İkisi de kız.Şuan cinsiyetleri neler tam anlayamadımben de şey duymuştum kızsa ikisi kız olduğu belli oluyor ama ikisi erkekse ya da biri kız biri erkeksa tespit edilemiyor ikisinde de y kromozomu gözüktüğü için öyle mi acaba
Bade, Ela ve Naz diye sıralayabiliriz hemenNe güzel anlattıninşallah öyle bir hayatları olur Ay heralde Nil koycam İkinci bi kız ismi alternatifiniz var mıydı kız ismi önerilerine daima açığım. Ben de bu zihniyetteyim isim konusunda naif net kısa tek olsun.
Hadi yaa ikiz olunca cinsiyet öğrenmesi de kolay değilİkisi de kız.evet dediğin gibi. Y kromozomuna rastlandı diye rapor geliyor. En az birinin erkek olduğunu biliyorsun sadece. Zaten bir kaç haftaya ultrasonla kesinleşir. Sadece Xvarsa zaten ikisi de kız diyorlar direk.
Canım amniyosentezde de kordosentezde de down sendromu ve kromozom anomalisi çıkmadı ikisi için de. Ama amniyosentezde kızda hiçbir sıkıntı yokken kordosentezde erkeğin kanından karıştığı tespit edildi. Doktor diyo sen bizim üniversite için şuan bir eğitimsin, dünyada literatüre geçmiş 30 vaka var sadece. Tek yumurta ikizlerinde çok ama çift yumurta ikizlerinde yok. İlerde nolur iki ihtimal var 1 yaşa kadar kız kanındaki erkek kanını ayrıştırıp atabilir, atamadan o şekilde de devam edebilir. Literatürde her iki örnek de var. Devam ederse de kızda ergenlikte bazı sıkıntılar olabilir işte erkek kanı da olduğu için adet görememe vs gibi. Ama bizim baştan bunları biliyor oluşumuz büyük şans, çünkü çoğu insanda bu tarz şeyler olmasına rağmen ancak ergenlikte çocuk sahibi olma aşamasında öğreniyolar. Böyle işte durumumuz buna da şükürRisk tamamen kalktı demi sonucun temiz çıktı? Sanki beklediğin bir sonuç daha vardı diye hatırlıyorum.
Evde durup bütün gün internetten alışveriş batağına düşmene az kalmışöğretmen olmanın rahatlığını yaşıyorum ben de iki aydır okulun açılma tarihine de iznimiz başlıyor zaten.
Naz yeğenimin adı, hayatımda gördüğüm en yaramaz kız çocuğu olabilir. Böyle bir şey yokBade, Ela ve Naz diye sıralayabiliriz hemeninşallah hepsinin, hepimizin evlatlarının
Ahahahaha, kız yeğenlerimiz demekkisi çok benzer. Bizimki de Zeynep, aşırı güzel bir böcek henüz 2.5 yaşında ama ne zaman güzel desek anneciği Allah huy güzelliği versin diyor, öyle felaketNaz yeğenimin adı, hayatımda gördüğüm en yaramaz kız çocuğu olabilir. Böyle bir şey yok
İnsanlar isim özelliklerini taşır kesinlikle Naz koymam aşırı nazlı olur diye düşünüyorumNaz yeğenimin adı, hayatımda gördüğüm en yaramaz kız çocuğu olabilir. Böyle bir şey yok
Anladım canım günümüz tıp dünyasında önemli olan tek şey teşhis zaten sebebi bilindikten sonra çaresi de oluyor Allah’ın izniyle. Sizin de bunu farkedip biliyo olmanız ilerisi için büyük avantaj iyi ki yaptırmışsın hepsini deCanım amniyosentezde de kordosentezde de down sendromu ve kromozom anomalisi çıkmadı ikisi için de. Ama amniyosentezde kızda hiçbir sıkıntı yokken kordosentezde erkeğin kanından karıştığı tespit edildi. Doktor diyo sen bizim üniversite için şuan bir eğitimsin, dünyada literatüre geçmiş 30 vaka var sadece. Tek yumurta ikizlerinde çok ama çift yumurta ikizlerinde yok. İlerde nolur iki ihtimal var 1 yaşa kadar kız kanındaki erkek kanını ayrıştırıp atabilir, atamadan o şekilde de devam edebilir. Literatürde her iki örnek de var. Devam ederse de kızda ergenlikte bazı sıkıntılar olabilir işte erkek kanı da olduğu için adet görememe vs gibi. Ama bizim baştan bunları biliyor oluşumuz büyük şans, çünkü çoğu insanda bu tarz şeyler olmasına rağmen ancak ergenlikte çocuk sahibi olma aşamasında öğreniyolar. Böyle işte durumumuz buna da şükür
Cansu isminde ki kızlar da çok tehlikeli oluyor. Hayatımda tanıdığım tüm cansular sinsi tilki gibi. Yakın çevremdede 2 tane cansu var onlar da aynı içten pazarlıklı.İnsanlar isim özelliklerini taşır kesinlikle Naz koymam aşırı nazlı olur diye düşünüyorum
Kalpte parlaklık, böbrekte genişleme hamilelikte normal görüyolar sonra ki haftalarda düzeliyor. Kalpte parlaklık down sendromunun da bir belirtisidir fakat tek başına hiçbişey ifade etmez. Dediğiniz gibi gelişim geriliği yok burun kemikleri de oluşmuş. Gebelik öyle bir süreç ki size şimdi kafana takma boşver diyemicem çünkü aynı korkuları bende yaşadım ve bu gebeliğimde nipt testi yaptırdım daha en başından. İçini ferah tut kalpte parlaklık bir çok hamilede duydum ben benim önceki gebeliğimdede kızımın böbreğinde büyüme görmüştü doktor ve nipt önermişti yaptırmamıştım, sonra ki haftalar da da normale döndü zaten.bugun detaylı ultrasona girdim. Bir kız bir erkek görünüyor.
