Arkadaşlar bexsero yaptırdık doktor ateş konusunda uyardı ,ateş düşürücü verdik ,atesi yükselmedi ama inanılmaz huysuz ve devamlı ağlıyor, ne zaman geçer bu durum acaba?
doktor bir tavsyede bulundu mu ? biz alt iki dişi çok zor çıkardık. üstler şişiyor gibi çok korkuyorum. daha rahstlaması için birşey önerdyse yazar mısınızSelam kızlardiş yok diye dertlenmeyin eğer diş benim oğlumun dişleri gibi çıkarsa ne mutlu size çünkü sorunsuz çıkmışlardı ama eliztosumun dişleri gibi çıkarsa vay halinize alt iki dişi sorunsuz gelmişti zaten, üst dişlerin eti kabardı, şişti, morardı sanki diş etleri çürümüş gibiydi yavrum o kadar zor çıkardı ki dudakları ucuklarla doldu ağzının içinde yaralar oluştu yaralar en son çenesinde oluştu
Ve eliz 10 gün memeden başka bişey yemedi onuda zar zor emiyordu su dahi icemedi. Ağzı ne kadar acidiysa artık kaşığı görünce çığlık atıyordu.geceleri çığlıklarla uyanıp sabaha kadar ağlayıp yatmıyordu su yaşadığım on gun on yıl gibi geldi doktora götürdüm üst dişlerde 4 tane diş birden gelmiş iki ön iki azı dişi
İki gündür yavaş yavaş çorba içmeye başladı kek falan verdim eline kendi yesin ki korkmasın diye
Bu arada emeklemede profesyonel olduk artık, koltukları sıralıyoruz tek başımıza ellerimizi bırakıp ayakda duruyoruz yürümesi yakındır sanırım
Yaşına iki buçuk ay var tam tamına onsallah o zamana kadar yürürAllah diş çıkaran bebeklerimizin yardımcısı olsun çok zor gerçekten
M Mvikdn sizede çok geçmiş olsun canım rabbim beterinden korusun yazacaktım ama hastalıktan başımı kaldiramadim iyisinizdir inşallah
nimenrix e mi gerek yok dedi ? neden acaba. biz bexseroyu 3/5 aylıkken yaptırdık. 3 aylık olan çok zordu. ilk gün ateş 39 a çıktı. acile gittik fitil verdiler. 2. güne ateş yoktu ama 1 hafta boyunca ayağını vurdu. kaldırıp vuruyordu. yavrum ağırıyordu demekki. 5. aydaki ise normal diğer aşılar gibiydi hissetmedik.Selam arkadaşlar, bu deprem sürecinde ilk dişimiz de bize merhaba dedi. Bugün 10.ay kontrolüne gittik, bexero yapıldı, bir de ikinci doz 14.ayda dedi.Baska menenjit yapmayacakmış, gerek yok dedi .Bir boğaz enfeksiyonu atlatiyormuşuz bu arada ,ilaçlık değil şu an dedi.Her sey yolunda çok şükür
Yemek yemiyor diye çok üzülmüştüm doktor sakın zorlama dedi iştahı olsa kendi yer dedi,doktor bir tavsyede bulundu mu ? biz alt iki dişi çok zor çıkardık. üstler şişiyor gibi çok korkuyorum. daha rahstlaması için birşey önerdyse yazar mısınız
Evet arkadaşım bexserodan başkasına gerek yok dedi ,iki kere teyit ettim ,8.aydada sormuştum. Ikinci doz da 14.ayda dedi bakalım ınsallah o rahat geçer, o da böyle mi olacak diye şimdiden stres oldumnimenrix e mi gerek yok dedi ? neden acaba. biz bexseroyu 3/5 aylıkken yaptırdık. 3 aylık olan çok zordu. ilk gün ateş 39 a çıktı. acile gittik fitil verdiler. 2. güne ateş yoktu ama 1 hafta boyunca ayağını vurdu. kaldırıp vuruyordu. yavrum ağırıyordu demekki. 5. aydaki ise normal diğer aşılar gibiydi hissetmedik.
