2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Kız bu ne güzel hamilelik :) Ben hamile değilken böyleydim Arkadaşlar galiba benim uzayda kapladığım alan fazlaymış fotolarınızdan sonra bunu anladım
Çok teşekkür ederim valla tatlı tatlı gidiyor. Hamile olduğumu pek hissedemesem de.
 
Canım. O zaman ültrason yok yaa. Ben doğmuşum babam eve gelmiş kız demişler. Babam içeri girmiş annem daha 1 2 saat olmamış doğum yapmış.
Anneme demiş kalk kalk birde yatağa girmiş. Sanki ne olmuş bir kız doğurmuş.
Benden öncede 4 oğlan 4 kızı vardı babamın ben 9 umcuyum.
Ve yollar sonra babam bu olayı hep kendi anlatırdı ve iyiki de erkek olmamış kız olmuş. Erkek olsa idi bana bakmazdı derdi.
Babam o dediğini hiç unutmamıştı.
Babama ve anneme sadece ben baktım. Biri benimle doktora bile gitmezdi. 15 gün yoğun bakım kapısında durdum. Eve giderdi herkes bana derdi abilerim bir haber olur sen burda dur. Evine gider yatar ben hastanede dururdum. Babam öldüğü zaman ismimi sayıklaya sayıklaya öldü. Allah şahit yalan yok.
Ben onun eli ayağı idim. Arabada yanıma binerdi herkese derdi benim şöförüm kız. Gurur duyardı kız olduğum için. Onun eli ayağı ben idim. Annem şimdi ben Almanyadayım yemin ederim benim iç çamaşırım atletim vardı yaa onu giyiyormuş tenine deysin diye.
Doktora götüreni yok alış veriş yapanı yok. Bir yemek yapanı yok. Ben 33 yıl kaldım yanlarında. Ama evlenme se idim. Abilerin gelinlerin kapısında köle idim. Mecbur evlendim. Elhamdülillah ama yine de onlara bakmak isterdim. İşte bunları yaş gidince anlıyorlar. Genç iken erkek istiyorlar.
 
Ay o zaman benimde 2 haftam var desenize çok hareketli genelde ama gece kusu diyorm gece hareketleniyor gündüz tik yok uzandığım zaman seyrime şeklinde goruyorm karnimin da ama elimi koyunca hissetmiyorm
Aslında bunun erkek/kız ayrımı yok …
Bazı kısım “kızlar oynak olur” der bazı kısım “erkekler hareketli olur” der … Aslında herkesin hamileliği tamamen parmak izi misali kendine özgüdür …
Yanlız şöyle bir gerçek var ki buna %100’de %100 katılıyorum ki ;

“Anne karnında bebeklerin hepsi gündüz vakitlerinde anne hareket halinde olduğu için , beraberinde bulunduğu su onu salladığı için çoğunlukla uyur ve sallanır vazittedir . Ne zaman ki suyu durulsa ,dinginleşse hareketlenmeye başlar .. İlerleyen haftalarda sıkışacağı için de gece gündüz farketmeksizin hareketleri rahatça hissedebileceksiniz”

Benim oğluşumda öyle ..
Şuan 20+6’yım ve hareketlerinden ziyade hissettiğim tek şey uzandığımda günde 1/2 kez balon patlaması gibi bi his var … Şuan yatıyorum ve sağ tarafımda pıt pıt pıt bişeyler oluyor , dönüyorum kesiliyor …

Benim en çok merak ettiğim şeylerden bir tanesi ise ; kıyafetten o hareketlerini gözle görünür şekilde ne zaman farkedicem
 
Çok değil mi ya? 3 tane hastane çıkışı gerekli mi? Bir çok yerde hastane çıkış takımlarının bebeklere olmadığı falan yazıyor
Şöyle düşün canım diyelim ki iri doğdu max. 2 hafta giyecek (ki benim kızım 2.5 doğdu kırkı çıktığında bile hala oluyorlardı 4 kilo iken o hastane çıkışlar o kadar da küçük değil).
O iki hafta boyunca 1 yada iki tane ürünle olmuyo, yıkamak kurutmak vs. Her güne bir ürün olması lazım bence.
 
