Dun aksam poliklinigine devlet hst.sindeki kadin dogumcu arkadasimin yanina gittim, hem birseyler icin hayirli olsun demem lazimdi, hem de devlette dosyami da actirip muayenemi de olmus oldum vesileyle..
- 550gr bandina gelmis veletler (22+4), 1 haftada 100er gr almislar. Haftasonu itibariyle yasamsal siniri gecmis olurlar dedi.
- gebelik baslangicina kiyasla sadece 1kg 400gr almisim!! (gebelik baslangicim 82kg, 162cm boy-yani obezite sinirindaydim). Doktor durumdan cok memnun, harikasin, bebekler cok iyi, aynen devam diyor. Ara ogunde kazandibi yiyip nasil boyle oluyor ben de saskinim, kizimda 6-7kg almistim simdiye kadar.. Rabbimin hikmeti dedim, kurcalamiyorum, gebelik gebelige benzemiyor demekki..
- Rahim agzinda kisalma yok, altta olan bebek makat gelis; altlari tekmeliyor, digeri ustte kafa gelis;mideme calisiyormus :)
- Igne isini sordum :)) Erken dogum belirtisi olmasi durumu haric hersey yolunda ise ciger gelistirici vurmayiz, ikizlerle ilgili pratigimiz olaya mudahale yani proaktif birsey yapmiyoruz dedi. Igne etkisi 2 hafta suruyor, gerekince vuracagiz dedi..
- Progesteron desteginin artik kesilmesini burasi da onayladi. Gerekirse baslanir, kendi hormonlarinla devam dediler.
Benden 38.haftaya kadar gebelige devam performasi bekliyorlarmis, "hadi canim ben tek bebegi o kadar tuttum anca" dedim. Gorecegiz bakalim
)
Arada yogun bakim, kuvoz, hangi hastane vb. ne lazimsa hunharca sordum
)