Oh iyi çok şükür. Ama sana tavsiyem kalp atışını bu hafta dinlediysen haftaya tekrar dinleme. Ultrasonda kalp atışını gör yeter çünkü dinlemek için bebeğe cidden rahatsız edici bir ısı dalgası gönderiyor o doppler cihazı. Her hafta her hafta bebeğini buna maruz bırakma canım. Bu arada kasık bel ağrısı bende de oluyor zaten olması çok normal sonuçta orda sürekli bir çalışma var olmaması tuhaf olurdu diye düşünüyorum. O yüzden endişe etme hiçGittim canım Gittim. İyi ki gitmişim çok iyi bir doktora denk geldim, aklımdaki tüm soruları sordum. Benim sürekli karnımda ağrı oluyordu sebebi önceki sezaryen , miyom ve polip operasyonlarıymış, hiçbir zaman tam iyileşmezmiş, rahim büyüdükçe eski ameliyat yerleri ağrı yaparmış. Bebeğim 2.3 cm olmuş kolu bacağı oluşmuş. Kalbi de çok güzel atıyordu içim rahatladı bugün.sen nasılsın ?
Merhaba bende ilk tedavimi o hastanede yaptım bı kızım var elhamdülillah ama hediye hanım yoktu can hoca vardı ozman. Dondurulmuş embriyo var hediye hanım var şuan orda siz memnun kaldınız mı hocadan acebanerde olduğunda önemli . avrupa yakasında florya medical park Hediye Dağdeviren tek geçerim. şu an 16.000 diye biliyorum
Prilam mi kullanıyorsun cnmBulantı için ilaç aliyorum ben çok rahatladım gece uyuyamiyordum ilaçtan önce hiç bir şey yiyemez olmuştum şimdi iyiyim çok şükür
Doktorum prilam yazdi ama eczacim bana prifemyn göndermiş baktım aynısıymış onu kullanıyorum hergün icmiyorum midem sinyal gönderince hemen iciyorum bitanePrilam mi kullanıyorsun cnm
Aynı durumu yaşayıp progestan dex e döndüm ben de ama yaparken acımıyor olsa da sonrasında bezeler oluyor ve bezelerin sayısı arttıkça yeni enjeksiyon yapmak zorlaşıyor. Bezeleri küçültmenin bir yolunu bulamadım henüz :/Benimde ilk denememde kalçadan olanı vermişti doktor hemde 2ampul karıştırıp yapılıyordu çok ağır iğne bende aynı kalçamın ağrısından yürüyemiyordum yatarken sağa sola döndüyümde ağrısına uyanıyordum bu sefer progestanın göbekten olanını verdi her gün 2tane yapıyorum sabah 1 akşam 1 acıtmıyor bile
Benim transferden 1 gün önce yapılan testimde ALT 176 çıkmıştı. AST 75Kızlar selam benim verdiğim kan tahlillerindem birinde sorun çıktı“ alanin aminotransferaz alt “ 0-33 arası olması gerekiyormuş benim 65 çıktı, karaciğerle ilgili bi durummuş. Belki yanlış çıkmıştır niyetiyle testi tekrarlamamı istedi dr bugün tekrarlıcam. Bilgisi olan var mı ?
Gebelikde de rutin de istenilen kan ve idrar tahlilleri var onları verdiniz mi? Verdiyseniz bi bakın isterseniz belki şuan düzelmiştir. Rutin kan tahlilinde bakılan bi tahlilmiş çünkü.Benim transferden 1 gün önce yapılan testimde ALT 176 çıkmıştı. AST 75
Cok fazla ilaç kullanımına bağlı olarak karaciğer enzimlerinin çılgın atması normal.
Bende endişelenmiştim hemşireler bol su iç dedi. Sonra bir daha baktırmadım da.
Çünkü yoğun ilaç tedavisi devam ediyor.
Kaçıncı hafta başlıyor rutin testler? Nelere bakılıyor? Ben test yaptırmadım hiç pozitiften beri. Bir kez kendi isteğimle hemogram yapıldı sadece demir eksikliğim vardı ne durumda diye.Gebelikde de rutin de istenilen kan ve idrar tahlilleri var onları verdiniz mi? Verdiyseniz bi bakın isterseniz belki şuan düzelmiştir. Rutin kan tahlilinde bakılan bi tahlilmiş çünkü.
Bende yükselme sebeplerine baktım
Kanser vs vs diyor
Birde fazla ilaç kullanımı diyor
Bende ilaçlardan dolayı oldu heralde dedim
Ama acaba nolucak şimdi yükselince
Bana testti tekrarla belki yanlış çıkmıştır dendi
Bugün tekrarlıcam yine yüksek çılomcada dahiliyeye yönlendircek sanırım
İlk keseyi görmeye gittiğimde benden testler istendiKaçıncı hafta başlıyor rutin testler? Nelere bakılıyor? Ben test yaptırmadım hiç pozitiften beri. Bir kez kendi isteğimle hemogram yapıldı sadece demir eksikliğim vardı ne durumda diye.
