2022 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    244
Üst diş krizinden bakamiyorum buralara, 2-3 gundur bir sinir bir huysuzluk, sağ ön dişi cikiyomus megersem, patladi patlicak cocuk da huysuzluktan patladi patlick, snrlenip bi sıkıyo kendini keçi mübarek 🤣
Sabah 5bucukta kalkip oturup virvirvir biseyler diyo 2 saat uyutmaya ugrasiyorum cok uykum vaar

Bnm 7bucuk aylik suan, önce ben yiyip gozlemlicekmisim, bikac gun yogurt sut fln biseyler yiyim bakim sutten cocuga gecince bisey yapicakmi, duruma gore bi yogurt corbasi vericm 3-5 kasik bisey denemek icin ama şu diş krizi gecsin istiyorum cunku ztn huysuz bide ona huysuzlanirsa anlamam neden oldugunu

Bugun bende ilk kez yumurta sarisini tavada zeytinyagda pisirdim sade omlet gibi, öyle verdim, ceyregin yarisini anca yemistir bi mincik 😂 yaninda da hurmali yulaf irmik karisimi verdim

Öglen ve aksam sebzeli mercimek corbasi vericm, aksamkinin icine brokolili köfte de karip blendr yapmayi dusunuyorum

Gecmisolsun insallah istahi duzelir hemencik, sen cocugunu daha iyi bilirsin doktorun önerisiyle kendi bilgini beraber kullan, ilk baslarken kilosuna gore yarim fln basla istersen, butun cocuklar standart degilki bi gozlemle sonra doktorun dedigi doza cikarirsin istersen, ben olsam öyle yapardim yani
Hangi suruplari ve kremleri verdi acaba?
Aynen öyle yapcam. Verdiği multivitamin polivit. İçinde d vitamini de var. Evdeki d vitaminin bitince yenisini alma verme bunun içinde var dedi. Şimdi ikisi bir fazla doz olacak diye evdekini vermiycem. Şurubun biri de zaditen. Bu alerji şurubuymuş önceki verdiğinde okumuştum. Yan etkisi iştah açma 😂 bu egzemayı da içten temizleyecek hem de iştah açacak dedi.

Kremin biri bepantholun bi kremi, biri de eumovate pomad diye. Bunu araştırdım kortizonlu kremmiş. Son çare alırım onu da gerek yok kortizona.
Verdiği demir de Ferromixin. İçeriğinde folik asit a vitamini vs de var. Polivit de de var a vitamini. Sanırım mamada da var. A vitamini fazlalığı sıkıntı diye biliyorum. Eşimde sen hesapla ona göre dengele diyor senin dediğin gibi😂😂

Canım insallah yoktur birseyi. Ama bak bana da kuru ilklimde egzama olması mantıklı geldi. Ben de ne zamn Samsun’dan Ankara’ya gitsem bildiğin kururum yani pul pul dökülür her yerim🙈
Demir dusuklugunde iştahsızlık olduğundan doktorun doz artışına gitmiş olabilir. Bizim de meme reddi yaşadığımız dönem demiri düşük çıkmıştı hemen ilaca başlamıştık 3 aylıktı. Sonra iştahı arttı. Sen doktor ne diyorsa yap bence 😃
İnsallah alerji falan da çıkmaz 🥰🎈
Demire bakmadı ki 2 ay önce bakmışlardı çok az düşüktü 😂 ama yaparım artık dediğini mecbur 🤭

Çok geçmiş olsun cnm. Bizde de kulak iltihabında antibiyotik içerken çok feci kusmuştu hiç unutamıyorum :KK43: bir de siz tabiki daha iyi bilirsiniz ama antibiyotik alırken probiyotik takviyesi veriyor doktorlar biz kullanmıştık 🥰

Cok sagol kuzum
Peki şurup mu kullandınız canim

Cok sagol kuzum
Peki şurup mu kullandınız canim
Aqumentin antibiyotik şurup kullandık. Bir de probiyotik kullandık damla olarak şişesi bitene kadar.
Offf şimdi de Benm kız öksürmeye başladı bgn. Sanki böyle bogazinda gicik varmış gibi kuru öksürüyor ☹️ kimseyle görüşmedik üşütmedik de. Neden olur ki puffff çocuklar hasta olmasın lütfen 🤲

