- 30 Mart 2013
- 2.841
- 4.578
-
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
- #98.721
Hic ispanakli krep duymamistim ama eminim guzel olmuştur.ispanak hastasi ben de cok severim heralde yaa yarin sabah hemen yapiyorum:)Günaydın kızlar mutlu pazarlar
Ben bu sabah ıspanaklı krep verdim ayyy çok iyi oldu ben de bayıldım kızım da
Tarif veriyorum hemen:
7-8 kök ıspanak, iki kaşık ev yapımı beyaz peynir, 2 kaşık yulaf unu, bir kaşık yoğurt hepsini robottan geçirip tavaya döküp pişiriyoruz. hem yumuşak oldu hem de tadı baya iyi oldu hem de çocuğum ıspanak yediözellikle yumurta veremeyen, ıspanak tadımı yapmış, güzel annelere şiddetle tavsiye ediyorum
Bizde o tip sorunlar olmadı hiç. İnşallah iyidir değerleriBen kasim ayindan beri kullanmiyorum kan damlasini,cocuk gaz yaparken zorlaniyo diye.bakalim biz de durumlar nasil.ama ben kizimda da hic kullanmamiştim.
Hahahaha bu iyiydii bardak oldu bardak çorba misssGelin size de yapayim:)) benim bebegin favorisi yogurt ürunleri.yayla corbasina kaşikla sabredemiyo,cay bardagiyla kafasina dikip içiyo:))
Bayada isin var canoo amaann geçecekk bunlarda napcan büyüyolar birşekilde oluyo boyler şeylerr yeterki sağlıklı olsunŞimdi bize farklı bi demir ilacı verdi. İçeriği temiz ama 1 şase de 12.75 mg demir var. Yani 12 kiloluk çocuğa verilecek oran buof napacam bilemedim ya 2 günde 1 mi versem yemeklerine katacam toz şeklinde olduğu için.
Bir de bize geçen verdiği şurupları verdi. Hem kilo aldıracak hem de egzemayı içten temizleyecek merak etme dedi
Egzema içinde 2 krem önerdi sendeki geçirmezse bunları karıştır sür 1 günde fayda edecek dedi.
Yumurta ve süt alerjisi var mı diye kan aldılar bakalım 1 2 güne haber verecekler. İnşallah yoktur
Hangi demir ilacına geçidiniz Canım bizim Demir de bayağı düşük çıktı Ferrum verdi sabah akşam veriyorumKan mukus yok. Zaten dedi o zaman süt alerjisi yoktur yine de bakalım dedi. İlaç verdi kuzu geçen seferde mama içmediğinde vermişti. Multivitamin biri iştah açıyormuş, biri de aslında alerji ilacı ama o da iştah açıyormuş. O zaman vermemiştim ne alaka diye. Şimdi egzemalarıda içten temizleyecek hem de iştah açıp kilo aldıracak dedi. Demir ilacını değiştirdi. Ahsende öyleydi sonra düzeldi. Gerçi değişiyor bi yediğini bi dahakine yemeyebiliyor.
Verdim kuzum ya Eh işte 3 5 kaşık geri kalanı ben yedim bugün diğeri dolmayı vereceğimCatlak-kurabiye naptın verdinmi dolma
Hepisinze selam kızlar.Biz hastaneden cıktık ameliyat iyi geçti çok şükür.3 saat ameliyatta kaldı bayğı endişelendim.Makatın üstündeki delikte kist varmıs aldılar.İyileşme sfhasındayız.Muz kalmamıs evde oğluşa ne yediricem kahvaltıdiye onu düşünüyorum ben de
Kızlar siz pankeki bölmeden eline verip mi yediriyorsunuz yoksa vermeden önve minik minik parcalaiyor musunuz? Un olarak buğday unu mu kullanıyosunuz?
Canım inş işe yararda sende bir rahat nefes alırsın çok uğraştın güzel anneKan mukus yok. Zaten dedi o zaman süt alerjisi yoktur yine de bakalım dedi. İlaç verdi kuzu geçen seferde mama içmediğinde vermişti. Multivitamin biri iştah açıyormuş, biri de aslında alerji ilacı ama o da iştah açıyormuş. O zaman vermemiştim ne alaka diye. Şimdi egzemalarıda içten temizleyecek hem de iştah açıp kilo aldıracak dedi. Demir ilacını değiştirdi. Ahsende öyleydi sonra düzeldi. Gerçi değişiyor bi yediğini bi dahakine yemeyebiliyor.
