Ayy inşallah olmasın zaten hem emziren anneye çok zor hem bebeğe yazık birşey nefsine yenik düşüp ağzına kaçıverdi mi. Rabbim diğer annelerimizi de bu işten bir an önce kurtarsın inşallahAlerjk bebek anneleri vardı canım aynısı yazdı bizimde kaka böylediydi vs . Dedikleri için bende alerjk oldgunu düşündüm. Aşırı gecmeyen isali vardı yeşil köpüklü sümüklü... boşuna birsürü diyet yaptım.. okadar kanlar alındı yavrumdan yama testleri bana diyetler hüc bişe çıkmadı şükür.. instada bir dr bana bol proteinli beslenmemi söyledi , ek godada toparlayacagımı.. adamn dediğini yaptm . İki gündr kaka normalleşti gibi. Pütürler oluşmaya başladı. 3650 doğdu , 4 aylık şuan 7 kilo kara kuzum
böyle olunca bak gaza geliyorum :) farkettim ki ben aslında o miktarla doyuyormuşum ama gözüm hala aç o ayrı eskiden de beslenme şekli çok farklı değildi benim ama et grubunu baya gömüyormuşum o 120-90 gr falan hak getireListeler doyurucu verirsin3 haftada 5 kilo verdim, pek riayet edemedim bi ara ama yine de kontrol altına alıyorsun yediğini içtiğini grup halindeyken. o yüzden devam edicem Gözde hanımla. Aylardır babam yalnız diye ona sevdiği yemekleri yapıyorum, çocuğa pasta börek. ben de işte listeye uymaya çalışıyorum inatla. kaçamaklarım oluyor migrenim tuttu bugün mesela miden bulandığından tatlı yiyip yattım.
yaaa ne güzel ben de eylüle kadar devam edeyim diyorum hazır emzirirken metabolizmam hızlanmışken kurtulmak istiyorum. Tiroid hastası olduğum için çok yavaş çünküDün tartı günümüzdü 67.0 çıktım. Ağustosa kadar devam edicem inşallah. Evde tek başıma düzgün yapamiyorum. İlk hedefe ulaştım çok şükür.
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var sanırım o yüzden diğerleri yanlış değilHerhalde doktordan doktora ve operasyonun türüne göre değişiyor. Bizim lazer kesimdi ve dikiş de vardı. Yüzükoyun yatabilir, denize girebilir eve gidince banyo yapabilir dendi, tabi yine temkinli oldum 4 günden önce yıkamadım, yan yatırdımher bezini değiştiğinde önce papatya suyuyla sildim on dakika bekleyip kantaron sürdüm. Akşamları da bezine pipini dediği yere fucarsindi galiba sarı bi kem onu sürdüm bir hafta boyunca. Çabucak iyileşti yaraları 20 günü bulmadan da dikiş düştü
Bana arada oluyor ama hafif eskisine nazaran bi de daha sık oluyor gibime geldi ama zaman tutmadımYa regl olmayıp ama regl sancısı çeken var mı günelrdir böyleyim .
Uyurken açık tutmak zor oluyor uyanıkken açık bırakmıştık ama sonra o da zor geldi ilk günler beze temas etmesin diye uğraştık ama hiç de ağrı sızısı olmadı Bexero aşısı olduğunda daha çok çekmiştikBizde olduk ama bezi hep kapali acik mi daha cabuk iyilesiyor bende acayim bizim kan falan alinmadi
4 aylık aşısını yaptırdık. Biz 7 kiloyduk. Gayet iyi bebişiniz in kilosu. 3.200 doğmuştuk biz.zaten 3 aydan sonra kilo alımı yavaşlar bebeklerin4 aylık aşısı olan var mı kızlar banyo yaptırmalı mıyım birde kilosu 7 200 olmuş bana az geldi mamayı bırakalı 2 hafta oldu
Bebeğinizde dediğiniz gibi allerji söz konusu ise bağırsak tepkisi varsa 21 günde vücuttan allerjen madde atılıyor. Cilt tepkisi kortizonlu kremlerle eğer ileri evreye geçmeden müdahale edilirse çok daha kolay. Bunu bizzat kendi bebeğimde test ettim. Bağırsak tepkisi var mı? Kilo alımı huzuru nasıl? Hafta hafta da büyük çaplı sıkıntılar azalıyor. Ona göre en allerjenler besinlerden başlayarak tek tek denemelisiniz. Allerji testleri de çözüm değil. Malesef çıkmayabiliyor. Benim bebeğim de olduğu gibi. Ama doktor takibinde olun tabiki o ayrı. En iyi gözlemci annedir. O nedenle yine görev bizlere düşüyor.Merhaba anneler çoktandır giremedim. Benim kızım kesin alerjik. Katı diyet yapınca yüzü bebek yüzü oluyor açınca berbat egzama kanlı yara ama neye alerjisi var çözemedim. Şöyle ki inek sütlü mama yiyor birşey olmuyor ben peynir falan yiyince kabarıyor. Doktora götürdüm bugün alerji bölümüne sevk etti ama ona da randevu almak gerekiyormuş bulamadım henüz. Özel de alerji uzmanı yok ilimizde.
