2022 ikizler burcu anneleri

Arkadaşlar hala saatli mi emziriyorsunuz? Geceleri nasıl yapıyorsunuz? Ben uyuyakalmış oluyorum bazen 5 veya 6 saat aksamış oluyor gün içinde çok yoruluyorum. Sizde durumlar nasıl?
Ben saat kurmuyorum kendisi uyanıyor acıkınca en fazla 4 saatte uyanıyor gece öyle emziriyorum. Gün içinde uykuları da en fazla 2 saat oluyor zaten bizim

Kızlar oğlumun karnını doyurduktan sonra omzuma alıyorum gazını çıkarmak için pıt pıt yaparken kafasını savuruyor bazen omzuma çarpıyor başı sizinkiler de böyle mi yoksa omzuma almamdan mı rahatsız oluyor acaba?

Keiracım pompan var mı bazen meme boşalmış görünse de içinde oluyor ben bebekler ne kadar emseler de tam boşaltamıyorlar içeride kalıyormuş diye okumuştum. Pompan varsa bak bakalım gelecek mi hem de sütünü artırır ben de birkaç gün pompayla sağım yaptım sanki arttırmış gibi hissediyorum göğüslerimin şişkinliğinden
Evet canım var pompa. Yarın yapayım ama çok sık uyanıyor benimki gündüz. Sen günde kaç kez sağım yaptın peki?

Ben saat kurmuyorum kendisi uyanıyor acıkınca en fazla 4 saatte uyanıyor gece öyle emziriyorum. Gün içinde uykuları da en fazla 2 saat oluyor zaten bizim
Geçen gece 6 saati bulmuş ☹️ 😔
Kafa çarpması durumunu ben de yaşıyorum. Hatta bazen çeneme geliyor bazen boynumda kemiğe geliyor acıyor sanıırm ki içli ağlıyor 😔 omzuma aldığımda geriye doğru kaykılıyorum biraz hafif sallaya sallaya çıkarmaya çalışıyorum. Böyle yapınca kafasını kontrol edebiliyorum.

Ay yok canım bırak zayıf olsun sağlığı yerinde olduktan sonra hem daha aktif olur kilolu olunca gotunu pek kaldıramıyolar tabi aktif olmamasını tercih edersen onun için yedirebilirsin 😂😂 bu arada bende doktoru bıraktım saglikocagi sadece zaten ben doktoruna da çok güvenmediğim için bıraktım birşey olursa sadece götürürüm düzenli gitmeyeceğim
Şimdiden kıpır kıpır bizimki bir meme emiyor eli ayrı başı ayrı totosu ayrı oynuyor 😅 diyorum kızım emdiğinin yarısını harcadın şimdiden
İlk ay kontrolünde doktor takip çizelgesi vermişti yapılması gereken aşılar kontroller ay ay gösterilmiş ordan takip ediyorum eşimin işinden dolayı özel sağlık sigortamız var ama önümüz kış ozaman daha çok lazım olacak acil bir durum olmadıktan sonra doktor sevmiyorum ben zaten kalça ultrasonu çektirdim bi göz taraması kaldı

Geçen gece 6 saati bulmuş ☹️ 😔
Kafa çarpması durumunu ben de yaşıyorum. Hatta bazen çeneme geliyor bazen boynumda kemiğe geliyor acıyor sanıırm ki içli ağlıyor 😔 omzuma aldığımda geriye doğru kaykılıyorum biraz hafif sallaya sallaya çıkarmaya çalışıyorum. Böyle yapınca kafasını kontrol edebiliyorum.
Bide çarptıktan sonra ağlaması var dediğin gibi o da üzüyor 😔 yalnız olmadığıma sevindim ama inşallah kısa zamanda bırakırlar.

