Sizin kaç haftalık oldu şu an. Benim geçen doğumda sizin gibi olmuştu tam 41 hafta doldu daha sonradan ben de suni sancıdan korktuğum için sezaryen oldum ve boşuna beklemiş oldum 41 hafta. Sonradan keşke suni deneseydim diye çok düşündüm. Bence bu kadar beklemişken deneyin en azından aklınızda kalmazBende hiç belirti yok. Boşa beklemiş oldum yani, normal doğum zor artık benim için. Ptesi 10 da giriyorum doğuma. Önce kısa bir süre suni sancı alıcam hani belki acılma falan olursa diye. Olmazsa da öğleden sonra sezeryan
Korktuğum başıma geldi hemde kaç haftadır davul gibi dolaşıyorum
O baskı hissi bende hiç yok. Belki kanala giriyordur. Senin daha günün var, umudunu yitirme :) Seninde kızdı demi. Kızlar erken gelir dedi bana herkes. Gruptan gördüğüm kadarıyla kızlar gelmiyor
Bende daha doğurmadım:)Son 4 kişi kaldık. La Fontaine de doğuma giriyormuş. :) Şimdi nasılsın, bir gelişme var mı. Biraz daha beklersin inşalalh. Bebişin kaç kilo olmuş.
40+5 im 41+1 de ptesi doğumu başlatacak doktor. Benide düşündükçe bir korku almıyor değil :) normal sancıdan daha zormuş sanırım. Ama sezeryan korkum daha baskın olduğu için tabii önceliğim suni sancı. Kendi sancımız neden gelmedi acabaSizin kaç haftalık oldu şu an. Benim geçen doğumda sizin gibi olmuştu tam 41 hafta doldu daha sonradan ben de suni sancıdan korktuğum için sezaryen oldum ve boşuna beklemiş oldum 41 hafta. Sonradan keşke suni deneseydim diye çok düşündüm. Bence bu kadar beklemişken deneyin en azından aklınızda kalmaz
Normal dogumla ilgili bir fikrim yok ama Sezaryan olacaksanız ilk 2 gün banyo yapmanızı önermiyorlar taburcu olurken su geçirmez bant yapıştırıyorlar sonra serbest. Ben hastanede komple duş almadım ama saçımı yıkadım saç havlusu ve şampuan koymuştum . İsterseniz yine de havlu ve şampuan koyun yanınızda bulunsun.Kızlar kendime daha canta hazırlamadım neler koysam unuttum ilkte neler koyduğumu. Sampuan falan alsam mı acaba siz duş aldınız mı hastanede
Evet ya sancısı suyu gelenlere özenerek geçti 41 hafta40+5 im 41+1 de ptesi doğumu başlatacak doktor. Benide düşündükçe bir korku almıyor değil :) normal sancıdan daha zormuş sanırım. Ama sezeryan korkum daha baskın olduğu için tabii önceliğim suni sancı. Kendi sancımız neden gelmedi acaba
Valla KBB Dr una gittim alerjik dedi canım ama sadece gece oluyor benim bildiğim tıkanıyor burnum..Grip gibi tıkanıklıkmı oldu yoksa ödem mi oldu benimki ödem oldu şişti
İyiyim canım eve geçtim 2800 gram dedi bakalım ne kadar daha bekleyecek ama dün sancı odasında alttan baktı üst kemik elime geliyor sanki dedi ebe tam emin olamadı diğer ebeye söyledi o da bakmadı dikişi aldıktan sonra doktor baktı ama çatı muayenesi mi yaptı bilmiyorum normal gözüküyor dedi dün orda tansiyonum düştü gibi oldu midem bulandı yataklara zor attım kendimiSon 4 kişi kaldık. La Fontaine de doğuma giriyormuş. :) Şimdi nasılsın, bir gelişme var mı. Biraz daha beklersin inşalalh. Bebişin kaç kilo olmuş.
Tesekkur ederim canim bu hafta muayenemiz var bakalımAçıklık direkt tuşe muayene ile ellenormal doğumda da her saat başı bakılıyor. Benim bu muayene olmadı aslında, sancım çok artınca doktor yaptı ve 4-5 cm açıklık ile beni hastaneye kabul ettiler.. öncesindeki muayenelerde de kendi doktorum hiç yapmamıştı, kendisiyle 38. Haftada görüştük. Hatta sancim var diye hastaneye gittiğimde nst normal çıkınca bu muayene yapılmadı, kendi doktorum zaten yoktu belki de nöbetçi risk almak istemedi tetiklemesin diye.
