- 3 Temmuz 2021
- 3.708
- 12.505
- 41
-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #7.641
ah minnoşum foto çekilirken de gülmüş maşallah onaPersembeden beri sürüyorum ama ben öncesinde bir hafta sadece hametan kullandım o baya söndürdü yüzünü ilk baş çok kızardı sanki daha çok oldu korktum sonrasında baktım yavaştan kurumaya başladılar benimkinin yüzü boyledi ilk başta
bizde oldu hatta bi keresinde lavman yaptırdık uff benim için çok zor bi gündüMerhaba kızlar biz normalde günde 4-5 kere kakakımızı yapıyorduk ama son 1 haftadır 2-3 kere yapıyor ve yaparken çok zorlanıyor öncesinde ağlayıp çığlık atıp kendini sıkarken kıpkırmızı oluyor. Karnına masaj yapıyorum ayaklarını bisiklet hareketi yapıyorum ama çok bi faydası olmuyor ne yapacapımı şaşırdım. Sizde de bu durumu yaşayan varmı neler yapıyorsunuz? Bide arkadaşım maflor marka probiyetik önerdi arabızda kullanan varmı ?
ben de epeydir yazamıyorum böyle sorunlarla uğraştığım için aynıydı biliyo musun o kadar çaresiz kalıyodum ki artık yıprandımSelamlar herkes iyidir inşallah. Oğlum geçen haftadan beri çok huzursuz 2 gündür de yüksek derecede ağlıyor. Göğsümde dururdu artık onda da durmuyor. Çarşafa koyup sallıyoruz sonra pusete alıyoruz. Bugün biraz yürüyüşe çıktık ona da iyi gelir diye düşündük ama arabasında durmadı kucağımızda da durmadı. Bu nedir arkadaşlar çarpılmış gibiyim öyle yüksek ve çok ağlıyor ki. Bu saatten sonra kolik olamaz değil mi bu durum?
Biogaia ve metsil kullanıyorum. Yarın da doktora götüreceğiz acaba bir rahatsızlığı var da o yüzden mi ağlıyor diye. Çok üzülüyorum
Eğer bir hafta içerisinde geçerse sıçrama yaşıyorsunuzdur canım, devam ederse merhaba kolik. Anlattıkların o kadar tanıdık ki, doğdu 10. Gün başladı bizim. Ne kucakta duruyor ne arabada, sürekli kendini yay gibi geri geri atıyor. Off o kolik krizi saatlerinde ömrümden ömür gidiyor. Genel olarak da 24 saat mız mız ve ağlak. Ne gece uykusu var ne huzur. Sadece çarşafla salladığımızda duruyor ama sürekli sallanmak istiyorSelamlar herkes iyidir inşallah. Oğlum geçen haftadan beri çok huzursuz 2 gündür de yüksek derecede ağlıyor. Göğsümde dururdu artık onda da durmuyor. Çarşafa koyup sallıyoruz sonra pusete alıyoruz. Bugün biraz yürüyüşe çıktık ona da iyi gelir diye düşündük ama arabasında durmadı kucağımızda da durmadı. Bu nedir arkadaşlar çarpılmış gibiyim öyle yüksek ve çok ağlıyor ki. Bu saatten sonra kolik olamaz değil mi bu durum?
Biogaia ve metsil kullanıyorum. Yarın da doktora götüreceğiz acaba bir rahatsızlığı var da o yüzden mi ağlıyor diye. Çok üzülüyorum
Yaa gerçekten büyük çaresizlik o minik öyle kıpkırmızı olup titreyerek ağlarken birşey yapamamakben de epeydir yazamıyorum böyle sorunlarla uğraştığım için aynıydı biliyo musun o kadar çaresiz kalıyodum ki artık yıprandım
galiba bunlar atak haftalarına denk geliyor kuzum, susmadığı sebepsiz ağladığı her an doktora yazdık, ikna olmadık apar topar doktoruna gittik. yok, normal diyor, ikna olmadım youtuneu'dan atak haftaları videoları izledik
bir süre sanırım böyleşimdi geceleri en azından 3-4 saat uykuları görmeye başladık biraz daha iyi gibi ama yarının ne olacağı belli olmaz
Canımm merhabalar, hepimiz öyleyiz galiba bebek bakımı ve ev işleri arasında kaybolmuş hissediyorum kendimi. Sende bir de ablası var ekstra iş gücüSelam kızlar nasılsınız görüşmeyelibiz yoğun bakım sonrası evde yaşama alışma ablalı hayata alışma derken her gün birbirinin aynısı şeklinde geçiyor. Arelikom iyi maşallah ama gazlı ve belli saatlerde ağlama krizleri olan bir bebe. Ee tabi abla terörü de var tam uyuyor çocuk yanaktan koccaman bir makas yada şlaappss koccaman öpücük ses vs de vs... uyuyaninca da dalamıyor bana sarıyor emmeye fazla geliyor kusuyor bitmeyen çamaşırlar şeklinde kayboldum sizler nasılsınız bebiskolar nasıllar sıcaklarla aranız nasıl
Evet canım aynen kolik.. arada rahatladigim yapmadıysan aspiratör en üst seviyede... anakucağına yatırıp açıyorum oh misss.. ve yüz üstü çok güzel uyuyor. Çarşaf falandeğil ama memede uyuyor kucakta uyuyorEğer bir hafta içerisinde geçerse sıçrama yaşıyorsunuzdur canım, devam ederse merhaba kolik. Anlattıkların o kadar tanıdık ki, doğdu 10. Gün başladı bizim. Ne kucakta duruyor ne arabada, sürekli kendini yay gibi geri geri atıyor. Off o kolik krizi saatlerinde ömrümden ömür gidiyor. Genel olarak da 24 saat mız mız ve ağlak. Ne gece uykusu var ne huzur. Sadece çarşafla salladığımızda duruyor ama sürekli sallanmak istiyorhamakla biraz rahatladık. Gittin mi doktora, ne dedi? Eğer her gün belli saatlerde değilse krizi Gaz sancısı da olabilir sizin
