2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Merhaba canım. Eğer henüz yapmadıysan sizinle sofraya oturtabilirsin mama sandayesi ile akşam yemeklerinde. yemek yediğimizi görmesi faydalı oluyor. Doktorumuz önerdi.
6. Ayda yan dönebilmesi ve destekli oturabilmesi bekleniyor.
Fakat bazı çocukların gelişimi çok önde. Yani kıyaslama yaparken önde olanlara bakmamak lazım, hatta kıyas yapmamak lazım her çocuğun gelişimi farklı.
Ek gıda serüveni beni korkutuyor iştahsız bir çocuğum daha olduğu için çok geriyor beni yemek işi.

Merhaba güzel anneler.bende temmuz da anne oldum bebeğim 6.ayını doldurmak üzere.bu ayda hangi kaba motor becerileri öğrenmiş olması bekleniyor.ek gıdaya geçelim dedim lakin hiçbir şeye ağız açtıramadım sizde durumlar nasıl.
Yüzüstü dururken göğsünün bir bölümünü kaldırıp ağırlığı ellerine verebilir.
Çiğneyip ısırabilir.(dişlikleri parmakları 😊)
Sırtüstü yatarken yüzüstü dönebilir.
Küçük nesneleri kavrayıp kontrol edebilir.
Bir nesneyi görmek için vücudunun pozisyonunu değiştirebilir.
Şişeleri tutabilir.
Başını yana çevirip aşağı ve yukarı bakabilir.
Gibi gibi ama her çocuk aynı olmaz canım onden gidebilir yada geriden gelebilir
Ek gıdaya başladık biz. Kabağı buharda haşladım, burun kıvırdı yemedi, onu erteledim.3 gün patatesi suda haşlayıp, çatalla ezip zeytinyağı koydum içine. Çok güzel yedi. Kabağı dün tekrar denedim, suda haşladım bu sefer, çatalla ezip içine z.yağı koydum , onu da güzel yedi. Bugün ve yarın da kabak var. Sonra havuca geçeceğiz inşallah.
Karnı tok olunca yemiyor, hemen öbür tarafa dönüyor. O yüzden yarı açken yediriyorum. Zaten 1 tatlı kaşığı ya da 1 yk arası yiyebiliyor.
Mama sandalyesine hala karar veremedim . Kucağımda yedirmek zor oluyor. Bu aralar tek işim mama sandalyesi bakmak :işsiz:
Buharda bizde sevmedik suda haşlayıp az suyuyla eziyorum vitamini kaçmasın diye zeytin yağını hep kat canım

Kızlar iyi akşamlar mastite ne iyi geliyordu
Bol bol emzirmek sağım yapmak sıcak duş altında sabunla masaj bol sabır çokça dua hemencik iyiles inşallah rabbim düşmanıma vermesin kırk derece ateşle beş gün çektim iyi bir antibiyotik alsaydım iki gün surmezdi akılsız başım

Ek gıdaya başladık biz. Kabağı buharda haşladım, burun kıvırdı yemedi, onu erteledim.3 gün patatesi suda haşlayıp, çatalla ezip zeytinyağı koydum içine. Çok güzel yedi. Kabağı dün tekrar denedim, suda haşladım bu sefer, çatalla ezip içine z.yağı koydum , onu da güzel yedi. Bugün ve yarın da kabak var. Sonra havuca geçeceğiz inşallah.
Karnı tok olunca yemiyor, hemen öbür tarafa dönüyor. O yüzden yarı açken yediriyorum. Zaten 1 tatlı kaşığı ya da 1 yk arası yiyebiliyor.
Mama sandalyesine hala karar veremedim . Kucağımda yedirmek zor oluyor. Bu aralar tek işim mama sandalyesi bakmak :işsiz:
Benim tek isim oto koltuğu fiyatlar uçmuş ne düşünüyorsunuz bir kaç ay daha beklesem mi yoksa şimdiden alsam mı 2022ye ne kaldı zamlar kapıda

Merhabaa hanımlaar,süt sağan annelere bir sorum var,sütünüzü sağdığınızda ne kadar çıkıyor? Benim çok dengesiz,bazen nerdeyse hiç çıkmıyor,120 çıktığı oluyor,60 çıktığı oluyor (çift memeden) Bu süt az mı çok mu merak ediyorum?

Benim tek isim oto koltuğu fiyatlar uçmuş ne düşünüyorsunuz bir kaç ay daha beklesem mi yoksa şimdiden alsam mı 2022ye ne kaldı zamlar kapıda
Oto koltuğunu ben henüz hamileyken almıştım,uçmuş gitmiş şimdi fiyatlar. Biraz takip edip indirimli birşeyler bulabilirsiniz. E ticaret sitelerinde bol bol favorilere ekleyin,sistem gereği bir süre sonra indirim sunabiliyorlar

Biz 2-3 aylıkken Yoyko bear gri olandan, 1200 tl ye aldık. Beklentilerimi karşılıyor. Trendyol daha pahalı satıyor. Hepsi buradadan almıştık biz. Araştırma yap canım, uygun fiyata bulursan kaçırma

Ben çok fonksiyonlu birşey aldım ama hiç gerek yokmuş,belki tekerlikli olması işinize yarayabilir? Onun dışında uygun fiyatlı birşey alsanız yeter gibi duruyor

Merhaba güzel anneler.bende temmuz da anne oldum bebeğim 6.ayını doldurmak üzere.bu ayda hangi kaba motor becerileri öğrenmiş olması bekleniyor.ek gıdaya geçelim dedim lakin hiçbir şeye ağız açtıramadım sizde durumlar nasıl.
Kafasını tutması,yüz üstü yatarken kafayı kaldırabilmesi,dönebilmesi gerekli diye biliyorum. Bunun dışında her bebiş kendine özel,hepsine maşallah.
Biz henüz başlamadık ek gıdaya ama yemeklere çok heves ediyor bizim ki, umarım yedirmeye başlayıncada hevesi daim olur😂