Bnm 7bucuk aylik suan, önce ben yiyip gozlemlicekmisim, bikac gun yogurt sut fln biseyler yiyim bakim sutten cocuga gecince bisey yapicakmi, duruma gore bi yogurt corbasi vericm 3-5 kasik bisey denemek icin ama şu diş krizi gecsin istiyorum cunku ztn huysuz bide ona huysuzlanirsa anlamam neden oldugunuİnşallah inşallah
Galiba 6. Ayın sonuna doğru falandı
Sizin çocuk doktoru demedi mi bir şey
Şu an kaç aylık ilk fırınlanmış ürünler ile Bi dene bakalım
Bugun bende ilk kez yumurta sarisini tavada zeytinyagda pisirdim sade omlet gibi, öyle verdim, ceyregin yarisini anca yemistir bi mincikBu da bizim ilk omletimiz, hep haslama veriyodum. Lor peynirli yaptim
Gecmisolsun insallah istahi duzelir hemencik, sen cocugunu daha iyi bilirsin doktorun önerisiyle kendi bilgini beraber kullan, ilk baslarken kilosuna gore yarim fln basla istersen, butun cocuklar standart degilki bi gozlemle sonra doktorun dedigi doza cikarirsin istersen, ben olsam öyle yapardim yaniŞimdi bize farklı bi demir ilacı verdi. İçeriği temiz ama 1 şase de 12.75 mg demir var. Yani 12 kiloluk çocuğa verilecek oran buof napacam bilemedim ya 2 günde 1 mi versem yemeklerine katacam toz şeklinde olduğu için.
Bir de bize geçen verdiği şurupları verdi. Hem kilo aldıracak hem de egzemayı içten temizleyecek merak etme dedi
Egzema içinde 2 krem önerdi sendeki geçirmezse bunları karıştır sür 1 günde fayda edecek dedi.
Yumurta ve süt alerjisi var mı diye kan aldılar bakalım 1 2 güne haber verecekler. İnşallah yoktur
Benim kızım da yemedi bi iki kaşık.. öylece duruyo kahvaltısı, püreye alıştı heralde :) Diger oğün için kereviz, havuç, pirinç haşlıyorum ben de ikinciye, ilkini yaktımBugun bende ilk kez yumurta sarisini tavada zeytinyagda pisirdim sade omlet gibi, öyle verdim, ceyregin yarisini anca yemistir bi mincikyaninda da hurmali yulaf irmik karisimi verdim
Öglen ve aksam sebzeli mercimek corbasi vericm, aksamkinin icine brokolili köfte de karip blendr yapmayi dusunuyorum
Aynen aynen önce bizim üzerimizde deniyoruz sorun çıkmazsa en son aşama bebişlere geçiyoruz.Bnm 7bucuk aylik suan, önce ben yiyip gozlemlicekmisim, bikac gun yogurt sut fln biseyler yiyim bakim sutten cocuga gecince bisey yapicakmi, duruma gore bi yogurt corbasi vericm 3-5 kasik bisey denemek icin ama şu diş krizi gecsin istiyorum cunku ztn huysuz bide ona huysuzlanirsa anlamam neden oldugunu
Oooo 7buçuk aylık vee aldt dişler 4 tane çıktı birden bide yanii süper vallahaaaÜst diş krizinden bakamiyorum buralara, 2-3 gundur bir sinir bir huysuzluk, sağ ön dişi cikiyomus megersem, patladi patlicak cocuk da huysuzluktan patladi patlick, snrlenip bi sıkıyo kendini keçi mübarek
Sabah 5bucukta kalkip oturup virvirvir biseyler diyo 2 saat uyutmaya ugrasiyorum cok uykum vaar
Bnm 7bucuk aylik suan, önce ben yiyip gozlemlicekmisim, bikac gun yogurt sut fln biseyler yiyim bakim sutten cocuga gecince bisey yapicakmi, duruma gore bi yogurt corbasi vericm 3-5 kasik bisey denemek icin ama şu diş krizi gecsin istiyorum cunku ztn huysuz bide ona huysuzlanirsa anlamam neden oldugunu
Bugun bende ilk kez yumurta sarisini tavada zeytinyagda pisirdim sade omlet gibi, öyle verdim, ceyregin yarisini anca yemistir bi mincikyaninda da hurmali yulaf irmik karisimi verdim
Öglen ve aksam sebzeli mercimek corbasi vericm, aksamkinin icine brokolili köfte de karip blendr yapmayi dusunuyorum
Gecmisolsun insallah istahi duzelir hemencik, sen cocugunu daha iyi bilirsin doktorun önerisiyle kendi bilgini beraber kullan, ilk baslarken kilosuna gore yarim fln basla istersen, butun cocuklar standart degilki bi gozlemle sonra doktorun dedigi doza cikarirsin istersen, ben olsam öyle yapardim yani
Hangi suruplari ve kremleri verdi acaba?