Yaa gerçekten büyük çaresizlik o minik öyle kıpkırmızı olup titreyerek ağlarken birşey yapamamakkolik olduğuna ikna sürecinde ben de çok yıprandım, en son doktor artık bana da sadece sabır sadece sabır dedi yolladı inşallah bir an önce düzelirler
Canımm merhabalar, hepimiz öyleyiz galiba bebek bakımı ve ev işleri arasında kaybolmuş hissediyorum kendimi. Sende bir de ablası var ekstra iş gücüah şu gaz problemi, bitmeyen emme isteği sonrası reflü aynı saatlerde kriz demişsin siz de kolik yaşıyorsunuz o zaman. Sıcaklar da extra zorluyor, ben klima açıyorum yoksa çok daha huysuz oluyor. Güç bizimle olsun
Emme ve kusma durumu bizdede var ya günde kaç kez üst degistirim yapışık yasiyoruz emiyor kusuyor umuyuyor düzgün hep aglayip susmayinca yine meme istiyor yine kusuyor yarım saatte bir emziriyom çok yoruldum valla çıtçıtlı onluklerden sipariş ettim gelince biraz rahatlarim ağız mendiliyle olacak gibi değilSelam kızlar nasılsınız görüşmeyelibiz yoğun bakım sonrası evde yaşama alışma ablalı hayata alışma derken her gün birbirinin aynısı şeklinde geçiyor. Arelikom iyi maşallah ama gazlı ve belli saatlerde ağlama krizleri olan bir bebe. Ee tabi abla terörü de var tam uyuyor çocuk yanaktan koccaman bir makas yada şlaappss koccaman öpücük ses vs de vs... uyuyaninca da dalamıyor bana sarıyor emmeye fazla geliyor kusuyor bitmeyen çamaşırlar şeklinde kayboldum sizler nasılsınız bebiskolar nasıllar sıcaklarla aranız nasıl
Aspiratör 2 gün etki etti malesef. Tüm elektronikleri denedik ama yok. Arabada sakinleşirdi şimdi arabaya binince de çok bağırıyorEvet canım aynen kolik.. arada rahatladigim yapmadıysan aspiratör en üst seviyede... anakucağına yatırıp açıyorum oh misss.. ve yüz üstü çok güzel uyuyor. Çarşaf falandeğil ama memede uyuyor kucakta uyuyor
Bizim de kolik krizi saatlerimiz aynen anlattığın gibi geçiyor, emme ağlama kusma döngüsüEmme ve kusma durumu bizdede var ya günde kaç kez üst degistirim yapışık yasiyoruz emiyor kusuyor umuyuyor düzgün hep aglayip susmayinca yine meme istiyor yine kusuyor yarım saatte bir emziriyom çok yoruldum valla çıtçıtlı onluklerden sipariş ettim gelince biraz rahatlarim ağız mendiliyle olacak gibi değil
İnşallah bı yerde gördüm bu halleri iyi diyorlar ele ayağa kalktığı zaman bu günleri ararmisiz hele 2 yaş sendromu varmışBizim de kolik krizi saatlerimiz aynen anlattığın gibi geçiyor, emme ağlama kusma döngüsüçok sık kısa kısa emdiği için kusuyor işte, hep ön süt alıyormuş. Önlük takmayı denedim ben ama elleri yumruk yapıp sürekli yüzüne sürttüğü için önlükle kendini boğuyordu, tehlikeli diye kullanamadım. İşimiz gerçekten çok zor, bir an önce normal bebek huyuna dönerler inşallah
Sinirlerini sevsinler benimde küçükken yüzünü cizmedi hiç eldiven takmadım büyüdü şimdi gözünü oymaya çalısiyor penceliyor resmen tırnaklarını da kestirmiyor yumruklarını bir sıkıyor açamıyorumBizim de kolik krizi saatlerimiz aynen anlattığın gibi geçiyor, emme ağlama kusma döngüsüçok sık kısa kısa emdiği için kusuyor işte, hep ön süt alıyormuş. Önlük takmayı denedim ben ama elleri yumruk yapıp sürekli yüzüne sürttüğü için önlükle kendini boğuyordu, tehlikeli diye kullanamadım. İşimiz gerçekten çok zor, bir an önce normal bebek huyuna dönerler inşallah
Off evet kiminin çok uzun sürüyormuş bu aksi huysuz halleri. İnşallah bizimki 3 4 ayda bitenlerden olur. Akrabalarım bile illallah dedi, herkes nasıl bebek bu diyor, ilk zamanlar herkes gelip görmek istiyordu, bir gelen bir daha gelmiyor artık. evde yalnızım çoğunlukla, annemi çağırıyorum arada. Bir sürü bebek büyütmesine rağmen o bile çok zorlanıyor. Anlatılmaz yaşanır dediklerinden.İnşallah bı yerde gördüm bu halleri iyi diyorlar ele ayağa kalktığı zaman bu günleri ararmisiz hele 2 yaş sendromu varmışzamane bebeleri benim iki kızda yoktu anam bu çok fena herşeyi bunda tecrübe ediyorum.
