Çok geçmiş olsunKızlar selam nasılsınız ben nezle oldum ölüyorum nezledrn resmen başımı kolumu kaldıracak halim yokken 2 çocuk çok zormuş gerçekten 2 doktora sordum nezleyim ne kullanabilirim diye biri bir şey onermedi diğeri minoset tablet önerdi sizin bir fikriniz var mı arkadaşlar
Kesinlikle dediğin gibi en azından sosylaşıp kafanı dağıtıyorsun. Benimki günün yarısında oturuyo ve epi topu doğumdan sonra 15 gün evde kaldı. Ben işe gidiyorum, yok arkadaşlarım gece benmde kalkmamı garipsiyorlar diyordu. Arkadaş dediği de kesin annesidir! iCnm altını bağladığımız bezi kastettim. Hani memnun kalmazsan iade edip bezini falan alırsın e bebekten
Ben de çalışıyorum İnan işte dinlenmiş bile oluyoruz. Şimdi işe gitsek çayımız kahvemiz sıcak içilir tuvalete rahat gideriz iki arkadaş görüp kafa dağıtırız. Bebek bakmak çok farklı yani
Refle testi neymiş ilk kez duydum :) senin dr da arklı testler yapıp klasik testleri yapmamasıvalla ben özelde kalçayı çektirenedim devlette şipşak halletim ordaki muayene eden dr göze git dedi sistemden açtım dedi bende beklemiyordum açıkcası göz muayenesi:) belli bi ayı yok sanırım gözün.. ama 1 yaşında oluyomuş göz ona kesin gel dedi
Çok teşekkür ederim canım bebeğe de bulaştı malesef ona serum fizyolojik yapıyorum sürekli kendime de tuzlu su falan ben de bugün parol içtimÇok geçmiş olsunBen de 2 hafta kadar önce oldum kafamı kaldıramıyordum. Ama sırayla olduk önce eşim sonra ben en sonda bebiş sanırım ama o hafif geçirdi herhalde
Ben ateş düşürücü için parol kullandım bir de öksürük vs yoktu burnum çok akıyordu başım ağrıyordu sinüsler doldukça, arada üşüme geliyordu falan boğaz ağrısı için hemen zencefil içmiştim.
Bir de doktor bu sebeplerden rden dokayı iburamin zero ve otrivine burun spreyi vermişti bana.
Burnunu ne kadar açık tutabilirsen o kadar çabuk toparlıyorsun.
Aynen ya evin içindeyiz bunaldık anlamıyolar. Vakalar çok arttı eşim avmde çalışıyo o yüzden o kendini odaya kapatıyor bir haftafır. Evde maskeyle geziyo o da ihtiyaçları için odadan çıktığında yani. O yüzden bebeğin bakımı full bendeYalnız degilsin cnm benimki de öyle kordonlarımi baglaticam sadece kendini dusunuyor beyefendi memur falan olsaydım coktaaan kapının önüne koymuştum sabrediyorim bugün ben de patladım akşam oldu sırf çocuğa bakmamak için evden gitti ya bu kadar olmaz neymiş havasız kalmış zıkkım olsun senin aldığın hava ben napayım iki aydır evdeyim beyinsiz olunca insan böyle oluyor demek ki
Hmm uykusuzluktan kafayı yrdimCnm altını bağladığımız bezi kastettim. Hani memnun kalmazsan iade edip bezini falan alırsın e bebekten
Ben de çalışıyorum İnan işte dinlenmiş bile oluyoruz. Şimdi işe gitsek çayımız kahvemiz sıcak içilir tuvalete rahat gideriz iki arkadaş görüp kafa dağıtırız. Bebek bakmak çok farklı yani
Bence doktor değilde bir emzirme danışmanından yardım alın daha faydalı olurKızlar sol göğsümden bir damla bile süt gelmiyor. Tamemen kesildi. Doktora gitsem bir şey önerir mi?
Benim de sağ göğsüm öyle olmuştu hala da az geliyo bol bol emzirmeye çalış sağmaya çalış çok uyarı ver o memeye ve momstok çayı almanı öneririm ben öyle öyle aştım hala az ama geliyo sonuçtaKızlar sol göğsümden bir damla bile süt gelmiyor. Tamemen kesildi. Doktora gitsem bir şey önerir mi?
Canım ben sana önermiştim ilk doğum yaptığın sıralarda. Hamakta devamlı sallayarak en azından karnımı doyuruyordum ilk oğlumda. Bizimkisi herhangi bir markaydı ama çok işime yaradıKızlar şimdi benim minik haydutu biliyosunuz hiç uyumuyor. Artık ben de hal de psikoloji de kalmadı sürekli bağırıyorum çocuğa istemsiz sürekli ağlıyorum. İki gündür battaniyede sallayınca rahatlıyor bu battaniye gibi aynı konforu veren hamaklar varmış. Kullanan memnun olan önerecek olan var mı ?
