2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kuzm ayakları karna çekme hareketine devam etmeye çalış..
Mama kaynaklıdır telaş etme..
Mamayı değiştirmeyi dene düzelecektir
Bugün aldık hippi gerçi saat 4 te yapmıştı ama yinede sıkıntısı yeter dedim bidaha yaşamayız umarım gerçi bebelaka devam ediyorum nede olsa kakasını yaptı diye az kalmıştı bitirip öyle geçeyim dedim şuan yine kaka merasimindeyiz ama 24 saat dolmadı eğer yine 4 te yapmazsa direk geçicem hippiye yaparsa bu bitince geçicem ☺️ ayak hareketlerş gerçekten çok zor ya ayapına dokunduğum an dümdüz uzarıp kaskatı yapıyo diz kapağı altından destekleyerek kıvarayım diyom ama maşallah gücüde yerinde kuzumun gerçekten kıvırmıyo zorlayamıyorum bakalım artık 😊 çocuğuma sabah hareketletlerini bile yaptıramıyorum ya avlasında her sabah kolları bacakları egzersiz gibi yaptırırdım bu minik kızda yok ne kolları salıyo ne bacakları🙈

Kızlar iyi geceler herkeze yazılara göz gezdiriyorum biberondan çekinen varmış bazı doktorlar dahi biberon meme reddi yapıyor diyor fakat ben gerçekten tecrübe ettim ilk kızımda çalışıyordum sütümü sağıyordum ama gündüz mümkün olmuyordu biberonu alması şöyle diyeyim 20 günlüktü ben işe başladığımda annem bakıyordu sağdığım sütümü biberonla vermeye çalışıyordu ama yok ağzını kocaman açıyormuş biberonu kesinlikle almayıp açlık krizlerine giriyordu eve gelince çıplak tenime alıp kandırarak biberonla doyurup alıştırmaya çalışıyordum almıyordu 60 günlük olana kadar sabah 8 de emzirip işe gidip 12 öğle aramda birdaha emzirip 5 te ve sonrasında emzirmeye devam etmiştim ve biberonu almamıştı işi bırakmıştım tempoya yetişemeyince sonra 6 aylık oldu suyu biberonla içti sütümüde aldı biberonla ama benim evde olma saatime alışmıştı saat 5 ten sonra sadece emdi ne ek gıda nede süt verebildik biberondan bebekten bebeğe deyişiyo yani sizin bebeğiniz biberonsuzda memeyi reddedebilşr yada biberonu kompla reddedebilir veya ikisinide gayet idare edebikir hani aklınızda olsun benim komşum arkadaşım akrabam değil ben kendim yaşadım bunu buyüzden biberona alışır beni bırakır diye korkup kuzuları sakın aç bırakmayın kaşıklarla miniğinizi ve kendinizi dıycam doyurcam diye yormayın benim tavsiyem tabiki bu miniğim 1 hafta zorlana emebildi hem meme hem mama gidiyoduk zateb doğduğundada emzircem diye uğraşma çok küçük doğdu annesi mama ver dedi doktorumuz ve ebeler 1770gr doğunca reflenksi yoktur yorulur dediler ama ben kokumu alsın diye dayadığımda emdi kuzum bu sayede girmedi küveze sonra bşrden göğüslerim damar atar gibi ata ata indi bi moral bozukluğuna sütümün çekilişini gözümle gördğm yine emzirdim başlarda ucunda süt toplanıyodu sonradan oda gitti şuan 66 günlüğüz ve 7 gün dolmadan sütüm gitmişti hastahanede sağıp gerçekten yok sütün annesi dediler üzülmüştüm ama çoktan alıştım kızım 120 yada 150 ml sütünü biberondan içiyo ama hayla aranıyo uyumak için boş küçük göğaüme alıuorum emiyo orda uyuyo süt yok yalancı meme gibi kullanmakta değil çünki emziğide alıyo ama göğsüme her alışımda emiyo almasamda uyuyo ama aldığım zaman göğsümde uyuduysa 4 saat kesintisiz uyuyo emzirmiyorum ama o duyguya devam ediyorum hiç emmeseydi istemeseydide üzülmezdim önemli olan bebeğim doysun rahat etsin uyusun göğsümde uyutmak nasip olmasada o huzur bulsun 😇😇 rahatlayın anneler içimden geldi diye yazdım 😊

