2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Allah nazardan saklasın yemeyen çocuk çok zor. Ben her yemek saat geldiğinde savaştan çıkmış gibi oluyorum. Yemek saati gelmesin die dua etmece🥲 asla yemiyo. Yersede çok az. Hatra binaen.
Allah yardımcınız olsun, oğlum ilk başta öyleydi, tadım için verilecek 1 çay kaşığını bile yemek istemiyordu. Hele çorba falan vermeye çalışırsam yemek sonrası komple soymak zorunda kalıyordum. Eliyle ittiriyordu vuruyordu. Sonradan açıldı. Bu seferde etraftakiler çok yiyor midesi genişler ilerde obez olur deyip duruyor🤦‍♀️

Kızlar iyi akşamlar, oğlum ne yesek ağzını şapırtadıyor, yemek istiyor. Vermezsek neredeyse bizi parçalayacak. Verince de çok yiyor gibi geliyor. Sizin bebekler ne durumda? Ne yapacağımı şaşırdım
🤣🤣 Bizimki de öyle canım bizde sadece bizimki böyle sanıyorduk yürütece bindiriyorum üstüme atlayacak nerdeyse eşim bu seni parçalar diyor tok da olsa yapıyor

Allah nazardan saklasın yemeyen çocuk çok zor. Ben her yemek saat geldiğinde savaştan çıkmış gibi oluyorum. Yemek saati gelmesin die dua etmece🥲 asla yemiyo. Yersede çok az. Hatra binaen.
Bizimki de çok yemiyor gönülsüz ama zorla veriyorum ama elimizde bişey görürse çırpınıyor çiğnemiş gibi yapıyor dayanamıyoruz öyle görünce iştahımız kaçıyor

Allah yardımcınız olsun, oğlum ilk başta öyleydi, tadım için verilecek 1 çay kaşığını bile yemek istemiyordu. Hele çorba falan vermeye çalışırsam yemek sonrası komple soymak zorunda kalıyordum. Eliyle ittiriyordu vuruyordu. Sonradan açıldı. Bu seferde etraftakiler çok yiyor midesi genişler ilerde obez olur deyip duruyor🤦‍♀️
millet her zaman söyleyecek bişey buluyor bemce sağlıklı şeyler yiyorsa yesin çocuk ama karbonhidrat çok almasa iyi olur tabiki.
Bizimki de çok yemiyor gönülsüz ama zorla veriyorum ama elimizde bişey görürse çırpınıyor çiğnemiş gibi yapıyor dayanamıyoruz öyle görünce iştahımız kaçıyor
Ben zorlada veremiyorum çizgileri olan biri🤣 ağzını mıh gibi kitliyor. Oyun yapıyorum yemek yedirirm die ona bile gülmüyor.

millet her zaman söyleyecek bişey buluyor bemce sağlıklı şeyler yiyorsa yesin çocuk ama karbonhidrat çok almasa iyi olur tabiki.

Ben zorlada veremiyorum çizgileri olan biri🤣 ağzını mıh gibi kitliyor. Oyun yapıyorum yemek yedirirm die ona bile gülmüyor.
Bizimki yiyor sadece uykusu olduğu zaman yediremiyoruz ağlıyor bazen de arabasını kaldırıp indiriyorum öyle öyle yediriyorum

benim ki öyle böyle değil dehşet geliyor her tuvalette ped değiştiriyorum daha şimdi yine koca bir parça düştü böyle böyle kiloyuda veririm inşallah ya
Ohh vucut temizlenmis oluyor , kilolar odemlerde gitsin artık yaa valla yaza git girmek istiyorum bende amaa cikolatalardan da uzak duramiyorum. Bu sabah gune yulafla basladim bakalim insallah cikolatayla bitirmem 😁😁

Canım, kızımdayken ek gıdanın uzerine pek dusmedim , cok ilgisini cekmiyordu yemiyordu. Ben de zaten 11. Ayda ise baslicam diye bi vicdan azabiyla amann sonra boyle sık emziremicem deyip surekli emziriyordum. Ikimizin de ekgidayla arası yoktu. Tabi ben blw de yapmak istiyordum ona da cesaretim yoktu bogulcak diye korkuyodum. Ama sonra 1 yaşına gelince tabi bizim yemekleri az tuzlu yapip herseyden vermeye basladik ve sevdi. Yani biz pureler falan hic yemeden direkt normal gidaya gecmis gibi bisey olduk 😁suan 8 yaasinda yemedigi birsey yok bamyada dahil. Hic stres olma germe kendini daha kucukler, yaşından sonra yer

