2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Uyandıgımda sanki başka bir hayata uyanmış gibi hissettim
2,5 günde uyumama rekorum var
Ama onun sonunda hasta olmustum
Çok uyumaya musaitimde , 2.5 gun uyumasam bende ceset gibi zombi gibi gezerdim

Kiz ne basinin derdiydide 2.5 gun uyumadin daha buçuğuda var hey allahim
 
Sabaha karşı ilk krampımı yaşadım. Soldan sağa dönerken bir baldırda şimşek çakması gibi mübarek... Bayağı ovaladıktan sonra azaldı. Kalsiyum magnezyum ikilisine de yeni başladım. Belki de geç kaldım da böyle oldu. İnşallah tekrarlamaz.

Çoğunluğun aksine bende bir yerde toplanma olmuyor. Yada öyle sanıyorum. Bazen mide kısmına doğru şiştiğim oluyor ama aşırı hareketli değil. Bir iki kere rahatsız edici yokladı. Bakalım kontrol öncesi iki hafta var ortalama neler değişecek.

Sorum da ilk anneliğin geçirmiş olanlara geliyor. Eşim kara kara bebek olduktan sonra biz nasıl kahve içmeye gideceğiz. Tiyatroya da almazlar zaten deyip beni de gerdi.
Şuan etkinlik kovalıyoruz resmen. Aklımızda olan önemli işleri kaçırmayalım sonra uzun müddet gidemeyiz diyoruz. Bu süreç hep böyle mi olacak.
 
Annemgilin evinde ben hala çocuklarımı sobanın yanında leğende yıkıyorum
 
Canım ilk aylarda bebek hep uyur siz dışarı çıkınca. Emin ol bebekle gitmek çok farklı bir mutluluk. Yanınızda taşıyor olmak değişik bir duygu veriyor.
Ama 3 4 aydan aydan sonrası için diğerleri olursa tiyatro
 
Evet güzel Di ama annem öyle bir ovardıkı benim tenimi kir çıksın diye resmen savaşırdı canımı çıkarırdı.
Ama o sıcaklığı şimdi bulmak imkansız
 
Ben kızımı öyle bir yıkadım ki şimdi banyo yapma aşığı. Hiç ağlamadı.
Yere havlu seriyorum.
Üstüne sıcak su döküyorum sıcacık olsun diye.
Kızımı ustune uzandırıyorum on tarafı yıkadıktan sonra yüz üstü çeviriyorum suyu dökünce zaten hoşuna gidiyor. Sizede tavsiye ederim
 
Benim alt bacak baldırda oluyor. Ayyy uykudan uyanıyorum. Ama benim hamilelikten önce de oluyordu ara sıra .

Sigarayı 6.hafta falan bıraktım. Yani şanslıyım ki midem kabul etmedi
İste kahve sigara keyfimiz vardı onlar yok artık
Öyle boş boş kahve içiyoruz işte yanımda da içırmıyorum.
Evde zaten yasak
Teras var camekanlı , orda içiliyor ama icio anında havalandırmak şartıyla.
 
Artık uyandıktan sonra uyuyayorum
Eskisi gibi. Benim eskiden 23 saat uyku rekorum vardı
Kalkıp kahvaltı hazırlayacağım
Nee 23 muuuu o kadar uyusam belediyeye haber verirler. Haber alamıyoruz diye ki uyku da en sevdiğim şeydir. Her şeye göğüs gererim, uykusuzluğa asla
 
Geçmiş olsun magnezyuma yeni basladigin icin olabilir canım. Diğer soruya gelince bebek küçükken arabasına oturtup kahve içmeye gidiyorduk. O uslu uslu arabasında uyuyordu. Yemeklere arkadaş buluşmalarına giyorduk. Restoranlara avmlere gidiyorduk. Her yere gidiyorduk. Tiyatro sinema haric tabi. Hatta düğüne bile gitmiştik çocuk arabasında uyudu hep. Ta ki çocuk ayaklanana kadar. Cocuk ayalandiktan sonra içinde oyun alanı olmayan hiç bir yere gidemez olduk. Tiyatro için mecbur çocuğu bırakacak biri lazım. Başka türlü olmaz.
 
Annemgilin evinde ben hala çocuklarımı sobanın yanında leğende yıkıyorum
Ne güzel çocukların onuda bilecekler iliği kemiği ısınıyordu ama insanın cok güzeldi be şimdi sobalı evimiz yok annemlerde falanda olsaydı bende yapardim kesin
 
Etkinlikler sekil değiştiriyor ama yine oluyor bizim aileler yok mecbur hep canta gibi taşıdık bebeleri. Sinemaya ayrı gittik arkadaşlarla. Ama dağ tepe kahve yemek eksik kalmadık hiç. Tabi çocuklar ona göre şekillendi. Hala haftada 2 3 çıkıyoruz biri 6 biti 4.5 şuan arada kriz ortamı olsada genelde iyi idare ediyoruz ilk uçak yolculuğuna 2 aylık gibi başladılar. Arabayla çok km katlettiler. Tek durum şu beklenti çocuklu hayata göre olmalı.
 
