2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar bebek kesenin sağındaysa kız, solundaysa erkek diyorlar, bilimsel bir şey değildir bence ama ne derece doğru çıkıyor merak ediyorum 😅
Bende merak ediyorum onu oğlum solumdaydi doğana kadar tirmalardi sol leğen kemiğimi resmen bu sağda gibi geliyorbiraz büyüse su an kese bazen yamuk cikiyor ultrasonda

Kizlar henüz erken bunun icin ama sormak istedim. Doktorum 12. Haftada gelde ikili tarama icin ulturasonla bakacağım dedi daha sonrada kan vercem sanirim. Ama ikili taramada kimi arkadasim sadece doktoruna baktirmis. Kimi arkadasim perinatologa gidip baktirmis. Bu konuyla a ilgili bilginiz varmidir kafam cok karisti?
Benim bildiğim başka doktoru tavsiye etmeleri 20. Haftadan sonra ayrıntılı ultrasinda oluyor canım ben ilkinde oyle yapmıştım ikili testi kendi doktorum yapmis diğerini perinatologa yönlendirmisti

Çok şükür kızlar bende bugün duyabildim kalp atışını doktorla eşim cinsiyet muhabbetine girdi, çok çok erken olmasına rağmen , doktorum ayrıca aile dostumuz sayılır keseye göre erkek dedi , şakadir diye sormadım dalga geçiyor dedim kendi kendime , ama forumda bakarken keseye göre cinsiyet tahmini diye başlıklar gördüm dogru oluyor mu gerçekten

Kızlar 12. Haftada ikili tarama testi oluyor ya kan testinin sonucu aynı günde çıkıyor mu şehir hastanelerinde ? İkili testi şehir hastanesinde yaptırıp doktorumun muayenesine öyle gideyim diyorum da.
Benim doktorum da bu ayın 16sında yani o zaman 10+4 olmuş oluyorum, ikili tarama ve ultrason için çağırdı, normal mi sizce, erken değil mi 🤔

Çok şükür kızlar bende bugün duyabildim kalp atışını doktorla eşim cinsiyet muhabbetine girdi, çok çok erken olmasına rağmen , doktorum ayrıca aile dostumuz sayılır keseye göre erkek dedi , şakadir diye sormadım dalga geçiyor dedim kendi kendime , ama forumda bakarken keseye göre cinsiyet tahmini diye başlıklar gördüm dogru oluyor mu gerçekten
Maşallah miniğe 🥰
Kesen nasil cnm bazi doktorlar erkenden tahmin edebiliyorlar

Kizlar henüz erken bunun icin ama sormak istedim. Doktorum 12. Haftada gelde ikili tarama icin ulturasonla bakacağım dedi daha sonrada kan vercem sanirim. Ama ikili taramada kimi arkadasim sadece doktoruna baktirmis. Kimi arkadasim perinatologa gidip baktirmis. Bu konuyla a ilgili bilginiz varmidir kafam cok karisti?
Canım merhaba. Daha önce problemli bir gebelik yaşamadıysan yani kromozomal bozukluk ense kalınlığı vs gibi bence 2 li test ve Dr muayenesi yeterli. Ben perinatoloğa gitcem çünkü geçen sene bebeğime ense kalınlığı ve ödem olmuştu ekstra testler yapılacak en azından şehir hastanesinde ki Dr um öyle dedi takipte olmam gerekiyormuş. Allah göstermesin zaten normal kadın doğum Dr nun ultrason unda da bu tarz problemler ölçülüyor benim ki öyle çıkmıştı

Kızlar 12. Haftada ikili tarama testi oluyor ya kan testinin sonucu aynı günde çıkıyor mu şehir hastanelerinde ? İkili testi şehir hastanesinde yaptırıp doktorumun muayenesine öyle gideyim diyorum da.
1 haftaya kadar çıkıyor canım burada ki hastanelerde ama şehir şehşr değişir mi bilemedim

Maşallah miniğe 🥰
Kesen nasil cnm bazi doktorlar erkenden tahmin edebiliyorlar
🥰🥰 Ay bilmiyorum ki, resim attım bir başlık bulup daha kimsecevap vermedi , size de atayım gerçekten doğru mu değil mi görürüz ilerleyen haftalarda

Eklentiler

• IMG_20210706_183813.jpg
    IMG_20210706_183813.jpg
    119,6 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20210706_183546.jpg
    IMG_20210706_183546.jpg
    102,4 KB · Görüntüleme: 35
İkili test sonucu özel hastanede aynı gün çıkmıyordu diye hatirliyorum