Ohh vucut temizlenmis oluyor , kilolar odemlerde gitsin artık yaa valla yaza git girmek istiyorum bende amaa cikolatalardan da uzak duramiyorum. Bu sabah gune yulafla basladim bakalim insallah cikolatayla bitirmem 😁😁
Ben 2 haftadır baya kendimi frenliyorum kararlıyım eve asla ıvır zıvır almayacağım kendimi tanıyamıyorum artık aynaya bakasım gelmiyor hamileliğimde olan kıyafetlerim bile olmuyor

Aynen kotex de öyle ikisini kullaniyordm zsten bio natural ve natural olanini aldim bio natural bi tık dha yumusak 1 lira indirimleride devam ediyo sanirim bakin olmadi dha deneyemedim ama eskiden bikac kere almistim yorumlarida iyi olunca denemek istedim eşim 50 liraya ped alınca bi senin totoya bi aryanın totoya çalışıyoruz dedi hahahaha 😂😂😂😂
Ayyy 5 numara bezlerin fiyatları neymiş öyle. Aboo 5 e geçtikte, felaket 😂😂

Ben günde 1 öğün veriyorum. Kilo almamış ama vermemişte. İstemediği halde yedirsemde tükürüyor suratıma 🤦
3 öğün yiyen bebişleri duyunca bende şaşırıyorum. Ama 3 öğünde farklı mamalar hazırlamak zor olurdu ya :)

Adetleriniz ne durumda hanımlar benim bu ay 2.oluşum ama bu nedir ya ben böyle adet olduğumu hiç bilmem ped yetiştiremiyorum doğumdan kalan dependlerle geziyorum çok afedersiniz ama koca koca parçalar düşüyor bir yandan da iyi oluyor tabi kiloma da etki eder inşallah
Ben hala olmadim valla nolacak boyle ben de bilmiyorum
Kızlar iyi akşamlar, oğlum ne yesek ağzını şapırtadıyor, yemek istiyor. Vermezsek neredeyse bizi parçalayacak. Verince de çok yiyor gibi geliyor. Sizin bebekler ne durumda? Ne yapacağımı şaşırdım
Benimki hicbir zaman cok yemiyordu ama veridklerimi yiyordu en azindan simdi yemiyor gunlerdir. Ancak kendi eline aldigi seyelri yiyor. Kati seyler istiyor cignemek istiyor. Yeni kesfediyor cignemeyi ve bunu eglenceli buluyor sanırım. Yani cignemek eline almak isirmaj icin biraz biseyler yiyor o da asla doyuracak kadar degil ve baska hicbir sey yemiyor. Uyku da uyumuyor hem uykusuzluk hem aclik hem diş sikintisindan heralde butun gun miz miz agliyor perisan oldum napicagimi bilemiyorum. Dogdugundan beri bi gece uykusu hep iyiydi duzenliydi, gunduzlerimiz hep sorunluydu. Simdi gece uykusu da bozuldu. Noluyor bu cocuga. Herkes 7-8 aylik zamanlari en rahatiydi falan diyor cocuk buyutmus olanlar benimkinin en berbat hali oldu. Zaten direkt 10-12 ay zorluklarina atladik. Baya kostura kostura yürüyor klltuk kenarlarinda tutunup. Ne gerek vardi bu kadar aceleye. Bi durup nefeslenemedik 4. Ayda gaz sancisindan kurtulduk derken direkt emekleme falan basladi hic rahat zamani olmadi bu cocugun ya 😔

Ben hala olmadim valla nolacak boyle ben de bilmiyorum

Benimki hicbir zaman cok yemiyordu ama veridklerimi yiyordu en azindan simdi yemiyor gunlerdir. Ancak kendi eline aldigi seyelri yiyor. Kati seyler istiyor cignemek istiyor. Yeni kesfediyor cignemeyi ve bunu eglenceli buluyor sanırım. Yani cignemek eline almak isirmaj icin biraz biseyler yiyor o da asla doyuracak kadar degil ve baska hicbir sey yemiyor. Uyku da uyumuyor hem uykusuzluk hem aclik hem diş sikintisindan heralde butun gun miz miz agliyor perisan oldum napicagimi bilemiyorum. Dogdugundan beri bi gece uykusu hep iyiydi duzenliydi, gunduzlerimiz hep sorunluydu. Simdi gece uykusu da bozuldu. Noluyor bu cocuga. Herkes 7-8 aylik zamanlari en rahatiydi falan diyor cocuk buyutmus olanlar benimkinin en berbat hali oldu. Zaten direkt 10-12 ay zorluklarina atladik. Baya kostura kostura yürüyor klltuk kenarlarinda tutunup. Ne gerek vardi bu kadar aceleye. Bi durup nefeslenemedik 4. Ayda gaz sancisindan kurtulduk derken direkt emekleme falan basladi hic rahat zamani olmadi bu cocugun ya 😔
Bizimde geçen haftalarda böyleydi kafayı yiyecektim geceleri uyku nedir unutmuştuk ne gündüz ne gece uyumuyordu çocuğum dişten diye düşündüm ama gelen giden yok henüz yine de buzluğa pırasa atıp vermiştim eline gıcır gıcır kemirdi onları, karanfil ezip az zeytinyağı döküp soğutup diş yerlerine damağına sürmüştüm sakinliyordu.

