• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Aa evet hayırlısı olsun ☺ İnşallah hepimiz sağ sağlim kucaklarımıza alırız yavrularımızı benim ilk olcak nasipse o yüzden hem heyecanlı hem de biraz stresliyim doktorum cuma gel dedi yok bende 6.haftadan önce gitmeyi düşünmüyordum bakalım neler dicek sizin belirtiler neler bu arada
Bende henüz hiç bir belirti yok kızımda da 6. Haftada fln başlamıştı gayet normalim ama bencede 6. Haftaya kadar gitmeye gerek yok öncesinden bir sıkıntı fln olmadığı takdirde ama insan ilkte heyecanlı oluyor ben kontrol günleri uyuyamazdim sabaha kadar ☺️

tahminen ikiz senin miydi? Şuan isimlerle ne yazıştıklarımızı unutuyorum karıştırıyorum
Yok şuan benim değerim normal görünüyor. Çok yüksek çıkan arkadaş vardı,doktorlar ikize yormuşlar, bahar dı sanırım ismi :) ben de daha görmedim ultrason da Bi sürpriz olmassa tek bekliyorum 😊

Evet ilk olacak. O yüzden süreç nasıl ilerleyecek hiç bilmiyorum
Şu an doktora gitmem gerekiyor mu, hangi testleri yapmam gerekiyor,nelere dikkat etmem gerekiyor hiç bilmiyorum 🙂
Sizin ilk mi?
Şuanda tam olarak kaç haftalık ? Şuanda sadece folik asit kullanmanız yeterli.. tabi yediklerinize ictiklerinize dikkat edin ☺️ kahve ve çay sınırlandırim ☺️benim için en zorlayan o ☺️benim ikinci olucak inşallah ilkinde 4 haftalık direk gittim kese yok haftaya gel dedi 5. Haftada gittim kese var bebek görülmüyor haftaya gel dedi, 6. Haftada gittim bebek var kalp atış yok dedi 🙊 7. Haftada pıt pıt sesi duyduk şükürler olsun 🤩 şimdi 3.5 yaşında öldü bile teyzesi ☺️ o yüzden bu sefer öncesinde kanama vs olmazsa 7. Haftada gidicem

Evet ilk olacak. O yüzden süreç nasıl ilerleyecek hiç bilmiyorum
Şu an doktora gitmem gerekiyor mu, hangi testleri yapmam gerekiyor,nelere dikkat etmem gerekiyor hiç bilmiyorum 🙂
Sizin ilk mi?
4.5.- 5. haftada karından ultrasonla kese gözükmeye başlıyor (hafif idrara sıkısık gitmekte fayda var), 7. 8. haftalarda kalp atışı duyuluyor ve doktor bir kaç test istiyor toksoplazma hatırladıklarımdan bir tanesi :) folik asit kullanmadıysanız doktorunuz ona başlatıyor. kan değerlerinize göre de gerekli gördüğü takviyelere başlatıyor(vitaminler kan ilaçları gibi).

Hayırlı olsun bu arada:KK9:

Şuanda tam olarak kaç haftalık ? Şuanda sadece folik asit kullanmanız yeterli.. tabi yediklerinize ictiklerinize dikkat edin ☺ kahve ve çay sınırlandırim ☺benim için en zorlayan o ☺benim ikinci olucak inşallah ilkinde 4 haftalık direk gittim kese yok haftaya gel dedi 5. Haftada gittim kese var bebek görülmüyor haftaya gel dedi, 6. Haftada gittim bebek var kalp atış yok dedi 🙊 7. Haftada pıt pıt sesi duyduk şükürler olsun 🤩 şimdi 3.5 yaşında öldü bile teyzesi ☺ o yüzden bu sefer öncesinde kanama vs olmazsa 7. Haftada gidicem
Vallahi kaç haftalık bilmiyorum
1mayıs adet tarihimdi 4 haftalık oluyor sanırım🙂çay kahve ben de delisiyim ama azaltıcam mecbur🙂hafta hafta heyecanlar desenize tabi ilk olanlar için😊
Çok sağolun🙏🏻

4.5.- 5. haftada karından ultrasonla kese gözükmeye başlıyor (hafif idrara sıkısık gitmekte fayda var), 7. 8. haftalarda kalp atışı duyuluyor ve doktor bir kaç test istiyor toksoplazma hatırladıklarımdan bir tanesi :) folik asit kullanmadıysanız doktorunuz ona başlatıyor. kan değerlerinize göre de gerekli gördüğü takviyelere başlatıyor(vitaminler kan ilaçları gibi).

Hayırlı olsun bu arada:KK9:
Birkaç gün bekleyip öyle gideyim o zaman harika bişey ya bu aşamalar😂
Teşekkür ederim sizin de hayırlı olsun😊

Hacettepe 10. haftadan sonra almıyormuş. Ankara Tıp 19. haftaya kadar alıyordu şimdi değişti mi bilmiyorum. Ben ilk doğumu Ankara Tip'ta yaptim. 8 saatte suni sanciyla doğdu kızım.. Doğumum zordu ama hastaneden bağımsız bi durum bu. Sancı odası tek kişilikti özel oda tutmustuk banyosu tuvaleti vardı. Hasta mahremiyeti dışında bi sıkıntı yaşamadım. İster istemez üniversite olduğu için öğrencilerde oluyor. Gece dogumlarinda öyle bir sıkıntı olmuyor.
Devlet hastanelerinde ebeler doğum yaptırıyor çok tecrübeliler ama hastane kısıtlamaları, GErgin bir ekiple doğuma giriyorsanız psikolojik olarak çok etkiliyor. İnşallah işini seven, hastaNın hassasiyetine özen gösterenler çıkar karşımıza.