Bugün aldık hippi gerçi saat 4 te yapmıştı ama yinede sıkıntısı yeter dedim bidaha yaşamayız umarım gerçi bebelaka devam ediyorum nede olsa kakasını yaptı diye az kalmıştı bitirip öyle geçeyim dedim şuan yine kaka merasimindeyiz ama 24 saat dolmadı eğer yine 4 te yapmazsa direk geçicem hippiye yaparsa bu bitince geçicem ☺️ ayak hareketlerş gerçekten çok zor ya ayapına dokunduğum an dümdüz uzarıp kaskatı yapıyo diz kapağı altından destekleyerek kıvarayım diyom ama maşallah gücüde yerinde kuzumun gerçekten kıvırmıyo zorlayamıyorum bakalım artık 😊 çocuğuma sabah hareketletlerini bile yaptıramıyorum ya avlasında her sabah kolları bacakları egzersiz gibi yaptırırdım bu minik kızda yok ne kolları salıyo ne bacakları🙈
Ay temmuzun kızları böyle sanırım :D
Aynen ayak hareketleri yaparken dümdüz yapıp kasılıor gibi oluor ama ben tabanlarına gıdıklama gibi yapıorm hareket edinfe hemen yakalıorm
zaten yakaladktan snra düzleştiremio bidaha 🙈
Sayıyorm 10 kere yapıorm pırtlıo zaten gazını atıo rahatlıo

Kızlar gercekten bitik durumdayım siz siz olun koronaya cok cok dikkat edin maskesiz adım atmayın en yakınınıza bile mesafeli durun. Eşimden sonra bende pozitif cıktım bebeği çift maskeyle emziriyorum öksüresim geldiğinde mecbhr emerken tutuyorum nefesim kesiliyor o emerken gece uyutmuyır zaten uyumadıkca dinlenemiyorum atesim düşmüyor. Üstüne bebegede bulastı mı strwsi saat bası onunda atesine bakma cabası. Yani Allah daha büyük dert vermesin ama mahvoldum

Kızlar gercekten bitik durumdayım siz siz olun koronaya cok cok dikkat edin maskesiz adım atmayın en yakınınıza bile mesafeli durun. Eşimden sonra bende pozitif cıktım bebeği çift maskeyle emziriyorum öksüresim geldiğinde mecbhr emerken tutuyorum nefesim kesiliyor o emerken gece uyutmuyır zaten uyumadıkca dinlenemiyorum atesim düşmüyor. Üstüne bebegede bulastı mı strwsi saat bası onunda atesine bakma cabası. Yani Allah daha büyük dert vermesin ama mahvoldum
Yaa ben özellikle sana yazmadm moralini bozmayaym telaş ettirmeyeym die ama aklım sendeydi.. Demek korktuğun başına geldi :(
Kıyamam cnmmm.. Geçmiş olsun...
Bebeğe bulaşmaz inşallah
Bol bol sıcak limonlu su tüket
Sarımsak yut

Cok cok geçmiş olsun. Bu hastalığın en kötü tarafı da destek alamıyorsun. Umarım hemen atlatirsınız

Yaa ben özellikle sana yazmadm moralini bozmayaym telaş ettirmeyeym die ama aklım sendeydi.. Demek korktuğun başına geldi :KK43:
Kıyamam cnmmm.. Geçmiş olsun...
Bebeğe bulaşmaz inşallah
Bol bol sıcak limonlu su tüket
Sarımsak yut
Bebeği koruamaya calısıyoruz mümkün olduğunca canım🙏🏻 Sarımsaklı limonlu corba içiyorum sürekli zaten ama gercekten dinlenmedikce gecmiyor cocuklada dinlenmek mümkün değil😪 Eşim 1 günde atlattı agır semptomları ben 4 gündür sürünğyorum

Cok gecmis olsun canim acil sifalar diliyorum insallah tez vakitte iyilesirsin🤲🏻🌸🌸🌸

Bebeği koruamaya calısıyoruz mümkün olduğunca canım🙏🏻 Sarımsaklı limonlu corba içiyorum sürekli zaten ama gercekten dinlenmedikce gecmiyor cocuklada dinlenmek mümkün değil😪 Eşim 1 günde atlattı agır semptomları ben 4 gündür sürünğyorum
Cnm bide emziriosn ya oda hormonları çalıştırıo felan
Geçecek inşallah

Sadece emziriyorum canım.

