durumdasiniz karniniz aşırıbuyuk mu . Bi de bizde genetik olarak ic karnimiz dar cok belli oluyo bakalim

Ben 30 da değilim henüz ama 27. haftadan bildireyim hızlı büyüyor. Gerçi doktorumun asistanı tek gebelik görünümlü ikiz bebek diyor. Hiç ikiz karnı gibi değil diyo ama bana büyük geliyor

İnşallah şimdilik 1 ay daha sabredin diyorum yaramazlara İnşallah böyle böyle tamamlarız günlermizi :) Maşallah onlara bizimde öyle en son kızımı gördük oğluş sakladı artık yakalamak zor oldu

Evet herşeyden önce sağlık tabiki Herkesin kendine göre bi sebebi var ama ekonominin bu kadar kötü olması daha da bi telaşa düşürüyor insanı günlük fiyatlar değişiyor biran önce alayım istiyor insan her şeyi. Bebeklerimiz sağlıkla gelsinlerde hepsi hallolur inşallah ikea beşikler bence de çok mantıklı ve hoş benim park yatak tercih etme sebebim memuruz aileden uzaktayız ailelere gidip gelirken de yanımıza alabilelim diye böyle istedim yoksa pek hoş değiller

İnşallah bekleyecekler canım hepimiz için az kaldı zaten artık Benim de bugün muayenem vardı ikisi de minik bi gösterdi eller yüzlerde parmaklarını gördük artık sağdaki soldaki denmeyecek kadar birbirlerine girmişler her yerdelerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…