- 27 Aralık 2011
- 63.350
- 61.079
-
- Konu Sahibi yoncambenim
- #101.441
Daha çok küçükNiye kız peki..çatalla ezip yedirmek lazım değil mi
Su ile açmayınca baya katı oluyorDün 5. Ay kontrolü için gittik. Yumurta yediğimde köpüklü mukuslu kaka ve egzama artınca bir aylık sıkı yumurta diyeti verdi Dr.
Sadece yumurta mı başka şeyler de var mı bakalım hem de vücudu tamamen geçecek mi görelim dedi. Zaten sadece ciddi kuruluk kaldı vücudunda. Bu bir ay nasıl geçecek bakalım. Büyük bir liste var yenmemesi gereken.
Tadıma başla dedi. Bugün bir çay kaşığı buharda haşlanan havuç verdim. Su ile açmadım ama öğürdü bir iki kez. Yarın hafif yumuşatacağım.
Ben de ilk defa denedim. Ezdim püre gibi verdim ama yarım çay kaşığı zor yedi. Bir de bir damla zeytinyağı ilave et dedi Dr ama bebek zeytinyağı olsun diyor.Su ile açmayınca baya katı oluyor
Çatalla ezilince az pütürlü kalıyor. Bebek blend edilmiş sıvı yerine katıyı yutmayı öğrensin diye ezin diyorlar.Daha çok küçük
Acelem yok.
Çatalla ezilince ne oluyor?
2.cocugum benimÇatalla ezilince az pütürlü kalıyor. Bebek blend edilmiş sıvı yerine katıyı yutmayı öğrensin diye ezin diyorlar.
Birinden duymuştum, bebeği 2 yaşlarına gelmiş hala herşeyi sıvı halde kabul ediyormuş. Alışkanlık olmuş. Herkeste olmaz ama alışması lazım diye herkes ezilsin diyor.
Bebek z.yagını ilk kez duydum . Farkı neymiş?Ben de ilk defa denedim. Ezdim püre gibi verdim ama yarım çay kaşığı zor yedi. Bir de bir damla zeytinyağı ilave et dedi Dr ama bebek zeytinyağı olsun diyor.
Baktım da maşallah yarım lt den az 150 TL civarı.
Benim arkadaşımın çocuğu 1,5 yaşında hala hiç çatalla ezilmiş bir şeyi yutamıyor..hala mamagibi blendar yapıyor..sadece muhallebiyiyor..tambudönem yutkinmayoöğrenme zamano olduğu için hatta öğürmeşeklinde yutkinmayı öğrendiklerini en önemliymiş..doktorlar bile öyle söylüyor..yemede tembellik olur diye söyledim canım..benimkankam neler çekiyor yazık..şehriye çorbası bile yutamıyor çocuğu..yürüyor fakat hala blendar yapıyor bıktı kusuyor öğürüyor o yüzden çatalla ezmenin çok şey öğrettiğini emin ol canımDaha çok küçük
Acelem yok.
Çatalla ezilince ne oluyor?
Aynen öyle canım..benim kankam sakın diyo benim hatamı yapma ben yiyemez diye hep korktum blendar yaptım sakın diyo..onunra prematüre doğdu küçük diye korktu..bende simdi ikizlerim küçük gakat herşeyi çatallanmış yiyorlar çok şükür..brokoli,havuç,avakado,kabak vs.tam 6 ay 3 günlük oldular biz bayağı erken başladok ek gıdaya zaten..Çatalla ezilince az pütürlü kalıyor. Bebek blend edilmiş sıvı yerine katıyı yutmayı öğrensin diye ezin diyorlar.
Birinden duymuştum, bebeği 2 yaşlarına gelmiş hala herşeyi sıvı halde kabul ediyormuş. Alışkanlık olmuş. Herkeste olmaz ama alışması lazım diye herkes ezilsin diyor.
Cok sorulcak soru vardi birde ustunu giydirirken muayene sonrasi oyle cok agliyor ki her sey cikiyor aklimdan.Yuh diyorum gercekten
Şaka gibi fiyat.
Rapor en önemlisi ama onu neden unuttun ki?
Ek gida sonrasi ishal durumu iyice azaldi. Normal mama verince hemen pisik oluyor. İki gundur normal mama veriyorum suan yine belki ek gidayla dengelenir gormek istiyorum. Kusma vardi cok fazla o da cok azaldi.Sizin alerji hangi seviyede?
Bizim bir ay olmadan benim sutumu almasiyla baslamisti surekli pisik oluyordu, Gunde 15 e yakin bez degistiriyorduk. Altini bir ay hic baglamadigimiz oldu. İki saat parca parca minik kakasini yapiyordu ve asla pisigi iyilesemiyordu. Sonra anne sutunu kestik bikac gun sirf alerji mamasi verince duzeldigini gormustuk. Emzirmeden once relaktaz diye bir damla var onu veriyordum her defasinda Ben o donem diyet yapmistim. Bi faydasi olmayinca her seyi yedim sonradan. Hic alerji testi vs yapilmadi. Sadece kakasina bakildi bisey yok dedi cocuk gastroenterologu.Cidden bende merak ettim sizi alerjiniz nasıl başladı, ne durumdasınız şuan sikayetleriniz..bende dün peyniryedim daha öncede yoğurt yedim kaç gün..bi sıkıntı olmadı..benim bi yumurta sıkıntosı kaldı..onu nasıl denerim bilmilorim
Normal mama mi?Cok sorulcak soru vardi birde ustunu giydirirken muayene sonrasi oyle cok agliyor ki her sey cikiyor aklimdan.