Arkadaşlar hala saatli mi emziriyorsunuz? Geceleri nasıl yapıyorsunuz? Ben uyuyakalmış oluyorum bazen 5 veya 6 saat aksamış oluyor gün içinde çok yoruluyorum. Sizde durumlar nasıl?
Havalar ısındıkça daha çok emmek istedi canım su vermediğimiz için susuyorlar sanırım gündüz sürekli emme halinde 10 dk geçmeden meme dediği oluyor bazen gecede kendi uyanana kadar ellemiyorum ama 3 saati geçtiyse uyandırmadan kucağıma alıp meme teklif ediyorum acıktıysa emiyor değilse tekrar yatırıyorum alarm kurmak daha sağlıklı olur tabiki 👍

Evet canım var pompa. Yarın yapayım ama çok sık uyanıyor benimki gündüz. Sen günde kaç kez sağım yaptın peki?
Ben günde 1 sefer yapıyorum öğleden sonra uyuyor mesela hemen de kalkmıyor hem göğsümden ne kadar varmış ona bakıyorum hem de birkaç saat içinde daha çabuk dolduğunu hissettim. Geri kalan zamanlarda çok vakit olmuyor malum sıcak sık emmek isteyebiliyorlar🙃 ama bugun emzirdikten sonra bakacağım ne kadar gelecek sıkınca hala var gibi hissediyorum bir de son süt daha yağlı oluyormuş onu almış olur içeride varsa da. Doktora sağımı sormuştum musluk gibi düşün sağım yaptıkça artar dedi. Tek göğüs emiyorsa mochi de kullanabilirsin çok faydasını gördüm onun da baya iyi topluyor

200 gram normal bence bir hafta için.. çünkü büyüdükçe kilo almaları ilk aya göre daha azalıyormuş. Aç olsa zaten ortalığı yıkar bence 😁
Evet bende öyle düşünüyorum bakalım 3. ayımıza kaç kilo ile gireceğiz sağlıklı olsunlar da kilo alınır verilir 😊
Bugün tartıldık 4500 olmuş 15 günde 500 gr almış hemşirede canımı sıktı bir aylık mı dedi 🤬napıyım küçük doğdu aman ne bileyim her kafadan bir ses çıkıyor 😒

Sağol canım boyu uzun ama kilo az alıyor

Bende şuan öyle düşünüyorum ihtiyacı neyse vücut onu üretiyor mama evet kilo aldıracak ama anne sütünün yerini tutmaz
Daha ne olsun bana da aynısını yapmıştı ebe 1 haftada 300 gram almış ilk ay az demişti onun yüzünden mamaya başladım tabi tecrübesizlik. Zaten küçük doğmuş boşver takma kafana gayet iyi kilo alımı
Benim bildiğim meme reddi de başka direk almıyor yani bebeğin doyuyordur ama meme reddi olduğunu düşünüyorsan ten teması yapman lazım gün içinde tamemen kıyafet siz sadece bezle ve uyku rutini vs uygulamaya çalışıyorsan bir süre ara ver onlar etkiliyormus

Bebek kilo alımı da hatırlıyorum bebeğin benimki gibi minyon bir bebekti, sen kilo aldırmışsin ama bence gerek yok korkmana persentil tabloları var küçük başladıysa aylık kilo alımı iyise küçük devam etmesi normalmis bebek+ diye uygulamada değerleri girince çıkıyor grafik orda kendi renginden devam ettiği sürece sorun yok 👍
Bakayım o uygulamaya bende persentil içindeyiz sanırım problem yok zaten sadece bu memeyi az emmesi korkutuyor beni ama onda da iyi kilo almış minyon evet hala minyon kilo aldı ama kısa boyluyuz 😂
Kızlar oğlumun karnını doyurduktan sonra omzuma alıyorum gazını çıkarmak için pıt pıt yaparken kafasını savuruyor bazen omzuma çarpıyor başı sizinkiler de böyle mi yoksa omzuma almamdan mı rahatsız oluyor acaba?
Benim de öyle canım kafasını kaldırıp kaldırıp atıyor bence sancıdan gazını çıkaramadığı için yapıyor onu

