2022 ikizler burcu anneleri

İnşallah geçer kuzum sana dua edicem. Bizimki yerinde uyumak istemiyor sürekli memede durmak istiyor. Sabah bir şekilde idare ediliyor ama gece çok uykum geliyor fena oluyorum. Bizim mahallede 3 aylık bebek var her akşam aynı saatte aralıksız sanırım 2-3 saate yakın ağlıyor.
Ahh işte o bebek kolik. Nefes almadan öğürene kusana kadar ağlıyor bazen 5-6 saat sürüyor😭😭 çok teşekkür ederim canım, duaya ihtiyacım var umarım kısa sürede geçer☹️
Allah yardımcın olsun canım. Kolik bebekler bazı seslerle yatışıyor denediniz mi? Ben bir uygulama yükledim bebek uyutucu ismi. Orda kolik bebeklere yönelikte sesler var bir bak istersenEki Görüntüle 3095459
Tüm sesleri denedim canım, telefondan açılan hiç bir sese ilgi göstermiyor. Evdeli aletleri deniyorum, bir iki gün evdeki aspiratör biraz işe yaradı şimdi o da bitti. Hatta orhan osmanın kolik albümü var, çok faydalanan var, bize etkisi olmadı ama belki biri faydalanır
Geçecek geçecek canım 3. Ay bitince oda geçmiş olacak ağlamalar devam ama o kolik ağlaması olmaz çünkü 4. Trimister geçmiş oluyor arkadaşım mutfak aspiratörunun oraya sandalye koymuştu orda geçiriyordu vakit bari oturmuş oluyorum derdi birde balkona çıkınca rüzgar falan bı şaşırtıyor bizimki yan ve havada bı sure şaşırıp susuyor tabi kollar kopuyor o ayrı ama ben vücuduma sıkıştırıp yan bir şekilde evde yürürken hafif sallanarak kulağına konuşuyorum biraz sesli oda ise yarıyor (3-4 saat evde dolaşiyorum o ayrı ) saç kurutma mak ve süpürge sesini deneyebilirsin tam sallarken yan bir şekilde vücudunu sarmalayip (anne karnini arıyor ve nasıl uyuyacağini bilmiyor çünkü o an hatta attığı cigligin kendinin olduğunun dahi bilmiyormuş 😅 ) normalde emzik tutmuyor ama kolik sırasında emzik tutuyor benimki de öyle garip 😀
Doktor da 3 ay sabredeceksin başka çaren yok dedi☹️ Evde kucağımda tin tin zıplayarak şekilden şekile giriyoruz, konuşmalar masajlar aklına ne gelirse. Kilo da almaya başladı kollarımı hissetmiyorum artık. Özler miyim bu zamanları hiç bilmiyorum, hiç keyif alamıyorum, sonra da kendime kızıyorum böyle düşündüğüm için. Yalnız olmadığımı bilmek iyi geliyor, bir yerlerde kolik anneleri o dehşet saatleri her gün yaşıyor😅
İyi geceler kizlar
Ara ara topiginizi takip ediyorum Rabbim hepinizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin
Ben 2021de ilk kez anne oldum hala bazı konularda çok tecrubesizim
İlk 6 ay bebeklerim asla buyumeyecek sanıyordum
Hiçbir şey asla geçmeyecek gibi geliyordu
Ama tecrübeli anneler daha iyi bilir, çok şükür bunaldiginiz bezdiginiz ne varsa geçiyor
Kolik de geçiyor, hastalık da geçiyor, aşı huysuzluğu da geçiyor, uykular yemeleri duzene giriyor
Benimkiler tam 1 yaşındalar Allah'ıma şükürler olsun kucaktan indiler, oyun oynayabiliyorlar
Rabbim hepinize bolca sabır, bir sürü anlayışlı insan, bebislerinize mutluluk ve sağlık versin inşallah 🤲😊
Yazdıklarınız umut dolu, çok teşekkür ederiz🥰 tam da bugünkü hissettiklermin üzerine cevap olmuş. Hiç tadını çıkaramıyorum yeni doğan dönemimin kolik yüzünden.

Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim kendi adıma🙏 bende o ağlama zamanlarında sanki asla susmayacak gibi hissediyorum, oydu buydu diyene kadar kaç gün geçmiş farkında bile değilim sanki dün hastaneden geldim gibi aslında devamı da böyle olucak sonra da bu küçük hallerini özleyeceğiz herkes öyle söylüyor ♥️♥️ (suan sessizce uyuduğu için boyle düşünüyorum bir iki saate nolur büyüsün diye yalvarıyor olacağım 😅 🙄)
Bebeğiniz kolikse küçük hallerini özlemiyorsunuz tecrübeyle sabit 🤣
İlk zamanlar ek gıda da zor oluyor ama kendi yediklerinizden vermeye başlayınca onun da zorluğu geçiyor
İleriye doğru bakınca çok zaman var gibi geliyor ama doğduğu günü düşündüğünüzde aslında çok hızlı geçiyor
Siz de bir şekilde bebekli hayata uyum sagliyorsunuz
Birkaç aya yavaş yavaş her şey duzene oturmuş olacak günleriniz çok daha eğlenceli geçecek 😊

Ahh işte o bebek kolik. Nefes almadan öğürene kusana kadar ağlıyor bazen 5-6 saat sürüyor😭😭 çok teşekkür ederim canım, duaya ihtiyacım var umarım kısa sürede geçer☹️

Tüm sesleri denedim canım, telefondan açılan hiç bir sese ilgi göstermiyor. Evdeli aletleri deniyorum, bir iki gün evdeki aspiratör biraz işe yaradı şimdi o da bitti. Hatta orhan osmanın kolik albümü var, çok faydalanan var, bize etkisi olmadı ama belki biri faydalanır

Doktor da 3 ay sabredeceksin başka çaren yok dedi☹️ Evde kucağımda tin tin zıplayarak şekilden şekile giriyoruz, konuşmalar masajlar aklına ne gelirse. Kilo da almaya başladı kollarımı hissetmiyorum artık. Özler miyim bu zamanları hiç bilmiyorum, hiç keyif alamıyorum, sonra da kendime kızıyorum böyle düşündüğüm için. Yalnız olmadığımı bilmek iyi geliyor, bir yerlerde kolik anneleri o dehşet saatleri her gün yaşıyor😅

Yazdıklarınız umut dolu, çok teşekkür ederiz🥰 tam da bugünkü hissettiklermin üzerine cevap olmuş. Hiç tadını çıkaramıyorum yeni doğan dönemimin kolik yüzünden.
Yenidogan dönemi bence zaten keyifli değil
Bebeğin dünyaya alışması, bizim bebeğe alismamiz, lohusalık hepsi üst üste gelen bir süreç
Bi de çevrenizde muhakkak bebekle ilgili saçma sapan şeyler soran oluyor
Uykusuzlukla da birleşince insan barut fıçısı gibi geziyor
Şu an sadece yaşadığınız tüm zorlukların normal olduğunu bilin
Kolik bebek insanı saatlerce duvara baktirip hayatı sorgulatır çok zor
Ama hep derim bir kolik bebekten daha zor bir şey varsa o da iki kolik bebek🤣
Benim ikizlerim var ve ikisi de kolikti kabus gibi günlerdi
Hepsi geçti çok şükür tüm bunlar geçecek 🤲🥰

Bebeğin dünyaya alışması, bizim bebeğe alismamiz, lohusalık hepsi üst üste gelen bir süreç
Ahhhh gerçekten miii iki miii aman Allahımmö😭😭 ama geçiyor diyorsunuz ya işte bu her şeye bedel. 372. Gününüzde bunu diyorsunuz, Allahım beni de o günlere ulaştır. Günaha da girmek istemiyorum ama dün gece bu yaşayacaklarımın fragmanını gösterseler çocuk yapmazdım diye bile düşündüm. Gerçekten aşırı zorlanıyorum ve dediğiniz gibi herkeste de bir çocuk sende var sanki algısı. Tüm gün çektiklerimizi bilmeden konuşanlar. Şükürler olsun bebeğim sağlıklı, kolik geçecek biliyorum ama neden ben diye sorguluyorum sürekli

