bizde kankayız da doğum sonrası da vaktimiz olmayacağını düşünüyoruz iyice ev arkadası olmak var1. Trimester ve 3. Trimesterde onerilmiyor. 3. Trimesterde orgazm dogumu tetikleyebiliyor, tedavi bebeklerinde de 1. Trimesterde yasak.
2. Trimesterde kanama vb yok, bebeklerin plesentasi da asagi yerlesimli degil ise ise doktorunuz izin verirse sizi yormayan bir pozisyonda olabilir.
Biz esimle kankaligi daha uygun/guvenli bulmustuk
Ben doktora sormadım ama o da yasaklamadığı için ikiz gebeliğimin 2. Trimestrda ilişkimiz oluyor. 3. Trimestrda ise orgazm olmayıp bana rahat olan ve güvenli bulduğum şekilde sürdürmeyi düşünüyorum. Çünkü doğumdan sonra minimum 6 ay fırsat bulamayız diye düşünüyorum. Eşim bunun için ısrarcı değil, bebekleri düşünüyor ama ben onu da bu süreçte mağdur bırakmak istemem. Bu ikimize de rahatlama ve yakın iletişim sunuyor çünkü. Yeterki riskli ve yasaklı bir durum olmasın tabi.bizde kankayız da doğum sonrası da vaktimiz olmayacağını düşünüyoruz iyice ev arkadası olmak var
Benimde bugün kontrolüm vardı canım çok kısa sürdü sanki ne olduğunu anlamadan bitti gibi hissettim her şey yolundaymış bebeklerin boyutu suyu falan 35cm 1kg olmuşlar
Benim de tedaviyle oldu başlarda hep yasaktı canım. 5.ay da riskim ortadan kalktı sonrasında da ben hiç sormadım açıkçası. Şimdi de risk almak istemiyorum hiç. Kötü bi durum gerçekten ama yapacak bişey yok.bizde kankayız da doğum sonrası da vaktimiz olmayacağını düşünüyoruz iyice ev arkadası olmak var
Cisocum canım ne durumdasınız çıktın mı hastaneden?
Biz daha hastaneye yatmadık kızlar kısalma devam etmediği için bide sancım olmadığı için bekleyelim dedi doktorum yarın ya da bu akşam haber vericek yatış için bekliyorum bende şükür iyiyim hep yatıyorumBen de onu sormaya girdim yaa merak ediyorumCisocum
Ben yatırıldın zannetmişim canım ilaçlarla durmuştur inşallah kısalmanBiz daha hastaneye yatmadık kızlar kısalma devam etmediği için bide sancım olmadığı için bekleyelim dedi doktorum yarın ya da bu akşam haber vericek yatış için bekliyorum bende şükür iyiyim hep yatıyorum
Odalarına çilekten dolap şifonyer aldık onlar geldi yeni. İleriyi düşünerek 4kapaklı büyük aldım dolabı o yüzden 2 montesori yatak sığdıramıyorum yatak alamadım
Ben de biraz kılık kıyafet alışverişi yaptım. Battaniyeler, zıbınlar vs. Bazı şeyler oğlumdan kalan var. Puset vs almıcam oğlumunki ve yeğeniminki var zaten kış bebesi olcaklar. Sonra baston pusete geçerim daha pratik ve hafif. Kendimle ilgili de gecelik vs alcam. Beşiklerini ikea ahşap aldım oda yapamayacağız şimdilik. Yatak odasında yanımızda olcaklar. Valla bizim de çok sıkışık zamanlarımızOdalarına çilekten dolap şifonyer aldık onlar geldi yeni. İleriyi düşünerek 4kapaklı büyük aldım dolabı o yüzden 2 montesori yatak sığdıramıyorum yatak alamadımşimdilik iki park yatağımız var zaten idare edebildiğimiz kadar edicez ilk etapta bakalım. Kıyafetlerini baya almışım bir kaç gün önce ne aldım diye bakmak için döktüm şimdilik yeterliler bence çok ekstrem indirim görmediğim sürece kıyafet almayacağım şimdilik. Onun dışında küvet seti çöp kovası uyku arkadaşı tırnak saç bakım aldım. Bu hafta eşim odayı temizleyebilirse kıyafetleri yıkayıp yerleştirmek istiyorum inşallah bakım ürünleri ve pahalı araç gereçler kaldı geriye ve araç gereç alacak durumumuz kalmadı açıkçası taşınmayla bir araya gelmesi çok kötü oldu tüm bunların evimin bi sürü