Ahahah ayneeen o eller hiç açılmıyor zatenSinirlerini sevsinler benimde küçükken yüzünü cizmedi hiç eldiven takmadım büyüdü şimdi gözünü oymaya çalısiyor penceliyor resmen tırnaklarını da kestirmiyor yumruklarını bir sıkıyor açamıyorum
Yok kız geçer alalhin izniyle az büyüsün ikinciyi istersin. Bizimkide hastanede doğduğunda beyaz tenliydi şimdi esmer hep sınırlı bı kırmızı sıkıyor kendini kararıyor eller bembeyaz ama yüzü koyu esmere döndü egzamadaAhahah ayneeen o eller hiç açılmıyor zatenHatta kolunu bir kilitliyor üstünü bile değiştiremiyorum sinirinin geçip açmasını bekliyorum. Sürekli gergin, kırmızı renk ve ıkınıyor gibi beni de yumrukluyor bir de sen tecrübeliyken zorlanıyorsun, ben bir de tecrübesizim ilk, halimi sen düşün valla bir daha çocuğa falan tövbe ettim ben
Of aynısı gerçekten. 50 günlük bebek 6 7 saat hiç uyumadığı oluyor, uyusa da 15 20 dk sürekli kıpır kıpırYok kız geçer alalhin izniyle az büyüsün ikinciyi istersin. Bizimkide hastanede doğduğunda beyaz tenliydi şimdi esmer hep sınırlı bı kırmızı sıkıyor kendini kararıyor eller bembeyaz ama yüzü koyu esmere döndü egzamada
bırakmadı bı yakamizi günde bir kere uyuyuruz gündüz sonra akşam 10 kadar uyku yok meme üstünde 10/20 dk uyumayla gözleri açılıyor fal taşı gibi daha bir aylıktı gündüz toplam 3/4 saat uykuyla geceye kadar duruyordu artık ben bayılacak gibi oluyorum onda tık yok
Çok normal artık büyüyorlar uyanık kalma süreleri artıyorOf aynısı gerçekten. 50 günlük bebek 6 7 saat hiç uyumadığı oluyor, uyusa da 15 20 dk sürekli kıpır kıpırnasıl bebek bunlar ya ne yedik içtik de böyle oldular
Kuzum benim bebe 5-6 günlükten beri böyle. Sırf uyanık olsa hiç sorun değil de sürekli ıh ıh ıh ıh mızlıyor, ayakta gezdirip hoplatmayınca da kıyametler kopuyorÇok normal artık büyüyorlar uyanık kalma süreleri artıyor
Sadece kaka da yapıyorum bende şimdilik ve evet kaka da zaten diğer türlü yapmadığı için çok güzel oluyoryapabildin mi tuvalet iletişimi, nasıl gitti rahat uygulayabildin mi
Evet canım peki zeytin yağını ne kadar veriyosun ? Ben bugün birde kimyon çayı demledim kendime anne sütündeki gazı alıyormuş hatta oğlumada 2-3 çay kaşığı içirdim sanki o da rahatlattı biraz. Bende bundan sonra akşam yatırmadan önce zaytin yağı vereceğimbizde oldu hatta bi keresinde lavman yaptırdık uff benim için çok zor bi gündü
şimdi biraz zorlanmaya başladığında 1 kaşık zeytinyağı veriyorum tek başına sevmiyo sütüne biberona koyuyorum
zwytinyağı ile hallediyorum dün mesela yine çok ıkındı çok ağladı, göbek fıtığı daha çok çıktı
geceden zeytinyağı verdim bir kaç kere şimdi rahat rahat yapıyo
o zeytinyağından sonra masaj hareketleri bacakları yukarı çekmenin de çok faydası oluyor