Bizimde geçen haftalarda böyleydi kafayı yiyecektim geceleri uyku nedir unutmuştuk ne gündüz ne gece uyumuyordu çocuğum dişten diye düşündüm ama gelen giden yok henüz yine de buzluğa pırasa atıp vermiştim eline gıcır gıcır kemirdi onları, karanfil ezip az zeytinyağı döküp soğutup diş yerlerine damağına sürmüştüm sakinliyordu.
Insallah bu huysuzlugun bir sonu vardir. Insallah duzelir. Cok karamsarlaştım gercekten
6 daha harika 😂😂 dün cok.guzel indirimler oldu trendyol da sleepy bio natural aldım saatlik olan indirimler yüzde 30 indirim vs imkanim olsa 6 da alacaktm 3 aylık stok yapabildm umarim 5 i kullanir 3 ay yoksa bittim ben 😂
Sleepy natural 5 no maximum kartin online satış platformu olan pazarama da tanesi 2 tl Yuzde 10 karta iade yapiyor ve taksit yapilmayan urun grubundan olmasina ragmen 6 ay taksit 2 ay erteleme yapiyor platform Is bankasi musterisi olan varsa degerlendirsin bu enflasyonda erteleme ve taksit insani rahatlatiyor cidden. Diger marka bezler de diger sitelerle ayni fiyata orda. Almak isteyen olursa

Ben günde 1 öğün veriyorum. Kilo almamış ama vermemişte. İstemediği halde yedirsemde tükürüyor suratıma 🤦
3 öğün yiyen bebişleri duyunca bende şaşırıyorum. Ama 3 öğünde farklı mamalar hazırlamak zor olurdu ya :)
Bizimki çok az az alıyo kiloyu. Ama persentil hep %25 teyiz doğduğundan beri. Ben tek öğünde bile üç çeşit hazırlıyorum bazen yesin diye😅 biri olmazsa biri şeklinde.

Paketli gıda verir misin bilmem ama ben sabah labne yunurta sarısı avakado ve birazcık pekmez veriyorum. Bunlari karıştırıyorum bebekler genelde labneyi seviyolar. Benimkide öyle püre yemiyo kendime yaptığım yemekleri onada veriyorum. Tabi bende diyet yemekleri yediğim için ona ağır gelmiyo. Bide meyveyle yoğurdu karistiriyorum 3 öğün oluyo. Bunları deneyebilirsin

Evet bizde 2 hafta önce geçtik çook pahalı ya. Ama eskidi gibi yapmiyolar çokta gitmiyo. Onceden günde 10 tane falan giderdi
Aynen bizde 4 5 bezle günü kapatıyrouz artık 1 aydir 5 kullaniyoruz dahada buyūdüklerinde 3 bez yetiyor genelde kakayı ikilemezse en fazla 4 oluyor 1.5 2 yasindayken oglumda öyleydi daha dogrusu ama oglum bezi birakali 3 sene oluyor bez kalipları 3 senede baya ufalmış geldi bana

Canım 3 öğün çok kolay oluyor aslında bende napcam diyordum ama sabahları yumurta sarısı avokado kendi yaptığım bebe bisküvisi ya da yulaf lapası labne hepsini karıştırıp veriyorum aynı zamanda eline de avokado veriyorum bazen muzlusunu yapıyorum
2. Öğünü yogurt ve meyve oluyor
3. Öğünde mutlaka sebzeli bişeyler oluyor mesela dün balkabağı elma ve irmik yaptim basit yani aslinda 1-2 kez yapinca hemen spontane gelisiyor hepsi.

Birde bu cocuk ac falan diye kiyaplar var 200 e yakın tarif car baya kolaylaştırıyo o tavsiye ederim

Paketli gıda verir misin bilmem ama ben sabah labne yunurta sarısı avakado ve birazcık pekmez veriyorum. Bunlari karıştırıyorum bebekler genelde labneyi seviyolar. Benimkide öyle püre yemiyo kendime yaptığım yemekleri onada veriyorum. Tabi bende diyet yemekleri yediğim için ona ağır gelmiyo. Bide meyveyle yoğurdu karistiriyorum 3 öğün oluyo. Bunları deneyebilirsin
Ay gercekten ben de labne yeni denedim asiri sevdi. Cok mutlu oldum bu duruma valla. 🤭 bi suredir yeme problemi yaşıyorduk kac gunlerdir ilk defa biseyi istahla yedi

X