2022 ikizler burcu anneleri

Evet canım bizimde hep kakada mukus oluyor doktor kan olmadığı sürece takip ediyoruz sadece dedi. Rotavirüs aşısı işin de aşıyı olun yoksa hastanede3-4 gün yatış olacak kadar ağır atlatılıyor dedi. Bizde dün olduk bize hafif ateş yaptı sonrasında.
Saoalsın içimi rahatlattın 🍀 Menenjit oldunuz mu peki?

Hemen cevap vereyim kuzum. Bende geçen hafta yeni bir doktora gittim ilgilenmesi çok hoşuma gitti. Paralı aşılardan da bahsetti.
Menenjitinde dünyada var olan türleri var. Tam hangi tipler içeriyor tek tek yazamam ama Atipi ve Btipi diye 2 farklı aşı var. Farklı markalarda var. Aynen sana önerdiği markaları bizede önerdi.
3-5-13. Ay bexero (btipi) 3 doz
13. Ay nimerix (atipi) tek doz
Rota içinde 3-5. Ay rotarix 2 doz
1 yaş altını daha çok tehdit ettiğinden erken aşılamayı öneriyoruz. Bexero genelde ateş yapıyormuş. Onun içinde 1 çay kaşığı (2,5ml yanılmıyorsam) calpol verebilirsiniz dedi.
Peki sen yaptırıcakmısın cnm aşıların hepsini doktorun önerdiği şekilde içine sindimi açıklaması. Sen anlatınca daha çok oturdu kafamda çok sağol. Btipi de önemli yania tipi kadar

MENENJİT AŞISI
Burda tüm markaları ve uygulanabilecek ayları tek tek anlatmış tatlım 😊 (yazıya tıklayınca instagram sayfasına yönlendiriyor.)
Baktım şimdi ikisini de yaptırmak mantıklı öyleyse ben küçükken menenjit olmuştum 11 yaşında tehlikeli olanı değildi allahtan 1 hafta hastanede yatıp iyileştim belimden su almışlardı.

Peki sen yaptırıcakmısın cnm aşıların hepsini doktorun önerdiği şekilde içine sindimi açıklaması. Sen anlatınca daha çok oturdu kafamda çok sağol. Btipi de önemli yania tipi kadar
Yaptırıcam doktorlar arası çok farklı görüşler varmış doktorumuzda söyledi. Doktorumuzun yaklaşımını çok beğendim daha önce o doktora giden bir tanıdığımız var oda yaptırdı. Bence önemli iki tip aşıda..

Baktım şimdi ikisini de yaptırmak mantıklı öyleyse ben küçükken menenjit olmuştum 11 yaşında tehlikeli olanı değildi allahtan 1 hafta hastanede yatıp iyileştim belimden su almışlardı.
Beyin omur ilik sıvısı aldılar sanırım. Karşılaşılmayacak gibi duruyor ama neyin nerden geleceği belli olmuyor hele de bu zamanda..

Denedim mamayı yine almadı artık bı umut ek gıdaya kadar sabredicem hiç bir şekilde almıyor mamayı uyuması düzelmeye başladı bende ailemin yanına geldim elimden geldince o uyudukca bende yatıyorum biraz sütüm arttı sanki yad aben öyle hissediyorum
Ben de her gün deniyorum farklı biberon ve uçlar da aldım ama yok hiç sevmedi ağzında geveliyor sonra da çığlık çığlığa ağlıyor. Çöp oldu yani. Ben de ek gıdayı bekliyorum hatta tadımlara 5. Ayda başlamak istiyorum. İnşallah onları yer. Sütünün artmasına çok sevindim kuzum, dinlenmek gerçekten iyi geliyor.
Kızlar menenjit aşısı ile ilgili kafam çok karıştı. Doktor b tipi menenjit için 3. 5. Ve 13. Aylarda 3 doz baxero, a tipi menenjit için 12. Ayda tek doz nimenrix aşı önerdi.
Bu atipi btipi ne oluyor bu doktora ilk defa gittik ve çok hızlı anlattı. Sizin doktorlar ne önerdi. Ben menenjit için sadece 1 aşı olacağımızı sanıyordum. Btipi de varmış.
Bizim doktorumuz menenjit için 1 yaş sonrası tek doz, rota için 3 5 7 aylarda dedi, o şekilde yaptıracağız

Ben de her gün deniyorum farklı biberon ve uçlar da aldım ama yok hiç sevmedi ağzında geveliyor sonra da çığlık çığlığa ağlıyor. Çöp oldu yani. Ben de ek gıdayı bekliyorum hatta tadımlara 5. Ayda başlamak istiyorum. İnşallah onları yer. Sütünün artmasına çok sevindim kuzum, dinlenmek gerçekten iyi geliyor.

Bizim doktorumuz menenjit için 1 yaş sonrası tek doz, rota için 3 5 7 aylarda dedi, o şekilde yaptıracağız
Ek gıda bir an önce başlasa.... Sanki biz yerken canı çekiyormuş gibi üzülüyor insan :)))

Benim doktorda menenjit için 9. aydan sonra tek doz dedi. Rota için de iki doz 3 ve 5. aylarda dediler...

Ek gıda bir an önce başlasa.... Sanki biz yerken canı çekiyormuş gibi üzülüyor insan :)))

Benim doktorda menenjit için 9. aydan sonra tek doz dedi. Rota için de iki doz 3 ve 5. aylarda dediler...
Yaa işte ilk doktor bana da menenjit için öyle demişti sanırım. Bu atipi btipi karıştırdı aklımı. Ama yaptıracağım sanırım o şekilde haftaya bi de rota ile birlikte yaptırmam lazım düşüncek çok vaktim de yok 😔

Benimki 2 buçuk aylık 2 kilo almış toplamda dün tarrtim 5kg olmuş sürekli emiyor oyuzden sütüm azaldı baya biraz gün içinde uyusa sütüm dolar diye düşünüyorum bu sürede birazda olsa mama verirsem karnı doyar isnallh içer şırınga alacam onla vereyim
Süt bende de fazla yok başlarda iyiydi kilo alımı son kontrolde biraz azalmış doktor takviye yap dedi mamaya başladık niberonlar veriyorum meme reddi yaşamadım çok şükür

O tek doz nimenrix sanırım.. Bana ebe demişti 1 yaş sonrası tek doz diye doktora söyledim. Neye dayanarak neye güvence vererek söyledi dedi.

Denedim mamayı yine almadı artık bı umut ek gıdaya kadar sabredicem hiç bir şekilde almıyor mamayı uyuması düzelmeye başladı bende ailemin yanına geldim elimden geldince o uyudukca bende yatıyorum biraz sütüm arttı sanki yad aben öyle hissediyorum
Dinlenmek iyi gelmiştir doktor bana akşam üzeri sütün azalır işi gücü bırak 1 2 saat uzan dinlen demişti faydasını görürsün inşallah mamayı mı beğenmedi acaba

Sağlık ocağındaki ebe 1 yaş sonrası tek doz yaptır dedi. Doktora söyledim nasıl bir güvence vererek söyledi dedi. Genelde 1 yaş altı çocuklar daha tehdit altında dedi.

X