Evet bende öyle düşünüyorum bakalım 3. ayımıza kaç kilo ile gireceğiz sağlıklı olsunlar da kilo alınır verilir 😊

Daha ne olsun bana da aynısını yapmıştı ebe 1 haftada 300 gram almış ilk ay az demişti onun yüzünden mamaya başladım tabi tecrübesizlik. Zaten küçük doğmuş boşver takma kafana gayet iyi kilo alımı

Bakayım o uygulamaya bende persentil içindeyiz sanırım problem yok zaten sadece bu memeyi az emmesi korkutuyor beni ama onda da iyi kilo almış minyon evet hala minyon kilo aldı ama kısa boyluyuz 😂

Benim de öyle canım kafasını kaldırıp kaldırıp atıyor bence sancıdan gazını çıkaramadığı için yapıyor onu
Sancı da olabilir evet ben de henüz baş kontrolü çok gelişmediği için diye düşünmüştüm neyse ilk 3 ay her şey mübah sanırım bekleyeceğiz 😂

Alarm kurmuş gibi 2 saatte 1 uyanıyor geceleri. Doktorum her emzirmede iki memeyi de ver 4-5 saat uyur normaldir demişti ama bizimkinin uyuduğu yok.

Alarm kurmuş gibi 2 saatte 1 uyanıyor geceleri. Doktorum her emzirmede iki memeyi de ver 4-5 saat uyur normaldir demişti ama bizimkinin uyuduğu yok.
Aynı bizimki valla gece yine sabahladim eşim izne gelmişti o artık girdi devreye salladı beşiği gündüzde kuş uykusu gibi gecede yatağın gicirtisina bile uyanıyor korkudan donemiyorum yarım saatten fazla uyumuyor sürekli sallanmak istiyor karnı tok meme istiyor emzikte tutmadı belki açtır doymuyor diye böyle dedim mama aldırdım onuda içmiyor artık başım carliycak saat 2 ye kadar gözumuzu kirpmadik nasıl bebek bu anlamadım bizle yatıp kalkıyor diyordum artık bizide geçti keşke biz yatağa girdimizde uyusa 😒🤦🏻‍♀️

Aynı bizimki valla gece yine sabahladim eşim izne gelmişti o artık girdi devreye salladı beşiği gündüzde kuş uykusu gibi gecede yatağın gicirtisina bile uyanıyor korkudan donemiyorum yarım saatten fazla uyumuyor sürekli sallanmak istiyor karnı tok meme istiyor emzikte tutmadı belki açtır doymuyor diye böyle dedim mama aldırdım onuda içmiyor artık başım carliycak saat 2 ye kadar gözumuzu kirpmadik nasıl bebek bu anlamadım bizle yatıp kalkıyor diyordum artık bizide geçti keşke biz yatağa girdimizde uyusa 😒🤦🏻‍♀️
İnsan dinlenemeyince çok kötü oluyor. Gazı vs olabilir mi? Bebekler birde elleriyle kendilerini çok uyandırıyor. Sessiz karanlık oda da nemin 40-60 aralığında olduğu sıcaklığın aşırı olmadığı yerde güzel uyuyorlarmış. Tabi birde şartları uysa da uyumadıkları oluyor.

İnsan dinlenemeyince çok kötü oluyor. Gazı vs olabilir mi? Bebekler birde elleriyle kendilerini çok uyandırıyor. Sessiz karanlık oda da nemin 40-60 aralığında olduğu sıcaklığın aşırı olmadığı yerde güzel uyuyorlarmış. Tabi birde şartları uysa da uyumadıkları oluyor.
Ellerini hiç baglatmiyor yarım kundak yapıyorum koyuyorum yatağa bı bakıyorum eller yine dışarda isgence çekiyormuş gibi bir sıkıyor kendini bı yerden çıkarıyor yine 😁 banyo yaptırdım şimdi belki biraz rahatlar da uyur gaz problemi hiç saymıyorum Allah'tan çıkarıyor ya bıde cikarmasaydi nice olurdu halimiz 😭