ilkini atlatınca 2. doz rahat geçiyor. bir arkadaşın doktoruda bexsero vurmayalım demişti sanki. özel aşılarda sabit bir fikir yok, doktorların fikirleri farklı farklıEvet arkadaşım bexserodan başkasına gerek yok dedi ,iki kere teyit ettim ,8.aydada sormuştum. Ikinci doz da 14.ayda dedi bakalım ınsallah o rahat geçer, o da böyle mi olacak diye şimdiden stres oldum
dişten dolayı bünyesi zayıflayınca boğaz enfeksiyonu olduk. bir yandanda diş sancısı. çoook zordu. 40 dereceye çıktı ateşi 2 gece acilde sabahladık. antibiyotik kullandık sonra ishal olduk probiyotik falan derken bu kez de öksürük kaldı. 1.5/2 ay uğraştık. tam düzeldi üst damaklar şişti şimdideYemek yemiyor diye çok üzülmüştüm doktor sakın zorlama dedi iştahı olsa kendi yer dedi,
ateşine bak arada eğer çok ağlarsa ateşi olursa bir çay kaşığı calpol verebilirsin, dedi bebeklerin buz küpleri oluyor eline arada onlari veriyorum dedim iyi olur rahatlatırmis
Birde dentigel diye bir jel verdi
Tabi yinede bizimkine nafile geldi o duş oradan tam çıkana kadar çok zorlandık belki sizde ise yarar her bebek bir değil canım
Kolaylıkla çıkarır inşallah bebişin
Cok sasirdim dili sürçmüş olabilir mi çunku bizim ülkemizde görülen menenjit türü nimenrix de var zaten.. gereksiz denecek se bexeroya demesi daha yerinde olurdu bizim ulkemizde yok ihmal etmeyin derim 13. Ayda tek doz vurdurun gerci siz o doktordan baska doktorlari pek kaile almiyorsunuz kendi tercihiniz tabi ben bexero vurdurmadim vurdurmayacagim da ama nimenrix kesinlkle vurulmaliEvet arkadaşım bexserodan başkasına gerek yok dedi ,iki kere teyit ettim ,8.aydada sormuştum. Ikinci doz da 14.ayda dedi bakalım ınsallah o rahat geçer, o da böyle mi olacak diye şimdiden stres oldum
Çok geçmiş olsun inşallah bu sefer aynı şeyler olmazdişten dolayı bünyesi zayıflayınca boğaz enfeksiyonu olduk. bir yandanda diş sancısı. çoook zordu. 40 dereceye çıktı ateşi 2 gece acilde sabahladık. antibiyotik kullandık sonra ishal olduk probiyotik falan derken bu kez de öksürük kaldı. 1.5/2 ay uğraştık. tam düzeldi üst damaklar şişti şimdide
Yok dili sürçecek bir adam değilCok sasirdim dili sürçmüş olabilir mi çunku bizim ülkemizde görülen menenjit türü nimenrix de var zaten.. gereksiz denecek se bexeroya demesi daha yerinde olurdu bizim ulkemizde yok ihmal etmeyin derim 13. Ayda tek doz vurdurun gerci siz o doktordan baska doktorlari pek kaile almiyorsunuz kendi tercihiniz tabi ben bexero vurdurmadim vurdurmayacagim da ama nimenrix kesinlkle vurulmali
Ya zaten özel aşı demekki çokta elzem değil ama bizim gibi maddi durumunu zorlayabilen ve daha cok onlem almak isteyen aileler için bir tercih.Ben doktoruma genel olarak güveniyorum, kendisi yasadigimiz yerde yeni doğan konusunda kendini cok geliştiren birisi.Enerji meselesi diyelim.Gida konusunda falan benimle ayni düşünüyor mesela ,bunlar da güvenimi arttırıyor. Bize bexsero icin ikinci bir doz planladı 14.ayda..A grubunu araştıracagim bakalim.Zaten bu yıl burdan ayrılacağız gerekirse daha sonra tek doz ekletirim. Gecmis olsun arkadasimilkini atlatınca 2. doz rahat geçiyor. bir arkadaşın doktoruda bexsero vurmayalım demişti sanki. özel aşılarda sabit bir fikir yok, doktorların fikirleri farklı farklı
bizde 13 aylıkken 3. dozu olacağız.
Muhakkak öyle ama dokuz eylül üniversitesinde menenjitten yatan çocukların neredeyse tümü menenjit a dan yatıyor araştırdığınızda göreceksiniz zaten bu çok önemli bir aşı gerek yok nasıl diyebilmiş anlayamadım geçmiş olsun tekrarYok dili sürçecek bir adam değilyani güveniyorum diyelim.Belki a grubunu da araştırıp sonradan dahil ederim.Bizim ülkemiz artik cok değişti o yuzden bilgiler devamli güncelleniyor bence ,pediatri anlamında da
Bazen keyifsiz olup istememezler yapıyorlar sonra eskiye dönüyorlar hiç endişelenmeyinSelam kızlar depremzede teyzemler geldikten sonra cok stresli günler yasadim ustune de bir iki gündür arya emmemeye başladı daha doğrusu memeyi agzına aliyor cılız cılız emiyor pes pese yutmuyor mesela dura dura.. biz grip olmstuk esimle aryada gidip geliyordu öksürük falan var acaba bogazi mi aciyor yada dişten mi oluyor hicbirsey cozemedim dün gece hic emmeye kalkmadi 8 de uyanıp emdi yarim saat falan sürdü emerken de ayıldı iki günde sütüm azaldı resmen emmedigi icn acaba birakacak mi yoksa biyerinde bisey mi var kafayi yemek uzereyim
öyle yapayım bari artar inşallah Vallahi içimi rahatlattınız çok sağolun kızlarBazen keyifsiz olup istememezler yapıyorlar sonra eskiye dönüyorlar hiç endişelenmeyin
Sütünüzde o emdikçe yeniden artar zaten uyutarak kandırarak uykuda verin siz yine
Bizde de ara ara oluyor
Streste geciktiriyor. Zaten emziriyoruz düzensizlik olması da normal. Benim periyodum 40 küsür günlere çıktı mesela. Bi ay oluyorum bi ay olmuyorum. Emzirirken böyle şeyler olabiliyo. Sıkma canını inşallah hamile değilsindir.Arkadaşlar selamlar umarım hepiniz iyisinizdir.Malum depremden önce ertesi gün hapı kullanmak zorunda kalmıştım. Depremde adet olmam gerekiyordu olmadim ,simdi bugun 2.ay oldu ,halen olmadım. Zaten bitik bir durumdayım, rabbim olmayanlara versin ama asla ve asla 3.bir cocuk planım yok.15 gün kadar önce bir test yaptım negatif çıktı ama halen adette olmadım, delireceğim, ağlamak istiyorum.Bir test daha aldim sabah yapacağım, insallah negatif çıkar, inanılmaz gerginim.