2021 Şubat Anneleri

Biz bugün dr kontrolüne gittik. Dr kaka sıklığını günde 1-3 normal buldu. Kaka resmini gösterdik ona da normal dedi. Bizde süt alerjisi var. Diyete devam ama abartmadan yiyebilirsin dedi. Benim diyet yapmama da ok dedi. Ama kendini yormadan spor /yürüyüş yap dedi. Vücut çok yorulursa süte bir madde geçiyormuş o zararlıymış bebeğe. Bebeğin gelişimine normal dedi. Hatta " iyi bu sefer çok kilo almamış" dedi. Çok kiloyu sevmiyor bizim dr. Bizim ilk ay 1.200 - ikinci ay 1.000 - 3.ay 800 gram almis. Boyu da 3 cm uzamış 1 ayda. Artık eskisi gibi kilo almıyor. Hareketlendi iyice, ayakları ve kolları hiç durmuyor. Anne sütüyle de demek ki ancak bu kadar oluyor. Insallah mamaya başlamayız çünkü süt alerjik mamanın tadı çok kötüymüş. Bir de nimenrix diye özel asi olduk. 300 küsür lira. 3 doz olucakmış. Bexera diye bir özel aşıdan bahsetti. O da menenjit b grubu mikroplara yönelik bir aşı. Ama çok nadir görülüyormuş toplumda. Sanırım onu yaptırmayacağız.
Durumlar böyle arkadaşlar. 4.ayda tekrar götürecek miyiz yoksa 5.ayda mi kontrol oluyor bilgisi olan var mi?

Bir de rota aşısından değildir kakasinin mukuslu olmasi dedi. 4.ayda tekrar yaptırın dedi.

25 ocakta doğum yapınca doğum izniniz bu perşembe nasıl bitiyor anlamadım 😓 Daha önce bitmesi gerekmiyor muydu ?
Ben 37 haftaya kadar çalıştım. 5 haftami doğumdan sonra aktarabilmek için. O yüzden 13 haftam doğum sonrası iznim oldu 38+4 te de doğum yaptım 1 hafta 3 günde oradan geldi 14 hafta 3 gün doğum iznimi kullanmış oldum

İnşallah canım, amin. ben de 2 yaşına kadar ben bakarım diyorum maddi bi sıkıntı yaşamazsak, sonra bakıcı tutucam ikisine birden. Zaman çok çabuk geçiyor😪
Bu arada diyet nasıl gidiyor süte etkisi oldu mu?
Diyet güzel gidiyor şimdilik. 3 haftalık kampta 3.4 kilo verdim. Sonra tekrar 1 aylık devam etmek isteyenler yapabiliriz dedi diyetisyen. 14 kişi devam ediyoruz tekrar 1 aylık sürece. 76 ile başladım şuan 71.9 um 🤗

Diyet güzel gidiyor şimdilik. 3 haftalık kampta 3.4 kilo verdim. Sonra tekrar 1 aylık devam etmek isteyenler yapabiliriz dedi diyetisyen. 14 kişi devam ediyoruz tekrar 1 aylık sürece. 76 ile başladım şuan 71.9 um 🤗
Ay ne güzel darısı başıma🥰 biraz daha süt emme olayım otursun ben de düşünüyorum bu kampı🙃 benim oğlan 3.5 aylık oldu neredeyse, 8-10 arası ağlıyor hala, aç mı diye ehvamlanıyorum artık, meme almıyor, bende durmuyor, baba susturuyo. Hal böyle olunca diyet olayına kalkışamıyorum😒

Ay ne güzel darısı başıma🥰 biraz daha süt emme olayım otursun ben de düşünüyorum bu kampı🙃 benim oğlan 3.5 aylık oldu neredeyse, 8-10 arası ağlıyor hala, aç mı diye ehvamlanıyorum artık, meme almıyor, bende durmuyor, baba susturuyo. Hal böyle olunca diyet olayına kalkışamıyorum😒
Benim kızda bugun 8 de ağladı yine sütüm de bitmişti mama verdim ama içmedi meğer uykusu varmış. Hergün bu saatte ağlıyodu aç sanıyodum çocuğu

Merhabalar geçmiş olsun ve hayırlı olsun damat oluşunu da göstersin sağlıkla İnşallah
Sünnet süreciniz nasıl geçti ve nasıl devam ediyor acaba ben cesaret toplamaya çalışıyorum da toplayanilirsem mayıs sonu gibi istiyorum
Sağolun hepimiz görürtz inşallah bence mayıs sonuna bırekmayın bile yaptırın kurtulun dönmeye başlamadan

Benim kızda bugun 8 de ağladı yine sütüm de bitmişti mama verdim ama içmedi meğer uykusu varmış. Hergün bu saatte ağlıyodu aç sanıyodum çocuğu
Uyku değil benimkinin zoru, uyusa da uyanıyor illa ağlıcak o saatlerde, anlamadım gitti bu hali. Hamd olsun sakin bi çocuk, ama 2 saat kök söktürüyor işte.
Sizin kaka probleminiz nasıl oldu düzeldi mi?

