2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar çocuk 60 günlük kardeşim emziğe alıştı mı çocuk dedi ama ben emzik vermedim unuttum kaldı öyle vermeli miyim bi de bu saatten sonra alışır mı
Ben birinci oğluma da hicc vermemiştim buna da vermedim illa vermek zorunda değilsin. Zaten uykuya geçişte ya da huysuzluk yaptığında ağzına tutusturuluyor bu tür sorunların bariz yoksa kullanmama gerek yok bence

Kızlar çocuk 60 günlük kardeşim emziğe alıştı mı çocuk dedi ama ben emzik vermedim unuttum kaldı öyle vermeli miyim bi de bu saatten sonra alışır mı
Hı benimkiler uykuya geciyir ya da huysuzluk yapmıyor diye kullanmıyor değilim.emzige bağımlı olsun istemediğim için hiç vermedim bıraktırmak zor olur diye düşündüm ama bu da çocuktan çocuğa değişen bir süreç.

Kızlar bebeklerin ishal olduğunda günde kaç kere kaka yapıyo bugn 10 oldu kakası az az yapıyo ama sıvı oluyo baya ishal mi şimdi

Cok sagol Elif❤️
Bugun ilk defa su verdim 2 cay kasigi kadar
Ates yok ama huysuz baya
Burnunu acik tutmaya calisiyorum

Tesekkur ederim canîm
Senide cok tebrik ederim
Saglikla
Huzurla büyütün bebisi ins🥰
Çok teşekkür ederim canım.
Hepimiz evlatlarımızı sağlıkla mutlulukla büyütelim inşallah.

Yaa ben dana etini kesmedim sütün kalitesi iyice azalmasın diye ama kakası hala hep yeşil geliyo kızarıklık da geçmiyo sanırım onu da kesmem lazım bugn sütsüz yumırtasız kek yaptım yedm canım acayip tatlı istiyo ama yumurta yok süt yok yicek tatlı bulamıyosun ya kendn un helvası yapcan 😀 bir de keşke rotayı sorsaydın ben doktora gidicem 1 nisanda o zaman sorcam çnkü bağırsak tepkili alerjisi olanlar yaptırmıyomş çok kötü etkiliyomş bebekleri
Ah size de çok geçmiş olsun. Bana 15 gün hepsini kes dedi, süre az olunca kesebilirim diye düşündüm ben de ama aşırı zorlanıyorum. Özellikle kahvaltıda yiyecek bir şey kalmadı resmen. Yumurtasız kek nasıl oldu? Benim de bugün çok canım istedi kek ama yumurtasız iyi olmazsa diye hiç girişmedim. Kakasından test yapılacaktı bugün sonunda toplayabildik kakayı. 40 dkda yetişmesi gerekiyordu hastaneye onu da teslim ettik, bakalım oradan ne sonuç gelecek. Rota için ise 2. ayda önermiyorum 3. ay uygun dedi ama 8 gün sonra kontrol var orada yine bir sorarım alerji ile ilişkisini. Sizinki 2. Ay aşılarını oldu mu canım? O aşılarda alerjilik bir durum var mı acaba önümüzdeki hafta olacak bizimki de.

Kızımda kakasını yaparken ben duyuyorum. Çok nadir aa kaka yapmış dediğim. Tek başına alerji belirtisi mi bu? Kakasında bazen yeşil renkte oluyor biraz
Bizim kızın da aynı Elif0614’ün anlattığı gibi ıkınma sonrası çok sesli kaka durumu vardı, alerji çıktı. Garip bir bağırsak sesi ile kakayı yapıyor normal bir ses olmadığı çok belli canım bizimkinin.
Huzursuzluk, ağlama, yeşil kaka, sümüksü kaka, uzantılı kaka, popoda kızarıklık, meme reddi bunlar bizim bulgulardı. Ancak doktor tüm bu bulgulardan en çok kala ile ilgilendi. Kakanın fotoğraflarını istedi. Sen de bir sonraki kontrol için birkaç kaka fotosu çekip gösterebilirsin. Görür görmez anlıyorlar. Bize bu kaka sorunlu bir kaka dedi direkt.

Kendi kendime cevap vereyim bari belki benzer durumu yasayan olur🤗
Kontrolumuze gittik ve asilarini oldu bugun. Atesli olunca yapmiyolarmis, onun disinda sorun yok. Bizim ates fln yoktu sukur. Burun tikanikligi icin de sadece temizleyin ilac icin cok kucuk dedi.
Her aksam.ayni saatlerde agliyosa koliktir ve kolik tam.olarak nedeni aciklanamayan bir durum dedi. Yani gazdan mi yoksa tamamen psikolojik mi henuz ki kimse nedenini tam bilmiyor ve caresi de yok dedi. Geccek geccek dedi.
Canım üç aşıyı da aynı gün mü yaptılar? Bizim doktor önce ikisini olsun veremi birkaç gün sonra yapsınlar dedi ama sağlık ocağının o şekilde uğraşacağını hiç sanmıyorum zaten zordan iş yapıyorlar kesin hepsini aynı güne sıkıştırmak isterler. Çok ağrı, sızı, huzursuzluk yaptı mı?