Margarin yerine tereyağla yapAynen aynen önce bizim üzerimizde deniyoruz sorun çıkmazsa en son aşama bebişlere geçiyoruz.
Evet dişin sıkıntısı geçsin o zaman denersin kek poğaça bir şeyler yersin duruma göre bakarsın
Yoğurt süt sonraki aşama hatta sütü en son dene. En çok tepkiyi yoğurda ve süte veriyor
Bide bildiğin ağızda dağılan bebe bisküvisi tarifi var mı,bir iki tarif denedim ama içinde yoğurt margarin falan olmayınca beceremedim galiba
Fikir olsun bak bardagi seviyosa corbayi oyle daha guzel içiyolarHahahaha bu iyiydii bardak oldu bardak çorba misss
Iyidir yaa sonucta hic yemiyo degilki cocukBizde o tip sorunlar olmadı hiç. İnşallah iyidir değerleri
Canım insallah yoktur birseyi. Ama bak bana da kuru ilklimde egzama olması mantıklı geldi. Ben de ne zamn Samsun’dan Ankara’ya gitsem bildiğin kururum yani pul pul dökülür her yerimŞimdi bize farklı bi demir ilacı verdi. İçeriği temiz ama 1 şase de 12.75 mg demir var. Yani 12 kiloluk çocuğa verilecek oran buof napacam bilemedim ya 2 günde 1 mi versem yemeklerine katacam toz şeklinde olduğu için.
Ay pardonHee onun içinde süt yok dimi
ya ben de cok tiksindim o buhar makinesinden. ici cok cabuk kirleniyor. kaldirdim bayadir kullanmiyorum, islak havlu koyuyodum ben de.Kızlar dün doktorumuz dedi ki hava kuru işte Ankarada Kırıkkalede o da atopik dermatiti tetikliyor. Peteğe günde 4 kere ıslak havlu koy dedi. Bende buhar makinesi var dedim. Onu yarım saat aç fazlası alerjik bronşite sebep oluyor dedi.
Aynen öyle sağlıklı olsunlardaBayada isin var canoo amaann geçecekk bunlarda napcan büyüyolar birşekilde oluyo boyler şeylerr yeterki sağlıklı olsun
Ferromixin verdi bize. Kana bakmadan verdi. Evdeki bitince geç dedi öyle yapcam çünkü yüksek yani ahsene göre. Evet b12 ve demir eksikliği iştahsızlık yapıyormuş. Valla bize 2 3 güne çıkar dedi alerji testine anlamadımHangi demir ilacına geçidiniz Canım bizim Demir de bayağı düşük çıktı Ferrum verdi sabah akşam veriyorum
demir düşüklüğü de iştahsızlık yapıyormuş galiba prema var ya o paylaşmıştı
Bizimki yemek seçiyor aşırı derecede elmayı severek yerde onu bile artık geçiyor
Alerji testleri çok geç çıkıyor sanırım yani yumurtanınki 3-5 güne çıkıyor da bizden de kan almışlardı Bir ay sonra çıkar demişlerdi bekliyoruz hala çıkmadı sonuçlar
Verdim kuzum ya Eh işte 3 5 kaşık geri kalanı ben yedim bugün diğeri dolmayı vereceğim
Ay inşallah yaaaa valla perişan etti bu kız biziGeçmiş olsun canım neyse ki atlattınız
Parçalayıp veriyorum bende. Tam buğday kullanıyorum
Canım inş işe yararda sende bir rahat nefes alırsın çok uğraştın güzel anne