Maşallah güzel gitmiş bende doğumda azıcıkçgiden kilomu geri aldım emziren annelere özel bir diyet grubu mu ücreti nasıl

Benimkide gece uykusuna geçişte zorluyor bizi. Çoğu annenin katılma sebebi sütünün kalitesini artırmak ve cogaltmakti. Benimkide zayıflamak 😂birkaç kişi sütünde değişiklik olmadığını söyledi, 1-2kiside sütünün arttığını söyledi. Kişiye göre değişiyor sanırım. Bende başkaları gibi süt sagarak sutum azmi çok mu bakmıyorum. Önemli olan kilo alıyor mu, kakasını yapıyor mu. Bunlar tamamsa sut te yeterlidir. 5.5 aylikken ek besinede yavaş yavaş geçicem inşallah. Buradan tariflesiriz 🤗

Maşallah güzel gitmiş bende doğumda azıcıkçgiden kilomu geri aldım emziren annelere özel bir diyet grubu mu ücreti nasıl
Ben doğuma 94.5 ile gitmiştim 🙈aşırı derece de ödem vardı benim. 37.haftaya kadar çalışınca normal 😔. Dyt. Gozdenur kocaman. Bende burda bir arkadaş söylemişti öyle buldum. Ama o memnun kalmamış, sütünde değişiklik olmadığını söylemişti sanırım. 3 haftalık fiyatı 165 TL Di. 1 aylik ta 200 TL

Evet canım, emziren anneler kampı diye geçiyor. ara ara yapiyormus.zaten.burdaki amaç ekmeği azaltmak, suyu 3 yada 3.5 lt içmek. Paketli gıdalardan uzak durmak. Bol salata, yoğurt ayran içmek. İşin esprisi, yediğin yemekleri fotoyla atınca kaçamak yapman azalıyor.zaten ekmeği azaltıp, sebze tüketmek zayıflatır insanı. Grup olunca zevkli olur diye katildim

Uyku değil benimkinin zoru, uyusa da uyanıyor illa ağlıcak o saatlerde, anlamadım gitti bu hali. Hamd olsun sakin bi çocuk, ama 2 saat kök söktürüyor işte.
Sizin kaka probleminiz nasıl oldu düzeldi mi?
Valla bizimki de o saatlerde hep deliriyodu sürekli uyanıyordu bugun farklı olarak banyo yaptırdım aksam üstü 5 de ondan mı bilmiyorum 8 de yattı hala uyuyo. Ya ben fitil verdim sonra Kendi yapmaya başladı günde 1 kere 3 gün devam etti böyle ama 2 gündür yine yapmadı :KK43: artık endişelenmiyorum cerrah çağırmıştı ona da gitmedim kesip biçecek adam arıyordu bence

Benimkide gece uykusuna geçişte zorluyor bizi. Çoğu annenin katılma sebebi sütünün kalitesini artırmak ve cogaltmakti. Benimkide zayıflamak 😂birkaç kişi sütünde değişiklik olmadığını söyledi, 1-2kiside sütünün arttığını söyledi. Kişiye göre değişiyor sanırım. Bende başkaları gibi süt sagarak sutum azmi çok mu bakmıyorum. Önemli olan kilo alıyor mu, kakasını yapıyor mu. Bunlar tamamsa sut te yeterlidir. 5.5 aylikken ek besinede yavaş yavaş geçicem inşallah. Buradan tariflesiriz 🤗
Ben de hiç sağım yapmıyorum, günde en az 3kere kaka yapıyor kilo alımı fena değil ama işte bu 2 saat hep tedirginim. Bi yandan doymasa gece sabaha kadar uyumaz da diyorum. Emzik kullanıyorum, sertliğe alıştı herhalde. meme o saatlerde yumuşuyor belki ondan cazip gelmiyor da diyorum😅 hiç mama kullanmadım, eşime getir diyorum ama o beni Allahtan dinlemiyor😅

Ben de hiç sağım yapmıyorum, günde en az 3kere kaka yapıyor kilo alımı fena değil ama işte bu 2 saat hep tedirginim. Bi yandan doymasa gece sabaha kadar uyumaz da diyorum. Emzik kullanıyorum, sertliğe alıştı herhalde. meme o saatlerde yumuşuyor belki ondan cazip gelmiyor da diyorum😅 hiç mama kullanmadım, eşime getir diyorum ama o beni Allahtan dinlemiyor😅
Kesinlikle Doymasa uyuyamaz kuzucuk. Bizimde 10 ile 11 arasi sürekli mizirdanma var. O da uzun uykuya geçerken yapıyor hergün. Zamanla düzelecek inşallah meleklerimiz.

Valla bizimki de o saatlerde hep deliriyodu sürekli uyanıyordu bugun farklı olarak banyo yaptırdım aksam üstü 5 de ondan mı bilmiyorum 8 de yattı hala uyuyo. Ya ben fitil verdim sonra Kendi yapmaya başladı günde 1 kere 3 gün devam etti böyle ama 2 gündür yine yapmadı :KK43: artık endişelenmiyorum cerrah çağırmıştı ona da gitmedim kesip biçecek adam arıyordu bence
Boşver o cerrahi, ben de esas o meseleyi naptın diye merak ediyordum. Gitmemene sevindim tekrardan ona.

X