Kilom beni çok rahatsız etmeye başladı ben de Gözde kocamanla bireysel online diyete başladım bugün. Bebek alerjili olduğu için ona göre liste yaptık ki onun kaçakları oldu onları tüketmiyorum. 14 kilo vermem gerek umarım bozmadan veririm
Yaptırabilirsiniz, kilosu da gayet iyi. 3500 doğdu 7 kiloydu 4. Ay kontrolünde. Artık haftada 100-200 arası alacaklar4 aylık aşısı olan var mı kızlar banyo yaptırmalı mıyım birde kilosu 7 200 olmuş bana az geldi mamayı bırakalı 2 hafta oldu
Bir gün geçmeli üzerinden, kilosuna az mı diyorsunuz gerçekten benim kızım da 4 aylıktı 6,5 kg ve bana göre gayet normal sadece anne sütü alıyor4 aylık aşısı olan var mı kızlar banyo yaptırmalı mıyım birde kilosu 7 200 olmuş bana az geldi mamayı bırakalı 2 hafta oldu
Bağırsak tepkisi yok çok şükür huzurlu mutlu bir bebek sadece yüzüne vuruyor alerji. Egzama kanlı yara oluyor kaşınıyor o da yoluyor. Mustela krem kullanıyorum ama geçirmiyor. 2. Kez diyete başladım geçti yüzü. Bir kaç ay uygulayacağım diyeti vücut unutsun alerjen maddeyi sonra açmaya başlayacağım. Yalnız nasıl açmam gerek bilmiyorum.Bebeğinizde dediğiniz gibi allerji söz konusu ise bağırsak tepkisi varsa 21 günde vücuttan allerjen madde atılıyor. Cilt tepkisi kortizonlu kremlerle eğer ileri evreye geçmeden müdahale edilirse çok daha kolay. Bunu bizzat kendi bebeğimde test ettim. Bağırsak tepkisi var mı? Kilo alımı huzuru nasıl? Hafta hafta da büyük çaplı sıkıntılar azalıyor. Ona göre en allerjenler besinlerden başlayarak tek tek denemelisiniz. Allerji testleri de çözüm değil. Malesef çıkmayabiliyor. Benim bebeğim de olduğu gibi. Ama doktor takibinde olun tabiki o ayrı. En iyi gözlemci annedir. O nedenle yine görev bizlere düşüyor.
Kabuklu kuruyemişler ve susam kesmeyi deneyinnnMerhaba anneler çoktandır giremedim. Benim kızım kesin alerjik. Katı diyet yapınca yüzü bebek yüzü oluyor açınca berbat egzama kanlı yara ama neye alerjisi var çözemedim. Şöyle ki inek sütlü mama yiyor birşey olmuyor ben peynir falan yiyince kabarıyor. Doktora götürdüm bugün alerji bölümüne sevk etti ama ona da randevu almak gerekiyormuş bulamadım henüz. Özel de alerji uzmanı yok ilimizde.
Kilom beni çok rahatsız etmeye başladı ben de Gözde kocamanla bireysel online diyete başladım bugün. Bebek alerjili olduğu için ona göre liste yaptık ki onun kaçakları oldu onları tüketmiyorum. 14 kilo vermem gerek umarım bozmadan veririm
Önce herşeyi kestim. Süt süt ürünleri kuruyemiş susam yumurta tavuk eti dana eti domates.Kabuklu kuruyemişler ve susam kesmeyi deneyinnn
Geçmiş olsun. Evet gelişimi güzel. Sadece cilt tepkili ama yine de temkinli olmak lazım. Kuruyemiş allerjileri riskli oluyor.Bağırsak tepkisi yok çok şükür huzurlu mutlu bir bebek sadece yüzüne vuruyor alerji. Egzama kanlı yara oluyor kaşınıyor o da yoluyor. Mustela krem kullanıyorum ama geçirmiyor. 2. Kez diyete başladım geçti yüzü. Bir kaç ay uygulayacağım diyeti vücut unutsun alerjen maddeyi sonra açmaya başlayacağım. Yalnız nasıl açmam gerek bilmiyorum.
