2022’nin yeni ikiz gebeleri

İkisi de kız. evet dediğin gibi. Y kromozomuna rastlandı diye rapor geliyor. En az birinin erkek olduğunu biliyorsun sadece. Zaten bir kaç haftaya ultrasonla kesinleşir. Sadece Xvarsa zaten ikisi de kız diyorlar direk.

Bade, Ela ve Naz diye sıralayabiliriz hemen inşallah hepsinin, hepimizin evlatlarının

İkisi de kız. evet dediğin gibi. Y kromozomuna rastlandı diye rapor geliyor. En az birinin erkek olduğunu biliyorsun sadece. Zaten bir kaç haftaya ultrasonla kesinleşir. Sadece Xvarsa zaten ikisi de kız diyorlar direk.
Hadi yaa ikiz olunca cinsiyet öğrenmesi de kolay değil neyse sağlıklı olsunlar da önemli değil

Canım amniyosentezde de kordosentezde de down sendromu ve kromozom anomalisi çıkmadı ikisi için de. Ama amniyosentezde kızda hiçbir sıkıntı yokken kordosentezde erkeğin kanından karıştığı tespit edildi. Doktor diyo sen bizim üniversite için şuan bir eğitimsin, dünyada literatüre geçmiş 30 vaka var sadece. Tek yumurta ikizlerinde çok ama çift yumurta ikizlerinde yok. İlerde nolur iki ihtimal var 1 yaşa kadar kız kanındaki erkek kanını ayrıştırıp atabilir, atamadan o şekilde de devam edebilir. Literatürde her iki örnek de var. Devam ederse de kızda ergenlikte bazı sıkıntılar olabilir işte erkek kanı da olduğu için adet görememe vs gibi. Ama bizim baştan bunları biliyor oluşumuz büyük şans, çünkü çoğu insanda bu tarz şeyler olmasına rağmen ancak ergenlikte çocuk sahibi olma aşamasında öğreniyolar. Böyle işte durumumuz buna da şükür

Hayal ismi de güzel. Rüya koymasaydım bitanesini hayal koyabilirdim ama hayal ve rüya olsun istemedim

Anladım canım günümüz tıp dünyasında önemli olan tek şey teşhis zaten sebebi bilindikten sonra çaresi de oluyor Allah’ın izniyle. Sizin de bunu farkedip biliyo olmanız ilerisi için büyük avantaj iyi ki yaptırmışsın hepsini de

bugun detaylı ultrasona girdim. Bir kız bir erkek görünüyor.

Kızda hersey normal ancak erkekde kalbinde parlaklık göründü. Onun dısında oğlumunda herseyi normal . Ense kalınlığı burun kemiği vs olusmuş. Kendi doktoruma da sonucu gösterdim. Gelişim geriliği olmadığı i.çin bir sorun olduğunu düşünmüyorum dedi. Hatta erkek kızdan 5 gün önde gidiyor.
Perinatoloji ve kendi doktorum nipty testi önerdi. En azından içimiz rahat etsin diyorlar.
ikiz olduğu için nipt sonrası amniyosenteze kadar gidebilir .

Yani içim çok kötü kızlar. Öğrendiğimden beri nefes almıyorum sanki.

benzer durumu yaşayan duyan oldu mu ?

Kalpte parlaklık, böbrekte genişleme hamilelikte normal görüyolar sonra ki haftalarda düzeliyor. Kalpte parlaklık down sendromunun da bir belirtisidir fakat tek başına hiçbişey ifade etmez. Dediğiniz gibi gelişim geriliği yok burun kemikleri de oluşmuş. Gebelik öyle bir süreç ki size şimdi kafana takma boşver diyemicem çünkü aynı korkuları bende yaşadım ve bu gebeliğimde nipt testi yaptırdım daha en başından. İçini ferah tut kalpte parlaklık bir çok hamilede duydum ben benim önceki gebeliğimdede kızımın böbreğinde büyüme görmüştü doktor ve nipt önermişti yaptırmamıştım, sonra ki haftalar da da normale döndü zaten.

Bence fetaldna kesinlikle yapılmalı en azından bi sorun varsa da ona göre önlem alınıyor. Bişey çıkmadığında da için rahatlamış oluyor. Parlaklık sonrasında geçiyor diye biliyorum ben de tek başındayken bi sorun var denilmiyor sanırım. İnşallah birkaç hafta sonra düzelmiş olur

Uzunluğun ne durumdaymış canım? Hadi yarın güzel haberler verirsin inşallah
Aynı canım şuan için değişiklik yok nst de sancımda yok çok şükür idrardaki protein sorunundan dolayı biriktirip bakılcakmış idrar testine enteresan şeylerle karşılaşıyorum

Aynı canım şuan için değişiklik yok nst de sancımda yok çok şükür idrardaki protein sorunundan dolayı biriktirip bakılcakmış idrar testine enteresan şeylerle karşılaşıyorum
Çok şükür sancın olmaması çok güzel, kısalmanın da stabil kalması öyle İnşallah kuzucukların sağlıkla gününü bekleyecekler. Bizi heyecanlandırıp strese sokuyolar ara ara ama bu da ikiz gebeliğin cilveleri herhalde

İnşallah banada sabredicekler gibi geliyor sanki Sahi öğrendiğim andan itibaren hayatım çok renkli max iki hafta normal bir hamile olabildim

İnşallah banada sabredicekler gibi geliyor sanki Sahi öğrendiğim andan itibaren hayatım çok renkli max iki hafta normal bir hamile olabildim
Sorma sorma yeni yeni bi tık rahatladım ben. Hep bi diken üstünde olma hali Sonu güzel bitsin sağlıkla kavuşalım da kucağımıza aldığımızda tüm çekilenler unutulacak

Bugün genetik sonuçlarımızı almamız için çağırdı. Tüm ege üniversitesi genetik isim olarak sizi tanıyor diyo Adam bilgilendirdi çok olumlu konuştu doğduktan sonra kan ayrışıyor hormonlara geçmesi nadiren olabilir dedi. Dünyada 30-40 örneği var siz de literatüre girdiniz, makale yazmayı düşünüyoruz doğumunuzdan sonra, çocuklarınız ilerde anlatırlar biz anne babamıza neler yaşatttık kanlarımız karışmış dünyada örneğimiz 30 tane diyo Doğduklarında popoya şaplağı fazlasıyla hak ettiler, literatüre geçmediğimiz kalmıştı sayelerinde her şeyi yaşadık dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…