Kontrolumuze gittik ve asilarini oldu bugun. Atesli olunca yapmiyolarmis, onun disinda sorun yok. Bizim ates fln yoktu sukur. Burun tikanikligi icin de sadece temizleyin ilac icin cok kucuk dedi.
Her aksam.ayni saatlerde agliyosa koliktir ve kolik tam.olarak nedeni aciklanamayan bir durum dedi. Yani gazdan mi yoksa tamamen psikolojik mi henuz ki kimse nedenini tam bilmiyor ve caresi de yok dedi. Geccek geccek dedi.
Vallahi Allah razı olsun
Bende bunu düşünüp duruyordum
Tam soruma cevap vermişsin 😍
Cok gecmis olsun
Aşıları sifa olsun

Isikenerji Isikenerji canım senle sunnet icin diyalogumuz olmustu
Görüştüğümüz bir kac hastane 2 aya kdar lokal yapıyoruz demisti
Ama bugun görüşmeye gittigimiz
Dr oyle bi sinir belirtmedi
Yenidogan sunnetinde ne kadar kucuk o kadar iyi dedi
Yaptırmayı düşünüyorsanız araştır ins lokal icin gec degil demek
Hastaneden hastaneye degisiyor

Bizde sunnet yaptiricaz dr a karar verdik
Yalniz 2 oncesinde 2 ay asilarimiz var
Dr ayni gun olmasin yeterli dedi
Sizce
Cok huzursuzluk yapar mi?
Ben geçen hafta yaptırdım sünneti beş gun sonra iki ay aşılarını oldu ilk gün zor geçti sonrası sıkıntı olmadı cnm

Ben 🥺 dün geceden beri insnılmaz huzursuz. Meme dışında ağlamadan durmuyo 2 sn kuxaktan bırakamıyorum çok yıruldum ve üzgünğm onun adına
Memede ağlamadan duruyorsa en azından aç mı psikolojisi olmaz sanırım. Memeyle de hep savaş halindeyiz :( kucakta çok huzurlu uyuyor. Yatağa koyuyorum anında uyanıyor.
İnşallah geçicidir rahatlarız :(

geçcek geçcek😂😂

Gaz olayı çok kötü. Gazdan beslenemiyorsa o daha kötü.
Şu burun temizliği olayı da çok can sıkıcı. Emzirme öncesi aklıma nadiren geliyor:( Sonrasında da midesi bulanır kusar diye yapamıyorum. Kolay yolu olsa keşke

Ah size de çok geçmiş olsun. Bana 15 gün hepsini kes dedi, süre az olunca kesebilirim diye düşündüm ben de ama aşırı zorlanıyorum. Özellikle kahvaltıda yiyecek bir şey kalmadı resmen. Yumurtasız kek nasıl oldu? Benim de bugün çok canım istedi kek ama yumurtasız iyi olmazsa diye hiç girişmedim. Kakasından test yapılacaktı bugün sonunda toplayabildik kakayı. 40 dkda yetişmesi gerekiyordu hastaneye onu da teslim ettik, bakalım oradan ne sonuç gelecek. Rota için ise 2. ayda önermiyorum 3. ay uygun dedi ama 8 gün sonra kontrol var orada yine bir sorarım alerji ile ilişkisini. Sizinki 2. Ay aşılarını oldu mu canım? O aşılarda alerjilik bir durum var mı acaba önümüzdeki hafta olacak bizimki de.
Yok 2.ay aşılarını daha olmadı sağlık ocağı 29unda gel veremi vuralım dedi çnkü verem aşısı toplu halde vuruluyomş tüm bebeleri o gün topluyolar sanırım diğerlerini de vururlar ama ben gitmeden calpol veriyim diye düşünüyorum sadece rota vurunan alerjik bebekler çok kötü oluyomş hatta çoğunun alerjisi rotadan sonra çıkıyomş falan bakalım ya doktora 1 nisanda gidicem o zaman sorcam ben de çnkü benm kızınki bağırsak tepkili hemen kanlı mukus geliyo bir şey yediğimde maalesef tepki veriyo vücudu rota da bağırsak enfeksiyonu oldğu için korktum

geçcek geçcek😂😂

Şu burun temizliği olayı da çok can sıkıcı. Emzirme öncesi aklıma nadiren geliyor:KK43: Sonrasında da midesi bulanır kusar diye yapamıyorum. Kolay yolu olsa keşke
Ya aspiratörler bir şey damlatmadan çekmiyo pek sütekli ağlıyo ama çok az serum fizyolojik damlatınca efsane çekiliyo sümükler cok cok doluyo 😀 siz neyle çekiyosnz kuru kuru geliyor mu

geçcek geçcek😂😂

Şu burun temizliği olayı da çok can sıkıcı. Emzirme öncesi aklıma nadiren geliyor:KK43: Sonrasında da midesi bulanır kusar diye yapamıyorum. Kolay yolu olsa keşke
Birkac damlq serum fizyolojikten sonra burun aspiratoruyle cekiyorum. Inan cook rahatliyor. Wee baby'ninkini almistim. Dizayn olarak Otribebe'den daha igrenc ama daha ucuz😊

Back