Ahhhh gerçekten miii iki miii aman Allahımmö😭😭 ama geçiyor diyorsunuz ya işte bu her şeye bedel. 372. Gününüzde bunu diyorsunuz, Allahım beni de o günlere ulaştır. Günaha da girmek istemiyorum ama dün gece bu yaşayacaklarımın fragmanını gösterseler çocuk yapmazdım diye bile düşündüm. Gerçekten aşırı zorlanıyorum ve dediğiniz gibi herkeste de bir çocuk sende var sanki algısı. Tüm gün çektiklerimizi bilmeden konuşanlar. Şükürler olsun bebeğim sağlıklı, kolik geçecek biliyorum ama neden ben diye sorguluyorum sürekli
Kolik bizde 3.ay tamamen geçmişti
Başta simplex kafama göre başlamıştım doktor sıkışınca ver dedi ben düzenli olarak veriyordum
Baktım hiç etkisi olmuyor relactaz verebilir miyim diye sordum sab simplexi düzenli ver geçmezse konuşuruz dedi
Doktor onu deyince ben yine kafama göre relactaz başladım ve gaz sancıları çok çok azaldı
Doktorla paylaşınca kızdı haklı olarak şimdiki aklım olsa asla kafama göre baslamazdim mesela
Bi sende mi çocuk var diyenlere de ayrıca gıcığım her çocuğun huyu bir değil ki
Hiç kolay değil gerçekten haftalar önce kafana göre evden çıkıp park bahçe gezerken bir anda insan kendini sadece nefes almayı, ağlamayı ve emmeyi bilen küçücük bir şeyin sorumluluğu içinde buluyor
Her gün ayrı bir vicdan muhasebesi
Doyuyor mu, üşüyor mu, neresi ağrıyor, iyi bir anne miyim, beceremiyor muyum diye düşünüyoruz sürekli
Bu kadar şeyin arasında zaman zaman bunalıp çocuk istediğinize pişman olup, bir de bunu düşündüğünüz için vicdan azabı çekmeniz çok normal
Bunu ben de yaşadım
İnanın zamanla vicdan azabı çektiğiniz şeylerin sayısı da azalıyor

Kızlar sağ göğsüm sol göğsümden daha az süt çıkarıyor bebis uyurken sağayım dedim sağdaki 25 cc anca cıktı
Benimde öyle hem de sol elimle bebeği daha rahat tutuyorum belkide o yüzden sol taraf daha aktif kullanmışımdır ya da bı kere sağ taraf benim sertleşmişti ondan azaldı diye düşündum ama anneminde öyleymiş 😕 Ama hamilelik öncesi sağ göğüsum daha büyüktü hep bir göğüs büyük olur ya 😃

Canım gaz ilacları sap simplex ( ben kullaniyorum) biogaia ve nurseharveys var bunlar bebekte hangisi sana uygun doktoruna sorarak deneyebilirsin her bebekte her ilaç ise yaramıyor çünkü ama yakın bir arkadaşımin bebeği 20 saat her gün uyumuzdi onda doktoru pankreoflat şase verdi (üstteki üçünü de kullanmıştı o da) ve onda etki gördüğünü söylemişti istersen bunu da bir sor doktora