eksiği var neye yetişeceğimizi şaşırdık. Araba oto koltuğu puset falan geldiklerinde alcaz heralde. Eğer normal yollardan hamile kalmış olsaydm ve içimde düşük yapma korkusu olmasaydı ilk araç gereçlerini alırdım heralde. En pahalılar sona kalmış oldu ben maaşım yattığında bakım ürünlerini ve anne için gerekli olan alışverişimi yapcam kıyafet ya da emzirme için gerekli olanlar. İnşallah acele etmezler gelmek için bebişler. Senin ne alemde hazırlıklar? İnan çoğu şeyi grupta paylaşıldıkça alıyorum ne alacağımı bilemiyorum çünkü
Bi kaç gün kontrole gittim süreci uzatmaya çalışıyoruz biraz sancımda olmayınca magnezyum yüklemesini erteledik bir kaç gün şimdilik iyiyizBen yatırıldın zannetmişim canım ilaçlarla durmuştur inşallah kısalman
Canım çok sevindim kısalmanın devam etmemesineBi kaç gün kontrole gittim süreci uzatmaya çalışıyoruz biraz sancımda olmayınca magnezyum yüklemesini erteledik bir kaç gün şimdilik iyiyizSenin nasıl gidiyor canım nasıl minik kızçeler eras0201 Ve senin nazlı minik kızçenle oğluş nasıll yok mu fotoğraflarınız biz en son 21 haftalıkken gördük ikisini bir şimdilerde hep arkaları dönük
Oyy maşallah yaaa çok güzeller
Ben detayliya daha girmedim ama en cok alttan bakilan sey servikal uzunluk ona da karnimdan bakti iyi dedi . Belki cok hassas olcum yapmak icin vajinal bakabilir ama sinirdaysa falankızlar detaylı ultrason için alttan mı bakılıyor ? ikiz ya bizimkiler. Birini göremezse veya rahım kısalığını açılmasını kontrol etmek için alttan bakıyorlar mı ? sadece karından mı ?
Bize dr yasak demedi yani bisey demedi konusu acilmadi ama biz riske atmamak icin kestik . Bide ikiz diye cekindim acikcasi esim de tedirgin oldu o yuzden boyle devam :)kızlar sormaya çekiniyorum ama siz gebelikte ilişkiyi kestiniz mi ? Yasak mı ?
Ben 30 da değilim henüz ama 27. haftadan bildireyim hızlı büyüyor. Gerçi doktorumun asistanı tek gebelik görünümlü ikiz bebek diyor. Hiç ikiz karnı gibi değil diyo ama bana büyük geliyorKizlar gecen haftakarda haftadan haftaya karnim buyuyor gibi geliyordu ama 20 den sonra artik gunden gune gibi gelmeye basladi . 30 lardakiler ne durumdasiniz karniniz aşırıbuyuk mu . Bi de bizde genetik olarak ic karnimiz dar cok belli oluyo bakalim
İnşallah şimdilik 1 ay daha sabredin diyorum yaramazlara İnşallah böyle böyle tamamlarız günlermizi :)Canım çok sevindim kısalmanın devam etmemesineİnşallah sonuna kadar götürcez bu bebişleri. Az önce kontrolden geldim bi hafta biri yüzünü gösterse diğer hafta öbürü saklıyor. Çok iyi görüntü alamıyorum diyo hoca
Evet herşeyden önce sağlık tabikiBen de biraz kılık kıyafet alışverişi yaptım. Battaniyeler, zıbınlar vs. Bazı şeyler oğlumdan kalan var. Puset vs almıcam oğlumunki ve yeğeniminki var zaten kış bebesi olcaklar. Sonra baston pusete geçerim daha pratik ve hafif. Kendimle ilgili de gecelik vs alcam. Beşiklerini ikea ahşap aldım oda yapamayacağız şimdilik. Yatak odasında yanımızda olcaklar. Valla bizim de çok sıkışık zamanlarımızArtık olduğu kadar diyoruz çünkü bizim bu dönemde de kordosentez habire perinatolog derken çok masrafımız oldu. Allah sağlık versin de napalım halledicez bi şekilde
İnşallah bekleyecekler canım hepimiz için az kaldı zaten artıkİnşallah şimdilik 1 ay daha sabredin diyorum yaramazlara İnşallah böyle böyle tamamlarız günlermizi :)Maşallah onlara bizimde öyle en son kızımı gördük oğluş sakladı artık yakalamak zor oldu