Gebeliğe Hazırlık 2021 Yılında Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Herkese Selamlar
Bazılarımız gebe kalmaya çalışıyoruz, bazılarımız kayıplar yaşadık belki tekrar denemekten korkuyoruz.
Birbirimize destek olarak herkesin sağlıkla bebeğini kucaklarına alacakları bi yıl olsun 2021 hepimiz için.

2021 yılı için bir liste hazırlayacağım. Listeye eklenmek isteyenler beni etiketlerse sevinirim.

Belirtmeniz gerekenler;

Yaşınız
Ne kadar süredir deniyorsunuz
Beklenen adet tarihiniz

Kullandığınız takviyeler
Anne Adayı​
Yaş​
Süreç​
BAT​
Takviyeler​
Sonuç​
29​
1. Ay​
7 Temmuz​
Folik Asit, Coraspin, B12​
29​
3. Ay​
3 Temmuz​
Folik Asit​
23​
4. Ay​
27 Haziran​
Folik Asit​
26​
4. Ay​
12 Haziran​
Folik Asit​
37​
3. Ay​
Temmuz​
-​
27​
6. Ay​
5 Mayıs​
Folik Asit, D Vitamini​
:anneadayı:
27​
2. Ay​
2 Temmuz​
Folik Asit​
31​
6. Ay​
7 Temmuz​
Folik Asit, D Vitamini​
27​
1. Ay​
9 Haziran​
Folik Asit, Demir İlacı​
25​
1,5 Yıl​
Haziran​
D Vitamini, Omega, Folik Asit​
25​
7. Ay​
27 Haziran​
38​
7. Ay​
Haziran​
Prowomen​
36​
1. Ay​
19 Mayıs​
Folik Asit​
32​
24 Mayıs​
Folik Asit​
27​
3. Ay​
12 Temmuz​
Folik Asit​
34​
7. Ay​
12 Haziran​
-​
35​
1. Yıl​
4 Temmuz​
Folik Asit, D Vitamini, Prowomen​
35​
6. Ay​
15 Haziran​
-​
36​
1. Ay​
3 Haziran​
Folik Asit, D Vitamini​
27​
1. Ay​
11 Haziran​
Folik Asit, D Vitamini​
33​
2. Ay​
4 Haziran​
29​
7. Ay​
2 Haziran​
Folik Asit​
27​
6. Ay​
27 Haziran​
Folik Asit, D Vitamini, K Vitamini​
40​
5 Temmuz​
Folik Asit, Selenyum, C-Life​
33​
3. Ay​
21 Haziran​
Folik Asit​
38​
3. Yıl​
Coraspin, Omega 3, Folik Asit​
29​
4. Ay​
29​
11 Haziran​
31​
3. Ay​
30 Haziran​
Folik Asit​
29​
7. Ay​
17 Haziran​
Folik Asit​
33​
2. Ay​
4 Haziran​
29​
1. Ay​
16 Haziran​
Folik Asit​
31​
2. Ay​
6 Temmuz​
27​
1. Ay​
Çinko​
10. Ay​
18 Haziran​
Klomen, İmpryl, Omepa Q10, D Vitamini​
23​
9. Ay​
24​
1. Ay​
10 Temmuz
Gynositol​
30​
2. Ay​
1 Temmuz​
Folik Asit​
23​
1. Ay​
Haziran​
26​
6 Haziran​
27​
6. Ay​
27 Haziran​
Canım yaş 27 3yıldır bat ta 7 temmuz
İnofolic combi, glukofen

Kizlar selam. Bugun 5+4 oldum 2 gun once gelen lekelenmeden dolayı dün aksamustu doktora gittim. Kesenin yerlesim yerinin iyi olduğunu ama bazen tam yerlesemedigi icin lekelenme yaptigini soyledi. Progestan fitil verdi sabah akşam. Kanallarinda kanama yok onemli bsey yok dedi ama fitili niye verdiki acaba. İcindede 30 tane var sabah aksam zor olcak bana kullanan varmi acaba.

Kizlar selam. Bugun 5+4 oldum 2 gun once gelen lekelenmeden dolayı dün aksamustu doktora gittim. Kesenin yerlesim yerinin iyi olduğunu ama bazen tam yerlesemedigi icin lekelenme yaptigini soyledi. Progestan fitil verdi sabah akşam. Kanallarinda kanama yok onemli bsey yok dedi ama fitili niye verdiki acaba. İcindede 30 tane var sabah aksam zor olcak bana kullanan varmi acaba.
Kanama oluşursa durmasını sağlamak, düşük olmaması için bebeği desteklemek için Progestan hormon ilacı diye biliyorum, kullan sen ilacını bir problem yaratacak bir ilaç değil :KK200:

Arkadaşlar bulantıları baslayan varmi varsa kacinci haftada basladi? 5+4 oldum henüz bulanti yok ama heran gelecek gibi sanki erkenmi henüz sizce?

3 ay ağızdan aldım yarı baygın gibi gezdim 😐😐 çok sersemletiyor

Benimde dün bitti bugün başlıyoruz. Eşime dedim valla yoruldum demek yok 2 hafta boyunca enerjik ol😂 strese sokuyorsun beni diyo😂😂 bugün gitmiş kabak çekirdeği fındık falan almış . Bakalım neler olucak bu ayda🙈sonra beklemeye geçeriz 🙂
Ay vallahi güldürdün beni cnm 😘😘ayyy hadi insAllah bu ay Rabbim sana hayırlı sağlıklı bebiş nasip eder ya insAllah cnm😘😘🤲🤲😍😍

kanamaların önünü kesiyor ve düşük olasılığını kaldırıyor önde. sana allahtan alttan vermiş. ben sabah akşam ağızdan alırdım inanılmaz baş dönmesi, sarhoş gibi dolaşırıdm ve ben 6 aylık olana kadar hep kullandım benim düşük riskim vardı erkek bebeklerde süreç uzayabiliyor. bir sakınca yok aksine kesenin rahmin güçlenmesini sağlayan bir ilaçtır sakın kesme.
Alttan alınca baş dönmesi yapacağını sanmıyorum. hormon ilacıdır aynı zamanda.

Kızlarr şümdi gittim sağlık ocağına kan verdim vitaminlere falan baksın diye .bakalım hangi vitaminlerim eksik çıkıcak 😂bide eşim biontech aşısınıda oldu 🙂
aaa bakıyorlar mı, bizim sağlık ocağı artık bakılmıyor demişti :) Hangi ilde yaşıyorsun ?

aaa bakıyorlar mı, bizim sağlık ocağı artık bakılmıyor demişti :) Hangi ilde yaşıyorsun ?
Şu covidin arttığı zamanlar yapmıyorlardı canım . Kayseri de yaşıyorum ben. Burda bakıyorlar. Sende bir sor istersen telefonla. Ben 3 ayda bir kalp için doktora gittimde kan veriyorum 300 tl den aşağı tutmuyor tahlillerim bu sefer önüne koyarım yaptırdım ben diye ☺️

X