Kolik bizde 3.ay tamamen geçmişti
Başta simplex kafama göre başlamıştım doktor sıkışınca ver dedi ben düzenli olarak veriyordum
Baktım hiç etkisi olmuyor relactaz verebilir miyim diye sordum sab simplexi düzenli ver geçmezse konuşuruz dedi
Doktor onu deyince ben yine kafama göre relactaz başladım ve gaz sancıları çok çok azaldı
Doktorla paylaşınca kızdı haklı olarak şimdiki aklım olsa asla kafama göre baslamazdim mesela
Bi sende mi çocuk var diyenlere de ayrıca gıcığım her çocuğun huyu bir değil ki
Hiç kolay değil gerçekten haftalar önce kafana göre evden çıkıp park bahçe gezerken bir anda insan kendini sadece nefes almayı, ağlamayı ve emmeyi bilen küçücük bir şeyin sorumluluğu içinde buluyor
Her gün ayrı bir vicdan muhasebesi
Doyuyor mu, üşüyor mu, neresi ağrıyor, iyi bir anne miyim, beceremiyor muyum diye düşünüyoruz sürekli
Bu kadar şeyin arasında zaman zaman bunalıp çocuk istediğinize pişman olup, bir de bunu düşündüğünüz için vicdan azabı çekmeniz çok normal
Bunu ben de yaşadım
İnanın zamanla vicdan azabı çektiğiniz şeylerin sayısı da azalıyor
Bugün ben de relaktaza bakmıştım. Ben de dr sormadan nbl probiyotik ve nurse harveyse başlamıştım, dr gittiğimde gösterdim devam et güzel dedi. Yalnız ne kullanırsan kullan sadece zamanla geçecek çok da hırpalama kendini dedi. Relaktaz kafamı kurcalıyor alsam mı diye almayayım mı hiç? Bana çok iyi geldi yazdıklarınız, yarım saate başlayacak kriz saatlerim, bu kez biraz daha sakin kalmayı deneyeceğim inşallh
Canım gaz ilacları sap simplex ( ben kullaniyorum) biogaia ve nurseharveys var bunlar bebekte hangisi sana uygun doktoruna sorarak deneyebilirsin her bebekte her ilaç ise yaramıyor çünkü ama yakın bir arkadaşımin bebeği 20 saat her gün uyumuzdi onda doktoru pankreoflat şase verdi (üstteki üçünü de kullanmıştı o da) ve onda etki gördüğünü söylemişti istersen bunu da bir sor doktora
Ben de kullanıyorum kuzum gaz ilacı ve probiyotik. Hiç etkisi yok gibi, değiştirsem mi diye de düşünüyorum. Pankreoflatı duymadım hiç. Doktor sabır diypr başka bişey demiyor ama benim de içim acıyor bağırdıkça çare arıyorum

Bugün ben de relaktaza bakmıştım. Ben de dr sormadan nbl probiyotik ve nurse harveyse başlamıştım, dr gittiğimde gösterdim devam et güzel dedi. Yalnız ne kullanırsan kullan sadece zamanla geçecek çok da hırpalama kendini dedi. Relaktaz kafamı kurcalıyor alsam mı diye almayayım mı hiç? Bana çok iyi geldi yazdıklarınız, yarım saate başlayacak kriz saatlerim, bu kez biraz daha sakin kalmayı deneyeceğim inşallh

Ben de kullanıyorum kuzum gaz ilacı ve probiyotik. Hiç etkisi yok gibi, değiştirsem mi diye de düşünüyorum. Pankreoflatı duymadım hiç. Doktor sabır diypr başka bişey demiyor ama benim de içim acıyor bağırdıkça çare arıyorum
Bir de kolik için doktor beyaz gürültü ve kundak önermişti bana
Kolik saatinden bir saat kadar önce ılık bir duş aldırıp karınlarina masaj yapıyordum
Hemen kundaklayıp beyaz gürültü aciyordum
Daha hafif geçiyordu kolik saatleri
Bunaldiginizda dertleşmek istediğinizde merak ettiğiniz bir şey olduğunda her zaman özelden de yazabilirsiniz 😊

ayy ilaç gibi yorumlar😍
bunlardan hergün bi doz alalım lütfen🚀🚀

Arkadaşlar sezaryen yeriniz acıyor mu hiç? Ben dün göz doktoruna götürdüm oğlumu kucağımda tuttum bir süre ayakta da kaldım. Acaba ondan ötürü mü acıyor canım çok sıkkın. İnşallah dikişlere bişey olmamıştır. İçten acıyor yanıyor biraz da.
bir şey olmamıştır hiç endişe etme ben bacağıma yatırdığımda hergün oraya tekme yiyorum

normalde acımıyo ama tekme yiyince acıyo sadece

Kızlar ya çok bunaldım şu kolikten, henüz 31 gün oldu ve daha aylar var önümde:KK43: aralıksız 1 saat uykusu yok, kriz saatlerinde mahalleyi inletiyor çığlığıyla kapı pencere kapatıyorum ne yapacağımı şaşırdım. Sizde durumlr nedir? Geçecek deyin destek atın üzerime 🥲
hof geçecek kuzum yaaa