Vallahi kaç haftalık bilmiyorum
1mayıs adet tarihimdi 4 haftalık oluyor sanırım🙂çay kahve ben de delisiyim ama azaltıcam mecbur🙂hafta hafta heyecanlar desenize tabi ilk olanlar için😊
Çok sağolun🙏🏻
Tebrik ederim 💜 gebelik uygulamaları bu konuda çok iyi hatırlatıcılar. İlk heyecanı çok başka. Ben gece acile gidip kan testi yaptırmıştım deli gibi 🤗

herkese selam. şubat ayı annesi adayı olarak sessiz sakin takipteyim sizleri, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun... isteyen herkese bu güzel mucize nasip olsun. ikinci hamileliğim, kızım 22 aylık ve hala emziriyorum... belki o yüzden bat'tan önce belirtiler olunca erken gebelik testiyle öğrendim minnoşumu... doktora zırt pırt bu süreçte gitmek istemiyorum, 8. haftasında hepimize o pıt pıt seslerini duymak nasip olsun:))
Tebrik ederim💜 yaş aralığı az evlat sahibi olmak büyük şans 🍀 ilk 1-2 yıl zorlanırsınız belki sonrası çok güzel. Oyun arkadaşı birbirleri oldukları için başka kimseye hatta anne babaya bile ihtiyaç olmadan birbirilerini öyle güzel tamamlıyorlar ki.

Benimde tam 4 haftalık bugün dün testte öğrendim bugün kan verdim bakalım 2. Hamileligim ☺
Ben de dün sabah test yaptım 2.çizgi çok belirgindi erken döllenme oldu galiba. Benim ilk gebeliğim. Çok halsizlik var bende normal mi acaba

Aminnnn benimde en büyük duam hayalim o benim abimle aramda 9 yas var hep bir kardeşim olsun istemiştim kızımı bundan mahrum bırakmak istemedim ☺
Aynen ya benim de abilerimle aramda 10 ve 11 yaş var liseden itibaren yatılı okudular üniversiteden sonra evlendiler. Ben hep evde tektim çok ozenirdim kardeşi olanlara birlikte oynayanlara😊 o yüzden zorlanacagimi bilsem de aralarını fazla uzatmak istemedim😊

Merhaba kizlar ben persembe kan verdim degerim 983 cikti bugun kan verdim 1320 cikti doktor saglikli gebelik dedi ama emin olamiyorum degerim nasil gecen aylarda kimyasal yasamistim

Devlet hastanelerinde ebeler doğum yaptırıyor çok tecrübeliler ama hastane kısıtlamaları, GErgin bir ekiple doğuma giriyorsanız psikolojik olarak çok etkiliyor. İnşallah işini seven, hastaNın hassasiyetine özen gösterenler çıkar karşımıza.
Aminnnn evet en önemlisi bu dediğiniz sanırım.. Siz ne düşünüyorsunuz peki?

Folik kullanan arkadaşlarım eşim eczaneye uğramış ama 6 çeşit folik asit var hangisini vereyim demiş. Sizler neler kullanıyorsunuz. Diğer gebeliklerimde isteyince hemen alıyorduk eczaneden ismini de hatırlamıyorum

Tebrik ederim 💜 gebelik uygulamaları bu konuda çok iyi hatırlatıcılar. İlk heyecanı çok başka. Ben gece acile gidip kan testi yaptırmıştım deli gibi 🤗
Teşekkürler sizin de hayırlı olsun. 🙂
Hangi uygulamaları kullanıyorsunuz ben bi banu çiftçininkini indirdim

Tebrik ederim💜 yaş aralığı az evlat sahibi olmak büyük şans 🍀 ilk 1-2 yıl zorlanırsınız belki sonrası çok güzel. Oyun arkadaşı birbirleri oldukları için başka kimseye hatta anne babaya bile ihtiyaç olmadan birbirilerini öyle güzel tamamlıyorlar ki.
tşkrler herkese, biz 4 kardeşiz ve en küçüğü benden 11 yaş büyük etkisi var galiba bu kararı almamda:) hiç kardeşlik duygusunu yaşayamadım. ailem naptın sen bir tanesi büyüseydi bari diyor. Ama dağına göre kar... Rabbim neylerse güzel eyler... :KK36::KK36:

Teşekkürler sizin de hayırlı olsun. 🙂
Hangi uygulamaları kullanıyorsunuz ben bi banu çiftçininkini indirdim
Banu çiftçi, Happymom ve hamilelik uygulamasını kullanıyorum. Ama Beni en heyecanlandıran bu forumdaki hamilelik takvimi. Hem kendimi hem topikteki herkesi okumak takip etmek hoşuma gidiyor 🥰

Folik kullanan arkadaşlarım eşim eczaneye uğramış ama 6 çeşit folik asit var hangisini vereyim demiş. Sizler neler kullanıyorsunuz. Diğer gebeliklerimde isteyince hemen alıyorduk eczaneden ismini de hatırlamıyorum
Ben oğlumla folic plus vardı onu kullandım bir yan etkisi yoktu
Son bir aydır folbiol kullandım ama çok bulantı yaptı

Back