- 18 Şubat 2019
- 3.902
- 4.848
-
- Konu Sahibi yoncambenim
- #102.041
Nasıl geçti iyi geçti mi ben de haftaya yaptırcamBugün de b grubu aşı yaptı bexsore. Ateş oncekilerde 38 i bi tık geçti fazlası olmadı doktor 39 görebilir diyodu. Şimdi carpol verdim biraz ates cikmadan birde bacagi aciyor agriyi kessin diye. umarım geceyi rahat atlatiriz şuan bi huzursuzluk huysuzluk yok
İlk gün çok huzursuzdu eve gelir gelmez calpol verdim akşamüstü ilacın etkisi gecince huysuzlandi ağrısı vardı ateş olmadı bu sefer şükür. Baya uğraştım tekrar calpol vermemek için ama ağrıdan hiç durmadı bacağını çekti hep hiç dokundurmadi tekrar calpol verdim ertesi gün hiç ilaç vermedim ama hafif agri hala var bacağındaNasıl geçti iyi geçti mi ben de haftaya yaptırcam
Atlattınız neyseki bebek olmak da zor ya diş acısı aşısı hastalığı mahvoluyor yawrucak lar ben de yaptırcam aşıİlk gün çok huzursuzdu eve gelir gelmez calpol verdim akşamüstü ilacın etkisi gecince huysuzlandi ağrısı vardı ateş olmadı bu sefer şükür. Baya uğraştım tekrar calpol vermemek için ama ağrıdan hiç durmadı bacağını çekti hep hiç dokundurmadi tekrar calpol verdim ertesi gün hiç ilaç vermedim ama hafif agri hala var bacağında
Tam bilmiyorum onlarıHayırlı kandiller kızlar. Bişi sorcam aranızda fuzul evim veya emin evim gibi faizsiz yerlerden ev alnınınız oldu mu?
Bnde öyle düşünüyorum. Yinede bi soralım dedik aman elimizi kolumuzu alamadık. Akrabamın birine 3 ayda çıktı biraz o da etkiledi dedim düşğmceniz nedir.Tam bilmiyorum onları
Ama işleyişi sanırım kuraya giriyosun, her ay ev öder gibi ödüyosun, o kurada ev sana 1 sene sonrada çıkabilir 5 sene sonrada galiba öyle biliyorum yanlış değilse..
Kendi fikrimi sorucak olursan, bu şekilde işliyosa ben girmem, güvenmemde, ödeyip ödeyip 5 sene sonra kaçıp gitmicekleri ne malum bana güvenilir gelmiyo oyuzden hiç düşünmüyorum..
Böyle şeylerde direk aklıma tosuncuk geliyoBnde öyle düşünüyorum. Yinede bi soralım dedik aman elimizi kolumuzu alamadık. Akrabamın birine 3 ayda çıktı biraz o da etkiledi dedim düşğmceniz nedir.
Bana hiç mantıklı gelmiyor. Enflasyonist bir süreçte yaşıyoruz ve paranın değeri azalıyor. Ayrıca Adliyede memurum bir sürü davası geliyor ayrılmak isteyenlerden para kesiliyor vs. İyice araştırın derimHayırlı kandiller kızlar. Bişi sorcam aranızda fuzul evim veya emin evim gibi faizsiz yerlerden ev alnınınız oldu mu?
Teşekkür ederim.Bana hiç mantıklı gelmiyor. Enflasyonist bir süreçte yaşıyoruz ve paranın değeri azalıyor. Ayrıca Adliyede memurum bir sürü davası geliyor ayrılmak isteyenlerden para kesiliyor vs. İyice araştırın derim
Fuzulevi bilmiyorum ama eminevim eşim bekarken katılmış 100 binlik o dönem çıkmış. Eşimin kuzenleri yazıldı 3 kişi hepsine çok kısa zamanda kura çıktı 200 binlik biri 2 kez diğerleri birer kez ev aldı eminevim sayesinde. Cok yakın bi akrabam yazıldı 200 binlik oda 2019 da kura çıkmadı araya pandemi filan derken ev fiyatları fırladı 2022 sonlarında kurasiz ödeme yapcaklarini söylediler ama 200 bine ev mi kaldı. Araba alalım dediler arabaya sıkıntı çıkardılar bazı şubeler alabilirsiniz derken bazıları taşınmaz şartı koydu kendi aralarında bile kararsızlar. Neyse sonuç olarak araba aldı 10 bini de öyle kestiler 190 binle araba aldıHayırlı kandiller kızlar. Bişi sorcam aranızda fuzul evim veya emin evim gibi faizsiz yerlerden ev alnınınız oldu mu?
Hmm.. Nasip işi biraz.Fuzulevi bilmiyorum ama eminevim eşim bekarken katılmış 100 binlik o dönem çıkmış. Eşimin kuzenleri yazıldı 3 kişi hepsine çok kısa zamanda kura çıktı 200 binlik biri 2 kez diğerleri birer kez ev aldı eminevim sayesinde. Cok yakın bi akrabam yazıldı 200 binlik oda 2019 da kura çıkmadı araya pandemi filan derken ev fiyatları fırladı 2022 sonlarında kurasiz ödeme yapcaklarini söylediler ama 200 bine ev mi kaldı. Araba alalım dediler arabaya sıkıntı çıkardılar bazı şubeler alabilirsiniz derken bazıları taşınmaz şartı koydu kendi aralarında bile kararsızlar. Neyse sonuç olarak araba aldı 10 bini de öyle kestiler 190 binle araba aldı
Evet kura cikarsa ne âla ama çıkmazsa sonrası sıkıntı iyi düşünüp araştırmak gerekiyor.Hmm.. Nasip işi biraz.
