- 20 Haziran 2013
- 3.139
- 2.204
Canım geçmiş oldun bizim 1 aylıkken çıktı kakada kan. Ben şok olmuştum. Ben katı diyet uyguladım süt ürünleri ve ağaçta yetişen kuru yemiş yok. Tshin/susam, domates yok. Şimdi diyetisyen kontrolünde besleniyorum, hem kilo verme amaclı hem de oğlumun alerjisi için. Kan görmedik diyetten sonra düzene girdi dışkılama. Ancak rota asisindan 2 hafta sonra mukuslu ve köpüklü yapmaya basladi. Yarın dr randevum var soracağım. Ben en çok ek gida dönemini merak ediyorum. Ne yedirecegiz bu bebelere?Kızlar selam kakada kan vardı düncok moralim bozuldu burada çok okumuştum alerji belirtisi diye 29nisanda oğlum 2 yaşına girdi bu Tam kapanma nedeniyle yolda geçirdik zamanı.. 2 şubat doğumlu oğlum da 3aylik ve 14 mayıs iş başı.. ders prg.hazirlaniyor.. bayram sonrası başlıyorum şimdi yazlıktayiz alerji için de dr zor bulmak burada.. didimdeyiz.. yazılanları anca okudum bitirdim..
H heyecanli_anneee @Esrasvn benzer durumdayız...okudukça yaşıyorum, yaşadıkça okuyorum süreçten korkuyorum tabi biraz.. sizin önerinizi soracaktım ama hallerimiz zor ve benzer.. öneriniz olursa severek dinlerim ama beni unutmayın
emzirirken okuyup yazıyorum nadir boşlukları değerlendiriyorum..
Bu arada 23 nisanda regl oldum ama diğer günler çok çok az geldi.. anlamadım neden böyle oldu.. ben tedaviden sonra hamile kaldığım için naçizanen derim ki kendi ruh ve beden sağlığınız için işi oluruna bırakmayın
Haklısın cnm bazı markaların altları çok küçük oluyor. Büyük beden almama rağmen giydiremedim. Lastiği de bele dikmişler kesmeye çalıştım ama tam da kesemedim. Carter markanın bedeni çok küçük. Ben şu an 9 ay tulum giydiriyorum tam oluyor. Yazın giyeceği body zıbın onları da 9-12 ay aldım. Andy wawa dan 2 tane şortlu tulum, e bebek ten de 8-10 tane citcitli body aldım. Bu yaz bize yeter.Aynen öyle zıbında 6 aylık ve dokuz aylık oluyo bizedealırsam bende 9 12 ay alırım heralde birkaç tanede 6 aylık
6 aylık tulumları vardı birkaç tane saklıyodum geçen giydireyim belki olur dedim iyiki denemişimyoksa giydiremezdim
Rota aşısı alerjisi olan bebeklere genelde yapılmaz alerjisi daha fazla tetiklediği için bizim doktorumuz yaptırtmadı ilk oğlumda da yapılmamıştı. Sizinde alerjiyi tetiklemiş olur. 3 gün yöntemiyle sebzeyle başlanıyor . İnşallah ek gıda zamanına kadar alerjiniz geçer .Canım geçmiş oldun bizim 1 aylıkken çıktı kakada kan. Ben şok olmuştum. Ben katı diyet uyguladım süt ürünleri ve ağaçta yetişen kuru yemiş yok. Tshin/susam, domates yok. Şimdi diyetisyen kontrolünde besleniyorum, hem kilo verme amaclı hem de oğlumun alerjisi için. Kan görmedik diyetten sonra düzene girdi dışkılama. Ancak rota asisindan 2 hafta sonra mukuslu ve köpüklü yapmaya basladi. Yarın dr randevum var soracağım. Ben en çok ek gida dönemini merak ediyorum. Ne yedirecegiz bu bebelere?
Canım e bebekten hello baby marka zıbınlar aldım. Fiyatları uygun. Bir de ayni e bebekte motherlove markalı organik pamuk 30 tl ye body ler var. Ben hem uzun kollu hem kısa kollu altan citcitli aldım. Andywawa markasının kısa kollu sortlu tulumları var 2 tane de ondan aldım. Bunlar şimdilik yeter. Ihtiyaca göre yine indirim falan olur zaten yaz ortasında da alırım.Selam kızlaarr bebeğim büyüdükçe kıyafetleri azalmaya başladı sizler nerelerden alışveriş yapıyosunuz?
Çok uzun süreli giyemedikleri için bir alta yada bi üste 70 80 lira vermek fazla geliyor bana
Tavsiyelerinizi bekliyorumm
Rotanın alerji tetiklemesini araştırdım cnm. O dönem çok ikilem yaşadım hatta. Çünkü dışkılama iyilesmisti. Ama dr bizim.alerji çok ciddi boyutta olmadığı için bu riski almayın yaptırın aşıyı dedi. Bilmiyorum iyi mi yaptik kötü mü yaptıkRota aşısı alerjisi olan bebeklere genelde yapılmaz alerjisi daha fazla tetiklediği için bizim doktorumuz yaptırtmadı ilk oğlumda da yapılmamıştı. Sizinde alerjiyi tetiklemiş olur. 3 gün yöntemiyle sebzeyle başlanıyor . İnşallah ek gıda zamanına kadar alerjiniz geçer .
