- 9 Ekim 2021
- 5.997
- 12.372
- 29
-
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
- #4.961
Olmaz canım rahat ol kanama alanı rahimde görünmediği sürece doktorlar önemsemiyorProgestanın hem iğnesini hemde fitilini kullanıyorum. Umarım birdaha olmaz
kanama yolu varsa dışarı akıyor yoksa sadece ultrasonda görünüyor kese büyüdükçe alan da küçülebiliyo muş canımKese etrafında kanama alanı varsa aşağıdan da kanama oluyor mu kızlar yoksa olmayabilir mi
Çok geçmiş olsun canım böyle durumlarda her doktor farklı bişey söylüyor ne yazık ki yarın da bence bthcg ye baktır duruma göre güvendiğin bi doktora git gecikmeden Rabbim yardımcın olsunKizlar doktora gittim bugun ne yazikki dis gebelik dedi. Ne kadar uzgunum anlatamam.(( aglamaktan icim disima cikti. Ama her seyde bir hayir vardir diyorum. Rabbim en dogrusunu bilir. Her zaman gittiğim Amerikan hastanesindeki prof. Yarin sabaha acil laparoskopi ameliyat yapmamiz lazim. Hayatin tehlikeye girer tuplerinden birini alicaz dedi. 2. Bir doktor tavsiyesi icin altunizade acibademe gittim. Oradaki doktor kendi kendine atıyor vucudun 2 gun daha betahcg bakalim merak etme ameliyata gerek yok dedi. Ilac bile vermedi(ilac da kemoterapi ilaciymis) 22 ekimde beta hcg 1551- 25 ekim de 550 ye düşmüş. Tüpünü niye alalim dedi. Diger doktor da o tup zaten zarar gormus yine o taraftan hamile kalirsan ayni seyi yasarsin Ameliyat olman lazım dedi. Ya iki doktor arasındaki fikir farkina bakar misiniz? Ne yapacagimi sasirdim. Hic basina boyle bisi gelen var mi? Umarim yoktur da
Canım geçmiş olsun.Benim de olmuştu 4. Haftanın içindeyken.Çok şükür 5+4’te kese görünmüştü sıkıntı yoktu. Rabbim sağlıkla aldırsın kucağımızaKızlar görüyorum burda kanama yaşayanlar çok var benim de başıma geldi daha bugün kendime geldim. Dün öğlen adet kanamasından fazla kanamam oldu düşük yaptığımı düşünerek hemen bi doktora gittim kalp atışını gördüm çok şükür bebek canlıydıAma çok korktum progestan iğne kullanıyodum her gün 2 ampul. Ekstra bişey yapmadılar. Şimdi kanamam lekelenme şeklinde inşallah bir daha olmaz çok korkuyorum
Amin canım yine başladı kanamam dua edinCanım geçmiş olsun.Benim de olmuştu 4. Haftanın içindeyken.Çok şükür 5+4’te kese görünmüştü sıkıntı yoktu. Rabbim sağlıkla aldırsın kucağımıza
Amin canım yine başladı kanamam dua edin
Canım hiçbir şey yapmıyorlar dün de yazdım beklicez diyorinşallah bir şey olmayacakmodunu yüksek tut, stres yapma, yarın sabah ebru hocaya ya da meltem hanıma yaz hemen
yoğunluğu nasıl
Canım hiçbir şey yapmıyorlar dün de yazdım beklicez diyorbaya geliyor kıpkırmızı ped dolcak büyük ihtimal yatıyorum şuan ayaklarımın altına yastık koydum iki tane de fitil attım dünkü gittiğim doktor öyle dedi
Aile hekimi yapıyor canım.Sağlık Ocağında yaptırdım ben 1 günde de aldım sonucu.Kızlar siz kan testlerinizi nereden yaptırdınız ? Benim doktorum hastanede değil özel kliniği olduğu için dişarıdan bir yere yaptiricam devlet hastanesinde 1-2 doktor önerdi ama randevu bulamadım bende yarın sabah özel hastaneye gideyim diyorum. Bu tahlileri istedi.
Zaten her gün iğne kullanıyorsan gerek duymamıştır canım diğer iğneye.Canım ya gerçekten çok zor bi durum Rabbim bidaha yaşatmasın evet ben de ilk kez öyle duydum kalp atışını çok güzel bir şeymiş sağlıkla doğarlar inşallah
Beze olsn yerler için günde 3 kere ovun canım doktoruna arnica krem sor kullanabilir miyim diye izin verirse onunla ovun çok iyi geliyo
Bana neden proluton depot yapmadılar onu anlamadım
Benim ped falan da yetmiyordu canım, diyorum ya oluk oluk kanadı.Canım hiçbir şey yapmıyorlar dün de yazdım beklicez diyorbaya geliyor kıpkırmızı ped dolcak büyük ihtimal yatıyorum şuan ayaklarımın altına yastık koydum iki tane de fitil attım dünkü gittiğim doktor öyle dedi
Sağol canım valla moral oldunuz inşallah bir sorun olmaz pazar gününden beri yatıyorum anneme geldim o bakıyo sağolsun iğne için bile çıkmıyorum evde yaptırıyorum.Benim ped falan da yetmiyordu canım, diyorum ya oluk oluk kanadı.
Doktorun odasında muayeneden sonra ne yapacağımı, nasıl temizleneceğimi şaşırdım.
Duş alsam ancaydı yani.
Geçecek, merak etme canım.
İğnelerini fitillerini aksatma, ayağa kalkma, yat hep.