Benim kızım da yemedi bi iki kaşık.. öylece duruyo kahvaltısı, püreye alıştı heralde :) Diger oğün için kereviz, havuç, pirinç haşlıyorum ben de ikinciye, ilkini yaktım 😅
Püreye alisik bnmki de, nasil gecicez pitirli yiceklere katilara bilmiyorum ya
Ah gecmisolsun ugrasip yaptigim mama yaninca cok snrleniyorum bende, az az yaptigimz icin de iki dk da yaniyo ya
Aynen aynen önce bizim üzerimizde deniyoruz sorun çıkmazsa en son aşama bebişlere geçiyoruz.
Evet dişin sıkıntısı geçsin o zaman denersin kek poğaça bir şeyler yersin duruma göre bakarsın
Yoğurt süt sonraki aşama hatta sütü en son dene. En çok tepkiyi yoğurda ve süte veriyor
Bide bildiğin ağızda dağılan bebe bisküvisi tarifi var mı, 🙈 bir iki tarif denedim ama içinde yoğurt margarin falan olmayınca beceremedim galiba 🙈

Bu tarifleri buldum ama denemedim henüz hicbirini, bi kere hipp organik biskuvi almistim icinde sut tozu varmis yarim koymustum mamasina ztn hepsini de yememisti gorunurde bsy olmadi kabarcik fln ama icerden rahatsiz ediyodur diye daha vermedm icerigini gorunce sonradan aklima geldi

Bi de humm marka organik tahinli biskuvi almistim, vegan oldugu icin icinde sut yumurta hicbse yok, onu vermistim rahat rahat, tahin alerji yaparmi onu bilemedm bzmkine yapmiyo sanirim
Oooo 7buçuk aylık vee aldt dişler 4 tane çıktı birden bide yanii süper vallahaaa
Üst diş çok zorluyomuş yaa bizimki hala patlamadı
Bizim altta 2 tane cikti fare gibi cocugum 🤣 üstteki ön diş cikmaya calisiyo eli kulaginda cok fena, altta da yandakiler sismis öyle demisti doktor ama onlari goremedm, cok fena bugun ya, bak simdi uyudu 2. Uykuyu, saate bak daha aksam yemegi yemedi, gece 12ye kdr oturur artik 😩
Aynen öyle yapcam. Verdiği multivitamin polivit. İçinde d vitamini de var. Evdeki d vitaminin bitince yenisini alma verme bunun içinde var dedi. Şimdi ikisi bir fazla doz olacak diye evdekini vermiycem. Şurubun biri de zaditen. Bu alerji şurubuymuş önceki verdiğinde okumuştum. Yan etkisi iştah açma 😂 bu egzemayı da içten temizleyecek hem de iştah açacak dedi.

Kremin biri bepantholun bi kremi, biri de eumovate pomad diye. Bunu araştırdım kortizonlu kremmiş. Son çare alırım onu da gerek yok kortizona.
Verdiği demir de Ferromixin. İçeriğinde folik asit a vitamini vs de var. Polivit de de var a vitamini. Sanırım mamada da var. A vitamini fazlalığı sıkıntı diye biliyorum. Eşimde sen hesapla ona göre dengele diyor senin dediğin gibi😂😂
Bnm doktor kortizonlu krem icin 3 gunden fazla kullanma derisini inceltir diye tembihlemisti haberin olsun, kortizonlu krem tedavi etmez sadece gorunurde yok olmalarini saglar dedi, gercekten de oyleydi
Onun disinde bnm bebegine de zyrtec vermislerdi hic kullanmadm, alerji yapan seyi bulup kestiginde alerji ilacina gerek olmuyo ztn,
Yani alerji ilaci da tedavi etmiyo sadece belirtileri baskiliyo, ilaci biraktigin anda alerjen gidaya devam edersen tekrar oluyo alerji

bnmde alerjim vardi kucukken ilkokul hayatim alerji ilaclari kullanmakla gecti zaditen de kullandim, cok uyku yapiyodu ruh gibi geziyomusum ortalikta, zaditen ilacinin adini duyunca tuylerim diken diken diken oluyo, en iyisini sen doktorun bilirsiniz tabiki ama yazmak istedim

Püreye alisik bnmki de, nasil gecicez pitirli yiceklere katilara bilmiyorum ya
Ah gecmisolsun ugrasip yaptigim mama yaninca cok snrleniyorum bende, az az yaptigimz icin de iki dk da yaniyo ya

Bu tarifleri buldum ama denemedim henüz hicbirini, bi kere hipp organik biskuvi almistim icinde sut tozu varmis yarim koymustum mamasina ztn hepsini de yememisti gorunurde bsy olmadi kabarcik fln ama icerden rahatsiz ediyodur diye daha vermedm icerigini gorunce sonradan aklima geldi

Bi de humm marka organik tahinli biskuvi almistim, vegan oldugu icin icinde sut yumurta hicbse yok, onu vermistim rahat rahat, tahin alerji yaparmi onu bilemedm bzmkine yapmiyo sanirim

