2022 ikizler burcu anneleri

Bugün oğlumu sünnet ettirdik. Şimdilik durum iyi bakalım inşallah ilerisi de iyi olur.
Aay canım benim hayırlı olsun darısı bize insallah kime yaptırdın bize 6 aylık olunca dedi paşa bey yoksa bende halledeyim istiyordum bebiş nasıl süreç nasıl

Kızlar merhaba,
Rota virüs ve menenjit aşılarını yaptırdınız mı?
Evet ise Üçüncü ayını doldurunca mı yaptırdınız, girdiğinde mi? Yan etkileri neler oldu.

Fiyatları nasıl?
2.ay aşılarının üzerinden 1 ay geçince yapalım dediler bize rotayı vaktin dolmasını bekliyoruz şu an. Fiyatı 795tl demişler eşime sanırım. Menenjit de 1yaşına geldiğinde tek doz önerdi doktor henüz karar vermedik ona.

Merhaba kızlar oğlum özellikle bu hafta elini kolunu parmaklarını çok emmeye başladı ya sizde de varmı bu şekilde olan, el sürekli ağızda böyle olunca ağzının suyu da akıyor.

Merhaba kızlar oğlum özellikle bu hafta elini kolunu parmaklarını çok emmeye başladı ya sizde de varmı bu şekilde olan, el sürekli ağızda böyle olunca ağzının suyu da akıyor.
Bence normal canım endişelenme Doktorumuz bunun gelişim basamağı olduğunu müdahale etmememizi söyledi. Salyada akacakki sonuçta dış etkenlere mağruz kalıyor elini emerken savunma mekanizması gibi düşünün dedi Diş tomurcuklarıda oluşuyormuş

Benimkinde de var. Bir de cok cok ses çıkarıyor insanın canını çektiriyor emiyor arada bırakıp elini emiyor sonra tekrar dönüp göğsümü emiyor

Rota virüsü için rotarix 3. ve 5. ay da iki doz şekline onu önerdi doktorumuz. Bir de rotateq diye bi aşı var o da rota virüs bu da 3 doz. Biz Rotatix yaptırcaz. 12 Eylülde.
Menenjit içinde 9. aydan sonra dediler.

Kızlar bende bir soru sorucam şimdi alerjik bebeklere rota yapılmıyormuş ya bu durumda olanlar var mı? Nasıl anladınız?
Biz dün yaptırdık doktora sordum alerjik bebeklere yapılmıyormuş diye öyle bişey yok yaptırabilirsiniz dedi. Yapılmadığında ve rota virüsünü yakalandığında 3-4 gün hastanede tedvi görüyorlar ve zor bi süreç onyüzden yaptırın dedi

Saoalsın kuzum bende öyle olup olmadığını bilmiyorum panikledim birden kakada mukus olunca..

Denedim mamayı yine almadı artık bı umut ek gıdaya kadar sabredicem hiç bir şekilde almıyor mamayı uyuması düzelmeye başladı bende ailemin yanına geldim elimden geldince o uyudukca bende yatıyorum biraz sütüm arttı sanki yad aben öyle hissediyorum

Saoalsın kuzum bende öyle olup olmadığını bilmiyorum panikledim birden kakada mukus olunca..
Evet canım bizimde hep kakada mukus oluyor doktor kan olmadığı sürece takip ediyoruz sadece dedi. Rotavirüs aşısı işin de aşıyı olun yoksa hastanede3-4 gün yatış olacak kadar ağır atlatılıyor dedi. Bizde dün olduk bize hafif ateş yaptı sonrasında.

Kızlar menenjit aşısı ile ilgili kafam çok karıştı. Doktor b tipi menenjit için 3. 5. Ve 13. Aylarda 3 doz baxero, a tipi menenjit için 12. Ayda tek doz nimenrix aşı önerdi.
Bu atipi btipi ne oluyor bu doktora ilk defa gittik ve çok hızlı anlattı. Sizin doktorlar ne önerdi. Ben menenjit için sadece 1 aşı olacağımızı sanıyordum. Btipi de varmış.

Hemen cevap vereyim kuzum. Bende geçen hafta yeni bir doktora gittim ilgilenmesi çok hoşuma gitti. Paralı aşılardan da bahsetti.
Menenjitinde dünyada var olan türleri var. Tam hangi tipler içeriyor tek tek yazamam ama Atipi ve Btipi diye 2 farklı aşı var. Farklı markalarda var. Aynen sana önerdiği markaları bizede önerdi.
3-5-13. Ay bexero (btipi) 3 doz
13. Ay nimerix (atipi) tek doz
Rota içinde 3-5. Ay rotarix 2 doz
1 yaş altını daha çok tehdit ettiğinden erken aşılamayı öneriyoruz. Bexero genelde ateş yapıyormuş. Onun içinde 1 çay kaşığı (2,5ml yanılmıyorsam) calpol verebilirsiniz dedi.

MENENJİT AŞISI
Burda tüm markaları ve uygulanabilecek ayları tek tek anlatmış tatlım (yazıya tıklayınca instagram sayfasına yönlendiriyor.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…