- 22 Temmuz 2021
- 1.578
- 2.519
- 39
-
- Konu Sahibi yoncambenim
- #100.841
Sebze ilebaşladık havuç kabak patates balkabağı elma şegtali armut gibi..6.ayda kontrolümüz var önce diyeti ben açacağım yayla çorbası yiyerek yavaş yavaş deneyeceğiz..sonra çocuklara ilerde verilcek..fakat bizim alerjimiz yumurta olarak çıktı cilt testinde..Nasıl ilerliyorsunuz neyle başladınız yoğurt falan ne zaman hastanede mi vereceksiniz
Siz yiyince süt ürünü sıkıntıları oluyor mu peki sadece yumurtaysa kolay geçerSebze ilebaşladık havuç kabak patates balkabağı elma şegtali armut gibi..6.ayda kontrolümüz var önce diyeti ben açacağım yayla çorbası yiyerek yavaş yavaş deneyeceğiz..sonra çocuklara ilerde verilcek..fakat bizim alerjimiz yumurta olarak çıktı cilt testinde..
Kendi doktorum ek gıda için birşey demedi daha. Ama benim sıkı takip ettiğim bir Dr (muhtemelen takip edenler vardır Dr. Osman gönülal) ek gıda için şunlar şart diyor her seferinde: Vücudunu dik tutabilecek mama sandalyesinde, kaşıkla yemek uzattığınızda ağzını açacak yani mama olduğunu anlayacak o zaman başlanabilir. Çok acele etmeyin olmadı. Tabi bazen yarı uzanır yada destekli şekilde oturtup tattırıyor anneler ama hazır değilse mama sandalyesine koymayın.Kızlar dün kontrole gittik, diğer ay ek gıdaya başlıyormuşuz
Mama sandalyesi alırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
Ayrıca mama sandalyesinde nasıl oturacak ki
Bir de şu ek gıda setleri (tabak,bardak vs.) ilk etapta gerekli mi?
Nasıl veriyorsun, pütürlü gibi mi? Bir de blw isteyenler için hemen başlanabilir mi ilk tadımlardaDün kabak verdım
Bugün ve yarın da kabak vericem. Kaka takibine bakıyorum genelde
Ben blw yapacak biri değilim. Püre verıyorum. Blw icin bence erken . Bebek oturmalı onun ıcınNasıl veriyorsun, pütürlü gibi mi? Bir de blw isteyenler için hemen başlanabilir mi ilk tadımlarda
Bu ay kucağında oturma pozisyonunda tutmaya başla dedi. Asla tek başına yastık destekli vs değil, sadece kucakta dedi.Kendi doktorum ek gıda için birşey demedi daha. Ama benim sıkı takip ettiğim bir Dr (muhtemelen takip edenler vardır Dr. Osman gönülal) ek gıda için şunlar şart diyor her seferinde: Vücudunu dik tutabilecek mama sandalyesinde, kaşıkla yemek uzattığınızda ağzını açacak yani mama olduğunu anlayacak o zaman başlanabilir. Çok acele etmeyin olmadı. Tabi bazen yarı uzanır yada destekli şekilde oturtup tattırıyor anneler ama hazır değilse mama sandalyesine koymayın.
Benınkı kaşığı uzatınca ağzını açıyor .Kendi doktorum ek gıda için birşey demedi daha. Ama benim sıkı takip ettiğim bir Dr (muhtemelen takip edenler vardır Dr. Osman gönülal) ek gıda için şunlar şart diyor her seferinde: Vücudunu dik tutabilecek mama sandalyesinde, kaşıkla yemek uzattığınızda ağzını açacak yani mama olduğunu anlayacak o zaman başlanabilir. Çok acele etmeyin olmadı. Tabi bazen yarı uzanır yada destekli şekilde oturtup tattırıyor anneler ama hazır değilse mama sandalyesine koymayın.
Kizlar test yaptim hicbirsey cikmadi tarlusal aldim ama icsem mi acaba
Kızlar dün kontrole gittik, diğer ay ek gıdaya başlıyormuşuz
Ben ioio lerden aldımda şıan kullanmıyorum. Masaya geçince kullanıcam onları tam oturmayı öğrensinKızlar dün kontrole gittik, diğer ay ek gıdaya başlıyormuşuz
Yazılanları okudum da benim kiz 145 günlük ama 20 gün erken doğmuştu malum . Ben daha hiç tadım yaptırmadım kizlar sizler baya başlamışsınız doktor mu diyor yoksa kendiniz mi karar veriyorsunuz?
Cok mantıklı geldi bu söylediğin hakikaten aşıda erken doğuma bakmıyorlar. Ben devlet hastanesine her ay rutin götürüyorum ama zaten takipli başka bölüm randevularimiz var diye gitmişken pediatriye de kontrole gidiyorum ama daha hiç ek gıda dan bahsetmedi belki de devlet ilgisiz diyedir hatta yavaştan kucağıma oturtuyorum dedim çünkü istiyor ama hayır erken 6 aylıkken başla dedi altı aylıkken baya Desteksiz alıştırmasi yapılır diye biliyorum az araştırdım 4 buçuk aylıkken oturtmaya başlanır kısa süreli diue ben başladım mesela .Ben kendim başladım. Her ay doktora kontrole götürmüyorum zaten.
Ki benimki 5 hafta erken doğdu. Aşıları yaparken hiç erken doğdu falan demiyorlar. Haftasında doğan bebeklerle aynı takvim uygulanıyor.
Fiziksel ve bilişsel farklar olsa da ek gıdada çok fark etmese gerek
Hatta bu ay rotanın ikinci dozunu evde kendim içirdim. Sağlık ocağına götürmedim. 6 aylık genel aşılar için götürcem iki hafta sonra..
Evde beraber tartılarak baktım yaklaşık kilosuna da. İyi almış bence
İlk çocukta 5,5 aylıkken başlatmıştı doktor tadımlara. Bunda da kendim yavaştan başladım. Zaten günde bir sefer bir gıda ile başlandığı için çok da erken sayılmaz bence
Sebzeleri meyveleri denetmek zaman alacaktır. Ocak ayı gibi de bebek tarhanası alıp çorba falan denicem.
Benimk açmıyor daha. Zaten süt artırmaya çalışıyoruz. Bizim daha vaktimiz var.Benınkı kaşığı uzatınca ağzını açıyor .