Bizim altta 2 tane cikti fare gibi cocugum 🤣 üstteki ön diş cikmaya calisiyo eli kulaginda cok fena, altta da yandakiler sismis öyle demisti doktor ama onlari goremedm, cok fena bugun ya, bak simdi uyudu 2. Uykuyu, saate bak daha aksam yemegi yemedi, gece 12ye kdr oturur artik 😩

Bnm doktor kortizonlu krem icin 3 gunden fazla kullanma derisini inceltir diye tembihlemisti haberin olsun, kortizonlu krem tedavi etmez sadece gorunurde yok olmalarini saglar dedi, gercekten de oyleydi
Onun disinde bnm bebegine de zyrtec vermislerdi hic kullanmadm, alerji yapan seyi bulup kestiginde alerji ilacina gerek olmuyo ztn,
Yani alerji ilaci da tedavi etmiyo sadece belirtileri baskiliyo, ilaci biraktigin anda alerjen gidaya devam edersen tekrar oluyo alerji

bnmde alerjim vardi kucukken ilkokul hayatim alerji ilaclari kullanmakla gecti zaditen de kullandim, cok uyku yapiyodu ruh gibi geziyomusum ortalikta, zaditen ilacinin adini duyunca tuylerim diken diken diken oluyo, en iyisini sen doktorun bilirsiniz tabiki ama yazmak istedim

Vallahaaa lumixxx destan gibi yazıyorsun haa helal sana 😁😁
Benimkide 1 uyku yaptı bugün öğlen de 2 saat uyudu ğu için zorlamadım daha uyutmaya şindi uyudu

Vallahaaa lumixxx destan gibi yazıyorsun haa helal sana 😁😁
Benimkide 1 uyku yaptı bugün öğlen de 2 saat uyudu ğu için zorlamadım daha uyutmaya şindi uyudu
Gunde bikac kere zor yaziyorum yazinca da herkese cevap yazim diyorum 🤣 o ara bebik uyuyodu da ondan bide 🤣🤣 ztn 20dk uyudu kalkti, felaket uykusy diyolardi buna dimi, vay halimize gece 🤣

• Komik
Reactions: Jou
Bugünn soğuk falan dinlemedim çıkardım valla kızı çok yorgunum, yoğun bir haftasonu geçirdim. Yarında arkadaşım gelecek kahvaltıya 🥴 ben yine erkenden uyur iyi geceler güzel anneler

• Komik
Gunde bikac kere zor yaziyorum yazinca da herkese cevap yazim diyorum 🤣 o ara bebik uyuyodu da ondan bide 🤣🤣 ztn 20dk uyudu kalkti, felaket uykusy diyolardi buna dimi, vay halimize gece 🤣
Hahahaha ama uyuduğu yerde odadan çıkarmaa ben oyle ediyorum 2 uyku etmiş seninki bu iyi yani akşamına son uyku olurdu
Şimdi kalktımı uyumuyomu

Ferromixin verdi bize. Kana bakmadan verdi. Evdeki bitince geç dedi öyle yapcam çünkü yüksek yani ahsene göre. Evet b12 ve demir eksikliği iştahsızlık yapıyormuş. Valla bize 2 3 güne çıkar dedi alerji testine anlamadım 🤷🏼‍♀️
Belki farklı bir testtir canım bir kaç güne belli olur bakalım inşallah alerji değildir
Tekrar kan verecek olursanız almışken vitamin değerlerine de baktır bizim b12 de düşük çıktı iğne yaptırıyoruz

• Beğen

Oo harika bunlar canım çok sağol
Ben bunlardan ikisini denedim olmadı
Bir de irmikli deniycem inşallah tutturabilirim
O hipp bisküviden bende aldım bekliyor bakalım alerji olayı bitince yediricem
Tahini hiç denemedim bende ya

Aqumentin antibiyotik şurup kullandık. Bir de probiyotik kullandık damla olarak şişesi bitene kadar.
Offf şimdi de Benm kız öksürmeye başladı bgn. Sanki böyle bogazinda gicik varmış gibi kuru öksürüyor ☹️ kimseyle görüşmedik üşütmedik de. Neden olur ki puffff çocuklar hasta olmasın lütfen 🤲

Bizimki şurup almadı
Sekrol kullandık antibiyotikde iğne yaptırıyoruz iğneden sonra 20 dk bekleyin hastanede dedi korkumuzdan büyük Hastaneyede gittik kulak iltihabı acaba banyoy yaptırırken su mu kaçırdım cok üzüldüm neden böyle oldu kızım diye
Of inşallah olmaz canım ya 😞
Bende kimseyle görüşmüyorum anlamadım gitti inan evde hicbisi yapadim dolPfa yemeklik çürüyecek artık

X