Hayırlısı . vallaha bu devşrde ne ev ne araba alınır. Eşimde bende çalışıyor uz ikimizde memuruz ama bi cesaret edip bir işe girişemiyoruz. Kredi ceksen fiyatlar balınıbalıp gştmiş, faizler cabası... Hakkımız da hayırlısı...Evet kura cikarsa ne âla ama çıkmazsa sonrası sıkıntı iyi düşünüp araştırmak gerekiyor.
Eminevimin tek kâri faiz olmayışı. Yani binevi parayı orda biriktirip ev aliyomussunuz gibi. Bankalarda faiz meselesi var 500 binden aşağı ev yok geri ödemesi 1 milyon. Ama eminevimde de kura olayı var 3 ayda mi 5 ayda mi ne çekiliyor çıkarsa iyi de çıkmazsa sıkıntı. Faizler çok yüksek olmasa 120 aylık kredi çekiminde her geçen yıl gelir yükselip ödeme aynı kalacağı için yormuyor ama faizler çok fazla bi ev parasi kadar da faiz ödüyoruz artı yeme içme de bile alım gücü azaldı çok sıkıntı şu dönemde ev alma durumları. Seçimlere yakın belki devlet bankaları faizde düşüş yapar biraz beklemek lazımHayırlısı . vallaha bu devşrde ne ev ne araba alınır. Eşimde bende çalışıyor uz ikimizde memuruz ama bi cesaret edip bir işe girişemiyoruz. Kredi ceksen fiyatlar balınıbalıp gştmiş, faizler cabası... Hakkımız da hayırlısı...
Yine gözünü karartm giriceksin aslında. Evet 1-2 sene zorlanıyosun kredi öderken ama emin ol 3. Sene kira gibi ödüyosunHayırlısı . vallaha bu devşrde ne ev ne araba alınır. Eşimde bende çalışıyor uz ikimizde memuruz ama bi cesaret edip bir işe girişemiyoruz. Kredi ceksen fiyatlar balınıbalıp gştmiş, faizler cabası... Hakkımız da hayırlısı...
Bizde öyle yapacağızda ücretsiz izinde olduğum için sıkıntı. Birde onu da geçtim yüne arayıp soruyor um evleri kredi sınırı koymuş. Ya bnm birkimüm olsa gözğm kaplaı kabul ederim. Altınlar desen eşimin 2.eşiyim diye pek takan olmadı takanı geç düğüne onlar tarafından 2. Diye söyleyip gelen bile olmadı. Bnmküne gelenleede ailede kaldı. Hal böyle olunca ailesi ve ailem ne taktıysa o. Boz dursam sadce taşınma ve tapınişlerini görür öyle olunca da ev sahşpleri ful kredi vermeyince kiraya talip...Yine gözünü karartm giriceksin aslında. Evet 1-2 sene zorlanıyosun kredi öderken ama emin ol 3. Sene kira gibi ödüyosun
Tanıdığım var 2021 kasım ayında asgari ücret 2800 dü onu alıyolardı karı koca 5600 toplamda.. kredi çektiler 4000 tl ödemeli her ay geriye ellerine 1600 tl kalıyodu onlara fatura ve alışveriş için. Kasım ayında aldılar. Ocakda zam geldi 4250 oldu , haziran da yine zam oldu kısmetlerine 5500 e çıktı
Şimdi 8500 +8500 alıyolar bunun içinde yemek yol paralarıda var tabi onlar ayrı
17000 desek 4000 kredi
Ellerine 13 bin kalıyo.. 1buçuk sene bile olmadı düşünn .. şimdi istanbulda 4000 tl kira bile yok
3 ay sıkıntı çektiler sadece.
Çevremdeki çoğu kişi böylee , bi şekilde gözü karartıp girmek gerekiyoyoksa bu kiralar çok kötü uçtu
Bizi de çağırdılar nisanda. Gideceğiz artik.Merhabalar,
Benimki 8 hafta erken gelince Temmuz annesi oldum
Sağlık ocağı 9 Aylıkken yapıyormuş KKK aşısını , vakalar çoğalıyor diye.Bizi de çağırdılar Nisan’da, kronolojik yaşından dolayı. Siz oldunuz mu ? Olacak mısınız?
Aynen eşimin ablası bankacı şuan 250 bin anca kredi çıkıyo, özel bankalarda var ama faizleri çok yüksek ..Bizde öyle yapacağızda ücretsiz izinde olduğum için sıkıntı. Birde onu da geçtim yüne arayıp soruyor um evleri kredi sınırı koymuş. Ya bnm birkimüm olsa gözğm kaplaı kabul ederim. Altınlar desen eşimin 2.eşiyim diye pek takan olmadı takanı geç düğüne onlar tarafından 2. Diye söyleyip gelen bile olmadı. Bnmküne gelenleede ailede kaldı. Hal böyle olunca ailesi ve ailem ne taktıysa o. Boz dursam sadce taşınma ve tapınişlerini görür öyle olunca da ev sahşpleri ful kredi vermeyince kiraya talip...
Merhaba prematüre annesi bendensinMerhabalar,
Benimki 8 hafta erken gelince Temmuz annesi oldum
Sağlık ocağı 9 Aylıkken yapıyormuş KKK aşısını , vakalar çoğalıyor diye.Bizi de çağırdılar Nisan’da, kronolojik yaşından dolayı. Siz oldunuz mu ? Olacak mısınız?