2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Merhaba arkadaşlar bugün rop göz muayenemiz vardı erken dogan bebeklere yapılan bi göz muayenesineymis ama lanet gelsin öyle muayeneye kaçınca yüzyıla geldik bukadar geri bir muayene sekli yoktur heralde iki ucu kiskacli makasimsi Bi aletle gözünü tamamen ayırıp Bi aletle göz damarlarına bakıyorlar bizi içeri almadılar zaten 2 kapi ardından 15_20 dk boyunca felaket bir ağlama sesi yani ömrümden kesin Bi 10 yıl gitmiştir çünkü normal ciglikli ağlama değildi feci biseydi ya sonra Dr lar çıktı bebeği getirin dedi anam iceriye bir girdim içim param parça oldu gozlerinin üst ve alt kapaklarında o kiskaclarin izi gözleri kıpkırmızı ve şişmiş okadar yorulmuş ki 4_5 saat gık bile demedi sonrasında, Dr bize güya erken getirin hemen bakmamız lazım dedi muayene sonrasında da damarlar tam gelişmemiş 3 hafta sonra tekrar bakalım dedi odadan çıktık eşim feci sinirlendi çocuğu bidaha asla böyle bir muayeneye sokmam diye hala gözleri şiş ve kırmızı ayrıca yeşil yeşil sıvı akıyor

Sağdığınız sütü dondurucuda nasıl saklıyorsunuz? Süt poşetim yok kavanoza koysam olur mu? Ya da alternatif olarak fikri olan var mı
Kavanozu kaynatman lazım ozaman birde kaç kavanoz alır ki çünkü arada 1 saat bile olsa farklı kavanozda olmalı eğer saklama planınız varsa poşet alın daha mantıklı

Kavanozu kaynatman lazım ozaman birde kaç kavanoz alır ki çünkü arada 1 saat bile olsa farklı kavanozda olmalı eğer saklama planınız varsa poşet alın daha mantıklı
Evet saklamak istiyorum. Her sağılan süt farklı mı saklanmalı bunu bilmiyordum. Azar azar sağım yapıp birleştirmek neden olmuyor acabaa

Ben bu kadar erken göz muayenesi hiç duymadım. 3 bucuk yaşında kızım var bize 3 aylıkken veya 6 aylıkken göz muayenesi demişlerdi çok rahattı o sebepten. Yeni bisey mi bu

O testi bize de önerdiler ama biz istemedik, yapmadık. İyi ki de olmamış.ya kıyamam yavruya :/ çok geçmiş olsun Allah şifa versin.
Kaç haftalık doğdu ki?

Kız o neymis oyle ilk defa duyuyorum benim oglumda 35 Hftalik dogdu goturduk goz muaynesine hic oyle bsy yapilmadi benim doktorum 1. Ayda yapmiyor zaten 3 aylikken bakcaz dedi ama dediginiz gbi bsy yapilacaksa asla yaptirmam icim uzuldu suan duyunca bile

Cnaım aynısı bizde de oldu.13 hasiranda randevu verdiler.Peki siz tekrar yaptıracakmısınız

O normal muayene bu rop muayenesiymis

Biz de yaptırdık o kontrolü, eşim dayanamayip çıktı dışarı hatta. Benim de içim parçalandı ama akıntı vs olmadı bizde
Mesela şimdi uyandı ve gözlerinin kenarları hep yeşil çapak gibi, sizi içeri aldılar mı heralde eşim falan içeride olsa yarıda kesip çıkarırdı bu ne geri kalmış bi muayene sekli tövbe yarabbim

Gözünüz Aydın canım. Me çok sevindim aynı gündeydik seninle. Benim ki haşa gelmedi suni sancı zor mu ?? Salı günü bana da verecekler.

Mesela şimdi uyandı ve gözlerinin kenarları hep yeşil çapak gibi, sizi içeri aldılar mı heralde eşim falan içeride olsa yarıda kesip çıkarırdı bu ne geri kalmış bi muayene sekli tövbe yarabbim
Beraber girdik biz, doktor uyardı isterseniz çıkın, bazı anneler dayanamıyor acılı bir işlem dedi. Nasıl yapacağını anlattı. Eşim daha hassas benim, sen çık istersen dedim çıktı o. Ben yanında durdum, ellerini tuttum konuştum kızımla. Şşş sesi çıkardım muayene esnasında çok ağladı ama aleti çıkarır çıkarmaz sustu

Şok oldum. İlk kez böyle bir şey duyuyorum. Bize de 15 gün sonra getirin dediler. Biz aylık muayeneye giderken götüreceğiz. Ama böyle mi oluyormuş muayene. Kıyamam yazık kuzuya.

Sağdığınız sütü dondurucuda nasıl saklıyorsunuz? Süt poşetim yok kavanoza koysam olur mu? Ya da alternatif olarak fikri olan var mı
Süt poşeti dışında alternatif yok bence. Zaten kavanozlara buzlukta yer bulmak sonra zor olur. Bu arada üç saat arayla en fazla sağılan sütler birleştirilebiliyormus. Farklı gün sütleri birleştirilmesine, gece ve gündüz sutleri de birleştirilmesine.

Yaptığımız alıntıları nasıl siliyoruz yapamadım üstteki mesaj yanlış oldu.
Ne kadar detay varmış gece sütleri de gündüz sütüyle mi birleşmiyormuş şaşırdım buna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…