34 günlük kiloları bunlar dün bakıldı. Sadece emziriyorum mama vermiyorum
Bende sadece emzirdim . 10 15 gunde dogum kilosunu yakalar dendi ancak 16 günde yakaladi, geri kalan surede 1 ay sonuna kadar 1 kg almasi cok zor acaba benim hesabinda mi bi hata var? Sizin bebeklerinz dogum kilosunu kac gunde yakaladilar?

Ben de cesaret edememiştim ama oğlum 3 günlükken bir gece yoğun bakıma alındı o zaman ordaki hemşireler normal biberon vermişler çok bebek olduğu için hepsine kaşık biberonla vermemiz çok zor o yüzden böyle veriyoruz ama hiçbir anneden meme reddi şikayeti almadık dedi ben de o şekilde verdim biberonu
Neden boyle bi dusunce yaylms ki o zamn her yere..ilginc..Biberonun ucuyla ilgili belki de..uygun biberon veryolardr.

Ay temmuzun kızları böyle sanırım :KK70:
Aynen ayak hareketleri yaparken dümdüz yapıp kasılıor gibi oluor ama ben tabanlarına gıdıklama gibi yapıorm hareket edinfe hemen yakalıorm
zaten yakaladktan snra düzleştiremio bidaha 🙈
Sayıyorm 10 kere yapıorm pırtlıo zaten gazını atıo rahatlıo
Gıdıklamayı bende deniyeyim güzel fikirmiş teşekkürler ☺️ çok şükür gaz problemi yok bizim uykusunda bile tek ayağını kaldırıp pırtlayıp uyuyo cimcime sürekli pırt ama kaka olayı sıkıntı işte uyanıkken hep kaka yapacağını düşünü sanırım bide ara verince kakaya ozaman uğraşmaktan uyuyamıyo bile şükür akşam yaptı yine ama bakalım 😊

Bende sadece emzirdim . 10 15 gunde dogum kilosunu yakalar dendi ancak 16 günde yakaladi, geri kalan surede 1 ay sonuna kadar 1 kg almasi cok zor acaba benim hesabinda mi bi hata var? Sizin bebeklerinz dogum kilosunu kac gunde yakaladilar?
Canım benimkilerden birini kuvoze aldılar diğerini hemen yanına verdiler. Kuvoze giren 2170 gram doğmuştu 6 gün kaldı kuvozden 2090 gram çıkmış. Bir hafta sonra kontrole götürdük 13 günlük 2200 gramdı doğum kilosunun üstüne çıkmıştı.
Kuvoze girmeyen de 2160 gram doğmuştu 4 gün hastanede kaldık 2060 gram taburcu oldu. 3 gün sonra kontrole gittik 7 günlükken 2030 grama kadar düşmüştü sonra aylık kontrole gittik. Doğum kilosunu ne zaman yakaladığını bilmiyorum yani. Ama çok çabuk ağırlaştı elime aldığım zaman fark ediliyordu.

Benim dr onerdi emzgi. Etrafımda herkes keske bnm cocgm da alsaydi da verseydk büyuk kolaylik dyip duruyor. Emme gücünü de arttryorms. Bzmki de cok aglynca denedik once alir gbi oldu sonra sut gelmynce atti almadi. Bazen doyduktan sonra memeyi emzk gbi kullanyo mahvedyo lansinohla yasyorum ..oyle durumlarda kurtarıcı olablr. Dogru zamnda biraktirirsanz ve cok sık vermzsenz sorun olmycktr bnce.
Evet benim ablam da dedi alistir sonra pisman olursun diye. Aklim karismisti benim de ama gercekten kurtarici. Uzun süreli vermiyorum zaten sadece cok agladigi zamanlar. Sakinlesince geri cikariyorum. Bakalim insallah biraktirmam kolay olur.

Evet benim ablam da dedi alistir sonra pisman olursun diye. Aklim karismisti benim de ama gercekten kurtarici. Uzun süreli vermiyorum zaten sadece cok agladigi zamanlar. Sakinlesince geri cikariyorum. Bakalim insallah biraktirmam kolay olur.
Biraktrmk da kolay oluyo dyolar. Keyfni ckarn valla

Bi de emzik bazen alip bazen almazsa vazgecmeden vermek lazmmis almiyor diye vazgecmeyin. Benim ikizlerde hayatimi kurtardi gercekten karınlari acsa tutuyorlar. Bazen ikisi ayni anda uyaniyor veya birini emzirirken diğeri de ağlıyor. Emziği verip yarim saat kadar oyalayabiliyorum

Back
X