2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Bence yavaş yavaş işlemek lazım bu fikri benim kızım birde 8 yaşında çokta küçük değil aşırı tepki veriyordu kardeş fikrine.
üstüne düşmüyorum belki unutur diye. aile büyükleirnin yanına gidince hemen kardeş gelsin mi sana muhabbeti. sil baltan başlıyoruz. bana çok düşkün ve hassas bir çocuk. sanırım kıskanmak ve az sevilmek korkusu

Bir de Medipol Hastanesi'nde bana bir kağıt verdiler içinde madde madde Bir sürü test var toksoplazma testinden hiv testi ne kadar toplam 560 lira tutuyormuş hastane paket yapmış. Acaba doktorlarınız sizden de bu kadar detaylı bir test istedi mi yoksa hastaneye bağlı bir şey mi henüz yaptırmadım çok pahalı olduğu için

Merhaba yorumunuza tesadüf denk geldim .Bazı özel hastanelerde paket şeklinde sunuluyor ama her hangi bir devlet hastanesi'nde yaptırabilirsiniz ayni tahlillerinizi.Kadin doğumdan randevu almanız yeterli

Bir de Medipol Hastanesi'nde bana bir kağıt verdiler içinde madde madde Bir sürü test var toksoplazma testinden hiv testi ne kadar toplam 560 lira tutuyormuş hastane paket yapmış. Acaba doktorlarınız sizden de bu kadar detaylı bir test istedi mi yoksa hastaneye bağlı bir şey mi henüz yaptırmadım çok pahalı olduğu için
testleri ben devlet hastanesinde yaptırdım. öyle yaptırabilirsin canım

Bunlar rutin testler canım. Gidsbilirsen devlet hast. Ücretsiz yapıyor. Bir iki test dışında o testler sağlık ocağında da yapılıyor

Merhaba arkadaşlar ,hepimize hayırlı olsun ,sağlıkla alalım kucaklarımıza bebişlerimizi..

benim ilk gebeliğim ve tüp bebek ,ara sıra çok endişe ediyorum ,geçen hafta kalp atışı duyduk vajinal muayene ile ve 2 gün sonra az bişey pembe kanamam oldu,tekrar apar topar dr a gittik ,bebek gayet iyiydi,kanama alanı vs. de yoktu çok şükür bir daha da kanama tarzı bişey olmadı..

bende bulantı vs aşırı başlamadı,sizlere sorum bebeğe bişey olsa hisseder miyim :KK43: bulantım yok diye endişe etmeli miyim ? kasık ağrım filan da yok buara böyle hissetmem normal mi ?

tecrübeli annelerin cevaplarını bekliyorum
Hayirli olsun bebeginiz saglikla kucaginiza alin insallah herkesin hamileligi farkli oluyor suanda 2 komsu ayni haftada hamileyiz onda hicbir belirti olmamis diger cocuklarinda da ayni sekilmis ama ben bulantidan ayaga kalkamiyorum kizlarimda da ayniydim oyuzden yuregini ferah tut herkesin midesi bulanacak diye bir durum yok bu gunlerin tadini cikar 2 cocukla mide bulantisi beni epey zorluyor

Bence bizim kiz benim de icime oyle doguyor ama bakalim ne olacak bana doktor 1 ay sonra gel cinsiyeti soyleyecegim dedi kendinden cok emin bir bicimde, sanki anlamis da soylememis gibiydi 🙈 cok heyecanli kiz erkek hic farketmez ama bu da ayri bir heyecan her ikisine de cok sevinecegim ama zaten 😍😍😍❤️❤️❤️🙏🏻🙏🏻🙏🏻
11 haftalik oluyor görünür o zaman tahmin edilir cunku ablama 11+5 de erkek olabilir demişti erkek oldu😊

Ben şehir hastanesine gidip yaptırdım canım

daha önce çocugu olan arkadaşlar. söylediniz mi büyüklere abi/abla olacaklarını ya da ne zaman söylemeyi düşünüyorsunuz?
Evet soyledim cok sevindiler iki kizim var deli gibi kardeş istiyorlardı çok şükür rabbim nasip etti.
Aile büyüklerimize de surekli yanima gelin diye tuturiyorlardi benim kanamam oldugu icin riskli oldu için söylemek zorunda kaldim

üstüne düşmüyorum belki unutur diye. aile büyükleirnin yanına gidince hemen kardeş gelsin mi sana muhabbeti. sil baltan başlıyoruz. bana çok düşkün ve hassas bir çocuk. sanırım kıskanmak ve az sevilmek korkusu
Ben bu durum için şöyle diyorum kardeşin olunca seni daha çok seveceğim hem seni seveceğim hem bebegi sonra tekrar seni seveceğim diyorum bir de etrafınızda bebek olursa yeni cok faydası oluyor bizim kuzenimin çocuğunu cok sahiplendi 1 ay içinde hamile kaldım Zeynep gibi kardeşin olacak dediğimde kafasında daha net oturdu sanırım. En tehlikeli muhabbet kardeşine verelim o zaman kardeşini sevelim sen opturmezsen duyduğum en berbat kliselerde zirveye oynayanlar bu konuda bir girişimi olanın ilk hamlesine önünü kesmek istiyorum herkesin duyabileceği şekilde diye hatta dedim kıskanacak ve siz karışmayacak konuşmayacaksıniz dedim benim böyle şeylerde tavrım net sizde anlatın anlayabilecekleri dilde bence çünkü böyle haddi olmadan konuşan çok oluyor malesef