Canım ben de 80 ile diyeye başladım 2 hafta önce . Şu an 77.5 kg. Diyetisyen kontrolün de online danışmanlık. Diyetisyenim önceden 3-4 kez gittiğim bir bayan. Kan testlerimin hepsini yaptirmistim. Başladık bakalım bu 3. haftam. Insallah hedefim 68.Yukarıda kilolardan bahsetmiş.bi arkadaş gördümm ama ismini unuttumdiyetisyenle inşallah güzel sonuçlar alırsınız
Göbüşünden şikayeti olan arkadaşda vardı benimde kaldı azıcık
Korse aldım 2 gün oldu ürünüm geleli bugün 3.gün bakalım çok güzel yorumları var hem kalıcı şekillendiriyormuş hemide düzenli kullanımda kilo vermeye de yardımcı oluyomuş
Baya sert bi korseilk gün eşimin yardımıyla giydim sadece 15 dk dayanabildim
Dün kendim giyebildim 45 dk durabildim
Bakalım bugün kaç dk durabilicemm
Şuan 77 kiloyum ilk hedefim 71 hamile kaldığım kilo
Alerji durumlarında en ufak temaslı bişey vücuda girdi mi herşey en başa dönüyor maalesefRotanın alerji tetiklemesini araştırdım cnm. O dönem çok ikilem yaşadım hatta. Çünkü dışkılama iyilesmisti. Ama dr bizim.alerji çok ciddi boyutta olmadığı için bu riski almayın yaptırın aşıyı dedi. Bilmiyorum iyi mi yaptik kötü mü yaptıkdışkılama bozuldu tekrar
Ben 26 ocakta doğum yaptim 2 mayıs 'ta regl oldum.cnm. Sürekli emziriyorum mama vermiyorum. Buna rağmen yumurtlama oldu.Hadi yaa ben şimdi iyice tedirgin oldumpeki bu süt koruma mevzsu falan
Doğum sonrası adet olan var mııı
Benim 1 nisan da lohusalığım bitti ama 13 gün daha leke gelmeyr devam etmişti
Daha da gelen giden olmadı
Bakıcı tam bir kaos benim için, ne kadar geç o kadar iyi. İnşallah o yaşa kadar Biz bakarız kuzularımızaBen de ücretsiz izin takılıcam bir süre. Sonra da bakıcı bulmam lazım. 2 yaşına gelse ondan sonra ise başlasam diyorum.
Damat olur inşallah annesi, göresin torunu tospalağıBugün hem aylık kontorlümüzü oldu hemde oğlum sünnet oldu, 5900 olmuş 1100 gram almış her ay acaba sütüm yetiyor mu düşüncesini atamıyorum, günde bir kere mama ya içiyor ya içmiyor 1100 gram almış doktor onun kilosuna etkili yoktur bile dedi, rota aşısını söyledi ancak abide alerji öyküsü rota ile başladığından yaptırmayacağımı söyledim, başı acayip terliyor dediğimde genetik olduğunu söyledi, sünnette biraz ağrımız var ama yarına hafifler inşallah bizden bu kadar
Benim kızım da öyle ya emzirirken terliyor birde uyurken üstünü de sadece yazmayla örtüyorum malum antalyadayz sıcak oldu havalar ona rağmen yine öyle sıcaktan mıdır neydendir acaba hergün banyo yaptırıyorum saçları 1 saat sonra yağlanıyo yineDamat olur inşallah annesi, göresin torunu tospalağıuykudayken terliyorsa korkma hasta etmez, Benim büyük öyle. Emerken de terlerdi ama cidden hasta etmiyor o baş terlemeleri.
İlk bebeğimi 29 günlük yaptırdım 3-4 günde iyileşti. Emeklemeye başlayınca o iş zor. Ne kadar erken o kadar iyi bence. Doktorunuzla görüşüp uygun görürse yaptırıp kurtulun.Selam kızlar erkek anaları sünnet hakkında ne düşünüyorsun 3 aylık oğlumu sünnet ettirmekte çok kararsızım
Biz yaptırdık 4 şubat doğumlu 2 doz olanı yaptırdıkSiz hangisini yaptıracaksanız hemşire sağlık ocağinda gel hemen yapayım dedi. Doktora da sormadım bu hafta alıp yaptırsam mi?
Sen yaptırdın mi rota canım?
Evet öyle ve normalKızlar kızım hep tükürüğü ile baloncuk yapıyo ve kıyafeti sırılsıklam oluyor neden acabasizinde öyle mi bebeğiniz
Ben de öyleyim sıcaklar çok arttı ama daha yarımlara cesaret edemedimAslinda mantikli ama ben usurken çocuğu oyle giydiremem sanirimuzun alt uzun kol ust hayatimiza devam ediyoruz suanda.
Merhabalar geçmiş olsun ve hayırlı olsun damat oluşunu da göstersin sağlıkla İnşallahBugün hem aylık kontorlümüzü oldu hemde oğlum sünnet oldu, 5900 olmuş 1100 gram almış her ay acaba sütüm yetiyor mu düşüncesini atamıyorum, günde bir kere mama ya içiyor ya içmiyor 1100 gram almış doktor onun kilosuna etkili yoktur bile dedi, rota aşısını söyledi ancak abide alerji öyküsü rota ile başladığından yaptırmayacağımı söyledim, başı acayip terliyor dediğimde genetik olduğunu söyledi, sünnette biraz ağrımız var ama yarına hafifler inşallah bizden bu kadar
Öyle düşünüyorum iyileşme süreci nasıldı acabaİlk bebeğimi 29 günlük yaptırdım 3-4 günde iyileşti. Emeklemeye başlayınca o iş zor. Ne kadar erken o kadar iyi bence. Doktorunuzla görüşüp uygun görürse yaptırıp kurtulun.
Bakla Bal gibi verilmiyor bebeklere diye biliyordum ama yememek gerektiğini bilemedim umarım bakmadan olmuştur da çözeriz hemen dereotlu yendiği için süt yapar mantığı ile 1 senedir de yemediğim için yemişim demekAynen bakla yenmez ben de bunu duymuştum. Alerji riski yüksek