hiç sebepsiz ağlamalar bi de insanı çok çaresiz bırakıyo ama geçecek🙏

ayy ilaç gibi yorumlar😍
bunlardan hergün bi doz alalım lütfen🚀🚀
Ay seve seve😍
Bana kimse zamanında olumlu bir şey söylememişti hayatımın son noktasına geldiğimi hissediyordum
Her gördüğüm bunlar iyi günlerin büyüyünce daha zor diyordu
Ağzını açanın kafasına tavayla vurasım geliyordu
Zaten taze anneyiz yeterince endişeliyiz hayatımız bir gecede tamamen değişmiş
İnsanlar can sıkmayı çok seviyor
Ben bebeği için çırpınan annelere gelecek adına umut olmak istiyorum sadece
Evet belki büyüyünce daha zor olacak ama asla yenidogan dönemi gibi kolik gibi değil hiçbiri

Ay seve seve😍
Bana kimse zamanında olumlu bir şey söylememişti hayatımın son noktasına geldiğimi hissediyordum
Her gördüğüm bunlar iyi günlerin büyüyünce daha zor diyordu
Ağzını açanın kafasına tavayla vurasım geliyordu
Zaten taze anneyiz yeterince endişeliyiz hayatımız bir gecede tamamen değişmiş
İnsanlar can sıkmayı çok seviyor
Ben bebeği için çırpınan annelere gelecek adına umut olmak istiyorum sadece
Evet belki büyüyünce daha zor olacak ama asla yenidogan dönemi gibi kolik gibi değil hiçbiri
Gerçekten yorumlarınız ilaç gibi geldi 🌸 Sürekli duygu durum değişikliği yaşatan bi lohusalık varken üstüne 7/24 sana ihtiyacı olan bi bebeğe alışmaya çalışmak gerçekten zor oluyor.
Eski hayatımı çok arayacağım sanırım düşüncesi içinde buluyorum kendimi sonra da böyle düşündüğüm için kendime kızıp vicdan azabı çekiyorum. Bazen canım oğlum diyerek göklerde gezdiriyorum bazen de kriz geçirip saçımı başımı yolacak duruma geliyorum. Psikolojik olarak gerçekten zor bi dönemmiş. Allah hepimize yardım etsin tebessümle hatırlayalım bu günleri 🙏🏻 Yalnız olmadığını bilmek insana iyi geliyor♥️

Gerçekten yorumlarınız ilaç gibi geldi 🌸 Sürekli duygu durum değişikliği yaşatan bi lohusalık varken üstüne 7/24 sana ihtiyacı olan bi bebeğe alışmaya çalışmak gerçekten zor oluyor.
Eski hayatımı çok arayacağım sanırım düşüncesi içinde buluyorum kendimi sonra da böyle düşündüğüm için kendime kızıp vicdan azabı çekiyorum. Bazen canım oğlum diyerek göklerde gezdiriyorum bazen de kriz geçirip saçımı başımı yolacak duruma geliyorum. Psikolojik olarak gerçekten zor bi dönemmiş. Allah hepimize yardım etsin tebessümle hatırlayalım bu günleri 🙏🏻 Yalnız olmadığını bilmek insana iyi geliyor♥️
Rabbim kolaylığını versin bu günleri hep iyi hatırlayın inşallah 🤲🥰
Eski hayat geride kalıyor evet
Malesef demiyorum çünkü bebek büyüdükçe eski hayatınızı aramayacaksınız bile
Hatta ondan öncesini hatırlamayacaksiniz, o hep varmış gibi hissedeceksiniz
Zaman geçtikçe, özellikle ilk 3 ayı anlattıktan sonra yavaş yavaş yepyeni bir hayata başlıyor olacaksınız
Psikolojik durumunuz belirli bir düzlemde ilerliyor olacak
Bebeği hayatınıza, gezmenize, yeme-icmenize dahil etmeye başlayacaksınız
Bebekle sosyalleşmek için farklı çözümler ureteceksiniz
Bebeğinizin size olan ihtiyacı azaldıkça konu komşuya bırakıp kendiniz için 1-2 saat zaman ayirabileceksiniz
Annelik aslında her şeye bir çözüm bulmakmış 😊

X