Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bende de çok oldu yulaf yedim öğlenleri şimdi daha hafif

Ben ikisinde de yeşil primadan kullanmıştım molfix denemiştim hiç beğenmemiştim. Primanın daha iyi denilen beyazı pişik yapmıştı kaka yapınca üstündeki file poposuna yapışıyordu. Şimdi çok çeşit ve marka var instagramda bakıyorum o fenomenler bile prima kullanmıyorlar ama sanırım ben yine prima alırım ya 1 no 1 büyük paket ancak kullanırım heralde yine iri doğarsa. Stok falan yapamam eşim çocuk diye deliriyor versin parasını da banane Hatta sütüm hiç yaramadığı ve ne yapsam iyi kalitede olmadığı için direkt mama dayamayı bile düşünüyorum. Aylık 1000 tlye hazır ol diyorum şimdiden. İlk kızım mamayı almıştı iyiydi ikinci çok memeye düştü hiç kilo alamadı ısrarla mama da yemedi zayıftı ve bakması çok zor oldu sağılacak kadar süt yok ama ille emmek istiyor bırakıp çıkamıyorsun hep yapışıksın. İlkinde sütün az diye kafamı yediler mama yiyen sanki ölecek gibi ikincide de buna mama ver dediler Üçte kimseye söz hakkı tanımıyorum mama iyidir ben rahat o rahat. Mamada da aptamil ağır gelmişti bebelac iyi gelmişti bunda bilmiyorum çok çeşitli mamalar var şimdi.

Bende oğlana Prima premium care kullandim. Aynı senin dediğin gibi sonra ne kullandiysam ya alerji yaptı ya sızıntı. Prima ile kaldık. Şimdi millet diyor ki Prima ile başlayınca alışkanlık yapıyor başka bez kullanilmiyor. Bu sebeple bir arkadsim ilkinci de başka marka aldı ilk etapta onla devam edebildi.

Biz de deneyelım bakalım değişik markaları

YouTube da bez karşılaştirma videoları izledim. Sleepy bio natural kafama yattı. 1 paket 1 numara, 1 paket 2 numara aldim bakalım ne olacak.
Sleepy ben de denemek istiyorum

Bu arada ıslak mendil konusuna gelelim
İlk zamanlar pamuk kullanıyordum
Sonra ıslak mendili yıkayıp kullanmaya başladım uni baby
.cocuk biraz büyüyünce bimdeki sensitive almaya başladım.
Tek kokmayan mendil olsa gerek.
Şuan bile kullanıyorum

O yüzden bebek doğduğunda biraz pamuk kullanırım. Sonra sensitive ıslak mendilden
( 3 lü pakette 3 ünün olduğu diş paket şeffaf)

Ben popo bakımını cok iyi yapıyordum
O yüzden kızım ne pişik oldu ne sorun yaşadı popo ile ilgili:)

Son düzenleme:
Geceden bir bardak suya 4-5 tane kayısı koyun. Sabah aç karınla o suyu içip, kayısıları da yiyin. İyi geliyor bayağı.

Zaten ilk etapta alacağım prima premium care. Çocuk büyütünce az çok kiloyu baz alarak ne kadar gider diye hesap ediyorsun. Zaten öyle yığmam 0 1 2 diye alırım. Premium care den eminim sonuçta.

Yenidoğan bebeğe molfix kullanamam. Molfix oğluma pişik yapmıştı. Ve parfüm kokuyordu.
Büyüdükçe sleepy, evy baby diye devam ettik. Evy baby den çok memnundum mesela.

Hepsi o kadar pahalandı ki bim bezi bile alabilirim ilerleyen aylarda

Baby turconun bezlerini bilmiyorum da ıslak mendilinden memnun değillerdi..

Canım premium care nin petekleri aynı ise
Cocugun poposuna yapışıyordu

Baya genişti petekleri cunku
Saçma sekilde genişti

Bu konuda çok şikayet var
Bebeğin poposundan çekip çıkarıyorsun bezi resmen :)

Bu konudan en çok ben muzdariptim sanırım ama bir haftayı hiç bulmadı benim. Bence doktorunla görüş canım , uzun bir süre

Ben 1 hafta duphaston kullandım
Sonrasında da her gün 3 litre su, bol bol kuru incir ve kayısı , kuru erik vs yedim. En az 5 bin adım attım düzenli yürüdüm. Şikayet ettiğim zamanlara göre çok daha iyiyim şükür.

Yulafı nasıl yiyorsun acaba ben bir türlü sevemedim tadını İçine muz falan eklesem oda kabızlık yapar zaten bilemedim
Ben gebelikten önce severek yerdim
Şimdi içim almıyo pek.
Sütle haşlayıp, soğuyunca içine muz, kakao, tarçın, kuru meyve fındık vs koyuyordum. Canın ne isterse. Tok tutuyor hem de

Canım bir hafta ama dün hariç hep çorbayla beslendim bu bir haftada. Yanında bir parça ekmek bile yiyemedim düşün. Ondan korkmamıştım doğal yollarla halledeyim dedim

Bende tam bez konusunu acacaktim suan dogdugundan beri prima aktif bebek kullaniyoruz artik 19 aylik oldu ve asiri pahali simdi hangi beze gecsem artik pişik yapmaz dimi önlem iyi diyorlar birde bimin bezide fena değilmiş islak medilde dedigini alcam dalin kullaniyoruz suan devir tasarruf devri oldu iyice

Canım bir hafta ama dün hariç hep çorbayla beslendim bu bir haftada. Yanında bir parça ekmek bile yiyemedim düşün. Ondan korkmamıştım doğal yollarla halledeyim dedim
Sadece sıvı da beslensen çıkman gerekirdi canım, bi ameliyat dönemimde ben de sadece sıvı ile beslendim bir süre farklı oluyor ama yine de çıkıyorsun. Sen bir iki gün daha gözlemle kendini ama 1 haftayı bulan kabızlık sıkıntı bildiğim kadarıyla.

Sana yorum yaptım

Canım premium care nin petekleri aynı ise
Cocugun poposuna yapışıyordu

Baya genişti petekleri cunku
Saçma sekilde genişti

Hala öyle olabilir bakmak lazım. İlk başta cıvık kaka olduğu için mi büyük acaba petekler? İçine geçsin sürekli tenine değmesin diye. Ama dokusu hoşuma gidiyor premium care..
Zaten yenidoğan sık değişiyor. İlerleyen aylarda evy baby, sleepy yaparım ben.

Bir de tidoo diye bir marka varmış. Fransa menşeiliymiş. Organik diyorlar. İşte naturel yazıyor sen anla. İçinde sıvı emen ince kum varmış o yüzden ıslanınca biraz sertleşebiliyormuş. Ama doğalmış falan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…