2021 Şubat Anneleri

Sen kaç kilo verdim kaç ayda cnm bu kampla?

Ay canımmm geçen benimde başıma geldi aklım çıktı çok korkunç bi görüntüsü vardı hem görüntüden korktum hemde bebeğe bişi oldu sandım panik yapmamak için eşimin yanına koştum hemen o da ondada bi kere oldu ben ciddiye almamıştım uykuya geçerken bazan yukarı doğru bakıyolar ya ondan korktu sanmıştım neden oluyormuş acaba

Aynı durumdayız süt ve yumurta alerjisi var bebeğim de ne yiyeceğimi şaşırdım bu ay hiç kilo almadı neredeyse
Kesin tanı nasıl kondu peki? Ne kadar süredir diyettesin sen peki? Kaç kilo aldı ? Çok üzülüyorum Rabbim başka dert vermesin tabi. Ama ben nereye kadar yemeyecem bu cocuk ne zaman düzelecek gelişme geriliği olurmu? 3-5 yaş diyen var

İyi geceler anneler. Size bir sorunumla geldim.
Benim kızım 3830 gram 56 cm doğdu. 1 şunat doğumlu şimdi 6500 gr 65 cm. Gelişimi bu şekilde. Mama ve meme ikisi birlikte gidiyoruz. Gaz ilacını 15 gün oldu sanırım bıraktık. Uykusu fena değil. Kaka sayısı da 2 ya da 3.
Gelelim soruna çocuğumun yüzü çok kötü. Kaşımaya çalıştıkça kan revan içinde kalıyor. Bebek cildi gibi değil. Mustela krem aldım gün de iki defa sürüyorum ama bir etki ediyor hop geri aynı. Kakası hafif mukuslu. Doktora da en son 1 aylık götürdüm virüs var diye. Alerjik denebilir mi? Doktor yolu göründü ama sormak istedim yine de. Bugün tahin pekmez yedim coştu çocuğun suratı. Mama yemese direkt diyet yapardım mama da var kafam karışık

Çok sevindim yardımımın dokunduğuna biz de geçen salı kontroldeydik

İnşşalah değildir yani ben burdakileri okurken benim basımada geleceğini düşünmemiştim. İsterseniz bir kaka tahlili yaptırın . Gerci onda negatif cıktıgı halde dr diyet verdi bana sümüklü kaka ve isaldi hep. süt ürünleri yumrta ve dana etini kestim sadece.. doktor kuruyemiş susam tavuk paket gıda da yazmıştı.. gercekten az çnce hüngür hüngür agladım. Zor bir süreç çünkü .. siz süt ürünleri ve yumurtayı yavastan bi kesin izleyin yada.

Uykuya geçişte yukarı bakma göz kayması olur. Böyleyse endişelenme. Uyurken sıçradı ve sadece
Yukarı bakma değil benim kızımdaki sanki zaman durmuş gibiydi biri bir tuşa basmış gibi dondu kaldı çocuk sarstım eşime seslendim o bakana kadar düzeldi çok kısa sürdü. Çocuk nörolojiye gideceğim.

Umarım kolay bir süreç geçirirsiniz hemencecik biter, evdeki bi çok şeye dikkat edin geçmiş olsun

Evet çok zor bir süreç. Yumurtayla başlıyorum çünkü mama da yiyor. Geçmezsemsüt ürünlerine başlayıp mamayı değiştirmem gerek ama bunu tek yapamam bir doktorla ilerlemem şart

Benim ortanca kizim doğduğu andan itibaren gözleri kayiyordu. Ama normal Bi kayma değil sadece aşağı kayiyordu ve bembeyaz kalıyordu gözler. Bi kaç saniye oylece kalıyordu. 8 gunlukken hastane hastane dolaşmaya başladım. Yukarı yada yanlara kaymasını problem etmiyorlar henüz tam anlamıyla bakmayı bilmedikleri ve göz sinirleri henüz tam gelişmedigi için. Kizimda hidrosefaliden şüphelendiler, her gittiğim cocuk nöroloji doktoru özellikle sordu yukarı mi kayiyor aşağı mı, hep aşağı kayiyordu. Gittiğim her doktordan da bizzat duydum yukarı ve yanlara gitmesinin sorun olmadığını.asagi kaymayı önemsiyorlar, 7-8 kez MR girdi kizim daha 1 aylık olmadan. Başka şehirlere de aldim götürdüm sonuç olarak çok şükür hiç bisey cikmadi. Suan yeni doğan bebeğim de gözleri yukarı kayarak bazen kalıyor öyle uykuya geçeceği zaman. Ben doktora sordum tekrar tamamen göz sinirlerinin tam gelismemesinden dedi. Cok uzattım nöroloji ye giderseniz eğer tomografi çektirmeyin, ilk olarak onu oneriyorlar, Henuz çok küçük çünkü, Allah korktuğunuza ugratmasin insallah, hiç biseyi yoktur Allahin izniyle

Peki bu süreçte sütünüz de bi azalma oldu mu, ben de psikolojik olarak diyet yaparsam sütüm azalacak bebeğim aç kalacak hissi var, bu yüzden bir türlü diyet yapamıyorum
Ben kendim diyet yapınca 2 öğün besleniyorum malesef. Bunda 6 öğün. Azaldı veya artti diyemem çünkü sagipta bakmadım hiçbir zaman. 3.bebek olunca göğüsler de sert değil eskisi gibi. Bebeğimin kilo alımı şuan iyi, her günde kakasını yapıyor, ek besin vermiyorum. Gelişimi de iyi pazartesi doktora gitmiştik muayene için. Demekki yeterli doyuyor bebis

Rica ederim tatlım sağlıklı haberler alırsınız İnşallah

Halıyı kaldırmak işe yarıyor bir de perdenizi sadece camı ödetecek kadar kadar seçebilirsiniz . Çok toz barındırıyor. Oğlumun gece burnu tıkanıyor hırıltısı oluyordu tabi egzamasını da tetikliyordu akar. yatak odasında makyaj malzemesi vs ne varsa dolap içine kaldırdım her gün tozları da süpürüyorum çok azaldı şikayetleri.

Yüzü nasıl kötü canım? Mayayı özel seçmek gerekiyor bu durumda onda da alerjen olabilir.
Benim oğlumun kilo alımı fazladaydı gelişimde sıkıntı yoktu ama alerjik bebek doktor onayıyla.

Çok zor gerçekten hemşirem Allah yardımcın olsun. Ama geçici bir süreç Allahtan öyle telkin olalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…