2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Evet canim gorustuk , ilk 6ay da sadece anne sutuyle beslenirken 7-8 defa yapiyordu ek gidadan sonra katilasti ve sayi azaldi. Doktor bakti her sey normal metobolizma hizli ve genetik oldugunu dusunuyorum dedi Oyuzden kilosu az bence de .
Bende oyleyim , dedem falanda oyle dunyalari yerim kilo almam kolay kolay hemen wc ciktigim icin.
Hamileyken kilo alayim diye diyetisyenle ilerledim 10 kilo zor gücün aldim 😂.

Balik yag aklimda 1 yasina girdi artik baslayabiliriz sanirim. Gerci haftada 1 balik yiyor ama yinede istahi artsin diye baslayabilirim doktoruna bir sorayim.
Evet metobolizma hızlıysa kilo alımı az oluyor bu bebeklerde bile böyle gerçekten😂 bir yaşını geçti ve gaz geldi balık çok gitmiyor diye biz başlamıştık dr de başlayablrsnz demişti. İi geldi bize. Daha 2 dişi var 2 side yeni patladı zaten bir ayda bronşit oldu iştah iice giderdi çok gitmedi diyeblrm.

teyzeleri biz gece beslenmesini kestik.
bugün memenjit son doz aşılarımızı olduk. üsttende 1 dişimiz patladı. hoşgeldin 5. diş 😊
valla kendimi bir üst levele geçmiş hissediyorum. 🤪
şu an yürümeye yoğunlaşıcaz. elinden hadi yürüyelim diye tuttuğum anda kendini yerlere atıyor. yerden tabureyi alıp kafasının üstüne kadar kaldırıyor ama yürüme yok. tutunarak yürüyor ama 10 aylıkten beri hala tutunarak yürüyor 🤦
şu desteksiz yürümeyide çözdük mü bir level daha atlarız 🤪
Ne kadar lıktı bebişiniz gece beslenmesini kestil derken nasıl yaptınız o işi sadece gündüz mü emiyor yemesi iştahı nasıl acaba ? Aybı sekılde bnmde kızım hala tutunarak yürüyor tay tay durmayo sevıyor dengede duruyor ama adım atmıyor anca ben desteklersem o da asker gbi yürüyür koca koca adımlarla nasıl yapsam bılemıyorım. 13.aylık

Ne kadar lıktı bebişiniz gece beslenmesini kestil derken nasıl yaptınız o işi sadece gündüz mü emiyor yemesi iştahı nasıl acaba ? Aybı sekılde bnmde kızım hala tutunarak yürüyor tay tay durmayo sevıyor dengede duruyor ama adım atmıyor anca ben desteklersem o da asker gbi yürüyür koca koca adımlarla nasıl yapsam bılemıyorım. 13.aylık
Bi günde yürüyebilir😂 aylarca adım atım düşebilir. 18. Aya kadar yürümemesi normal. Bence desteklemenizi istyorsa destekleyin yoksa akışına bırakın benim kızım elinden tutunca kendni yere atıyo😂 kendi yürücekmiş. Kendi yürürkende düşüyoruz🫠

Kızlar bebekleriniz kaç kelime söylüyor. Oğlum baba, dede (en çok dede), gel, git ve kedi (anne demiyor ama kedi diyor evet) diyor. Bu ara annem sık sık söylemeye başladı çok az kelimesi var diye kafama takıldı.

Kızlar bebekleriniz kaç kelime söylüyor. Oğlum baba, dede (en çok dede), gel, git ve kedi (anne demiyor ama kedi diyor evet) diyor. Bu ara annem sık sık söylemeye başladı çok az kelimesi var diye kafama takıldı.
Baba, dede, anneanne ( anneanne var anne yok 😂 ) , gel, hadi, araba, bayy , bak , al , su , mama , meme ayy yapıyor bişey gördüğünde , cee diyor bide sar makarayı şarkısını söylüyoruz sar diyemiyo dar diyebiliyor benimde aklıma gelenler bukadar bence normal şakır şakır konuşacak halleri yok oğlum daha çeneliydı kızımdan 11.5 aylıktı videosunuda çekmiştim anneanne dede hadi gel diyordu arka arkaya veya ikili cümle kuruyordu ara sıra kızımda bukadar şuan bence sizinkide normal kimisi geri kalmış gibi gözüküyor bir anda sökülüveriyor