🥰🥰 Ay bilmiyorum ki, resim attım bir başlık bulup daha kimsecevap vermedi , size de atayım gerçekten doğru mu değil mi görürüz ilerleyen haftalarda
Canim vajinal mi bakti
Ramiz teorisine gore karindan bakinca sağ kiz sol erkek diyorlar.vajinal ise tam.tesi oluyor diyorlar

Benim doktorum da bu ayın 16sında yani o zaman 10+4 olmuş oluyorum, ikili tarama ve ultrason için çağırdı, normal mi sizce, erken değil mi 🤔
Bende 11+2 de gjtmis olacağım yarin belki kontrol süresi var ya 10 gün içinde testi o kontrolde yapacaktır diye aklıma geldi benim bu muayenede bahsedip çünkü yaptırmak tercih meselesi fikir soracaktır ben yaptırmayı düşünmüyorum bakalım yarın ne diyecek

Bende 11+2 de gjtmis olacağım yarin belki kontrol süresi var ya 10 gün içinde testi o kontrolde yapacaktır diye aklıma geldi benim bu muayenede bahsedip çünkü yaptırmak tercih meselesi fikir soracaktır ben yaptırmayı düşünmüyorum bakalım yarın ne diyecek
Bana yaşım 38 olduğu için direk fetal DNA testi önerdi, yurtdışına gönderiliyormuş sanırım 4bin civarı ücreti, ama yine de yüzde yüz teşhis değil diyo, ben onun sonucuna güvenip bebişkomdan vazgeçemiyceğim için yaptırmayı tercih etmedim, ikili tarama ve ultrason yaptırcam, eğer orda sıkıntı çıkarsa tekrar düşüncez bakalım, umarım her şey yolunda gider 🙏🙏🙏

Doktora Sag tarafimda sürekli sancı gibi biseyler hissettigimi söylediğimde zaten sağa dogru yerleşiyor dedi hayırlısı bklm

Doktorum geçen gittiğimde yaptiracakmisin dedi bende miriin kırın yaptım biraz sonra yok ya düşünmüyorum dedim oda niye yaptır yaptır dedi bende gerçi diğer iki oglumda yaptırmıştım dedim eee bunun neyi eksik dedi de bilmiyorum ya kuzenime sırf yüksek çıktı diye down riski var dendi kadın aylarca perişan oldu psikolojik ilaçlar kullandi hatta o yüzden ben sanırım yaptirmam ya

Bana yaşım 38 olduğu için direk fetal DNA testi önerdi, yurtdışına gönderiliyormuş sanırım 4bin civarı ücreti, ama yine de yüzde yüz teşhis değil diyo, ben onun sonucuna güvenip bebişkomdan vazgeçemiyceğim için yaptırmayı tercih etmedim, ikili tarama ve ultrason yaptırcam, eğer orda sıkıntı çıkarsa tekrar düşüncez bakalım, umarım her şey yolunda gider 🙏🙏🙏
Bilmiyorum bence çok gereksiz geliyor ilkinde de sırf müdahale edilecek bir hastaligi varsa öğrenelim diye yaptırmıştım meğer ogrenilmiyormus kromozom bozuklukları içinmiş zaten şu an yeterince stresim var onunla baş etmeye çalışıyorum bide.kesin olmayan bi ihtimal için yoramam bebeğimi de kendimi de. Zaten ayrıntılı ultrason var onu yaptıracağım o zaman görülüyor asıl biseyi varsa

Doktorum geçen gittiğimde yaptiracakmisin dedi bende miriin kırın yaptım biraz sonra yok ya düşünmüyorum dedim oda niye yaptır yaptır dedi bende gerçi diğer iki oglumda yaptırmıştım dedim eee bunun neyi eksik dedi de bilmiyorum ya kuzenime sırf yüksek çıktı diye down riski var dendi kadın aylarca perişan oldu psikolojik ilaçlar kullandi hatta o yüzden ben sanırım yaptirmam ya
Onlar işin maddi boyutunda çünkü Allah aşkına en azından ikili test bile birde niftye 3 bin 4 bin vermek beni zorlar yani maddi olarak ta allahtan gelene kabulüm her şekilde ki doğduğunda bile olabilir başka hastalığı ama gereksiz geliyor bana

X