25 ocakta doğum yapınca doğum izniniz bu perşembe nasıl bitiyor anlamadımMerhaba güzel anneler. Biz ne ara doğurduk ta büyüdü bebişlerevet bu perşembe doğum iznim bitiyor. 25 ocakta doğmuştu paşam. 2 gün rapor alıcam, haftaya kamu personeline tatil zaten. Diğer haftada yıllık iznimi kullanicam inşallah. Sonrada ücretsiz izne çıkıcam 1 yaşına kadar yanında olmam gerek, sonra bakıcı bulucaz inşallah iyi insanlara denk geliriz
AynenAynen canım bide bel lastiklerş çok sıkı yaa dün iki pijamasının lastiğine makas attım ama yine gevşemedi
Biliyorum onu canım doktora söyliyim önce :)Vitamin kullanmanızı öneririm benim dişer gebeliklerimde emzirme dönemi felaket saçım dökülüyordu şimdi şükür dökülme yok. imom latte diye bir vitamin kullanıyorum içeriğini araştırın isterseniz
İnşallah canım, amin. ben de 2 yaşına kadar ben bakarım diyorum maddi bi sıkıntı yaşamazsak, sonra bakıcı tutucam ikisine birden. Zaman çok çabuk geçiyorMerhaba güzel anneler. Biz ne ara doğurduk ta büyüdü bebişlerevet bu perşembe doğum iznim bitiyor. 25 ocakta doğmuştu paşam. 2 gün rapor alıcam, haftaya kamu personeline tatil zaten. Diğer haftada yıllık iznimi kullanicam inşallah. Sonrada ücretsiz izne çıkıcam 1 yaşına kadar yanında olmam gerek, sonra bakıcı bulucaz inşallah iyi insanlara denk geliriz
Evet bizde de öyle tükürük bezleri çalışmaya başlıyormuş ve ağızlarını da temizliyor diye okumuştum bir yerde ♡Kızlar kızım hep tükürüğü ile baloncuk yapıyo ve kıyafeti sırılsıklam oluyor neden acabasizinde öyle mi bebeğiniz
Bizimde bayadır öyle önlük ve ağız bezi yetiştiremiyoruz. Pırttt diye ses çıkartıp baloncukları çıkarıyor.eller de hep ağza zaten.tutup çekiyoruz nerdeyse iki elini yiyecekKızlar kızım hep tükürüğü ile baloncuk yapıyo ve kıyafeti sırılsıklam oluyor neden acabasizinde öyle mi bebeğiniz
Aynen mendil önlük yetiştiremiyorum yalnız değilmişimBizimde bayadır öyle önlük ve ağız bezi yetiştiremiyoruz. Pırttt diye ses çıkartıp baloncukları çıkarıyor.eller de hep ağza zaten.tutup çekiyoruz nerdeyse iki elini yiyecek
Aaa evet ilk doğduğunda dilinde hep süt tortusu oluşurdu mesela şimdilerde o durum yok demek ki ondan da kaynaklıEvet bizde de öyle tükürük bezleri çalışmaya başlıyormuş ve ağızlarını da temizliyor diye okumuştum bir yerde ♡
Ben 2 alerjik bebe annesi olarak korkma diyorum canım tabi ilk görünce insan ne olduğunu şaşırıyor ama zamanla alışıyorsun. 23 aylık oğlumda 2.5 aylıkken çıktı hemen katı bir diyet yaptım Acıbadem hastanesinde mahir gülcan a gittik çocuk gastroentrologuydu kakadan tahlil yapıldı alerji çıktı her ay gittiğimde balıktı bakiyattı hepsini kestik en son patates salatalık zeytin yer hale geldim 5.5 aylıkken canıma tak etti Ankara’da Bülent Şekerel e gittik çok araştırdım çok da memnun kaldım hemen herşeyi ye sadece süt ve süt ürünleri yumurtayı 1 ay daha yeme yavaş yavaş açıcaz dedi ilk ben diyeti açtım sonra oğlumda açtık sorun oldukça resim atıyordum yemeye devam yada bırak diyordu . 7 aylıkken oğlum herşeyi yer hale geldi çok şükür şimdiye kadar sorun yaşamadık . Bu oğlumda da 2.5 aylıkken kakada kan gördük 1 ay kestim süt ve yumurtayı ama peşoeşe hamilelik ve iki çocukla yorgunluktan sonra şimdi yavaş yavaş yemeye başladım. Arada kan görüyorum ama 2 gündür yok. Tavsiyem doktora gideceksen iyi bir doktora git ve çok sıkı diyet yapma aynı zamanda da canını sıkma en geç 2 yaşına kadar geçiyorKızlar selam kakada kan vardı düncok moralim bozuldu burada çok okumuştum alerji belirtisi diye 29nisanda oğlum 2 yaşına girdi bu Tam kapanma nedeniyle yolda geçirdik zamanı.. 2 şubat doğumlu oğlum da 3aylik ve 14 mayıs iş başı.. ders prg.hazirlaniyor.. bayram sonrası başlıyorum şimdi yazlıktayiz alerji için de dr zor bulmak burada.. didimdeyiz.. yazılanları anca okudum bitirdim..
