• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    244
simin55 simin55 de doğum yaptı hatta 😍
Ayyy evet bu gruptan mesaj görünce nasıl sevindim grubu kaybetmiştim aramalardan da bulamıyordum. Haziran 2022 anneleri candır 😍 umarım herkes ve bebekleri iyidir. Valla doğum yaptım şaka gibi 😅🙈
Tuvalet egitimini ne yaptiniz ögretebildiniz mi ya da nasil ogrettiniz, bizim simdiki guncel konumuz bu, hala beze devam ikna edemiyorum
Ayyy ben de bebek doğmadan verdim çevre baskısıyla ama 1 ay sürdü ve mahvoldum bence çocuğum hazır değildi hazır olmadan sakın başlamayın Benm gibi çekersiniz 8 aylık hamileyken sürekli yer sildim 🤣🤣

Ayyy evet bu gruptan mesaj görünce nasıl sevindim grubu kaybetmiştim aramalardan da bulamıyordum. Haziran 2022 anneleri candır 😍 umarım herkes ve bebekleri iyidir. Valla doğum yaptım şaka gibi 😅🙈

Ayyy ben de bebek doğmadan verdim çevre baskısıyla ama 1 ay sürdü ve mahvoldum bence çocuğum hazır değildi hazır olmadan sakın başlamayın Benm gibi çekersiniz 8 aylık hamileyken sürekli yer sildim 🤣🤣
Ay Allahim ya bu toplum baskisi biz zavalli analari yordu be, neyse gecmisolsun simdi nasil tuvalet durumlari oturdu mu tam ?

Ay Allahim ya bu toplum baskisi biz zavalli analari yordu be, neyse gecmisolsun simdi nasil tuvalet durumlari oturdu mu tam ?
Evet ama normalde 7-10 günde halloluyormuş bizde 1 ay sürdü. Ben gecede direk bezden çıkardım geceye gündüzden daha çabuk alıştı🙈 şimdi gece gelirse mutlaka kalkıp bizi uyandırıyor. Gündüz de haftada bir falan kacirdigi oluyor ama sanki onu kardeşi geldikten sonra arada bilerek yapıyor gibi anlam vermek imkansız. Kv ve eşimin baskısıyla başladım ikinci haftanin sonunda vazgeciyordum engellediler😅 ama dışarıda yapması bazen sorun olabiliyor. O zaman da tutuyor.

Bende ilk kızım da erken başladım o yüzden bunda beklicem 3 yaşı yada tam olarak bir belirti hissettiğim de. Bizim ki hem rahatsız olmuyor hem kuru kalkmıyor.

Evet ama normalde 7-10 günde halloluyormuş bizde 1 ay sürdü. Ben gecede direk bezden çıkardım geceye gündüzden daha çabuk alıştı🙈 şimdi gece gelirse mutlaka kalkıp bizi uyandırıyor. Gündüz de haftada bir falan kacirdigi oluyor ama sanki onu kardeşi geldikten sonra arada bilerek yapıyor gibi anlam vermek imkansız. Kv ve eşimin baskısıyla başladım ikinci haftanin sonunda vazgeciyordum engellediler😅 ama dışarıda yapması bazen sorun olabiliyor. O zaman da tutuyor.
Aslinda bi acidan iyi olmus, kardesi olunca o bezlenirken hic birakmiyolar bende bezlencem diye tutturuyolarmis sagdan soldan duyduguma gore

İyi oyle oyun gibi geldi ona demekki 😅😅 bez kullanmiyomu gece disinda?

