- 2 Haziran 2022
- 184
- 320
- 36
-
- Konu Sahibi Childdevelopment
- #7.861
Allah bağışlasın güzel ömürleri olsun inşallah. Demek ki o akıntı olmadan da yumurtlama olabiliyor.
Beni en çok yoran düzensiz adetbelirsiz yumurtlama işe yaramayan ovulasyon testleri rahim filmi çektircem adet olmayı bekliyorum okullar kapanıyor memlekete gidicez ne zaman adet olacağım belli değil bazen çıldırmalık oluyorum. Memlekette üniversite hastenesine gitsem anlatsam çekerler mi acaba rahim filmini ?
Valla ben sadece bende olmuyor sanıyordum genelde kadınlar ovulasyon kullanmadan bu akıntıyla anlıyorlar sanırım
Canım ya psikojik oluyor işte vücudu dinleyince değişik tepkiler veriyor doğal olarak4.gun test negatifYurüyorken birr anda sol taraginda degisik bir agri girdi ama belimi buktu resmen adet agrisi asla degildi buna eminim vucuduma ne oluyor
Ateş ölçümü için hassas bir cihaz lazım sanırım. Ağızdan ölçüm mü yaptınız bir de?canlar bir de ateş takibi ile ovulasyon tespit edip ona göre ilişki yaşayanlar ve hamile kalanlar var, ben 2. oğlumda bunu denedim gerçekten oldu :) 3 ay rastgele denedik, 3. ay farkettim ateş takibini denedim ve o ay oldu
Canım nasıl oluyor anlatır mısın? Yumurtlama günü ates yüksek mi oluyor? 4 gündür takip ediyorum bende sabahları bu sabah 36.4 çıktıcanlar bir de ateş takibi ile ovulasyon tespit edip ona göre ilişki yaşayanlar ve hamile kalanlar var, ben 2. oğlumda bunu denedim gerçekten oldu :) 3 ay rastgele denedik, 3. ay farkettim ateş takibini denedim ve o ay oldu
Seni çok iyi anlıyorum ilk reglimden beri düzensizlik yaşıyorum. 19 senedir sadece doğum kontrol hapı kullandığım zaman düzenli oldu. Tarlusal gibi İlaçlar kullanmayınca neredeyse hiç olmuyor. Yumurtlama tarihlerim belirsiz ovülasyon testleri mütemadiyen pikAllah bağışlasın güzel ömürleri olsun inşallah. Demek ki o akıntı olmadan da yumurtlama olabiliyor.
Beni en çok yoran düzensiz adetbelirsiz yumurtlama işe yaramayan ovulasyon testleri rahim filmi çektircem adet olmayı bekliyorum okullar kapanıyor memlekete gidicez ne zaman adet olacağım belli değil bazen çıldırmalık oluyorum. Memlekette üniversite hastenesine gitsem anlatsam çekerler mi acaba rahim filmini ?
Ateş ölçümü için hassas bir cihaz lazım sanırım. Ağızdan ölçüm mü yaptınız bir de?
Canım nasıl oluyor anlatır mısın? Yumurtlama günü ates yüksek mi oluyor? 4 gündür takip ediyorum bende sabahları bu sabah 36.4 çıktı
R
Canım nasıl oluyor anlatır mısın? Yumurtlama günü ates yüksek mi oluyor? 4 gündür takip ediyorum bende sabahları bu sabah 36.4 çıktı
R
Kızlar ateş takibi yaptım ben aylarca herkes de tutmayabiliyor ama tutma oranı yüksek. Yumurtladığınızda ateş yükselir 1-2 derece mesela normalde ateşiniz 36.4 ise yumurtlayınca 36.6 - 36.8 olabilir. Yumurtlama sonrasındaki günlerde yüksek seyretmesi lazım ateşin 36.8 - 36.9 - 37.1 gibi.. Bu dereceler kişiye göre değişir. Kendinizi 1 ay takip Etmeniz lazım kendi ateşinizi belirlemeniz için. Tablo yapmak mantıklıcanlar bir de ateş takibi ile ovulasyon tespit edip ona göre ilişki yaşayanlar ve hamile kalanlar var, ben 2. oğlumda bunu denedim gerçekten oldu :) 3 ay rastgele denedik, 3. ay farkettim ateş takibini denedim ve o ay oldu
Ben 3 ay ovulasyonla takip etmiştim. Hep 15-16-17. Günlerde yumurtlama gördüm. Sabahları dil altından ölçüm yapıyorum bende. Bugün 13. Günüm ateşim 36.4 sanırım yumurtlama yakın dimi? Bu ay ovulasyonla takip etmedimcanım yok eczanelerdeki 10 tl ye satılan cubuk termometreler iş görüyor. adetinin ilk gününden itibaren veya herhangi bir gün de olabilir kendini tanımış olursun.her sabah yataktan kalkmadan aynı saatte dil altından ates olçup not ediyorsun. yumurtlama günlerinde ufak bir artş ve azalış oluyor 0.3 derece gibi. o gün ve yakınlarını değerlendiriyorsun. adet olacaksan gününe yakın ateşin patır patır düşmeye başlıyor. gebeysen ateş artıp sabit kalıyor. mesela ben adet bekliyorum çünkü günüme az kaldı ve ateşim 35.3 ama gebe olsaydım ki daha önce böyle oldum demiştim. 37.1 lerde sabitlenmişti. bununla ilgil bir başlık da vardı bulursam paylaşırım sizinle :)
Evet gerçekten öyle işler bizim için daha da zor oluyor bazen çıkmazda gibi hissediyorum bu mesajı yazarken bile gözümden yaşlar süzüldü arkada ezan sesi.. Allah böyle bir konuda kimseyi imtihan etmesin isteyen herkesin kucağını doldursunSeni çok iyi anlıyorum ilk reglimden beri düzensizlik yaşıyorum. 19 senedir sadece doğum kontrol hapı kullandığım zaman düzenli oldu. Tarlusal gibi İlaçlar kullanmayınca neredeyse hiç olmuyor. Yumurtlama tarihlerim belirsiz ovülasyon testleri mütemadiyen pikbu durumda hep bi merak hep bi bekleyiş içinde olmak zaten yorucu olan süreci daha da zorlaştırıyor. Yumurta büyüdü mü çatladı mı iğne işe yaradı mı sorularıyla kafayı bozmak üzereyim. Dün gece rüyamda bile ultrasona giriyordum.
