2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bugün doğum yaptım
Sezeryan 39+2 de
bebek meme emmeye çalışıyor ama bir türlü tam ememiyor
birde sütün yok gibi artar mı
sıkınca çok az ıslaklık geliyor sadece
Artar tabi ki canım stres yapma kendine yeter alabiliyorsan ılık duş al iyi beslen şu an onun midesi kiraz kadarcık zaten

Bugün doğum yaptım
Sezeryan 39+2 de
Benim erken doğum oldu canım sezeryan, sağarak verdik yoğun bakım sürecinde sütüm az olduğu için ağırlıklı mama ile beslendi ama zamanla arttı tabi kaldı ki bebekler sağım cihazlarından daha kuvvetli çekiyor benim günlerce sıcak havlularla vs çözemediğim düğümü iki emmeye açmıştı bebek :) bol bol emzirmeye çalış ama artana kadar gerekliyse mama vermekten de çekinme
Hayırlı evlat olsun gözünüz aydın

Bugün doğum yaptım
Sezeryan 39+2 de
sıkınca çok az ıslaklık geliyor
Sezaryende sütün memeye gelmesi daha geç oluyor acele etmeyin bol bol memede tutun çenesi gelişsin memeye alışsın gerekirse mama da verin ama biberonla vermeyin ilk günlerr.

Bugün doğum yaptım
Sezeryan 39+2 de
Allah bağışlasın. Sütünüz var, lütfen yok diyip emzirmemezlik yapmayın. İlk günlerde bal kıvamında bir sıvı gelir süt yerine, sonra hafiften sarıya döner süt. Beyaz süt gelmesi 5 gün civarında olur. O gelen ıslaklık süt, doğru emzirme pozisyonlarini araştırabilirsiniz.

Bugün doğum yaptım
Sezeryan 39+2 de
Güle güle büyüt, hepimiz bu yollardan geçiyoruz. On günlük bebeğim ilk günden beri kavrama sorunu var çünkü meme ucu çıkık olmasına rağmen daha fazla damagina değen meme talep ediyormuş bebişimiz, o yüzden silikon uç ile başladık. Silikon uçlar bağımlılık yapmiyormus. Ara ara silikonsuz deneme yapıyoruz, yakında bırakırız gibi.

Sizin de böyle kendinize özgü sorunlarıniz olacak ve hamilelik sonrası emzirme baş gündem olacak. Dediginiz gibi önce çok az geliyor, hele ilk gün damla damla ağız sütü yani kolostrum. 10. Günden sonra beyaz süt gelecek. Sizin çok emzirme denemesi yapmaniz lazım. Bol su için. Eğer ancak emzirme çok sıkıntılı ise muhakkak uzmandan destek alın, yanlısı öğrenin. Bizim hastanenin emzirme uzmanına biz abone olduk sanki, her gün olmasada haftada bir iki görüşüyoruz. Tekrar tebrikler

Biberon ve emzik bağımlılığı gibi bu da her bebekte değişiyor bence, mesela ablamın arkadaşı akla karayı seçti bıraktırana kadar o yüzden yine de dikkatli olmakta fayda var :) Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın

Bize hiç kullanmayın dediler. Ben vericem kızım az kendini toplasında. Daha şimdiden beni emzik etti. Uyanık olduğu her dk memede. Gümüş kapak, lansinoh falan kar etmedi. Doktor m ile başlayan bir krem yazdı. Oda etki etmedi. Uçları yetmezmiş gibi taş gibi iki mememde. Manuel pompa aldım boşa para verdim hiç işe yaramadı. Emzik vermeyip napayım

Bugün cati muayenem vardi cok sukur hic acimadi baski hissediliyo sadece.
Acilma yok ama asagi inmis cok yakin dedi Ebe rabbim yardimcimiz olsun

Ya bu güzel doğum haberlerinin üstüne yazmak, araya girmek hoş olmayacak ama sinirimi atmam lazım dr.a mesaj attım c.tesiden beri hala devam ediyor ishal + hafif ateş uzun sürünce tedirgin oldum iki gündür çok ıştahsız özellikle bugün çok zorlanıyorum beslemekte emmek yerine çiğniyor memeyi de biberonu da şırıngayla zorla ağzına basa basa yedirdim biraz önce bir şey kapmış olabilir mi getirmem gerekir mı yoksa normal kabul edip şırınga vs bir şekilde beslemeye mi çalışayım bir süre daha diye (test yapmamıştı hafif görüp sadece vitamini çinko içerikli multivitaminle değiştirmek vs gibi destekleyici şeyler verdi maflor gaz damlası ishale iyi geliyormuş onu kullan dedi vs) annesi besleyemiyorsa getirin yatıralım gaita ve kan tahlillerini de yaparız yazmış

Yatıracak kadar vahimse durum niye baştan önemsemedin yok mevzu beslenmeyse şırınga vs devam mı edeyim diye sormuşum ben zaten evet diyiver niye yatışı karıştırıyorsun kaldı ki bu testler yatmadan yapılmıyor mu

Zaten kaç gündür çocuk kıvranıyor beslenmesi zayıf diye gram keyfim yok besleyemiyorsa lafını görünce oturup ağlayacaktım acayip moralimi bozdu adam

Canim baska doktora gotur. Dr mu yok. O tavirda biriyle devam etme. Zaten lohusayiz bide aksi doktorlarla ugrasmayalim yani

Evet bende oyuzden hergune bugun mu diye kalkiyorum dus sac makyaj hazirlianiyorum.

Hic kasilman agrin var mi canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…