Ben 0-3 ay aldım bence 0 anca 1 hafta olur yazık günah.
Çocuklar 20 günde büyüyomuş zaten oyuzden yeni doğanları 0-3 ay almak en iyisi bence


Ben de 0-3ay aldım. 2 takım aldım. Ama oglandan kalan 3-4 taneyi de giyer diye düşünüyorum. Ama işte çocuğun boyuna bağlı. Benim oğlan 52 cm doğmuştu. Sonra da uzamaya devam etti. 1,5 ay anca giydi onlari.

Ben 0-3 aldım canım. 0 a herkes küçük geliyor yazmış başka başlıklarda
Ayy çok sagolin kizlar anladığım kadarıyla 0-3 ay olandan almam lazım. Zaten hastane cikisi fix 0 ay oluyor değil mi onlar da 0-3 ay olmuyor o yüzden iki hastane cikisi alsam zaten 0 ay yeter herhalde . Ikili takım zibin hep 0-3 ay alayım peki arkadaşlar en çok zibin almak lazımmış zibini 0-3 ay olarak kısa kollu mu ipli mi yoksa uzun kollu mu aldınız benim deneyimim olmadığı için hiç bilmiyorum temmuz ortası doğana ne uygun olur iki tulum 3 4 tane de alt üst ikili takım alcam 0-3 ay onları da kollu mu almam lazım bu konuda da yardımcı olursanız inanın çok sevinirim mevsime göre yeni doğan giydirme konusunda pek bilgim yok. Açıkçası 0-3 ay sonrası 3-6 veya 6-9 gibi olanları şimdiden almak istemiyorum belki sadece bi tane alırım koyarım kenara ama onları bekleyeceğim.
Bu karnı germe olayı hani bebek karnı itiyor o mu yoksa karnın taş kesiliyor o mj bilmiyorum ama dün karnım taş gibi oldu dokunuyorum sanki karnım kemik o derece, sonra kasiklarimda regl ağrısı gibi Ağrı aldi belim ağrıdı bu galiba doğum sancısı denen yalancı sancı olayı uzandım falan uyumuşum geçti herhalde artsa uyanırdım ama kötü bir şeymiş ya karnım öyle gerildi ki iki yandan biri tutmuş asıldı sanki

Bu arada ayrıntılı da doktor bi kulağı zor gördü eli ile tutuyormuş ona çok güldüm bir de ayakları kafasının üstünde iki büklümdu o yüzden yüzünü 4 boyutlu görmek için çok uğraştı ona güldük ya nasıl duruyorlar öyle
Bu ben galiba gebelik öncesi 54 tüm ilk zamanlar 50 oldum şimdi 53 bende diyorum biraz kilo alsam hamile gibi olsam ama nerde yok bi göbek var top gibi kimse anlamıyor bile 6 aylık oldum tık yok bu karın ne zaman çıkarr
Ah canım ya ben de öyle ama ben mesela hiç kusmadim Rabbim e şükür sadece iştahım azdı ardından paketli şekerli rafine şeyleri neredeyse 0 a indirdim o çok etkili oldu galiba bol giyince pek belli olmuyor ama dar bi kazak giyersem belli tabi
Baş agrısı yaşayan var mı bu haftalar da dünde agrıyordu tansiyon aleti aldım 10-5 çıktı yüksekte degil dünde yemek yedim geçti
Ben başım bazı anlar çok ağrıyor tansiyon aleti yok olcemedim ben de tansiyon mu diye şüphe ediyorum inşallah değildir. Senin tansiyon aletin markası neydi?
 
Sanırım erkenden alıştırmak gerek ki uyum sağlayabilsinler. Biz kampçıyız çünkü. Piknik dağ taşa alışması lazım. :)) Evet uzun yol kısmı da var. Neyse herşey zamanla oturacak artık.
 
Evet o dönemde yiyemedim .Midem de büyümedi böylece. Ben öncesinde de doğum kontrol hapı kullanıyordum. Ondaki iştah açıklığının yanında hamilelik asermesi hiçbir şey.
Midem de tekrar başa dönüyor sanki Biraz fazla yesem çıkarıyorum hemen
 
Sanırım erkenden alıştırmak gerek ki uyum sağlayabilsinler. Biz kampçıyız çünkü. Piknik dağ taşa alışması lazım. :)) Evet uzun yol kısmı da var. Neyse herşey zamanla oturacak artık.
Aslında aynen öyle zamanla oturacak. Anne baba beklentisi ve bebek uyumuyla alakalı. Sakın kalmak ve duruma ayak uydurmak bunun yanında beklentiyi düşürmek en önemlisi. Şimdiden bunları düşünmeyin derim zamanla oturacak zaten bu durumlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…