2022 ikizler burcu anneleri

Umarım öyledir canım bugün götürdüm 200 gram almış 7 günde normal sanırım bu hafta sadece anne sütü verdim ve en fazla 10 dk emdi teşekkür ederim bilgi için
Canım ilk ay meme mama 1500 kg, ikinci ayda daha fazla meme daha az mama 1100 kg, şu an 2 ay 7 günlük sadece anne sütü 7 günde 200 gram almış ama küçük doğmuştu açmak yakalıyoruz yaşıtlarımızı

Sizin çok iyiymiş maşallah
Benim kız 36+4 te 3040 doğdu ilk ay 700 gram zor aldı
57 günlük oldu bugün gidemedik tartılmaya yarın inşallah
sadece meme veriyorum mama yenidoğan sarılık olduğunda bir kaç kez verdim iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum Emmek istiyor sürekli sütte var öyle olunca mamaya alışmasın dedim hala kafam karışık

En iyisini sen bilirsin canım bende çok azalttım mamayı süt olunca güzel kilo almıştır inşallah bebeğin 3 ayda doğum kilosunun 2 katına gelmesini bekliyorlar sanırım ama gelmezse de sıkıntı değil bence zaten kız bebekler miniş oluyor

Yaa çok geçmiş olsun tatlım.. 2. Ay daha ölçülmedik 41. Günde 1 kg almıştı sanırım..

200 gram normal bence bir hafta için.. çünkü büyüdükçe kilo almaları ilk aya göre daha azalıyormuş. Aç olsa zaten ortalığı yıkar bence

Emiyorsa sadece emdir bence doktor aksini söylemedikçe.. Emdikçe sık sık yağlı kısmı alır son süt diyorlar oda kilo yapıyor diye biliyorum.

Bugün tartıldık 4500 olmuş 15 günde 500 gr almış hemşirede canımı sıktı bir aylık mı dedi napıyım küçük doğdu aman ne bileyim her kafadan bir ses çıkıyor
Yaa çok geçmiş olsun tatlım.. 2. Ay daha ölçülmedik 41. Günde 1 kg almıştı sanırım..
Sağol canım boyu uzun ama kilo az alıyor
Emiyorsa sadece emdir bence doktor aksini söylemedikçe.. Emdikçe sık sık yağlı kısmı alır son süt diyorlar oda kilo yapıyor diye biliyorum.
Bende şuan öyle düşünüyorum ihtiyacı neyse vücut onu üretiyor mama evet kilo aldıracak ama anne sütünün yerini tutmaz

Bu başlığı açan Canan dan hbriniz var mı kızlar en son 24 nisanda yazmış ve ertesi gün kontrolü varmış birdahada yazmamış. Olumsuz giden bir şey mi oldu acaba

Canım 36+6da doğum yaptım 2800 doğdu. Ödem gidince 2600e indi.
Tam 1 aylıkken 4 kilo, 50 günlükken 4800 oldu. 2 ayımıza az kaldı bakalım kaç çıkacak.
Bu zamanlarda günlük 20-30gram almaları normalmiş canım. Yeteri kadar kilo alıyorsa sütün yetiyordur ben olsam mama takviyesi vermezdim ancak tabii karar senin.

15 günde 500gr aldıysa günlük 30gramdan fazla yapar o da gayet iyi bi oran.

Canım bebeğinin kilo alımı çok iyi değil mi benimki o kadar değil ilk 6 ay 600-1000 Gr arası ortalama 750 alması yeter yarışı 375 seninki 500 boşver hemşireyi mükemmel kilo almış bence

Benim bildiğim meme reddi de başka direk almıyor yani bebeğin doyuyordur ama meme reddi olduğunu düşünüyorsan ten teması yapman lazım gün içinde tamemen kıyafet siz sadece bezle ve uyku rutini vs uygulamaya çalışıyorsan bir süre ara ver onlar etkiliyormus

Bebek kilo alımı da hatırlıyorum bebeğin benimki gibi minyon bir bebekti, sen kilo aldırmışsin ama bence gerek yok korkmana persentil tabloları var küçük başladıysa aylık kilo alımı iyise küçük devam etmesi normalmis bebek+ diye uygulamada değerleri girince çıkıyor grafik orda kendi renginden devam ettiği sürece sorun yok

Canım bebeğinin kilo alımı çok iyi değil mi benimki o kadar değil ilk 6 ay 600-1000 Gr arası ortalama 750 alması yeter yarışı 375 seninki 500 boşver hemşireyi mükemmel kilo almış bence
Ben ilk ay doktora takip için gittim ikinci ay gitmedim sadece aile hekimliğinde boy kilo aşı takibi yaptırıyorum onlarda sıkıntı yok diyor şöyle bi etlenmedi kuzum birde kızımdan bir ay büyük yeğenim var ister istemez kıyaslıyorum o da çok gürbüz maşallah benim kız minnacık onun yanında

Her bebeğin gelişimi farklıdır kuzum üzme kendini.. Bak sağlık ocağımdakilerde normal diyormuş.

Ay yok canım bırak zayıf olsun sağlığı yerinde olduktan sonra hem daha aktif olur kilolu olunca gotunu pek kaldıramıyolar tabi aktif olmamasını tercih edersen onun için yedirebilirsin bu arada bende doktoru bıraktım saglikocagi sadece zaten ben doktoruna da çok güvenmediğim için bıraktım birşey olursa sadece götürürüm düzenli gitmeyeceğim

Arkadaşlar hala saatli mi emziriyorsunuz? Geceleri nasıl yapıyorsunuz? Ben uyuyakalmış oluyorum bazen 5 veya 6 saat aksamış oluyor gün içinde çok yoruluyorum. Sizde durumlar nasıl?
Benim bebiş kendisi uyanıyor kuzum her istediğinde emziriyorum bazen uzun bazen çok kısa emiyor. Kendi kaldırdığım çok nadir oluyor. Her ihtimale karşı 2,5-3 en fazla 4 saate alarm kuruyorum.

Benim bebiş kendisi uyanıyor kuzum her istediğinde emziriyorum bazen uzun bazen çok kısa emiyor. Kendi kaldırdığım çok nadir oluyor. Her ihtimale karşı 2,5-3 en fazla 4 saate alarm kuruyorum.
Ben de saat kurayım. Dün kontrolde kilo alımı iyi dedi ama. Göğsüm boşalınca çok ağlıyor gün içinde iki kez mama veriyorum. Hiç durmuyor mamayı içince sakinleyip uyuyor demekki diyorum yetmedi ki sütüm içti rahatladı.

Keiracım pompan var mı bazen meme boşalmış görünse de içinde oluyor ben bebekler ne kadar emseler de tam boşaltamıyorlar içeride kalıyormuş diye okumuştum. Pompan varsa bak bakalım gelecek mi hem de sütünü artırır ben de birkaç gün pompayla sağım yaptım sanki arttırmış gibi hissediyorum göğüslerimin şişkinliğinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…