2022 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    244
Yumurta beyazı bende vermeyi düşünüyorum nasıl verdin sweetcim çok bakamıyorum da buralara halim kalmadı o kadar yorgunum ki anlatamam.. Birde ek gıdayı yemek istememeye başladı benimki sevdiği şeyi bile yemiyor. Napacağım bilemedim. Hastalık zaten yordu 😣
Hastalıktantır yememesi düzelir elbet. Haşlanmış şekilde verdim ben

sweetgirlcandy sweetgirlcandy kızlar tereyağ veriyor musunuz veriyorsanız nerden temin ettiniz market vs olur mu? Birde bizim yediklerimizden yemeye başlayacaklar ya mesela bebeklere kavurma yapmayın deniliyor ama bizim mesela soğanı salçayı kavurma olayı var ya o nasıl oluyor? Benim bebe yemiyor bir çözüm bulmam lazım
Kebirin tereyağını kullanıyorum ben normalde kıza da ondan kullanıyorum. Marketten alıyorum. Ben ahsenede soğan kavurup yapıyorum ya pilav falan yaparken

• Beğen
Reactions: Jou
İyi kuzum burnu dolu gibi onu bir atamadık. Şırınga önermiyor doktor, aspiratör dedi. Benim bebek kendine dokundurtmuyor şimdiye kadar 2 kere bağırış çağırış yarım yapabildim. Günde 4 yapmam lazım halbuki. Öksürük oluyor. Burnu akıyordu havadan sonra bu aralar akmıyor kuruyor ama içi dolu çekince jöle gibi kıvamı.. Dişte çıkmadı daha.. Ek gıda almıyor bu da zorluyor beni..
Hava makinesi ile serum fizyolojik vermeyi denedin mi o da açıyor burnu

Tereyağı aha nerden temin ettin kuzum valla gidip marketten alıcam o derece yoruldum 🤭
Vallahaa ben a101 den aldığım kebir var onu veriyorum onada güveniyorum biraz tuzlu ama az koyduğum için sıkıntı etmiyorum aktardanda tuzsuz alabilirsin yada kebir in tuzsuzuda var

Son düzenleme:
Ya ne bileyim millet de He havalar soğudu sık yaptırma diyo. Bn evi de hep 22.5da tutuyorum çok sıcak yapmiom. Acaba diom üşüyo mu. Burnunun sumugu bi bitmedi 😂
Üşümüyodurr benimkide 22.5 derece oluyo odam kurulanıp giydiriyorum hemen zaten uzun bi süre çıplak durursa odada üşürr ben bile üşürüm😁 annemde der dinlemiyorum bile 3 günde bir yapıyorum rahatlıyo aksın aksınn burnu sıcak bi duşla bile burnunu yumuşatır rahatlar