Ellerini hiç baglatmiyor yarım kundak yapıyorum koyuyorum yatağa bı bakıyorum eller yine dışarda isgence çekiyormuş gibi bir sıkıyor kendini bı yerden çıkarıyor yine 😁 banyo yaptırdım şimdi belki biraz rahatlar da uyur gaz problemi hiç saymıyorum Allah'tan çıkarıyor ya bıde cikarmasaydi nice olurdu halimiz 😭
Elleri kıpır kıpır bebişlerin 😁 İster istemez bizden de gaz geçiyor bebişlere ya da yeterince çıkartamıyoruz. İnşallah uyur tatlım ya bizde aşı olduk ondan mıdır bilmiyorum huzursuzuz biraz

Elleri kıpır kıpır bebişlerin 😁 İster istemez bizden de gaz geçiyor bebişlere ya da yeterince çıkartamıyoruz. İnşallah uyur tatlım ya bizde aşı olduk ondan mıdır bilmiyorum huzursuzuz biraz
Bizim asida ayın 15 de baklm nasıl gecicek inşallah ateslenmez

Ben de kundak yapıyorum aynı şekilde yırtıyor resmen, çok nadir o şekilde uyuduğu. 45 dk sallıyorum 10 dk uyuyor uyumuyor hemen eller yüzünde ve çırpınıp uyanıyor😅 senin kızlarda böyle şikayetlerin yok muydu canım? Ne yapacağımı bilemez haldeyim
Biz de cuma aşı olduk, zaten çok uykusuz geçiyordu gündüzlerimiz, pazardan beri de çok ağlak, sürekli ağlıyor çığlık atıyor. Uyutulmaya çalıştığı an kriz çıkarıyor. Seninle günlerimiz aynı sayılır acaba biz atak haftasında falan mıyız? Extra zorlanıyorum:KK43:

Ben de kundak yapıyorum aynı şekilde yırtıyor resmen, çok nadir o şekilde uyuduğu. 45 dk sallıyorum 10 dk uyuyor uyumuyor hemen eller yüzünde ve çırpınıp uyanıyor😅 senin kızlarda böyle şikayetlerin yok muydu canım? Ne yapacağımı bilemez haldeyim

Biz de cuma aşı olduk, zaten çok uykusuz geçiyordu gündüzlerimiz, pazardan beri de çok ağlak, sürekli ağlıyor çığlık atıyor. Uyutulmaya çalıştığı an kriz çıkarıyor. Seninle günlerimiz aynı sayılır acaba biz atak haftasında falan mıyız? Extra zorlanıyorum:KK43:
Atak haftasındayız sanırım 8 hafta atağı galiba ama tam bilemiyorum. Kimisi beklenen doğum tarihene göre olması lazım kimisi doğduğu tarihe göre hesaplanması lazım diyor. Ama iki türlüde atağın içindeyiz bence 2 hafta sürüyormuş etkisi.. Ama bugünki aşıdan sanırım 3 tane birden oldu.
Aşı yan etkileri vs oldu mu nasıl geçti kuzum sizde..

Atak haftasındayız sanırım 8 hafta atağı galiba ama tam bilemiyorum. Kimisi beklenen doğum tarihene göre olması lazım kimisi doğduğu tarihe göre hesaplanması lazım diyor. Ama iki türlüde atağın içindeyiz bence 2 hafta sürüyormuş etkisi.. Ama bugünki aşıdan sanırım 3 tane birden oldu.
Aşı yan etkileri vs oldu mu nasıl geçti kuzum sizde..
Bize 2 tane yaptılar canım, ben öğlen ve akiam 1 çay kaşığı calpol verdim, bir farklılık yaşamadık ama verem aşısını perşembe günü olacak. Onun ateş yaptığını duydum, calpol veririm yine. Of ne atakmış ya zaten mız mız çocuğum bir de extrası eklendi sanki😅😅😅

X