Evet benden de istediler ama devlette de yaptırabilirsin dedi yada herhangi bir yerde
Kan sayımı idrar testi vs

Ben simdilik Acibadem Kozyatagina gidiyorum, benden de bi hayli test istedi doktor ama disarda da yaptirabilirsin dedi. Ben de sehir hastanesinde yaptirdim hepsini, saolsun oradaki doktorlar ikiletmeden yapiyorlar. En makul yol bu oluyor benim icin ☺️
Acibademdeki doktora da sadece 1 kere gittigim icin tam bir oneride bulunamayacagim ama cok sevilen, iyi yorumlari olan bir doktordur Cem Öncüloğlu. Eşler muayeneye girebiliyor. Bu tabiiki onemli 🙌

Bir de burada bir arkadar Kadikky Florence Nightingale de perinatog onermisti, henuz onunla gorusmedim 🙌 Yarin bi de Kadikoy Medicanada Cihan Bey e gidecegim 🤭 Allah gonlumuze gore versin 🌻

Ben bu durum için şöyle diyorum kardeşin olunca seni daha çok seveceğim hem seni seveceğim hem bebegi sonra tekrar seni seveceğim diyorum bir de etrafınızda bebek olursa yeni cok faydası oluyor bizim kuzenimin çocuğunu cok sahiplendi 1 ay içinde hamile kaldım Zeynep gibi kardeşin olacak dediğimde kafasında daha net oturdu sanırım. En tehlikeli muhabbet kardeşine verelim o zaman kardeşini sevelim sen opturmezsen duyduğum en berbat kliselerde zirveye oynayanlar bu konuda bir girişimi olanın ilk hamlesine önünü kesmek istiyorum herkesin duyabileceği şekilde diye hatta dedim kıskanacak ve siz karışmayacak konuşmayacaksıniz dedim benim böyle şeylerde tavrım net sizde anlatın anlayabilecekleri dilde bence çünkü böyle haddi olmadan konuşan çok oluyor malesef
kendinden küçük 3 kuzeni var hepsinin hamilelik doğum olaylarına şahit oldu. çok şefkatli bir çocuk çok iyi de abla olacagına eminim. ama sanırım bişeyden etkilendi. abla abi olan kuzemi bişey dedi. dediğiniz gibi yumuşatarak onu hep sevecegimi anlatarak bir süre hazırlamalıyım. kitap da almayı düşünüyorum kardeşlikle ilgili.

Cok hoşuma giden bi uygulama var sizlede paylasmak istedim. Hello mom diye. Benim doktorumun ultrason cihazi bu program ile uyumluymus.gecen gun muaynede bebegin tum goruntulerini kalp atisini vs renkli halide dahil programa yukluyolar bizde kendi uygulamamızdan görebiliyoruz. Hemde her zaman 🥰
Acaba cihazın markası ne? 😍 Ultrason kağıdında yazar hep.
Evet genel test bunlar. Mesela hamileyken bir hastalığı aktif geçiriyorsanız grbeliği sonlandırmanız bile gerekebiliyor.
Ben simdilik Acibadem Kozyatagina gidiyorum, benden de bi hayli test istedi doktor ama disarda da yaptirabilirsin dedi. Ben de sehir hastanesinde yaptirdim hepsini, saolsun oradaki doktorlar ikiletmeden yapiyorlar. En makul yol bu oluyor benim icin ☺️
Acibademdeki doktora da sadece 1 kere gittigim icin tam bir oneride bulunamayacagim ama cok sevilen, iyi yorumlari olan bir doktordur Cem Öncüloğlu. Eşler muayeneye girebiliyor. Bu tabiiki onemli 🙌

Bir de burada bir arkadar Kadikky Florence Nightingale de perinatog onermisti, henuz onunla gorusmedim 🙌 Yarin bi de Kadikoy Medicanada Cihan Bey e gidecegim 🤭 Allah gonlumuze gore versin 🌻
Bendim o😁 Özgür Dündar'ı önermiştim perinatolog kendisi. Kürtajımı da kendisi yapmıştı aşırı sağlıklı atlatmıştım o süreci. Hep günlerce kanaması olanı, sancı çekeni veya iltahap kapanı okumuştum çok korkmuştum kürtajdan. O kadar iyi yaptı ki ertesi gün normal hayatıma geri dönmüştüm sıfır maduriyetle. Hatta ilk gün pembe lekelenme dışında kanamam bile olmamıştı.

kendinden küçük 3 kuzeni var hepsinin hamilelik doğum olaylarına şahit oldu. çok şefkatli bir çocuk çok iyi de abla olacagına eminim. ama sanırım bişeyden etkilendi. abla abi olan kuzemi bişey dedi. dediğiniz gibi yumuşatarak onu hep sevecegimi anlatarak bir süre hazırlamalıyım. kitap da almayı düşünüyorum kardeşlikle ilgili.
Evet biz bebek istemekten bağımsız panda pandiyi 1 yıldır ezberledik 🤣 tavsiye ederim 😊 kac yaşında kızınız

Birde instagramda seren özgün tunç var mutlaka sosyal medya albenisi de katılmış halidir ama o kadını 2. Cocugu doğmadan takip ediyordum böyle alıştırarak baştan çok uğrasmisti hamileyken ondan esinlendim şimdi çocukları baya büyüdü ama blogundan falan yazmıştır belki bununla ilgili oraya da bakabilirsin bende bu konuyla ilgili güvendiğim yazarlardan mutlaka bir kitap okumak istiyorum doğumdan sonrası için yine ama şimdilik bu kadarla baslayabildim

X