Göğsü kafası sıcaksa üşümüyodur

sweetgirlcandy sweetgirlcandy kızlar tereyağ veriyor musunuz veriyorsanız nerden temin ettiniz market vs olur mu? Birde bizim yediklerimizden yemeye başlayacaklar ya mesela bebeklere kavurma yapmayın deniliyor ama bizim mesela soğanı salçayı kavurma olayı var ya o nasıl oluyor? Benim bebe yemiyor bir çözüm bulmam lazım
ben bir aydır bizim yedigimiz neredeyse herseyden veriyorum. Yemeklerimizi çok az tuzlu yapıyorum. Ve illa bi gun irmikli sebze püresi bi gun bebe pudingi gibi kalıplaşmış bebek yemeklerine mecbur bırakmıyorum. Hatta bebe irmigi ve pirinç unu aldım ama bir iki kez kullandım duruyor öyle🙈 Ne seviyorsa onu veriyorum. Zaten anne sütü alıyor. Hastalık döneminde yemiyorlar evet ama o da geçecektir. Mesela ben her tereyağını veriyorum. Bünyesi alışsın kafasındayım.
Çok zorrr bebeklerin hasta olması.. Bende doğal olsun iyisini yesin diye uğraşıyordum. Kendim bile bebeğe geçer diye dikkat etmeye çalışıyordum. Geldi buldu bizimde antibiyotik ile birlikte bir sürü ilaç.. Yorucu bir süreç.. ilaçları içmemek için direniyor. Hava vermek çok zor dediğin gibi.. Sarımsağı çiğ olarak mi veriyorsun simincim? Benim bebek hastalıkla mıdır bilmem ama ek gıda yemek istemiyor. Bu konuda çok zorlanmaya başladım.
Biz de azitro kullandık 5 gün. Mesela yoğurtlu çorba yapıyorum kasesine koyduktan sonra içine rendeliyorum. Biraz da nane ekliyorum. Hem tuzsuz çorbayı nane ve sarımsak lezzetlendiriyor. Sarımsağı cig vermeye çalışıyorum mümkün olduğunca çünkü daha faydalıymış. Ama mesela sebze yemeği mi yaptın tabağına koy üzerine biraz sarımsak rendele oyle ver. Ya da yoğurdu sarımsaklayıp verebilirsin. Artık 8 ayi geçtiler kontrollü bir şekilde çoğu şeyi verebiliriz hoşlarına da gidiyor emin ol 🥰 mesela biz bu sabah eline simit verdik onu kemirdi hem dişlerini kaşıyor hem yumuşatıp yiyor daha hiç dişimiz de yok ama eli kulağında.

Yaaa 🥹abiyi kendine destek biliyordu kuzum demek ki oyy Allah ım kardeş bağı iste nasıl bişe ya 🥺. Kuzum yapacak bişe yok iste böyle böyle alışacak 😔
Acaba sen iki gün gidiyorsun ya hani o da mi alışmasını geciktiriyor diyorum. Her gün düzenli gitsen daha çabuk alışır kabullenir sanki . Biraz sabır diyeceksiniz artık kuzum 😔zorlayacak galiba

Öyle kuzum kardeşş gbsi yok
Muhtemelen istikrarlı şekilde gitmediğim için yapıyor bide abisine çok alıştı okula gidince kaldı
İnşallah alışır kuzu cidden stresli bir süreç

Geçen pazar geldik kar fırtınası olcak diye korktuk ama sadece karabel diye bir yer var Antalya Fethiye yolu üstünde orda zorlandık kardan dolayı bir sürü araba vardı beklemek zorunda kaldık havada karardı. Zaten ertesi gün bebek hastalandı.

Bebekle seyahat çok zor bu havada hemen hasta oluyorlar

İsim hatırlıyor musun? Azitro muydu? Bende 5 gün diye kendi kendime düşünmüştüm. Eczacı 5 güne biter demiş eşime.. Ama bitmedi 1-2 gün daha çıkar yani.. İğne olarak neydi sizinki.. içim kaldırmıyor her gün götürüp resmen ağlatıp getiriyoruz gibi oluyor. 4. İğneyi oldu birkaç saat önce, 2 tane daha kaldı. Annemde artık vurdurmayın yeter diyor. Kafam almak bullak oldu..

İğne navosef 4 gün boyunca vurdurduk
Ağlamasına bende dayanamadım başka doktora antibiyotik şurup yazdırdım sonra korktum ya iyi olmazsa diye her aksam o karda iğne vurdurduk bide büyük hastaneye gittim ne olur ne olmaz diye
İnsan kıyamıyor anliyordu daha odY gidince ağlıyordu

Hava makinesi ile serum fizyolojik vermeyi denedin mi o da açıyor burnu
Yaptık onuda kuzum ben ilk Ankaradaki doktorumuza yazmıştım o günde 3 kere 5ml serum 2 kerede cortair verin demişti nebulizatörle.. Balgam var onu atması lazım sanırım. Burda doktora götürdük birkaç gün sonra hani uzaktan olmaz muayene de olsun diye..