Bi ogrense geceyi beklerim ya, kimisi de diyoki cikardiysaniz bidaha hic takmayin gece de takmayin fln diyolar, oyle biseyler bas edemem ben ya, sel alir ortaligi 😅

İste evt ben daha ortada cocuk fikri bile yokken o derde dustum gecen gece dusunurken kendi kendime uykum kacti 🤣

Aynen bende beklicem heralde, bnmki saklanmiyo da soyluyo sadece, toplum baskisi ya her goren hala birakmadimi bezi diyo, bi de gecen disarda bi bebek odasina soktum alt degistirmeye, aaa sigmadi cocuk alt degistirme yerine 🤣
Benim eşim bile aynı baskıyı yapıyor annemle bana ne zaman bırakacak bezi diye.. Milletin çocuğu bırakmış vs vs vs.. Baba değil misin çok biliyorsun bıraktır o zaman dedim. Bu arada kendi annesinin 1 gram çocuk üzerinde emeği yokken bu kadar çenesi açık 😶‍🌫️
2. Çocuk düşününce bir sürü açık çıkıyor bacım en iyisi düşünmemek 😂 yaşayıp görücez bakalım hayırlısıyla 😂

Benim eşim bile aynı baskıyı yapıyor annemle bana ne zaman bırakacak bezi diye.. Milletin çocuğu bırakmış vs vs vs.. Baba değil misin çok biliyorsun bıraktır o zaman dedim. Bu arada kendi annesinin 1 gram çocuk üzerinde emeği yokken bu kadar çenesi açık 😶‍🌫️
2. Çocuk düşününce bir sürü açık çıkıyor bacım en iyisi düşünmemek 😂 yaşayıp görücez bakalım hayırlısıyla 😂
iyi demissin 😅 aslinda biz niye takiyosak, birak konusup dursunlar da insan etkileniyo iste
Kiz bu kadar insan 2-3-4 cocuk yapip baktigina gore biz de yapariz heralde ya, dedigin gibi dusunmemek en iyisi 👍🏻

Sizde mi hala bezlisiniz? Bizde bezi bırakmadık. Ama gerçekten baskı var ilk çocuğum da baskılara dayanmayıp başladım ve süreç uzadı. Ama 3 yaşında başlayan arkadaşlarımın çocukları 3 günde öğrendi bende bidaha kendi bildiğimi okuyacağım dedim 😂

iyi demissin 😅 aslinda biz niye takiyosak, birak konusup dursunlar da insan etkileniyo iste
Kiz bu kadar insan 2-3-4 cocuk yapip baktigina gore biz de yapariz heralde ya, dedigin gibi dusunmemek en iyisi 👍🏻
Çok biliyorlar bacım ya insanı sinir ediyorlar. Çocukları yarıştırıyor insanlar.. Yok benimki A dedi şunu yaptı.. aaaa seninki yapmıyor mu vs vs.. Elimin tersi ile çarpasım geliyor konuşanlara kocamda dahil 😂
Bakan bakıyorda işte nasıl onu da bilmiyoruz ki.. Ben cesaret edemiyordum işte hem eşim hem ailesi, akrabaları hiç yardımcı değil insanı psikolojikman bile çökertiyorlar. Kendimi hep mutsuz yorgun hissediyorum. Bakalım 2. Bebekte nasıl olucak hamileliği bile stres içinde geçirtiyorlar 😑

Sizde mi hala bezlisiniz? Bizde bezi bırakmadık. Ama gerçekten baskı var ilk çocuğum da baskılara dayanmayıp başladım ve süreç uzadı. Ama 3 yaşında başlayan arkadaşlarımın çocukları 3 günde öğrendi bende bidaha kendi bildiğimi okuyacağım dedim 😂
Evet ya ama bez konusunda kim ne derse desin umrumda değil bunun bir oluru var dimi çocuk daha söylemiyor bile.. Bezi kuru kalkmıyor. Hazır olsa illaki anlarız. 3 yaş ideal gerçekten..

Aslinda bi acidan iyi olmus, kardesi olunca o bezlenirken hic birakmiyolar bende bezlencem diye tutturuyolarmis sagdan soldan duyduguma gore
Beni de böyle diyerek başlattılar 😅 ama bebek eve ilk geldiğinde ben altını değiştirirken bebeğin gözünün içine bakarak haliya yaptı ben de yanlışlıkla yaptım anne diyor ama yüzündeki o muzipligi görmek lazım baya bilerek yaptı 😅 neyse atlattık zor oldu. İkinci de ben de 3 yaşı bekleyeceğim.

Back