Ben çok fonksiyonlu birşey aldım ama hiç gerek yokmuş,belki tekerlikli olması işinize yarayabilir? Onun dışında uygun fiyatlı birşey alsanız yeter gibi duruyor
Oturma yeri geniş olsun istiyorum . İkea antilop alan var mı ki? O kullanışlı duruyor ama işte 2 yaşına kadar içine sığması önemli benim için

Oto koltuğunu ben henüz hamileyken almıştım,uçmuş gitmiş şimdi fiyatlar. Biraz takip edip indirimli birşeyler bulabilirsiniz. E ticaret sitelerinde bol bol favorilere ekleyin,sistem gereği bir süre sonra indirim sunabiliyorlar
Cok geç kaldım memnun musunuz hangi marka aldiniz marka model önerilerine açığım
Biz 2-3 aylıkken Yoyko bear gri olandan, 1200 tl ye aldık. Beklentilerimi karşılıyor. Trendyol daha pahalı satıyor. Hepsi buradadan almıştık biz. Araştırma yap canım, uygun fiyata bulursan kaçırma
Evet canım hemen almak istiyorum pusetten bıktık

Cok geç kaldım memnun musunuz hangi marka aldiniz marka model önerilerine açığım

Puset zor oluyor canım. Arabayı eşim kullanırken oğlum kucağımda oluyor o zaman çok gerek duymuyoruz ama ben kullanırken çok ihtiyacımız oluyor . Birkaç gün araştırmanı yap. Hangi özellikleri olsun istiyorsun ona göre marka model belirle.
Benim aldığım 3 kademeli yatış, 360 derece dönebilen bir koltuk. Dönebilmesi büyük kolaylık sağlıyor bana. Memnunum yani

Oturma yeri geniş olsun istiyorum . İkea antilop alan var mı ki? O kullanışlı duruyor ama işte 2 yaşına kadar içine sığması önemli benim için
Antilop stoklarda yoktu ben baktığımda chicconunkini aldım ben,ona rahat sığar 2 yaşına kadar diye düşünüyorum
Tekerlekli,sırtı çok kademeli yatıp kalkıyor,doğumdan itibaren kullanılabiliyormuş biz geç aldık,boyuda inip kalkıyor bi sürü kademesi var. Yere yakın,koltuk karşısında ya da masada kullanıma uygun. Masasının tepsisi var,ayak uzatma yeride ilerisi için çıkıyor,chicco bu kadar tanıtım yaptım bi hediye yollarsın artık.

Tekerlek şart değil. Yemek saatlerimizde o da uyanık oluyor, yanımızda otursun, o da yesin istiyoruz. Mutfakta işim varken oyuncaklarıyla oynasın mama sandalyesinde . Oğlum iri bebek, beklentim onun rahat edebilmesi, içine uzun süre sığabilmesi. Sen hangisini aldın canım? Belki bize uygun olan o’dur. Fikir olur bize.
Bir de senasu1 senasu1 sen hangi mama sandalyesini aldın? Bebeklerimiz aynı boy kilodaydı

doğduğu andan itibaren kullanılabilir bir model tercih etmiştik biz,şimdi fiyatına baktım benim aldığımın 2 katına çıkmış 😢 Joie I-Spin 360 aldığımız model,o dönem ki araştırmalarımıza göre fiyat/performans açısından en iyi ürünlerden biriydi. Ama siz artık 6 aylıktan itibaren kullanılabilecek ürünlere bakabilirsiniz. Benim hayallerimde bebiş doğar doğmaz,oto koltuğuna koyup,ortamlarda fink atmak vardı.o yüzden böyle sıfır ay lı model seçmiştim. Henüz koltukta toplam yarım saat oturmuş değil. Ama koltuk güzel. Tipi hoş. Arabada şık duruyor. Çantamı falan koyuyorum. Emzirme yastığında kucağımda yatıyor benim ki. Aynı şekilde anakucağı,beşik ve bebek arabası da aldık onlarıda henüz deneyemedik😂

Tekerlek şart değil. Yemek saatlerimizde o da uyanık oluyor, yanımızda otursun, o da yesin istiyoruz. Mutfakta işim varken oyuncaklarıyla oynasın mama sandalyesinde . Oğlum iri bebek, beklentim onun rahat edebilmesi, içine uzun süre sığabilmesi. Sen hangisini aldın canım? Belki bize uygun olan o’dur. Fikir olur bize.
Bir de senasu1 senasu1 sen hangi mama sandalyesini aldın? Bebeklerimiz aynı boy kilodaydı
Chicco Polly start 2,ekte fotosunuda atıyorum. Benim kız çöp olduğu için,içinde kayboluyor😂 şu an yatar pozisyonda koyuyoruz zaten daha oturtmaya başlamadık,o da kayıyor falan ehehe

Eklentiler

• FD622EB0-EE62-4251-91F3-0D23D51F2C64.png
    FD622EB0-EE62-4251-91F3-0D23D51F2C64.png
    311 KB · Görüntüleme: 49
Chicco Polly start 2,ekte fotosunuda atıyorum. Benim kız çöp olduğu için,içinde kayboluyor😂 şu an yatar pozisyonda koyuyoruz zaten daha oturtmaya başlamadık,o da kayıyor falan ehehe
Canım güle güle kullanın, ama çok pahalı bu :KK70: 300-400 tlilk olanlar işimizi görür bence😬

X