- 13 Kasım 2020
- 1.226
- 2.196
-
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
- #99.061
Çok geçmiş olsun canm. Biz de geçtiğimiz hafta bir bu kadar ilacı kullandık 8.günde anca iyileşmeye başladı. Sadece iğne yoktu bizde. Ama ben pimpirikli olduğum için hemen ilk gün doktora götürüp antibiyotiğe falan erken başladım. Nebuzilatoru de alıp kullandık hemen aynı ilaçlardı bizde de günde 6 kez. İlaç vermek hava vermek çok zordu. Çok yordu beni mental olarak. Ama geçiyor ilaç kullanınca. Önceden derdim direneceğim çocuğuma antibiyotik vermemek için ama başa gelince hiç öyle olmuyormuş yeterki iyi olsunlar. İlaçlar iyiki var. Verebilirsen yoğurtla veya çorbasının içinde sarımsak rendeleyip yedirmeye çalış. O da doğal antibiyotik sonuçta. Bir haftaya geçecektirFethiye de hiç gitmediğim bir doktora gittik RSV alta inmiş dedi. Bir sürü ilaç yazdı. Antibiyotik günde 1 kere, aferin şurup (3 öğün) , 6 gün iğne, ventolin-serum (2 kere) ventolin-serum-cortair (2 kere) toplamda 4 kere nebulizatör hava.. probiyotik verdi günde 6 damla, antibiyotik ishal yapıyormuş ki yaptıda ishal çocuk.. Cuma’ya kadar kullanıcaz sonra kontrol. Çok geldi ilaçlar bana ama emin olamıyorum Ankarada olsak içim daha rahat edecekti. Birde günde 4 kere burna 4 damla serum damlatıp aspiratör ile çek dedi. Benimkine havayı ilaçları zor veriyorum. Ağlıyor durmuyor hiç.. bugün zorla azıcık çektim serum damlatmadan çıkan sümüğe inanamadım ki daha var galiba… Ne yapıcam bilemiyorum kuzum onla birlikte bende ağlıyorum bir yandan da işe gidiyorum. Ek gıda yemek istemiyor yemiyor hatta öylece kaldım.
Hahahahahahay evet çok yoruluyor ama bana bugün sana yol görünüyor dedi
Gittik geldik Ankara’yaCok sagol kuzum nereye gidiyorsun
İnaşllah Saoalsın kuzumOy çok geçmiş olsun kuzum
Aferin iğne antibiyotik serum hava bizde kullandık
Ama cortair ventolin için broslarin dolmuş olması lazım inşallah hemencik atlatır yavrum ya
Bebekler hasta olunca iş de duruyor böyle
Antibiyotikle kısa sürede toparlar kuzum sıkma canını
Hiç farketmedim kuzu kulağını doluydu
Ortalık fena gercdkfdn bende disards sıra bekliyorum sıra gelince eşim soluyor
İnaşllah Saoalsın kuzumDoktor diyor inanıyoruz başka elden bir şey gelmiyor. Antibiyotik kaç gün kullandınız kuzum bir süresi var mı doktorda bir şey demedi. İğneye üzülüyorum ağlıyor çocuğum içim gidiyor
Gittik geldik Ankara’ya
Yavru nasıl yaa bi türlü yazamadımGittik geldik Ankara’ya
Yaaa çok geçmiş olsunnFethiye de hiç gitmediğim bir doktora gittik RSV alta inmiş dedi. Bir sürü ilaç yazdı. Antibiyotik günde 1 kere, aferin şurup (3 öğün) , 6 gün iğne, ventolin-serum (2 kere) ventolin-serum-cortair (2 kere) toplamda 4 kere nebulizatör hava.. probiyotik verdi günde 6 damla, antibiyotik ishal yapıyormuş ki yaptıda ishal çocuk.. Cuma’ya kadar kullanıcaz sonra kontrol. Çok geldi ilaçlar bana ama emin olamıyorum Ankarada olsak içim daha rahat edecekti. Birde günde 4 kere burna 4 damla serum damlatıp aspiratör ile çek dedi. Benimkine havayı ilaçları zor veriyorum. Ağlıyor durmuyor hiç.. bugün zorla azıcık çektim serum damlatmadan çıkan sümüğe inanamadım ki daha var galiba… Ne yapıcam bilemiyorum kuzum onla birlikte bende ağlıyorum bir yandan da işe gidiyorum. Ek gıda yemek istemiyor yemiyor hatta öylece kaldım.