İnşallah canım yaa bende beze olmadı ama zor giriyor iğne Allah yardımcımız olsun hepimizin İnşallah bebişlerimiz sağlıklı olsun da biz dayanırız her şeye onlar içinAynı durumu yaşayıp progestan dex e döndüm ben de ama yaparken acımıyor olsa da sonrasında bezeler oluyor ve bezelerin sayısı arttıkça yeni enjeksiyon yapmak zorlaşıyor. Bezeleri küçültmenin bir yolunu bulamadım henüz :/
5 günde 1 Proluton depot oluyorum kalçadan 4 gün çok ağrıyor tam biraz düzgün yürümeye başladım diyorum akşam bir daha
Salı günü randevum var Doktorum 2 hafta önce ilaçları azaltacağız demişti unarım maddi manevi çok can yakanları listeden kaldırır ☺
Ben de direkt bıraktımKızlar estrofem ne zaman bırakacaktım diye yazdım tüp bebek doktoruma
Bana kalp atışını duyunca dedi
Ben duydum dedim o zamn bırak dedi
Yani birden bırak dedi doz azaltarak bırak demedi :/ burada okuduğum kadarıyla sizler doz azalta azalta bırakmıştınız doğru dimi ?
Böyle birden pat diye bıraktınız mı?
İnşallah kuzum darısı bütün arkadaşlarımın başına yarın kontrole gidecez biraz lekelenmem gelince12. haftadan itibaren düşük ihtimali %30 dan %10 a düşüyor ne güzel atlatmışsın riskli günleri :)
Çok haklısın canım gittiğimde doktoruma söyleyeceğim kalbini dinletmesin sakıncalıysa. Çok şükür içim artık çok rahat. Haftaya da testlerimizi yapacağız, kanda şeker vs bakıldı mı sana ?Oh iyi çok şükür. Ama sana tavsiyem kalp atışını bu hafta dinlediysen haftaya tekrar dinleme. Ultrasonda kalp atışını gör yeter çünkü dinlemek için bebeğe cidden rahatsız edici bir ısı dalgası gönderiyor o doppler cihazı. Her hafta her hafta bebeğini buna maruz bırakma canım. Bu arada kasık bel ağrısı bende de oluyor zaten olması çok normal sonuçta orda sürekli bir çalışma var olmaması tuhaf olurdu diye düşünüyorum. O yüzden endişe etme hiç
Kendisine hayranım, bir gün olsun beni umutsuzlukla bırakmadı hep yükseltti pozitif konuştu bu sefer olacak yumurta ve sperm olduğu sürece şansımız hep var dedi. Kişiye özel ilaç kullanımı da beni etkiledi, herkese aynı reçeteyi vermiyorMerhaba bende ilk tedavimi o hastanede yaptım bı kızım var elhamdülillah ama hediye hanım yoktu can hoca vardı ozman. Dondurulmuş embriyo var hediye hanım var şuan orda siz memnun kaldınız mı hocadan aceba
Hadi güzel haberlerle gel bizeİnşallah kuzum darısı bütün arkadaşlarımın başına yarın kontrole gidecez biraz lekelenmem gelince
Bakıldı normal çıktı canımÇok haklısın canım gittiğimde doktoruma söyleyeceğim kalbini dinletmesin sakıncalıysa. Çok şükür içim artık çok rahat. Haftaya da testlerimizi yapacağız, kanda şeker vs bakıldı mı sana ?
Lekelenme benim hep oluyo ara ara. Artık normal geliyor gitmiyorum doktora. Gidince de zaten ilk 12 hafta normal diyo yeni bişey yokİnşallah kuzum darısı bütün arkadaşlarımın başına yarın kontrole gidecez biraz lekelenmem gelince
Ya seni yerim maddi manevi can yakan ilaçları komple bıraktırırlar umarımAynı durumu yaşayıp progestan dex e döndüm ben de ama yaparken acımıyor olsa da sonrasında bezeler oluyor ve bezelerin sayısı arttıkça yeni enjeksiyon yapmak zorlaşıyor. Bezeleri küçültmenin bir yolunu bulamadım henüz :/
5 günde 1 Proluton depot oluyorum kalçadan 4 gün çok ağrıyor tam biraz düzgün yürümeye başladım diyorum akşam bir daha
Salı günü randevum var Doktorum 2 hafta önce ilaçları azaltacağız demişti unarım maddi manevi çok can yakanları listeden kaldırır ☺
Harika. Bundan sonrası inşallah bizim için de keyfini çıkarmak olur, stresten hamileliğimi yaşayamadım, ama sizler hep iyi geldiniz banaBakıldı normal çıktı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?