2021 Şubat Anneleri

Çok geçmiş olsun Ben de 2 hafta kadar önce oldum kafamı kaldıramıyordum. Ama sırayla olduk önce eşim sonra ben en sonda bebiş sanırım ama o hafif geçirdi herhalde
Ben ateş düşürücü için parol kullandım bir de öksürük vs yoktu burnum çok akıyordu başım ağrıyordu sinüsler doldukça, arada üşüme geliyordu falan boğaz ağrısı için hemen zencefil içmiştim.
Bir de doktor bu sebeplerden rden dokayı iburamin zero ve otrivine burun spreyi vermişti bana.
Burnunu ne kadar açık tutabilirsen o kadar çabuk toparlıyorsun.

Kesinlikle dediğin gibi en azından sosylaşıp kafanı dağıtıyorsun. Benimki günün yarısında oturuyo ve epi topu doğumdan sonra 15 gün evde kaldı. Ben işe gidiyorum, yok arkadaşlarım gece benmde kalkmamı garipsiyorlar diyordu. Arkadaş dediği de kesin annesidir! i. Hayır zaten terketme kararı almışsın çocuğa bakacağın günler sayılı onda da söyleniyorsun ya pes! Bir de meme reddi yaşadığımız dönem .süt sağmaktan helak olıyordum sağıp eline veriyordım içirsin diye ben sağmaya devam.babalık ne kdr kolay iş ona bile gelmiyorlar.. bu ulvi görev niye bize verilmiş belli

Çok tatlı doktorumuz bu 2.dr um ya laf söyletmem belki bir sonraki randevumuz da söyler diye umuyorum ya da ben sorarım. Hani böyle fotoğraflarda bazılarının gözü kırmızı çıkar ya. O işte. "Bu test bebeklerin görme ekseni boyunca herhangi bir kornea bozukluğu, katarakt varlığı, retina bozukluğu veya nadir bir tür göz tümörü olan retinoblastom şüphesini ekarte etmek için uygulanır."
Evet baktım cnm 6 aya kadar yapılması gerekiyor 1 yaşta tekrar yapılmalıymış.
Devlet kalabalık değil miydi? Pandemiden dolayı hiç yanaşasım gelmiyor,özeller bile bu kadar kalabalıkken. Ama baya da masraflı oluyor böyle malum dul bir kadın olacağım için dikkat etmem gerekiyor..

Çok teşekkür ederim canım bebeğe de bulaştı malesef ona serum fizyolojik yapıyorum sürekli kendime de tuzlu su falan ben de bugün parol içtim

Aynen ya evin içindeyiz bunaldık anlamıyolar. Vakalar çok arttı eşim avmde çalışıyo o yüzden o kendini odaya kapatıyor bir haftafır. Evde maskeyle geziyo o da ihtiyaçları için odadan çıktığında yani. O yüzden bebeğin bakımı full bende

Hmm uykusuzluktan kafayı yrdim aldık bakalım hamağı inşallahhh işe yarar

Kızlar sol göğsümden bir damla bile süt gelmiyor. Tamemen kesildi. Doktora gitsem bir şey önerir mi?

Kızlar sol göğsümden bir damla bile süt gelmiyor. Tamemen kesildi. Doktora gitsem bir şey önerir mi?
Benim de sağ göğsüm öyle olmuştu hala da az geliyo bol bol emzirmeye çalış sağmaya çalış çok uyarı ver o memeye ve momstok çayı almanı öneririm ben öyle öyle aştım hala az ama geliyo sonuçta

Canım ben sana önermiştim ilk doğum yaptığın sıralarda. Hamakta devamlı sallayarak en azından karnımı doyuruyordum ilk oğlumda. Bizimkisi herhangi bir markaydı ama çok işime yaradı

Eklentiler

• D672FB73-46AB-4EAC-97D5-85C0AB7B4C42.png
    457,5 KB · Görüntüleme: 24
Evet ya benimki de fışkırtarak yapıyor. Bezi değiştirirken denk geldiyse üstüme kadar sıçradığı oldu. Doktora biz sorsak bunu, evhamlı anne olur adımız

Kızlar ön süt fazla içince köpüklü kaka oluyor yazmıştım ya ben uzun zamandır tek meme veriyorum. Gece üst üste aynı memeyi verdim diğerini unuttum. E haliyle şişti sertleşti şimdi sağıyorum ama inanılmaz açık renk süt geliyo yani yağlı süt benim daha sonra geliyo sanırım şekerli sütüm fazla bu yüzden de fazla laktoz tüketmiş oluyor bebeğim ve gaz, huzursuzlul, ıkınma halinde hep. Bundan sonra ön sütü azıcık sağıp öyle emzirmeye çalışıcam. Ön sütleri dolaba atarım ama çok doyurucu olmaz ama ziyan olmasından iyidir

Momstokın mayasını aldım onu içiyorum 2 haftadır. Günde 6 tablet. Aralarda da rezene çayı içiyorum düzenli olmasa da. Çayını da alayım o zaman

klbkbr canım meme reddi nasıl basladi size ne kadar surdu sagdıgın zaman biberonla veriyorsun tekrar memeye donusu nasıl oldu anlatır mısın

