• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    276
Ben geçen hafta boyun tutulması yaşadım koluma kadar çok ağrılıydı minoset plus içebilirsin dedi doktorum paroldan bir tık daha güçlü plus olanı sanırım. Geçmiş olsun insanın ağrısı neredeyse canı orda oluyor biran önce geçer inşallah 🙏🏻
Teşekkür ederim canım sağ ol.🙏 İlk gebeligimde minoset plusı günde bir icebilirsin demişti doktorum. Biraz tırsıyorum galiba☺️

Teşekkür ederim canım sağ ol.🙏 İlk gebeligimde minoset plusı günde bir icebilirsin demişti doktorum. Biraz tırsıyorum galiba☺️
Evet ben de bir kere içtim sadece ☺️ Benimki kas ağrısı olduğu için yine doktorun söylediği kremi sürdüm bol bol. Sizinkinde hap şart sanırım.

Annemize sabır diliyorum , ben de iki kayıp yaşadım kürtajla sonuçlandı acısı ölsem içimden çıkmaz .. ama başkalarının bu konuya sizin Gibi bakmamasını diliyorum başka açıdan düşünmesini diliyorum. Şöyle düşünün oruç tavsiye edilmiyor bu konuda bilime güvenmeliyiz ve eğer 6 hafta kadar beklemeseydi daha erken gitseydi kontrollerine belki 8.haftada sonlanırdı gebeliği ve Daha fazla ilerlemezdi cinsiyet heyecanıyla gidip bu acıyı yaşamak eminim tahmin edilemez. Annemiz beni anlayacaktır umarım bu konuyu bizim bilmediğimiz yüzlerce kişi takip ediyordur mesajları okuyordur. Umarım yeni gebeleri de aydınlatıcı bi açıklama yapar kontrollerinizi ihmal etmeyin doktor kontrolünde oruç tutun yada muafsınız tutmayın diyebilir yada genetikti konunun bunla Alakası yok diyip beni aydınlatabilir 🙏🙏
ben annenin duyduğu acıyı zaten yürekten hissettiğinizi belirtip iyi niyetle yazılmış bir mesaj olduğunu belirtmiştim. Sizinde belirttiğiniz gibi ÇOK HASSAS VE ZOR bir süreç o yüzden mesajınızda benim gibi anlaşılmaya çok müsaitti onu belirttim. Zira anne orucu tutmadan öncede doktora sormuş ve hatta grupta da konuşmuştuk oruç konusunu. Birçok kadın da doktoruna sorarak (ki doğrı olan da zaten budur) hareket ediyor. Herneyse annenin başı sağolsun. Burda önemli olan herkesin birbirine olan saygı ve hassasiyeti gerisi teferruat

Evet ben de bir kere içtim sadece ☺️ Benimki kas ağrısı olduğu için yine doktorun söylediği kremi sürdüm bol bol. Sizinkinde hap şart sanırım.
Öyle berbat bir şey ki anlatamam. Gebelikte en korktuğum migren atağı. Normalde hiçbir şey yapamasam acile gidip bir iğne yiyorum kendime geliyorum. Ama gebelikte hiçbir şey yapılamıyor. Git komedi filmi izle demişti ilk gebeligimde acildeki doktor 🙄 O yüzden gitmiyorum. Neyse şu anda hafifledi biraz. Parolla sade kahve iyi geliyor.🥴

Çok şıkmış Türkiye’de satışı yok sanırım arayışlara devam ☺️
Prego ibiza modeli çok şık görünüyor ona bakabilirsin 🤗Biz ikiz arabası alacak olsaydık onu düşünüyorduk ama vazgeçtim ben. Oğlumdan kalan travel set var 1 yaşına kadar çok memnun kullandım sonra ister istemez hafif baston pusetlere geçiyorsun bu arabalar ağır geliyor bebek büyüdükçe. Yeğenimin de bebek arabası var ayrı ayrı kullanmayı düşünüyoruz. Zaten ben tek başıma 2 bebekle cesaret edip çıkamam😬 Kışın pek çıkacağımızı da sanmıyorum, sonra direkt 2 baston pusete geçicem

Eklentiler

• B4CDC2DC-6426-48D1-B25D-DFA173B4A691.webp
    B4CDC2DC-6426-48D1-B25D-DFA173B4A691.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 40
Hepimizşn derdi aynı biran önce alacaklarımızı almak yoksa herşeyin fiyatı yükseliyor
Valla bende mecburen aldım çünkü bugün sorduğun fiyata yarın alamiyorsun anne yani bebek arabası mama sandalyesi ana dizi falan aldım gri renk aldım kızda erkekte artık şansına kullanacak ☺️

Hiç alakası yok bende 1ayı tam tuttum doktorum zaten bu haftalarda etkilemez dedi ve özelliklede kontrole gittim herşey yolundaydı ve bebeğin gelişimide gayet iyi hiçbir sorun yoktu
Buna bende katılmıyorum. İlk aylarda zaten kimse düzgün besleneniyle hatta çok fazla kilo veriyor.

Buna bende katılmıyorum. İlk aylarda zaten kimse düzgün besleneniyle hatta çok fazla kilo veriyor.
Bence de çok doğru yaklaşık 5 kg verdim doktor önemli olanın icebildigim kadar su içmem olduğunu söyledi

Merhabalar, siteye yeni üye oldum. İlk gebeliğim kafam genel olarak karışık :) Yakınlarda ikili test olmam gerekiyor. Ancak devlet mi daha iyi olur yoksa özel muayene mi karar veremedim. Arada bir fark var mı? Hem devlette hem de özel muayenede bir doktorla gebeliği takip ediyorum. Sizin yaklaşımınız ne olurdu? Tecrübeli olan hanımlar lütfen yardımcı olun.