Kızda hersey normal ancak erkekde kalbinde parlaklık göründü. Onun dısında oğlumunda herseyi normal . Ense kalınlığı burun kemiği vs olusmuş. Kendi doktoruma da sonucu gösterdim. Gelişim geriliği olmadığı i.çin bir sorun olduğunu düşünmüyorum dedi. Hatta erkek kızdan 5 gün önde gidiyor.
Perinatoloji ve kendi doktorum nipty testi önerdi. En azından içimiz rahat etsin diyorlar.
ikiz olduğu için nipt sonrası amniyosenteze kadar gidebilir .
Yani içim çok kötü kızlar. Öğrendiğimden beri nefes almıyorum sanki.
benzer durumu yaşayan duyan oldu mu ?
Uzunluğun ne durumdaymış canım? Hadi yarın güzel haberler verirsin inşallahKızlar biz yatışımızı yaptık İnşallah 24 saatlik tedaviyle atlatıp yarın çıkıcaz hastaneden
Bence fetaldna kesinlikle yapılmalı en azından bi sorun varsa da ona göre önlem alınıyor. Bişey çıkmadığında da için rahatlamış oluyor. Parlaklık sonrasında geçiyor diye biliyorum ben de tek başındayken bi sorun var denilmiyor sanırım. İnşallah birkaç hafta sonra düzelmiş olurbugun detaylı ultrasona girdim. Bir kız bir erkek görünüyor.
Kızda hersey normal ancak erkekde kalbinde parlaklık göründü. Onun dısında oğlumunda herseyi normal . Ense kalınlığı burun kemiği vs olusmuş. Kendi doktoruma da sonucu gösterdim. Gelişim geriliği olmadığı i.çin bir sorun olduğunu düşünmüyorum dedi. Hatta erkek kızdan 5 gün önde gidiyor.
Perinatoloji ve kendi doktorum nipty testi önerdi. En azından içimiz rahat etsin diyorlar.
ikiz olduğu için nipt sonrası amniyosenteze kadar gidebilir .
Yani içim çok kötü kızlar. Öğrendiğimden beri nefes almıyorum sanki.
benzer durumu yaşayan duyan oldu mu ?
Aynı canım şuan için değişiklik yok nst de sancımda yok çok şükür idrardaki protein sorunundan dolayı biriktirip bakılcakmış idrar testine enteresan şeylerle karşılaşıyorumUzunluğun ne durumdaymış canım? Hadi yarın güzel haberler verirsin inşallah
Çok şükür sancın olmaması çok güzel, kısalmanın da stabil kalması öyleAynı canım şuan için değişiklik yok nst de sancımda yok çok şükür idrardaki protein sorunundan dolayı biriktirip bakılcakmış idrar testine enteresan şeylerle karşılaşıyorum
İnşallah banada sabredicekler gibi geliyor sankiÇok şükür sancın olmaması çok güzel, kısalmanın da stabil kalması öyleİnşallah kuzucukların sağlıkla gününü bekleyecekler. Bizi heyecanlandırıp strese sokuyolar ara ara ama bu da ikiz gebeliğin cilveleri herhalde
Sorma sorma yeni yeni bi tık rahatladım ben. Hep bi diken üstünde olma haliİnşallah banada sabredicekler gibi geliyor sankiSahi öğrendiğim andan itibaren hayatım çok renkli max iki hafta normal bir hamile olabildim
Bugün genetik sonuçlarımızı almamız için çağırdı. Tüm ege üniversitesi genetik isim olarak sizi tanıyor diyoAnladım canım günümüz tıp dünyasında önemli olan tek şey teşhis zaten sebebi bilindikten sonra çaresi de oluyor Allah’ın izniyle. Sizin de bunu farkedip biliyo olmanız ilerisi için büyük avantaj iyi ki yaptırmışsın hepsini de