H heyecanli_anneeeEsrasvn benzer durumdayız... okudukça yaşıyorum, yaşadıkça okuyorum süreçten korkuyorum tabi biraz.. sizin önerinizi soracaktım ama hallerimiz zor ve benzer.. öneriniz olursa severek dinlerim ama beni unutmayın
emzirirken okuyup yazıyorum nadir boşlukları değerlendiriyorum..
Bu arada 23 nisanda regl oldum ama diğer günler çok çok az geldi.. anlamadım neden böyle oldu.. ben tedaviden sonra hamile kaldığım için naçizanen derim ki kendi ruh ve beden sağlığınız için işi oluruna bırakmayın
Cok sağol canım benimBen 2 alerjik bebe annesi olarak korkma diyorum canım tabi ilk görünce insan ne olduğunu şaşırıyor ama zamanla alışıyorsun. 23 aylık oğlumda 2.5 aylıkken çıktı hemen katı bir diyet yaptım Acıbadem hastanesinde mahir gülcan a gittik çocuk gastroentrologuydu kakadan tahlil yapıldı alerji çıktı her ay gittiğimde balıktı bakiyattı hepsini kestik en son patates salatalık zeytin yer hale geldim 5.5 aylıkken canıma tak etti Ankara’da Bülent Şekerel e gittik çok araştırdım çok da memnun kaldım hemen herşeyi ye sadece süt ve süt ürünleri yumurtayı 1 ay daha yeme yavaş yavaş açıcaz dedi ilk ben diyeti açtım sonra oğlumda açtık sorun oldukça resim atıyordum yemeye devam yada bırak diyordu . 7 aylıkken oğlum herşeyi yer hale geldi çok şükür şimdiye kadar sorun yaşamadık . Bu oğlumda da 2.5 aylıkken kakada kan gördük 1 ay kestim süt ve yumurtayı ama peşoeşe hamilelik ve iki çocukla yorgunluktan sonra şimdi yavaş yavaş yemeye başladım. Arada kan görüyorum ama 2 gündür yok. Tavsiyem doktora gideceksen iyi bir doktora git ve çok sıkı diyet yapma aynı zamanda da canını sıkma en geç 2 yaşına kadar geçiyor
Canım aklında olsun emzirirken bakla yenmez içindeki bişey bebeklerde bir hastalığa sebep olabiliyormuş fazla tüketmemeye çalış . Süt , tereyağ, paketli gıdalar yoğurtla yapılan tarhana bşey aldığın zaman içeriğine bak bide misafirliğe gidersen yemeklerde yağ olarak ne kullanmış sorarsın bide vitamin kullanıyorsan onunda içeriklerine bak. Ne demek ne istersen sorabilirsinCok sağol canım benimdoktora yazdım takip edelim tekrar olursa haberleşelim yazmış inşallah tekrar etmez bilmiyorum 1 kez olup geçer mi farklı yediğim bakla var sadece.. aslında diyet zor evet ama.korkum su içmeye zaman yokken nasıl yaparım diye yumurta yemiyorum peynir yoğurt dışında süt ürünü var mı ekstrem dikkat etmem gereken tekrar cok teşekkür ederim
kızlar giyim konusunda ben sadece sıfır kollu zıbın giydiriyorum şu an çünkü artık sıcak.Hatta dışarı çıkarttık yarım kollu zıbınla sadece, şort pantolon çorap falan da yok hani nasıl çılgınlık
Yıllaar önce bi ingiltereye gitmiştim hiç unutmam hava18-19 dereceydi ve ben iki kat uzun kollu ile dolaşırken dışardaki İngiliz bebelerini gördüm ben şok sadece kısa kollu ilelerdi kendimden utandım
İşte o gün bir gün bebem olursa ben de böyle yapcam kat kat giydirmeyeceğim salacam demiştim ve an itibariyle başladım
Bence siz de 25 dereceden fazlaysa bebeleri soyun kısa kollu giysinler büyüdüklerinde soğuğa dayanıklı yapıları olsunlar. Annelerimiz bizi kat kat giydirip büyüttüğü için birçoğumuz üşüyen tipleriz şu an. İlkokulda önlüğün altına çorap üstüne pantolon giydirirdi benim annem omg
İçimizdeki evhamlı anneyi bastırın.
