2021 Şubat Anneleri

Amin canım valla herşeyi unutuyorum herhalde b12 de bitti şimdi bütün vitaminlere başlıcam bakalım

Benim annem de nerdeyse bi sene olmamış
Bakalım hayırlısı ben ne zaman olucam
Ben ilk oğlumda Haziran’da Doğum yaptım bi sonraki Nisa’n adet oldum ondan sonra da hamile kalmışım süt de korumadı emziriyordum da sen kendine dikkat et

Benimki oyuncak tutuyor ama çok uzun süreli değil. Tutup ağzına götürüp bi süre sallıyor sonra bırakıyor.

Benimki oyuncak tutuyor ama çok uzun süreli değil. Tutup ağzına götürüp bi süre sallıyor sonra bırakıyor.

Erken doğdu diye tereddütlerim var gelisimi konusunda benimde o yüzden yaşıtları ne yapiyor merak ediyorum. Bizimki de kisa sureli tut birak yapar ama agzina goturmuyor suanda daha bakalim 1 buçuk aylik bebek diye bakiyo doktorlarda biraz daha bekleyeyim

Kızlar doğum sonrası nasil uzattıniz raporu ya bende alayım süre ne kadar uzarsa o kadar iyi?

Nasil aldn cnm ne soyledin yani? Devletmi verdi ozelmi?
Doğum yaptığım hastanede başka bir kadın doğumcuya gittim. Özel. Kendi hekimim izne ayrıldı. Yoksa ona giderdim. Ben sağlık çalışayım. Covid yoğun bakımda çalışıyorum. Çocuğu bırakacak kimsem yok ve eşim geceli gündüzlü çalışıyor, nerdeyse evde hiç duramıyor. Derdini anlatınca verirler zaten. İlk rapor çok sorun oluşturmaz.

Hadi yaa ben şimdi iyice tedirgin oldum peki bu süt koruma mevzsu falan

Doğum sonrası adet olan var mııı
Benim 1 nisan da lohusalığım bitti ama 13 gün daha leke gelmeyr devam etmişti
Daha da gelen giden olmadı
Eğer bebek hiç mama almıyorsa gün içinde sık sık emiyorsa(2-3 saatte bir) salgıladığımız prolaktin nedeniyle koruma yapar ama bu koruma %100 değildir buna güvenilmez.
Genelde hemen olunmuyormuş zaten süt korır diyolar ama bellide olmuyor işte
S
Erken doğsa da hızlı gelişir yaşıtlarına yetişir o maşallah
Anaa kız herkes olmuş yaa maşallah beni gebelik tetsine doğru itekliyorsunuz
Evde bi tane ovulasyın kalmıştı taa geçen senden onu mu yapsam
Ben de daha olmadım. 15 şubat doğum. Mama hiç vermedim bebeğe sürekli emiyo o yüzden adet biraz geç olurum ben. Hamilelik şüphem yok daha ilişki yaşamadık. Hamilelikte de yaşamamıştık senesi geliyor

Onu bende merak ediyorum haceri, biz ozelden de yazismistik onunla, cvp yazmadu son msja iyilerdir ins,

Anladım cok teşekkür ederim

Hiç gelmedi o kızlar baya etiketledi falan ama uğramadı. Bence hem şoktan hem lohusalıktan hem de ilk bebek şaşkınlığından vakit bulamamıştır
Devletteki psikiyatridenmi almistin benimkiler de 2 tane biraz daha ertelemek istiyorum açıkçasi
Maalesef. Özelden almıştım onda bile kuzenim hemşireydi doktorla görüşüp öyle ayarlarmışlardı. Kamudaysan belki idari izinler uzar.
Bir de Facebook da bir gruba üyeyim orda bir anne müdürüyle konuşmuş. 4 ay yarım gün olan süt iznini 2 ay gelmemek şeklinde kullanacakmış. Kanunda yeri yok ama müdür insiyatif göstermiş sanırım

Biz de aynıyız. Ben mamada veriyorum ona bağlıyordum ama sanırım normal.

Anaa kız herkes olmuş yaa maşallah beni gebelik tetsine doğru itekliyorsunuz
Evde bi tane ovulasyın kalmıştı taa geçen senden onu mu yapsam
Benim işten arkadaşım ilk bebeğini emziriyordu hiç regl olmadı. Bebeği 1 yaşındaydı sağlıkocağı demiş lütfen gel bir kere kan ver bak hiç kan değerlerin yok elimizde biz sıkıntı yaşarız. O da ayıp olmasın diye kan vermiş unutmuşta gidip öğrenmeyi. Onlar arayıp yaklaşık 3 aylık gebesin demiş hastaneye gittiğinde cinsiyetini öğrenmişti. Yani regl olacakken yumurtlayıp döllenebilir. O da aktif emziren hiç mama vermeyen bir anneydi. Yanında annesi olmasına rağmen çok zorlandı. Dikkat et bence. Çünkü rahim 2 yılda ancak toparlanıyor tabi annelerin toparlanması bence 5 yılı buluyor bu 5 yıl olan ben

Kamuda değilim malesef sehirler arası seyahatim oluyor sık sık iş gereği suanda iki bebeğimde cok küçük o yüzden biraz daha uzatilsa süper olur benim icin o sirada belki covit azalir is seklim bana gore ayarlanir. Ozelde bi sansimi deniyeyim o halde heyet raporu veren bi ozel hastahane olmasi lazim dimi

2 bebek seninki çok zor tabi Allah kolaylık versin bir de prematüreler. Zaten sistem yanlış. İlk 6 ay sadece annesütü deyip 3 aylık işe başla deniliyor. Rapor bir hak değil ama mecburiyet yani. Dene bence zaten lohusalık depresyonunu sonuna kadar yaşıyoruz. Doktor bana orda şey demişti sana herşey dokunuyor eşin bile, bebeğime yetemiyorum hissi var, keyif almıyorsun birşeyden falan dedi ki hepsi mevcuttu daha da kötüydüm.
İnş alabilirsin

Kesinlikle cok haklısın herkes icin cok zor bu işe dönme durumu. Zaten uykusuzluk yetememe duygusu surekli aglama hallerim var esimle kavga halindeyiz ailemin yanına gittim 18 gün biraz oyle iyi geldi bebegi bile sevemiyodum ogluma haksizlik kiskanir felan diye daha yeni yeni isiniyorum kizima hic esimi gormesem bile aramam yani belki rapor sonrası bile devam edebilirim yine psikiyatriye destek almaya ihtiyacim var aslinda.
Perşembe gününe özelde aldım randevu uzman bir psikiyatriye bakalım artık sagol cnm

Sen de saol cnm. Bu söylediklerin aynen doktorun tanımlamasında vardı. Verir bence. Alırsan söyle bize de. Belki yine alırım çalışma izin durumuma göre

Kızlar doğum sonrası nasil uzattıniz raporu ya bende alayım süre ne kadar uzarsa o kadar iyi?
Heyet raporu değil de 10günlük rapor için nuran hanımla konuşmuştum. Tamam demişti. Şimdi 17 mayısa kadar idari izinliyim. 17sinde ona gidip rapor alıcam izinli değilse, yoksa göz doktoruna, olmadı ortapediye Centralda bi kadın doğumcu arkadaşıma 24 32 arası heyet verdi. Bi rahatsızlığı yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…