Vallahaa ben a101 den aldığım kebir var onu veriyorum onada güveniyorum biraz tuzlu ama az koyduğum için sıkıntı etmiyorum aktardanda tuzsuz alabilirsin yada kebir in tuzsuzuda var
Kebir yiyoruz bizde vericem artık ne bulursam kuzum böyle iyice strese giriyorum büyüdüler artık nasılsa dimi

• Muhteşem
Saol kuzum biraz kokuyor kuzu kıyma.. eti nasıl kokuyor mu? Ya da neler kattın kokmaması için
Evett biraz kokuyo beni rahatsız etmez pek düdüklüde soganiyla salcasıyla kavurdum ben 😁😁 benim dr dana et te verebilirsin yazmis kagıda dana etide alcam kuzu daha faydalı diye aldım

İğne navosef 4 gün boyunca vurdurduk
Ağlamasına bende dayanamadım başka doktora antibiyotik şurup yazdırdım sonra korktum ya iyi olmazsa diye her aksam o karda iğne vurdurduk bide büyük hastaneye gittim ne olur ne olmaz diye
İnsan kıyamıyor anliyordu daha odY gidince ağlıyordu
Bende dayanamadım da mecbur doktora götürdüm iğne önce yaptırmamayım dedim. Sonra güvenemedim. Bizimde iğne reçete de forsef diye ama doktor yoktur muadili de olur dedi. İesef verdi eczacıda.. dün 4. İğne oldu geldik eve bir vaktım kanamış biraz.. sabah bez değişirken baktım morarmış niye öyle oldu anlamadım. 2 iğne daha vurulacak 😞 Bizim burda büyük hastanede yok 1 devlet 2 özel. Devlet dolu gitmiyorum aciline.. özel hastanenin de daha düzenli olanına götürdüm ki temas az olsun diye.. doktor olarakta özel muayene götürdüm güya en iyisi oymuş bilemedim.

canım ben marketten migrostan tire organik sade yağ aldım. biraz pahalı ama eylüle kadar son kullanma tarihi, o zamana kadar da bitmez zaten :)
ben de yumurta beyazına başladım. omlet yaptım yemedi. içine muz labne ve yulaf unlu bi karışım yaptım, onu da demedi 😂 az pekmeze bandırarak ilk kez yarısını yedi bugün. deneye deneye bulacaz artık yedikleri bişeyler.

Ankaradaki doktorumuza geçen yazdım ben hastayken banyo nasıl olmalı diye.. evin sıcaklığı 22nin üzerindeyse 2-3 güne yıkama yapabilirsiniz dedi. Hastayken öyleyse normal şartlarda da 2-3 gün olabilir kuzum ama dışarı çıkarmayacağın günlerde yaptırt bence..
Yaa evet iste bu ara dışarı da çok çıkıom her gün nerdeyse o yüzden ha bugün ha yarın derken kaldı.
Ya balgamlı öksürüğü var o balgami bi atsa . Sabah biraz bi çıkarttı öksürükten ama daha var yanı

Üşümüyodurr benimkide 22.5 derece oluyo odam kurulanıp giydiriyorum hemen zaten uzun bi süre çıplak durursa odada üşürr ben bile üşürüm😁 annemde der dinlemiyorum bile 3 günde bir yapıyorum rahatlıyo aksın aksınn burnu sıcak bi duşla bile burnunu yumuşatır rahatlar

Göğsü kafası sıcaksa üşümüyodur
Ya kafası bi tık daha sıcak hani ateş değil de diş zamanı olur ya öyle ondan da dişten şüpheleniom zaten .
Yarın yaptırayım bari ya öksürüğü de rahatlar belki. Ya bn iste hemen hızlı hızlı giydirmiyorum çünkü hanımefendi giyinmek istemiyo mücadele ediyo 😂🙈

• Beğen
X