-
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #7.421
Evet canım ilk doz için 15. haftayı geçmemek gerekiyormuş. Kuzenim hatırlattı bana da unutma diye yaptırmayı düşünüyorum bakalım. Yaptıran varsa bize de fikir versinKızlar rota aşısı yaptırdınız mı? Zamanından tam emin olmamakla birlikte 6 ile 15 hafta arasında ilk doz olması gerekiyormuş sanırım. Geçirilirse yapılmıyormuş..
Evet ya yaptıran varsa fikir almak çok isterizEvet canım ilk doz için 15. haftayı geçmemek gerekiyormuş. Kuzenim hatırlattı bana da unutma diye yaptırmayı düşünüyorum bakalım. Yaptıran varsa bize de fikir versin
Rota aşısı ne kız istege baglı ası da mı varKızlar rota aşısı yaptırdınız mı? Zamanından tam emin olmamakla birlikte 6 ile 15 hafta arasında ilk doz olması gerekiyormuş sanırım. Geçirilirse yapılmıyormuş..
Tabi bazı aşıları devlet karşılamıyor. O yüzden sen istersen para ile alıp yaptırıyorsun. Rota onlardan biri.. Rota virüs diye bir şey var. Kusma, ishal, ateş gibi etkileri var. Önemli bir aşı olarak geçiyor.Rota aşısı ne kız istege baglı ası da mı var
Evet canım benim de aynı bide sol tarafı daha çok acıyor yan kesilmiş o taraf katlanıyor üstüne korse kullan dikişin üstüne gelmesin dedi ama ben 3 kere anca takabildim çok ağrım var bide valiz kaldırdım üst üste koydum eşimede demedim korkudan daha 15 günlükken ozamn dedim kesin açıldı dikişlerArkadaşlar sezaryen yeriniz acıyor mu hiç? Ben dün göz doktoruna götürdüm oğlumu kucağımda tuttum bir süre ayakta da kaldım. Acaba ondan ötürü mü acıyor canım çok sıkkın. İnşallah dikişlere bişey olmamıştır. İçten acıyor yanıyor biraz da.
Ya bunu duydum iyi oldu sorayım aşı için gittimdeKızlar rota aşısı yaptırdınız mı? Zamanından tam emin olmamakla birlikte 6 ile 15 hafta arasında ilk doz olması gerekiyormuş sanırım. Geçirilirse yapılmıyormuş..
Yegenlerim rotaya yakalandı 1 haftaya yakin hastanede yattı ilk onlardan duyduk öğünden beri probiyotik kullanır midesi çok hassaslasti en ufak birşeyde kusuyor karın ağrısı çekiyor mutlaka yaptır bu aşıyı virüs gibi valla yayılıyor hemenRota aşısı ne kız istege baglı ası da mı var
Canım çok geçmiş olsun. Ben bugün kadın doğum doktoruma gittim. Anlattım durumu bakalım dedi. Alttan muayene edelim dedi ben kabul etmedim ultrasonla baktı. Rahim toparlanmış kanama alanı görünmüyor dedi kaslarını çalıştır yoksa fıtık olursun dedi. Sezaryen için kas çalıştırma videoları varmış bak dedi. Muhtemelen kaslarını zorlamışsın o yüzden olmuştur dedi ki bugün daha iyiyim şükür.Evet canım benim de aynı bide sol tarafı daha çok acıyor yan kesilmiş o taraf katlanıyor üstüne korse kullan dikişin üstüne gelmesin dedi ama ben 3 kere anca takabildim çok ağrım var bide valiz kaldırdım üst üste koydum eşimede demedim korkudan daha 15 günlükken ozamn dedim kesin açıldı dikişler2/3 ay böyle çekeriz benim karın boylu boyunca kesik eski yerleriyle aynı boy değil her doğumda git gide büyüyor
1. Ay aşısı hepatit b 2. Dozu oldu mu bebiş? Şimdi bayramda giriyor araya beni daha aramadılar.Rotavirüs aşısı özel aşı kapsamına giriyor. Devlet karşılamıyor. Siz alıp asm de yaptırıyorsunuz. Ben kızımda yaptırmamıştım. Bir kere Rotavirüs kaptı orta derecede atlattı. Doktor aşı yapılsa dahi bu şekilde atlatılıyor illaki korumuyor demişti o zaman. Ama oğlumda yaptıracağım sanıırm.
Evet canım dün oldu 2. Dozu. Ateş olmadı şükür bacağı hafif acıdı onun şişkinliği oldu biraz huzursuzluk ama atlattı şükür. Bize 15. Gün kontrolünde söyledi ebe gelmemizi.1. Ay aşısı hepatit b 2. Dozu oldu mu bebiş? Şimdi bayramda giriyor araya beni daha aramadılar.