Benim de sağ göğsümden daha az geliyordu süt başlarda. Neredeyse 1 ay önce 2,5 yaşındaki yeğenimi emzirdim nasıl vakumladıysa hep o göğüs doluyor ve sertleşiyor kısa sürede
Bir de farkettim ki bu ay bebek geçen aydan daha fazla kilo aldı anne +bebek şeklinde evde tartılmamıza göre ama esas sonucu göreceğiz ay sonunda kontrolünde tartılınca

klbkbr Carpediemssss sonundaoldu Allah eşlerinize akıl fikir ve önce merhamet ihsan etsin şu mübarek Ramazan günü
Gerçekten erkekleri anlamak zor hele Türk erkekleri ne vicdansız! Bedavadan evlat sahibi olmak istiyorlar ohh ne ala memleket
anne yorulunca kızıyor adam yorulmayınca çocuğa sinirlenmiyor da sonra çocuğun annesi ile ilişkisi zedeleniyor ama baba göklerde..empati yetenekleri kadınlardan çok az olduğundan gerçekten erkek çocuklarının eğitilmesi lazım

Oruç tutuyor musunuz kızlar ben tutuyorum şükür mama da verdiğim için tabi yoksa sütüm yetmezdi
Ben tutuyorum ama arada dinlenme için tutmayacağım ya da sahura kalkamazsak kesinlikle tutmayacağım. İlk üç gün bir sorun yaşamadım (hatta bebeğin içemediği sütümü sağdım bile) bebek gayet emdi uyudu her zamanki gibi.
Ha keza bu gece bebek uyandığında (alarmlara herhalde o uyandı ) biz uyandık o sırada da ezan okunmaya başladı Eşim bir hurma ye bari dedi dedim bebekle bir hurma olmaz bugün niyetli değilim
Zaten normalde de regl döneminde 7-8 gün ara olacaktı o yüzden ne kadar tutabilirsem kârdır

Hiç dara gelemiyorlar:) sanki biz her gün fink atıyoruz dışarıda. Bir de baktıklarında iyi bakabilseler keşke ya Allah neden bunlara doğurganlık vermemiş ben anlıyorum dün oğlumu uyuttu bizim yatağın ayak kısmına en uca yatırmış. Bebek bu her an dönebilir belli olmaz tepinip bile düşer nasıl akıl edemezsin dedim. Sonra küsmeler kendini ağırdan almalar. Sanırsın onca kahrı çeken bunlar, bi tripler...

T yok cnm ne beyinsizliği uyanıklar bir de benciller Allah bildiği gibi yapsın ya böyle anneleri üzen kocaları!
Oturup arkadaşlarına mı anlatıyormuş! Sanki tek başına yaptın çocuğu. Çalışıp para getirirken hayat müşterek ev işi çocuk falan olunca kadının işi! Allah ıslah etsin hepsini ya çok sinirliyim ben. Sürekli hesap kitap yapıyorum çocuğun okul işini düşünüyorum falan. Cesaretim gelince basıp gidicem. Ona hediye olur gerçi çoluk yok çocuk yok sorumluluk yok. Bizim gibi çocuğa meraklanmaz özlemez yürekleri sızlamaz onların
Hmm uykusuzluktan kafayı yrdim aldık bakalım hamağı inşallahhh işe yarar
Haha benim de hafıza gidip geliyor cnm inş işe yarar ya. Bu Arada ben senin minnoşu oğlan sanmıştım. oğlanlar arsız oluyor da kızmış

Canım ben sana önermiştim ilk doğum yaptığın sıralarda. Hamakta devamlı sallayarak en azından karnımı doyuruyordum ilk oğlumda. Bizimkisi herhangi bir markaydı ama çok işime yaradı
Bizim oğlan kesinlikle sallanmayı sevmiyor daha çok bağırarak ağlıyor öyle olunca onun favorisi kucak Zorda kalınca kucağıma alıyorum öyle yiyoruz biz de ama birşey hazırlamak zor oluyor o zaman da tek başıma isem sling yardımıma koşuyor
ben sağdığımda aynı senin dediğin gibi oluyor ama ekstra gaz olmuyor şükür belki bebeğin laktoza karşı toleransı ile alakalıdır bilemedim. Ama ilk 30cc falan dddiğin gibi sonra tekrar sarılaşıyor süt ama ilk zamanlardaki gibi değil tabi ki.
Bir de sütün içeriği çocuğun ihtiyacına göre değişiyor, mesela bebek hasta ise vücut ona göre sütü üretmeye başlıyor takılma yavrum o kadar

Sling almayı ben de düşündüm ama emin değilim duracağından,sıkı durmaktan hoşlanmıyor.kollarını kapattırmıyor. Kafasının arkası düz olmasın diye arkasına destekle yan yatırıyordum artık ona da gelemiyor beyefendi. Severken yüzüne çok yakınsak bile mızırdanıyor istemiyor

Kız ama nasıl kız tam terörist adamı suya götürür susuz getirir cadoloz çok ağlak değil ama cazgır bağırıyor konuşuyo gülerek adamın içini eritiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…