Ya ne bileyim millet de He havalar soğudu sık yaptırma diyo. Bn evi de hep 22.5da tutuyorum çok sıcak yapmiom. Acaba diom üşüyo mu. Burnunun sumugu bi bitmediBen 2 3 gunde bir yapıyorum banyosunu rahatlıyo bigüzelde uyuyo banyoyu ısıt yeter havluya sarilıp sıcak bi yatağa koyarsan usumezki
Yaaasabah sabah canım sıkıldı kuzu abisi okulda babasıda işe gidince bizim kız ağlama krizine girmiş annemde
eşim eve geri döndü uyuttu offfffffffffffffffffffff ne zaman alışacak bu kız
sanırım abisi var diye anneannede duruyordu şimdi abi olmayınca kendini kötü hisetti
Yumurta beyazı bende vermeyi düşünüyorum nasıl verdin sweetcim çok bakamıyorum da buralara halim kalmadı o kadar yorgunum ki anlatamam.. Birde ek gıdayı yemek istememeye başladı benimki sevdiği şeyi bile yemiyor. Napacağım bilemedim. Hastalık zaten yorduYumurta ve süt alerjimiz yokmuş bizim sonuçlar çıktı. Doktor iştah açıcı şuruplar vermişti ya biraz daha iyiyiz eskiye göre. Yumurta beyazı verdim bütün bakalım 3 gün tattırcam. Göbeğindeki isilik gibi şeyler sanırım muzda oluyor. Bi bulamadım gerçi neyden olduğunu ama yumurtadan değil şükür
Bence muzda değildir. Domates salçasındada sıkıntı yoksa sende baya rahatlarsın. Yoksa ayrı olarak Hergün ne yapacağını şaşırıyor insan
Et yemeği dana eti mi uzaylı gibi her şeye şaşırır oldumHarikaaa artık yemeklerimden az az veriyorumm
Et yemeği yaptım sadece etini verdim okadar ev salcasıyla yaptım hiçbirşeyde olmadı kızz ciğ domates yapar zaten alerjen
Tereyağı aha nerden temin ettin kuzum valla gidip marketten alıcam o derece yoruldumHe vallahii amann yumurta verdim gene basladı busefer sırtına dayadı diyorum iyi bari kurtulduk meğersem sırtındaymış bıraktım gene hergün birşey edemiyorum patates peynir az tereyağ veriyorum
Çok zorrr bebeklerin hasta olması.. Bende doğal olsun iyisini yesin diye uğraşıyordum. Kendim bile bebeğe geçer diye dikkat etmeye çalışıyordum. Geldi buldu bizimde antibiyotik ile birlikte bir sürü ilaç.. Yorucu bir süreç.. ilaçları içmemek için direniyor. Hava vermek çok zor dediğin gibi.. Sarımsağı çiğ olarak mi veriyorsun simincim? Benim bebek hastalıkla mıdır bilmem ama ek gıda yemek istemiyor. Bu konuda çok zorlanmaya başladım.Çok geçmiş olsun canm. Biz de geçtiğimiz hafta bir bu kadar ilacı kullandık 8.günde anca iyileşmeye başladı. Sadece iğne yoktu bizde. Ama ben pimpirikli olduğum için hemen ilk gün doktora götürüp antibiyotiğe falan erken başladım. Nebuzilatoru de alıp kullandık hemen aynı ilaçlardı bizde de günde 6 kez. İlaç vermek hava vermek çok zordu. Çok yordu beni mental olarak. Ama geçiyor ilaç kullanınca. Önceden derdim direneceğim çocuğuma antibiyotik vermemek için ama başa gelince hiç öyle olmuyormuş yeterki iyi olsunlar. İlaçlar iyiki var. Verebilirsen yoğurtla veya çorbasının içinde sarımsak rendeleyip yedirmeye çalış. O da doğal antibiyotik sonuçta. Bir haftaya geçecektir
İsim hatırlıyor musun? Azitro muydu? Bende 5 gün diye kendi kendime düşünmüştüm. Eczacı 5 güne biter demiş eşime.. Ama bitmedi 1-2 gün daha çıkar yani.. İğne olarak neydi sizinki.. içim kaldırmıyor her gün götürüp resmen ağlatıp getiriyoruz gibi oluyor. 4. İğneyi oldu birkaç saat önce, 2 tane daha kaldı. Annemde artık vurdurmayın yeter diyor. Kafam almak bullak oldu..Canim biz antibiyotik 5 gün kullandık doktor neden 7 günü tamamlamadiniz dedi
Ben normalde 5 günden fazla cocuklar için zararlı diye düşünmüştüm
Geçen pazar geldik kar fırtınası olcak diye korktuk ama sadece karabel diye bir yer var Antalya Fethiye yolu üstünde orda zorlandık kardan dolayı bir sürü araba vardı beklemek zorunda kaldık havada karardı. Zaten ertesi gün bebek hastalandı.Hayirlisi ile gelmişsiniz kuzum
İyi kuzum burnu dolu gibi onu bir atamadık. Şırınga önermiyor doktor, aspiratör dedi. Benim bebek kendine dokundurtmuyor şimdiye kadar 2 kere bağırış çağırış yarım yapabildim. Günde 4 yapmam lazım halbuki. Öksürük oluyor. Burnu akıyordu havadan sonra bu aralar akmıyor kuruyor ama içi dolu çekince jöle gibi kıvamı.. Dişte çıkmadı daha.. Ek gıda almıyor bu da zorluyor beni..Yavru nasıl yaa bi türlü yazamadım
Saol kuzum inşallah çabucak geçerYaaa çok geçmiş olsunn
Ankaradaki doktorumuza geçen yazdım ben hastayken banyo nasıl olmalı diye.. evin sıcaklığı 22nin üzerindeyse 2-3 güne yıkama yapabilirsiniz dedi. Hastayken öyleyse normal şartlarda da 2-3 gün olabilir kuzum ama dışarı çıkarmayacağın günlerde yaptırt bence..Ya ne bileyim millet de He havalar soğudu sık yaptırma diyo. Bn evi de hep 22.5da tutuyorum çok sıcak yapmiom. Acaba diom üşüyo mu. Burnunun sumugu bi bitmedi