Kilo alımı ilk ay 700 gram
İkinci ay 1150 gram
Üçüncü ay 600 gram
Dördüncü ay 600 gram
Boyu da toplam 11 cm uzadı doğumdan itibaren.
Çok şükür ağır alerjisi yok bence. Annesütü ve mama ikisini de alıyor
Yazmayı unutmuşum. Ben de mustela losyon kullanıyordum ama kızımın döküntülerine fayda etmedi ve vücudunu da iyi nemlendirmedi. Sanki hiç losyonlamamışım gibi oluyordu hemen kuruyordu. Siz normal serisini mi kullanıyorsunuz? Mustela stelatopia serisi kuru ciltlere özel üretilmiş. Ben Linolaya geçtim şu an ondan memnunum.Önce herşeyi kestim. Süt süt ürünleri kuruyemiş susam yumurta tavuk eti dana eti domates.
Domatesi açtım sıkıntı olmadı, peyniri açtım sıkıntı olmadı, yumurta ve tavuğu açınca kabardı. Sonra yumurta ve tavuğu kestim ama düzelmedi. Tekrar katı diyete başladım. Yalnız kuruyemişe de tepkisi çok. Ben kuruyemiş pek yemem ama yediğim nadir anların ertesi gün çok daha şiddetli kabartılar oluyordu. Bakalım ne olduğu belli olursa testte rahatlarız. Ek gıda süreci de geliyor öğrenmem iyi olur
Canim kesin cozum bak coresatin pembe krem var benim bebegimde oyleydi kasiniyordu yuzune vuruyordu yanik sulu yara gibi oldu ayni senin bebek gibi cok sukur caremiz oldu coresatin pembe kesinlikle dene cilde zararli defil bebekler icin uretilmis kortizon falan yok icinde bana dua edersinÖnce herşeyi kestim. Süt süt ürünleri kuruyemiş susam yumurta tavuk eti dana eti domates.
Domatesi açtım sıkıntı olmadı, peyniri açtım sıkıntı olmadı, yumurta ve tavuğu açınca kabardı. Sonra yumurta ve tavuğu kestim ama düzelmedi. Tekrar katı diyete başladım. Yalnız kuruyemişe de tepkisi çok. Ben kuruyemiş pek yemem ama yediğim nadir anların ertesi gün çok daha şiddetli kabartılar oluyordu. Bakalım ne olduğu belli olursa testte rahatlarız. Ek gıda süreci de geliyor öğrenmem iyi olur
gecmis olsunÖnce herşeyi kestim. Süt süt ürünleri kuruyemiş susam yumurta tavuk eti dana eti domates.
ay bu parmak emme sevdasi allahimm ilk ac saniodum bi de meme reddi var tabi dayiyodum hirsla gogsume simdi emiyor sukur ama yine boyle streslenince falan yapiyor bu biraz sinirli olcak galibaO sesi duyunca aldatılmış gibi oluyorummeme varken el emmek nedir gel buraya deyip alıyorum ama yok karnı tok olduğu için emesi gelmiyor.
emziren kisiler diyet yapabiliyor mu bebisler daha cok kucukBen hala olmadım ve o karnımın şişliği hala inmedi yaa çok üzülüyorum moralim bozuluyor. İlk adetin üzerine sanırım birisi daha öyle kısa sürede 2.sini olmuştu ama
bilmiyorum doktoruna mı sorsan acaba 10 günde bir mevzusunu?
Temmuzda görümcemin eylülde de erkek kardeşimin düğünü var acil kilo vermem lazım. Birkaç arkadaş Diyetisyen Gözde Kocaman ile emziren anneler için online grup diyetine başlamıştı. Ben de bu ayından başında ben de başladım bu aradainşallah çabucak gider kilolar ama hayatımda ilk kez bu kadar dirayetliyim önümde an itibariyle en sevdiğim pasta var ama yemiyorum