Aminn canim. Eger makinalari varsa cekerler bizim burda cekmiyolar univ hastanesinde..akintim yok ama bende bazen iki sefer bile yumurtlama oluyor bir ayda.. sanirim ailemde ikiz genetigi cok var birazda ondan. Bide ben pikos diye bi gida takviyesi kullandim multivitamin mineral katkili assos firmasinin ozaman fiyatini 350 liraya almistim duzenli 2 ay kullandim ayda 2 sefer yumurtlama goruyordum ama benim tüplerim kapanmis sanirim gebeligim o yuzden biraz uzadi bu sefer, gecen ay hsg cektirdim acildi tuplerim ve ben o takviyeyi kullanirken her ay 2 yumurta goruyordum bir aydir kullanmiyorum adet olunca birakmistim bu ay tek yumurtlama zor gördümAllah bağışlasın güzel ömürleri olsun inşallah. Demek ki o akıntı olmadan da yumurtlama olabiliyor.
Benim normal vucut sıcaklığım hep 35.3 falan o civarlarKızlar ateş takibi yaptım ben aylarca herkes de tutmayabiliyor ama tutma oranı yüksek. Yumurtladığınızda ateş yükselir 1-2 derece mesela normalde ateşiniz 36.4 ise yumurtlayınca 36.6 - 36.8 olabilir. Yumurtlama sonrasındaki günlerde yüksek seyretmesi lazım ateşin 36.8 - 36.9 - 37.1 gibi.. Bu dereceler kişiye göre değişir. Kendinizi 1 ay takip Etmeniz lazım kendi ateşinizi belirlemeniz için. Tablo yapmak mantıklımesele ben 36.4 ile adet oluyorum ama adet olacağım gün düşüyor ateş öncesinde hep sabit kalıyor 36.8 de. Mesele ben bu ay takip ettim 36.8 di adete 2 gün kala ama farklı olarak şu vardı akşamları resmen yanıyordum. Yanaklarımdan gözlerimden ateş çıkıyordu ve ölçtüğümde 37.4 falan görüyordum. 2 gün kala test yaptım pozitif gördüm. Bu bendeki farklılıktı ama dediğim gibi herkesin yükselme derecesi yumurtlama ateşi farklı olur.
Teşekkür ederim tatilde bunu yapmam biraz zor olabilir sürekli şehir değiştiriyoruz. Ama Eylülde denemekte fayda varcanım yok eczanelerdeki 10 tl ye satılan cubuk termometreler iş görüyor. adetinin ilk gününden itibaren veya herhangi bir gün de olabilir kendini tanımış olursun.her sabah yataktan kalkmadan aynı saatte dil altından ates olçup not ediyorsun. yumurtlama günlerinde ufak bir artş ve azalış oluyor 0.3 derece gibi. o gün ve yakınlarını değerlendiriyorsun. adet olacaksan gününe yakın ateşin patır patır düşmeye başlıyor. gebeysen ateş artıp sabit kalıyor. mesela ben adet bekliyorum çünkü günüme az kaldı ve ateşim 35.3 ama gebe olsaydım ki daha önce böyle oldum demiştim. 37.1 lerde sabitlenmişti. bununla ilgil bir başlık da vardı bulursam paylaşırım sizinle :)
Beyaz akinti genelde enfeksiyondanda oluyor benimde arada olur cok azBende hiç görmedim 2 kere hamile kaldım. Marttan beridir de ovulasyonla takip ettim yumurtlama gördüm ama o yumurta akı gibi akıntım hiç olmadı. Sadece seffaf bazen beyaz akıntı oluyor
Hergün ölçüm yapıp tablo oluşturabilirsin canım. Dediğim gibi herkesin farklı olur ateşi.Benim normal vucut sıcaklığım hep 35.3 falan o civarlar