Bizim de 25 temmuzda var ilk aşısı nası götürcem bilmiyorumEvet canım dün oldu 2. Dozu. Ateş olmadı şükür bacağı hafif acıdı onun şişkinliği oldu biraz huzursuzluk ama atlattı şükür. Bize 15. Gün kontrolünde söyledi ebe gelmemizi.
Canım biz 2. Dozu dün olduk. Zaten huysuz bir bebek olduğu için ekstra yan etki olmadı.1. Ay aşısı hepatit b 2. Dozu oldu mu bebiş? Şimdi bayramda giriyor araya beni daha aramadılar.
İnşallah geçer kuzum sana dua edicem. Bizimki yerinde uyumak istemiyor sürekli memede durmak istiyor. Sabah bir şekilde idare ediliyor ama gece çok uykum geliyor fena oluyorum. Bizim mahallede 3 aylık bebek var her akşam aynı saatte aralıksız sanırım 2-3 saate yakın ağlıyor.Kızlar ya çok bunaldım şu kolikten, henüz 31 gün oldu ve daha aylar var önümdearalıksız 1 saat uykusu yok, kriz saatlerinde mahalleyi inletiyor çığlığıyla kapı pencere kapatıyorum ne yapacağımı şaşırdım. Sizde durumlr nedir? Geçecek deyin destek atın üzerime
Allah yardımcın olsun canım. Kolik bebekler bazı seslerle yatışıyor denediniz mi? Ben bir uygulama yükledim bebek uyutucu ismi. Orda kolik bebeklere yönelikte sesler var bir bak istersenKızlar ya çok bunaldım şu kolikten, henüz 31 gün oldu ve daha aylar var önümdearalıksız 1 saat uykusu yok, kriz saatlerinde mahalleyi inletiyor çığlığıyla kapı pencere kapatıyorum ne yapacağımı şaşırdım. Sizde durumlr nedir? Geçecek deyin destek atın üzerime
İnsan bir kötü oluyor ama yapacak birşey yok aşıdan sonra emzirme odasına girip emzirebilrisn iyi gelir en iyi ağrı kesici emzirmek bebekler için. Hatta eğer müsaade ederse ebe hemen emzir orda.Bizim de 25 temmuzda var ilk aşısı nası götürcem bilmiyorumağlayınca dayanamıyorum
Geçecek geçecek canım 3. Ay bitince oda geçmiş olacak ağlamalar devam ama o kolik ağlaması olmaz çünkü 4. Trimister geçmiş oluyor arkadaşım mutfak aspiratörunun oraya sandalye koymuştu orda geçiriyordu vakit bari oturmuş oluyorum derdi birde balkona çıkınca rüzgar falan bı şaşırtıyor bizimki yan ve havada bı sure şaşırıp susuyor tabi kollar kopuyor o ayrı ama ben vücuduma sıkıştırıp yan bir şekilde evde yürürken hafif sallanarak kulağına konuşuyorum biraz sesli oda ise yarıyor (3-4 saat evde dolaşiyorum o ayrı ) saç kurutma mak ve süpürge sesini deneyebilirsin tam sallarken yan bir şekilde vücudunu sarmalayip (anne karnini arıyor ve nasıl uyuyacağini bilmiyor çünkü o an hatta attığı cigligin kendinin olduğunun dahi bilmiyormuşKızlar ya çok bunaldım şu kolikten, henüz 31 gün oldu ve daha aylar var önümdearalıksız 1 saat uykusu yok, kriz saatlerinde mahalleyi inletiyor çığlığıyla kapı pencere kapatıyorum ne yapacağımı şaşırdım. Sizde durumlr nedir? Geçecek deyin destek atın üzerime
Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim kendi adımaİyi geceler kizlar
Ara ara topiginizi takip ediyorum Rabbim hepinizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin
Ben 2021de ilk kez anne oldum hala bazı konularda çok tecrubesizim
İlk 6 ay bebeklerim asla buyumeyecek sanıyordum
Hiçbir şey asla geçmeyecek gibi geliyordu
Ama tecrübeli anneler daha iyi bilir, çok şükür bunaldiginiz bezdiginiz ne varsa geçiyor
Kolik de geçiyor, hastalık da geçiyor, aşı huysuzluğu da geçiyor, uykular yemeleri duzene giriyor
Benimkiler tam 1 yaşındalar Allah'ıma şükürler olsun kucaktan indiler, oyun oynayabiliyorlar
Rabbim hepinize bolca sabır, bir sürü anlayışlı insan, bebislerinize mutluluk ve sağlık versin inşallah