- 30 Ocak 2010
- 2.470
- 6.471
- Konu Sahibi -C-A-N-A-N-
- #7.441
Ahh işte o bebek kolik. Nefes almadan öğürene kusana kadar ağlıyor bazen 5-6 saat sürüyor çok teşekkür ederim canım, duaya ihtiyacım var umarım kısa sürede geçerİnşallah geçer kuzum sana dua edicem. Bizimki yerinde uyumak istemiyor sürekli memede durmak istiyor. Sabah bir şekilde idare ediliyor ama gece çok uykum geliyor fena oluyorum. Bizim mahallede 3 aylık bebek var her akşam aynı saatte aralıksız sanırım 2-3 saate yakın ağlıyor.
Tüm sesleri denedim canım, telefondan açılan hiç bir sese ilgi göstermiyor. Evdeli aletleri deniyorum, bir iki gün evdeki aspiratör biraz işe yaradı şimdi o da bitti. Hatta orhan osmanın kolik albümü var, çok faydalanan var, bize etkisi olmadı ama belki biri faydalanırAllah yardımcın olsun canım. Kolik bebekler bazı seslerle yatışıyor denediniz mi? Ben bir uygulama yükledim bebek uyutucu ismi. Orda kolik bebeklere yönelikte sesler var bir bak istersenEki Görüntüle 3095459
Doktor da 3 ay sabredeceksin başka çaren yok dedi Evde kucağımda tin tin zıplayarak şekilden şekile giriyoruz, konuşmalar masajlar aklına ne gelirse. Kilo da almaya başladı kollarımı hissetmiyorum artık. Özler miyim bu zamanları hiç bilmiyorum, hiç keyif alamıyorum, sonra da kendime kızıyorum böyle düşündüğüm için. Yalnız olmadığımı bilmek iyi geliyor, bir yerlerde kolik anneleri o dehşet saatleri her gün yaşıyorGeçecek geçecek canım 3. Ay bitince oda geçmiş olacak ağlamalar devam ama o kolik ağlaması olmaz çünkü 4. Trimister geçmiş oluyor arkadaşım mutfak aspiratörunun oraya sandalye koymuştu orda geçiriyordu vakit bari oturmuş oluyorum derdi birde balkona çıkınca rüzgar falan bı şaşırtıyor bizimki yan ve havada bı sure şaşırıp susuyor tabi kollar kopuyor o ayrı ama ben vücuduma sıkıştırıp yan bir şekilde evde yürürken hafif sallanarak kulağına konuşuyorum biraz sesli oda ise yarıyor (3-4 saat evde dolaşiyorum o ayrı ) saç kurutma mak ve süpürge sesini deneyebilirsin tam sallarken yan bir şekilde vücudunu sarmalayip (anne karnini arıyor ve nasıl uyuyacağini bilmiyor çünkü o an hatta attığı cigligin kendinin olduğunun dahi bilmiyormuş ) normalde emzik tutmuyor ama kolik sırasında emzik tutuyor benimki de öyle garip
Yazdıklarınız umut dolu, çok teşekkür ederiz tam da bugünkü hissettiklermin üzerine cevap olmuş. Hiç tadını çıkaramıyorum yeni doğan dönemimin kolik yüzünden.İyi geceler kizlar
Ara ara topiginizi takip ediyorum Rabbim hepinizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin
Ben 2021de ilk kez anne oldum hala bazı konularda çok tecrubesizim
İlk 6 ay bebeklerim asla buyumeyecek sanıyordum
Hiçbir şey asla geçmeyecek gibi geliyordu
Ama tecrübeli anneler daha iyi bilir, çok şükür bunaldiginiz bezdiginiz ne varsa geçiyor
Kolik de geçiyor, hastalık da geçiyor, aşı huysuzluğu da geçiyor, uykular yemeleri duzene giriyor
Benimkiler tam 1 yaşındalar Allah'ıma şükürler olsun kucaktan indiler, oyun oynayabiliyorlar
Rabbim hepinize bolca sabır, bir sürü anlayışlı insan, bebislerinize mutluluk ve sağlık versin inşallah