Allah razı olsun. Eşim beni kırdı.
Onu umutlandırmışım erkek hissediyorum demişim.
Demediğini bırakmadı Bana.
Ay ne kadar yanlış ya! Aslında söylenecek çok şey varda sen sıkma canını. Senin eşin biraz böyleymiş sende onu böyle kabul etmişsin kendini bu saçma düşüncelerle üzme en nihayetinde o çocuk erkek değilse sebebi eşin.
 
Aldım aldım baya var çorap :)
 
Evet kızlar her şeyleri aldık, daha bahar bile gelmedi. Son zamanlarda en fazla iki günlük yıka kurut ütüle yerleştir derdimiz olur.
Napıcaz biz şimdi?

Almayaydın acelen neydi?

Benim daha tam değil valla. Haftasonu biraz baktım etiket sökme bahanesine ne var ne yok diye. Gelecek ay alınacak baya şeyim var.
Bugün lcw den iki takım aldım. Birini hastane çıkışı niyetine üç parçalı.
Zaten çok parçalı hastane çıkışı bakmıyorum. 3 veya 5 parçalı alırım.

Zaman çabuk geçiyor bence ya. Bir bakmışız teker teker doğuma gidiyoruz. Sonra sabaha kadar dans
 
Bana dedi sorun sende sen erkek doğurmazsın kız doğurursun. Ben dedim erkek kızı erkeğin spremi belirler. Diyor bana hikaye anlatma.
Hem bu kadar muhafazakar olup
Hem de inanç konusunda zayıf olmak...

Daha doğrusu bu tarz konularda allahtan korkusu olmamak.
İnsan korkar Allah yarın öbur gün basıma bir iş verir diye.


Evet farklı cinsiyet cok istemek ayrı, ama bu sekilde suçlayıcı davranmak cok ayrı bişi
 
Allaha bıraktım. Hiçbirşey için kendimde güç hissetmiyorum
 
Bana dedi sorun sende sen erkek doğurmazsın kız doğurursun. Ben dedim erkek kızı erkeğin spremi belirler. Diyor bana hikaye anlatma.

Bir anda 15.yüzyıla falan mı ışınlandık bu zamanda bu ne cehalet yahu?

Eşin bu zeka ve cahillikle bu yaşa kadar yine iyi gelmiş. Başkası olsa bu laflarla yerin dibine sokardı onu. Yatsın kalksın sana dua etsin. Ama ona tavsiye ver de başkasının yanında bunları söylemesin millet k.çıyla güler rezil olur

Eşim oğlumuz var diye ikinci kız olsun derdi. Ben de hep valla benlik bir şey yok ne verdiysen o derdim gülüp geçerdik. İkinci kız değil erkek olsaydı buna laf edecek biri değil zaten.

Seninkine bilimsel makale falan da okusan algılayamaz bence. O yüzden salla boşver..
 
Kız bu ne güzel hamilelik :) Ben hamile değilken böyleydim Arkadaşlar galiba benim uzayda kapladığım alan fazlaymış fotolarınızdan sonra bunu anladım
Peki benim hamile değilken bile böyle olmamam
Ay ne biliyim ya, şubat indirimi falan gaza geldim, bide 2. Neye ihtiyacım olacak ne eksik ne değil biliyorum bilince hemen olsun bitsin çıksın aradan istedim galiba.
 
Bizim kızımız var, uslu sakin bir çocuktur eşim kız istiyordu mesela sırf oda sakin olur diye ben daha erkekçiydim .
Yani şükür diyorum bazen gerçekten. Bazen de eşimi böyle olduğu için sevdim, sayısına, hürmetine, hassas ruhuna aşık oldum, böyle birinide ben seçmedim bile isteye, öyle adamlar her yerdeler biz onları seçmediğimiz için hayatımızda değiller.
Hayatta her şey kader kısmet olarak açıklamak doğru değil bazı şeylerde seçim.
Bile bile göre göre devam ediliyorsa hata olmaktanda çıkıyor..
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…