Üzülmeyin aynı bende sizin gibi çok korktum aklım çıktı seni çok iyi anlıyorum banada öyle dedi sakın evde hiçbirşey yapmayın hep yavas yavas hareket edin iğne vurulun gelin eve yatın dinlenin hicbirsey yapmayın geçicek o igne hemen kanını durdurcak ama kahverengi gelcek o hicbirşey degill benim hala geliyo tabi etrafında bitti sadece dışardan geliyor hiç korkma kafan rahat dursun bunu herkes yaşıyo buara ❤6 haftalık hamile olduğumu bugün öğrendim. Dün kanamam oldu. Bebeğin etrafında kan görüldü. Pıhtılaşmış. İğne ve hap verdi. 4-5 gün kritikmiş. Çok üzüldüm. Sizin yazdığınızı okuyunca umutlandım
Anladım canım çok sağol benim 2 gündür iki taraflı ağrılarım oluyor da özellikle yorulunca korktum biraz. Perşembe 11 de randevum var bakalım inşallah sorun yoktur kanamam yok dışarı ama acaba mi dedimkanama yolu varsa dışarı akıyor yoksa sadece ultrasonda görünüyor kese büyüdükçe alan da küçülebiliyo muş canım
kan testi yaptırmadan hamile olup olmadığınızı nasıl bileceksiniz ki. evde yapılan idrar testleri sizi yanıltabilir. kimyasal gebelik olabilir dış gebelik olabilir. 2 günde bir aynı hastaneden test yaptırmanız gerekiyor ki sağlıklı mı değil mi anlaşılsın. burada bu kadar insan boşuna test yaptırmadı herhalde :)Merhaba kızlar en son adet tarihim 15 Eylül 16 ekimden itibaren yaptığım 4 tane gebelik testinde silik çizgi çıktı adetim de düzenli olduğu için hamile olabileceğimi düşünüp doktora gittim geçen hafta Perşembe günü ama ultrason da görülmedi bişey daha erken diye beklemek istedim kan testi yaptırmak istemedim ancak bugün kanamam oldu 10 gündür de bel ağrısı çekiyorum adet oldum diye düşünüyorum ama emin de olamadım kötü bişey yoktur inşallah
kese öyle hemen görülmez ki. değerlerinizin belli bir seviyeye gelmesi gerekiyor. kadın doğumcunuz da nasıl test istemedi hayret doğrusu.Doktora gittiğimde kese vs de görülmedi bende kan testi yaptırmadım biraz daha beklemek istemiştim zaten iki haftaya durum belli olur diye düşünmüştüm
kuzum 1500i geçince vajinal yoldan keseyi görebiliyor doktorlar diye biliyorum. mesela karından görebilmek için de 3000 geçmesi gerek diyorlar. ama ben max 2500 iken karından gördüm kesemi. genelleme var öyle diye. ben 4+6 iken gördüm kesemi. o zaman hatta doktor bana senin tam haftanı kalp atışından sonra söyleriz demişti. buraya da bilmediğim için 5+0 yazdırmıştım mesela. bence sen 1 hafta kadar bekle acele etme gittiğinde direk görürsün keseyi. şimdi erken gidip göremezsen üzülürsün stres yaparsın.Ya iki türlü beta hcg degerleri var anlamadım bazi hastaneler 4.hafta beta arasi 5 ila 400lerde deger aralığı misal bugün gittigim hastane 4.hafta 1000, 50000 değer yaziyor internette de öyle.. misal ilk betam sağlık ocağında 30 idi 7 gun sonra iki günde artarsa 300lerde cikmasi gerek ama 1000 cikti ve deger aralığı da farkliydi...
Sorum su? 1500 geçtiğinde kese görünür demissiniz ya hangi değer baz alindigina görünür mesela ben bu persembe 4+4 haftalık olcam dr kese gormeye calisacak dis gebeysem önceden ogreneyim diye e forumda herkes 5 haftayi gectikten sonra görmüş, o kadar karıştı ki aklım
olmayabiliyor kuzum. benim olmadı mesela.Kese etrafında kanama alanı varsa aşağıdan da kanama oluyor mu kızlar yoksa olmayabilir mi
Gittin mi doktora canımBenimde hala suruyo dediğim lekelenmeler bazen koyu bazen açık bazen gelmiyo 8 gün oldu. İlk defadır böyle birşey oluyor...
Doktor bana normal dedi lekelenmeler. Bizde kan uyuşmazlığı var eğer kanama gibi olursa iğne yapıcaz hemen takip et dedi. Olmazsa 28. Haftada yapıcak. Doktorun detaylı tahlilleri verdimi ? Daha önce de yazıştık burda. Değerlerine baktılar mı gebelik rutinleri diyorlarValla inşallah oyledir.ama olursa olur olmazsa olmaz Allah bilirde.. sadece 8 gün oldu hala lekelenme devam ediyo. Bazen koyu bazen açık.bazen hiç gelmiyo saaatlerce. Anlamadım ben ilk defa oluyor boyle
Günaydın ne durumdasın canım düzeldiKanamam sanki biraz azaldı inşallah biraz kesilirse bi kontrole gidecem
Tamam canım teşekkür ederimNormalde kullanımı 1.gün sadece yatarken etkili olmazsa 2.gün yatarken 2 adet yine etkili olmazsa 3.gün gece 2 gündüz 1 adet yine olmazsa 4.gün gece 2 gündüz ayrı ayrı 2 adet kullanılmalıymıș.
Demek sizde fazla ki etkili olmuyor. Doktora gidince söyleyin de başka bir marka vardı zofran mı ne öyle bir şeydi o daha etkiliymiș sanırım belki onu verir