Ek gida sonrasi ishal durumu iyice azaldi. Normal mama verince hemen pisik oluyor. İki gundur normal mama veriyorum suan yine belki ek gidayla dengelenir gormek istiyorum. Kusma vardi cok fazla o da cok azaldi.
Bizim bir ay olmadan benim sutumu almasiyla baslamisti surekli pisik oluyordu, Gunde 15 e yakin bez degistiriyorduk. Altini bir ay hic baglamadigimiz oldu. İki saat parca parca minik kakasini yapiyordu ve asla pisigi iyilesemiyordu. Sonra anne sutunu kestik bikac gun sirf alerji mamasi verince duzeldigini gormustuk. Emzirmeden once relaktaz diye bir damla var onu veriyordum her defasinda Ben o donem diyet yapmistim. Bi faydasi olmayinca her seyi yedim sonradan. Hic alerji testi vs yapilmadi. Sadece kakasina bakildi bisey yok dedi cocuk gastroenterologu.
O kendi tecrübesini aktarmış. Herkesin tecrübesi kendine okuyor geneldeAynen öyle canım..benim kankam sakın diyo benim hatamı yapma ben yiyemez diye hep korktum blendar yaptım sakın diyo..onunra prematüre doğdu küçük diye korktu..bende simdi ikizlerim küçük gakat herşeyi çatallanmış yiyorlar çok şükür..brokoli,havuç,avakado,kabak vs.tam 6 ay 3 günlük oldular biz bayağı erken başladok ek gıdaya zaten..
Bir sekilde öğreniyorlar aslında zamanla. Senin arkadaşın senin de dediğin gibi 1,5 yasına gelmiş çocuğu alıştırmamış hic.Benim arkadaşımın çocuğu 1,5 yaşında hala hiç çatalla ezilmiş bir şeyi yutamıyor..hala mamagibi blendar yapıyor..sadece muhallebiyiyor..tambudönem yutkinmayoöğrenme zamano olduğu için hatta öğürmeşeklinde yutkinmayı öğrendiklerini en önemliymiş..doktorlar bile öyle söylüyor..yemede tembellik olur diye söyledim canım..benimkankam neler çekiyor yazık..şehriye çorbası bile yutamıyor çocuğu..yürüyor fakat hala blendar yapıyor bıktı kusuyor öğürüyor o yüzden çatalla ezmenin çok şey öğrettiğini emin ol canım
Bilmiyoruz alerji mamasi hic almazsa hep en basa döndük bugune kadar.Normal mama mi?
Onu alıyorsa nasıl süt alerjsıı oluyor ki?
başa dönünce neler yaşıyorsunuz mesela cocugun tepkileri ?Bilmiyoruz alerji mamasi hic almazsa hep en basa döndük bugune kadar.
Asit oranı farklı, soğuk sıkım oluyor. Muhtemelen asitten dolayı kullanılıyor. Ben almadım daha, evdekinden koyacağım bir damlaBebek z.yagını ilk kez duydum . Farkı neymiş?
Evdekini biraz kaynatıpAsit oranı farklı, soğuk sıkım oluyor. Muhtemelen asitten dolayı kullanılıyor. Ben almadım daha, evdekinden koyacağım bir damla
Bendede annemdede 2 kapalı var kiradayım diye banyoya almoştık kaliteli değil sunta ama baya işime yarıyo..Kızlar farklı bir şey danışacağım. Mutfağa şu alttaki dolaplardan birini almayı düşünüyorum da kullanan oldu mu kalitesi nasıl. Kiradayım diye bişi alamadım ama evden de çıkamadım bebiş olunca. Çeyiz lerim hep kolide kaldı alacaklarımda var alamadım. Sizce bu dolap kaldırır mı? Tabak tencere bardak felan? Eki Görüntüle 3180209
Devlet varsa oraya götürseydin acile keşkeAman diyim dikkat edin hasta olmayın. Perşembe özelde doktora gittik hırıltımız var diye . Doktor dinledi bir şey yok dedi . Şimdi geçmedi bi doktora gidelim dedik işkence oldu bizim için randevular dolu başka doktordan randevu vermiyor 10 gün dolmadan acile gittik o da 850 TL istedi 10 gün kontrol süreniz var o yüzden yüksek ücret çıktı diğer özel hastaneye gittik orası da çok kalabalıkAman dedim eve geri gidelim . Hasta olmayan çocuğu hasta edeceğim Siz siz olun çok dikkat edin