Merhabalar, siteye yeni üye oldum. İlk gebeliğim kafam genel olarak karışık :) Yakınlarda ikili test olmam gerekiyor. Ancak devlet mi daha iyi olur yoksa özel muayene mi karar veremedim. Arada bir fark var mı? Hem devlette hem de özel muayenede bir doktorla gebeliği takip ediyorum. Sizin yaklaşımınız ne olurdu? Tecrübeli olan hanımlar lütfen yardımcı olun.
Ben kendi doktoruma yaptırdım. Ama devlette bu konuda iyi bence. Sadece süreç biraz uzuyor diye biliyorum. Kan sonucu geç çıkıyor vs. Randevu bulabilirsen devlette de yaptırabilirsin. Tabi ben İstanbul'dayım ve araştırma hastaneleri, Zeynep Kamil falan iyi. Başka şehirleri bilemem.

Benim ilk gebeligimde özel doktora muayane oluyordum hastane disindaydi muayenesi.. fakat bütün testlerini devlette yaptırıyordum ikili uclu tarama hepsini disarda pahaliydi cunku. bakıyorlar gayet guzel devlette ..bundada doktorum universite hastanesinin özel bölümünde dışarıya göre daha dusuk ücret aldılar o yuzden ikiliyide burda bu doktora yaptırdım..randevu bulursanız devlette de yaparlar sonuçlar biraz gec çıkıyor sanirim sadece

Balıkesir Şehir hastanesi var yakında ona gitmeyi düşünüyordum, diğer özeldeki doktorumun da muayenesi hastane değil, o yüzden emin olamıyorum. Bir de ultrason dışında kan alıyorlarmış, karından mı alıyorlar?

Balıkesir Şehir hastanesi var yakında ona gitmeyi düşünüyordum, diğer özeldeki doktorumun da muayenesi hastane değil, o yüzden emin olamıyorum. Bir de ultrason dışında kan alıyorlarmış, karından mı alıyorlar?
Yok koldan alıyorlar cnm normal kan verir gibi koldan kan aliyorlar

Prego ibiza modeli çok şık görünüyor ona bakabilirsin 🤗Biz ikiz arabası alacak olsaydık onu düşünüyorduk ama vazgeçtim ben. Oğlumdan kalan travel set var 1 yaşına kadar çok memnun kullandım sonra ister istemez hafif baston pusetlere geçiyorsun bu arabalar ağır geliyor bebek büyüdükçe. Yeğenimin de bebek arabası var ayrı ayrı kullanmayı düşünüyoruz. Zaten ben tek başıma 2 bebekle cesaret edip çıkamam😬 Kışın pek çıkacağımızı da sanmıyorum, sonra direkt 2 baston pusete geçicem
Evet en baştan beri favorimde bu araba var benimde set halinde kahverengi rengi 6700civarıydı siyahı 10bin civarıydı sırf ucuz diye kahve alırız diyorduk şimdi baktım olmuş 15bin. Her şey çok fazla ve çok hızlı artıyor ne yapcam bilmiyorum gerçekten ya. Allah yardımcımız olsun 😊

Öncelikle aramıza hoşgeldin 🤗 gebeliğinde hayrlı olsun. Eğer özel hastanen pahalıysa devlet hastanesi en mantıklısı ki burda kızlar 1000 tl gibi fiyatlardan bahsetti. Ama özel hastanen 250 300 e de yapıyorsa devlet hastanesinde sıra bekleyip sitres olmaya gerek yok. Mesala bizim buradaki devlet 2’li test yapmadı yeteri değilmiş Tekirdağ çorludayım ben özelde yaptırıdm. Tek tüp kan alıyorlar koldan 3 gün için de sonucun çıkıyor

Yok canım ilk gebeliğimdi . Doktor kendi söyledi ha sakın oruç tuttum ondan mı die sorgulama bile hiç bi alakası yok dedi 2 sebebi varmış folik asit eksikliği veyada allahtan dedi ben 3 ay folik asitte kullandım yani allahtan dedi bu bebeğim genetiğiyle alakalı dedi anne ve babayla değil dedi 😢
Kuzum sen kendini hiç suçlama zaten Allah sağlıklı bebekler nasip eder inşallah sana, bazen olacağın önüne gelemiyorsun. Hayırlısı demekten başka çare yok malesef 😔

Öyle berbat bir şey ki anlatamam. Gebelikte en korktuğum migren atağı. Normalde hiçbir şey yapamasam acile gidip bir iğne yiyorum kendime geliyorum. Ama gebelikte hiçbir şey yapılamıyor. Git komedi filmi izle demişti ilk gebeligimde acildeki doktor 🙄 O yüzden gitmiyorum. Neyse şu anda hafifledi biraz. Parolla sade kahve iyi geliyor.🥴
Geçmiş olsun, limon kolonyasını pamuğa döküp şakaklara koyup tülbent ile sarıyorlar. Bir de patatesi az dondurucuda tutun sadece birkaç dakika fazla değil, sonra üzerine azıcık tuz döküp yine alına şakaklara sarabilirsiniz. Sıkı olsun biraz. Abartmayın aman sıkmayı. Eskilerden bilirim işe yarar. Bide omuzlarınıza boynunuza masaj yaptırın iyi gelir. Bende de oluyordu migren, hamilelikten sonra bilaç kez başım ağrıdı ama çok şükür parol iyi geldi.

Back
X