Canım pişik ileri seviyedeyse bepanthol un pişik kremi değil de onarıcı bakim kremi var yağlı ve yoğun olan o çok çabuk etki ediyorOğlum pişik oldu ya nasıl kıvranıyor kıyamam içim gidiyor o kadar pişik kremi araştırdım İncia aldım temiz içerikli diye bana mısın demedi ya bepanthol kullandım o da bir etki etmedi en son çare Sudocrem aldım artık yararı zararından daha fazlaysa zararını görmezden geleceğim başka yoku yok bezi de değiştirdim Prima kullanıyordum Sleepy’e geçtim bez mi tahriş etti acaba diye düşündüm ama Sleepy’nin iki numarası Prima’nın bir numarasından küçük alacak arkadaşlar ona göre alsınlar pişikle ilgili bir tavsiyeniz var mı ya
Canım aç kalmamasına dikkat et aclik sarilik yapar sarılık uyku yapar ve acıkınca kendi uyanmaz sen zorla uyandır yada ikinci bir sebebi mama veriyorsan mama 4 saate kadar tokluk sağlar ondan uyanmazKızlar bebiş gece çok zor uyanıyor :/ nasıl uyandiriyorsunuz emzirmek için. Dört saat geçti son beslenme üzerinden, bir şey olur mu
Bakmadan önce jel sürmesini isteyin ozaman hiç ağrı acı hissetmiyorsun yani ben devlette bile rica ettim (tabi insaflı bir ebeye denk gelmiş olmanında şansı var) hiç acı agri hissetmedimTeşekkür ederim canım, tamam ebe’me baktıracağım bende ozaman isteğe bağlı dediler çünkü baksın bakalım
Maşallah canım sende şeker mi vardı yoksa iyi mi beslendin bebiş böyle kilo almış aramızda 1 gün var 2800 dedi bana perşembe günüKızlar selam bende bügün kontrolden çıktım benim bebiş 37+3 de 3900 olmuş daha kanala girmemişhaftaya 14nde istersen sezeryanla alırım dedi. Daha hiç açılmam da yok nst de sancı da yok bebek de iri normal diye diretirsen rahat 40. Haftayı geçersin bebek de 5kiloya yaklaşır diyor. Sizce ben hiç riske girmeden haftaya sezeryan a mı gireyim. Hiç karar veremiyorum
Bende aynı kararsızlıklar içinde girmiştim 40.haftaya. 2 tane normal doğumum olduğu için bunuda doğuracağıma inanıyordum. Doktorum bebek çok iri bence sezeryan yapalım demesine rağmen dinlemedim. Sonuç 40+2de bile sancım gelmedi doktorumun artık doğurman lazım ısrarıyla suni sancı aldım. Bana kalsa hala bekleyecektim. Sonuç bebeğim 4.660kg olmuş ultrason ölçümünde max 4.100kg çıkıyordu. Doğarken köprücük kemiği kırıldı (şuan kaynadı şükür iyi) ve doğduğunda mosmor doğdu. Gözlerinin içi kanlıydı. Hala kanlı gözleri 1 ay sürer renginin dönmesi dedi doktorumuz. Yavrum rahim duvarında sıkışmış irilikten. Keşke dedim doktorumu dinleyip sezeryan olsaydım inadım yüzünden bebeğimde kalıcı hasarlar olabilirdi. Elhamdülillah şuan çok iyi ama büyük tehlikeler atlattık. Benimde tam 7 dikişim oldu maalesef. Bugün 16.gün hala dikişlerim düşmedi yaram iyileşmedi. O yüzden bebeğiniz gerçekten iriyse doktorunuzu dinleyin derim.Kızlar selam bende bügün kontrolden çıktım benim bebiş 37+3 de 3900 olmuş daha kanala girmemişhaftaya 14nde istersen sezeryanla alırım dedi. Daha hiç açılmam da yok nst de sancı da yok bebek de iri normal diye diretirsen rahat 40. Haftayı geçersin bebek de 5kiloya yaklaşır diyor. Sizce ben hiç riske girmeden haftaya sezeryan a mı gireyim. Hiç karar veremiyorum
Yok canım şeker şükür çıkmadı iki defa baktırdık. Beslenmeme dikkat ettim bende babasına iriyiz genetiktir belkide. Gelişimi sorunsuz da zayıf olması daha iyi sanki.Maşallah canım sende şeker mi vardı yoksa iyi mi beslendin bebiş böyle kilo almış aramızda 1 gün var 2800 dedi bana perşembe günü
Ahh ya çok geçmişler olsunBende aynı kararsızlıklar içinde girmiştim 40.haftaya. 2 tane normal doğumum olduğu için bunuda doğuracağıma inanıyordum. Doktorum bebek çok iri bence sezeryan yapalım demesine rağmen dinlemedim. Sonuç 40+2de bile sancım gelmedi doktorumun artık doğurman lazım ısrarıyla suni sancı aldım. Bana kalsa hala bekleyecektim. Sonuç bebeğim 4.660kg olmuş ultrason ölçümünde max 4.100kg çıkıyordu. Doğarken köprücük kemiği kırıldı (şuan kaynadı şükür iyi) ve doğduğunda mosmor doğdu. Gözlerinin içi kanlıydı. Hala kanlı gözleri 1 ay sürer renginin dönmesi dedi doktorumuz. Yavrum rahim duvarında sıkışmış irilikten. Keşke dedim doktorumu dinleyip sezeryan olsaydım inadım yüzünden bebeğimde kalıcı hasarlar olabilirdi. Elhamdülillah şuan çok iyi ama büyük tehlikeler atlattık. Benimde tam 7 dikişim oldu maalesef. Bugün 16.gün hala dikişlerim düşmedi yaram iyileşmedi. O yüzden bebeğiniz gerçekten iriyse doktorunuzu dinleyin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?