Bir de çorap meselesi ben daha sadece dışarda soğuk havaolursa giydircem onun haricinde yok çünkü ayakların çıplak olması gerekiyormuş gelişimi için uzmanlar söylüyor. Ayaktan üşütür soğuk alır falan da şehir efsanesiymiş.
Ben de ücretsiz izin takılıcam bir süre. Sonra da bakıcı bulmam lazım. 2 yaşına gelse ondan sonra ise başlasam diyorum.İnşallah canım, amin. ben de 2 yaşına kadar ben bakarım diyorum maddi bi sıkıntı yaşamazsak, sonra bakıcı tutucam ikisine birden. Zaman çok çabuk geçiyor
Bu arada diyet nasıl gidiyor süte etkisi oldu mu?
Canım çok haklısın soğuk memlekette yaşarsam (insallah) ben de öyle yapmak isterim. Ama ben çok sıcak bir şehirde yaşıyorum ve şu anda sadece zıbın giydirirsem 35-40 derecede çıplak olsa bile bebe çok sıcaklanir. Bu nedenle ben iklime göre hareket ediyorum. Biz mesela bugün zıbın +kısa kol body takildik dışarda. Yani tek başına zıbın da olurdu ama birdenbire soymak istemedim. Yavaş yavaş alışsın. Çünkü biz burada en çok sıcaktan dertliyizkızlar giyim konusunda ben sadece sıfır kollu zıbın giydiriyorum şu an çünkü artık sıcak.Hatta dışarı çıkarttık yarım kollu zıbınla sadece, şort pantolon çorap falan da yok hani nasıl çılgınlık
Yıllaar önce bi ingiltereye gitmiştim hiç unutmam hava18-19 dereceydi ve ben iki kat uzun kollu ile dolaşırken dışardaki İngiliz bebelerini gördüm ben şok sadece kısa kollu ilelerdi kendimden utandım
İşte o gün bir gün bebem olursa ben de böyle yapcam kat kat giydirmeyeceğim salacam demiştim ve an itibariyle başladım
Bence siz de 25 dereceden fazlaysa bebeleri soyun kısa kollu giysinler büyüdüklerinde soğuğa dayanıklı yapıları olsunlar. Annelerimiz bizi kat kat giydirip büyüttüğü için birçoğumuz üşüyen tipleriz şu an. İlkokulda önlüğün altına çorap üstüne pantolon giydirirdi benim annem omg
İçimizdeki evhamlı anneyi bastırın.
Bir de çorap meselesi ben daha sadece dışarda soğuk havaolursa giydircem onun haricinde yok çünkü ayakların çıplak olması gerekiyormuş gelişimi için uzmanlar söylüyor. Ayaktan üşütür soğuk alır falan da şehir efsanesiymiş.
Aynen bakla yenmez ben de bunu duymuştum. Alerji riski yüksekCanım aklında olsun emzirirken bakla yenmez içindeki bişey bebeklerde bir hastalığa sebep olabiliyormuş fazla tüketmemeye çalış . Süt , tereyağ, paketli gıdalar yoğurtla yapılan tarhana bşey aldığın zaman içeriğine bak bide misafirliğe gidersen yemeklerde yağ olarak ne kullanmış sorarsın bide vitamin kullanıyorsan onunda içeriklerine bak. Ne demek ne istersen sorabilirsin