Baba, dede, anneanne ( anneanne var anne yok 😂 ) , gel, hadi, araba, bayy , bak , al , su , mama , meme ayy yapıyor bişey gördüğünde , cee diyor bide sar makarayı şarkısını söylüyoruz sar diyemiyo dar diyebiliyor benimde aklıma gelenler bukadar bence normal şakır şakır konuşacak halleri yok oğlum daha çeneliydı kızımdan 11.5 aylıktı videosunuda çekmiştim anneanne dede hadi gel diyordu arka arkaya veya ikili cümle kuruyordu ara sıra kızımda bukadar şuan bence sizinkide normal kimisi geri kalmış gibi gözüküyor bir anda sökülüveriyor

Düşününce mammam (acıkınca), cee falan diyor söylenenleri mırıldanıyor. Normalde hiç takmam her çocuğun yapısı farklı derim ama annem her görüşmede tekrarlayınca ve etrafta hiç örnek olmayınca merak ettim

Off arkadaslar 4 gundur kabus gibi bizim oglan ateşli ama en fazla 38.2 gördüm. Ama baya etkiledi, gece hic uyumuyorr 🤦‍♀️ 3 gecedir perperisanim , gunduzleri de o kadar kısa uyuyor kii onda bile 3 4 defa uyaniyor. Cok zor günler geciriyoruz, coook yoruldum. Agzinda aftlar cıktı, karadut ozu veriyorum. Istah gitti zaten bu halde. Cenesinde 2 tane tanecik cikti. El ayak agiz hastaligi diye dusundum ama devami gelmedi. Bugun atesi yok ama yine de cok huysuz. Köpek disleri ayni anda cikiyor .Onlar yapti galiba 😔

Anne , baba, abla, dede,anane, gel, ver, mama,meme, . Bunlar haricinde oyun oynarken soyledigim tekli bir kelimeyi soyluyor ama tekrar etmiyor. Bir defaligina soyluyor. Agzi kalabalik kendi kendine bisiler soyleniyor ama tabi anlasilmiyor. Bence normal ya takma kafana , sus pus degil ya.

Off arkadaslar 4 gundur kabus gibi bizim oglan ateşli ama en fazla 38.2 gördüm. Ama baya etkiledi, gece hic uyumuyorr 🤦‍♀️ 3 gecedir perperisanim , gunduzleri de o kadar kısa uyuyor kii onda bile 3 4 defa uyaniyor. Cok zor günler geciriyoruz, coook yoruldum. Agzinda aftlar cıktı, karadut ozu veriyorum. Istah gitti zaten bu halde. Cenesinde 2 tane tanecik cikti. El ayak agiz hastaligi diye dusundum ama devami gelmedi. Bugun atesi yok ama yine de cok huysuz. Köpek disleri ayni anda cikiyor .Onlar yapti galiba 😔
Ne bu yahu bizde ayni durumdayiz diş cikariyo tek uyku yapiyoruz uyumuyo iki uyku yapiyoruz uyumuyo hele 2 uykuda 1 saatten fazla ugrasiyorum uyutmak icin delirmek uzereyim surekli pacamda surekli agliyor

Benim kizim asiri hareketli oldugundan dolayisiyla dikkati saginik, o yuzddn de konusmasi geri kaldi diye düşünüyordum. Sonra birden açıldı gercekten. En basit baba yi bile baya gec soylemisti. Simdi baya bisey diyor. Hatta soyledigimiz cogu seyi anlik olarak tekrar ediyor ( bu cok tatli hihi) ama hafizaya attigi seyler de su an beni sasirtiyor. Anne baba dede teyze, havhav, kedi pisi pisi, gel, hadi, allah allah, aç, meme, ver, mama, el ayak, guzel, hayir, saç, su. Aklima gelenler bunlar Hic susmuyor ya. Biz cok uzerine dusemedik, zor bir bebekti, odaklanmiyordu da. Kitap vs okumadik pek, ekrana da bakiyor, cocuk sarkilari açıyoruz kriz anlarinda, bosluga ihtiyacim oldugunda izliyor. Ama dili sanirim iyi su an yine de. Kitap okumak istiyorum artik dinlemeye daha meyilli. Baslicam insallah

Benimki de gecenlerde ateslendi ama cok fena uc gece ust uste atesi cikti. Iki gece 39 u baya gecti. Ikinci gece serum yedi. Cok parka gidiyoruz artik viral hastalik mi kapti acaba diye dusundum. Kan degerleri temiz cikti. Kopek disleri de kabarmis ama onlarin yanindaki kopek disten daha belirgin. Yani 4 tane yolda gibi. Cok zorlandi birkac gun. Su an sakin. Hala cikmsdi bakalim. Bayadir diş etleri kabarmis durumda

Ne bu yahu bizde ayni durumdayiz diş cikariyo tek uyku yapiyoruz uyumuyo iki uyku yapiyoruz uyumuyo hele 2 uykuda 1 saatten fazla ugrasiyorum uyutmak icin delirmek uzereyim surekli pacamda surekli agliyor
Ay sormaa valla sınanıyoruz. Bizimki de ayni viy viy viy kucagimda, ustumde , hic durmuyor cok mizmizz 🤦‍♀️ gece uyandi 11 e de 1 e kadar cilginca agladi sakinlesmedi. Buyuk ihtimal uykusuzluktan kafaya vuurdu iyice gece teroru gibi pufff 😔

Benimki de gecenlerde ateslendi ama cok fena uc gece ust uste atesi cikti. Iki gece 39 u baya gecti. Ikinci gece serum yedi. Cok parka gidiyoruz artik viral hastalik mi kapti acaba diye dusundum. Kan degerleri temiz cikti. Kopek disleri de kabarmis ama onlarin yanindaki kopek disten daha belirgin. Yani 4 tane yolda gibi. Cok zorlandi birkac gun. Su an sakin. Hala cikmsdi bakalim. Bayadir diş etleri kabarmis durumda
Yaa bizimkinin ates cok yukselmedi ama ona ragmen acayip sarstı. Kopeklerin yanindaki arka azilari cikardi 4 tanesini de , cok zorduu. Ama köpekler daha zor . Kopek dislerinin bi tanesi de cikti. Ama digerleri cok zorluyor, asiti huysuz bu ara zar zor oylaliyorum tirmanicak ustume , bakalim nasıl gecicek 🤦‍♀️

aslında yukarıda yazdım canım . extra bişey yapmadm kendi kalkmıyor. memeyi kesmedik. diş çıkarma süreci çok zor, o zamanlar meme kurtarıcımız ama vermesem istemez yani. zaten hiç meme düşkünü bir bebiş olmadı.
kızım 2 gündür yürüyor. ama sadece evde dışarıda ayağını yere daha bastıramıyorum. dışarda yürümeye nasl alışacak bilmiyorum.

2 uyku devam edenler vardır değil mi kaç kisi geçti acaba tek uykuya
bizim tek uyku, bence böyle süper. iki uyku yaparken 12/1 de zar zor yatırıyordum. şimdi en geç 10. genelde 9.5 da yatıyor
ay bizimki o kadar da konuşamıyor 🤦 dede,su, meme,mama bu kadar

Son düzenleme:
Yaa bizimkinin ates cok yukselmedi ama ona ragmen acayip sarstı. Kopeklerin yanindaki arka azilari cikardi 4 tanesini de , cok zorduu. Ama köpekler daha zor . Kopek dislerinin bi tanesi de cikti. Ama digerleri cok zorluyor, asiti huysuz bu ara zar zor oylaliyorum tirmanicak ustume , bakalim nasıl gecicek 🤦‍♀️
dişte bayağı yol katetmişsiniz maşallah.
benim kızım 8.5 aylıkken alt ikiyi çıkardı. 12 aylıkken üstten 2 çıktı. şu an 13.5 aylık geçen üstten 1 diş daha geldi. muhtemelen diğer diş 1.5/2 ay sonra gelecek. diş aralıklarımız çok uzun. 2 ayda patlıyor. ilk dişler 2 şerli geldi de 5 dişe ulaşabildik 🤪😀

dişte bayağı yol katetmişsiniz maşallah.
benim kızım 8.5 aylıkken alt ikiyi çıkardı. 12 aylıkken üstten 2 çıktı. şu an 13.5 aylık geçen üstten 1 diş daha geldi. muhtemelen diğer diş 1.5/2 ay sonra gelecek. diş aralıklarımız çok uzun. 2 ayda patlıyor. ilk dişler 2 şerli geldi de 5 dişe ulaşabildik 🤪😀
Valla canim her ne kadar bu kadar hizli cikmasini pek istemesem de yapacak bisey olmuyor. Cikmasina da cikmamasina da mudahale edemiyoruz yaa.. bizimki 5.5 aylik alt iki disi patlatti ondan sonra cok hizli cikardi . Bi 5.disten sonra baya bi bekledi sonra yine patır patır. Suan 13 dis var. 3 u de yolda iyice sivrilmisler bugun yarin patlayacak , ama onlar patlayana kadar ben patlayacam sanırım . Vallahi su dis meselesi bitse de bi rahat uyku uyusam diyorum. Cocugun dogdugundan beri bi rahat uykusu yok dis derdi bitmiyor 😒

X