Evet ya benimki de fışkırtarak yapıyor. Bezi değiştirirken denk geldiyse üstüme kadar sıçradığı oldu. Doktora biz sorsak bunu, evhamlı anne olur adımızBende doktoru anlamadım kendine iş arıyor galiba yeni doğanların çoğu fışkırtarak yapar kaka ! Gaz olur,on süt fazla almış olur hadi en kötü alerji olur. İnsanları neden korkutuyor ki?madem öyle soyleseymis şüphesini
Momstokın mayasını aldım onu içiyorum 2 haftadır. Günde 6 tablet. Aralarda da rezene çayı içiyorum düzenli olmasa da. Çayını da alayım o zamanBenim de sağ göğsüm öyle olmuştu hala da az geliyo bol bol emzirmeye çalış sağmaya çalış çok uyarı ver o memeye ve momstok çayı almanı öneririm ben öyle öyle aştım hala az ama geliyo sonuçta
Kesinlikle dediğin gibi en azından sosylaşıp kafanı dağıtıyorsun. Benimki günün yarısında oturuyo ve epi topu doğumdan sonra 15 gün evde kaldı. Ben işe gidiyorum, yok arkadaşlarım gece benmde kalkmamı garipsiyorlar diyordu. Arkadaş dediği de kesin annesidir! i. Hayır zaten terketme kararı almışsın çocuğa bakacağın günler sayılı onda da söyleniyorsun ya pes! Bir de meme reddi yaşadığımız dönem .süt sağmaktan helak olıyordum sağıp eline veriyordım içirsin diye ben sağmaya devam. babalık ne kdr kolay iş ona bile gelmiyorlar.. bu ulvi görev niye bize verilmiş belli
Çok tatlı doktorumuz bu 2.dr um ya laf söyletmem belki bir sonraki randevumuz da söyler diye umuyorum ya da ben sorarım. Hani böyle fotoğraflarda bazılarının gözü kırmızı çıkar ya. O işte. "Bu test bebeklerin görme ekseni boyunca herhangi bir kornea bozukluğu, katarakt varlığı, retina bozukluğu veya nadir bir tür göz tümörü olan retinoblastom şüphesini ekarte etmek için uygulanır."
Evet baktım cnm 6 aya kadar yapılması gerekiyor 1 yaşta tekrar yapılmalıymış.
Devlet kalabalık değil miydi? Pandemiden dolayı hiç yanaşasım gelmiyor,özeller bile bu kadar kalabalıkken. Ama baya da masraflı oluyor böylemalum dul bir kadın olacağım için dikkat etmem gerekiyor..
Allah korusun ya. Zaten en ufak şeyde insan bir sürü endişe düşüyor. Şimdi rahatladı demi bebiş?çok geçmiş olsun bu AradaSanırım buldım neyi kastettiğini 5000 de 1 demişti, manyak kadın sinirimi bozdu
Benim de sağ göğsümden daha az geliyordu süt başlarda. Neredeyse 1 ay önce 2,5 yaşındaki yeğenimi emzirdim nasıl vakumladıysa hep o göğüs doluyor ve sertleşiyor kısa süredeBenim de sağ göğsüm öyle olmuştu hala da az geliyo bol bol emzirmeye çalış sağmaya çalış çok uyarı ver o memeye ve momstok çayı almanı öneririm ben öyle öyle aştım hala az ama geliyo sonuçta
Ben tutuyorum ama arada dinlenme için tutmayacağım ya da sahura kalkamazsak kesinlikle tutmayacağım. İlk üç gün bir sorun yaşamadım (hatta bebeğin içemediği sütümü sağdım bile) bebek gayet emdi uyudu her zamanki gibi.Oruç tutuyor musunuz kızlar ben tutuyorum şükür mama da verdiğim için tabi yoksa sütüm yetmezdi
Hiç dara gelemiyorlar:) sanki biz her gün fink atıyoruz dışarıda. Bir de baktıklarında iyi bakabilseler keşke ya Allah neden bunlara doğurganlık vermemiş ben anlıyorumYalnız degilsin cnm benimki de öyle kordonlarımi baglaticam sadece kendini dusunuyor beyefendi memur falan olsaydım coktaaan kapının önüne koymuştum sabrediyorim bugün ben de patladım akşam oldu sırf çocuğa bakmamak için evden gitti ya bu kadar olmaz neymiş havasız kalmış zıkkım olsun senin aldığın hava ben napayım iki aydır evdeyim beyinsiz olunca insan böyle oluyor demek ki
T yok cnm ne beyinsizliği uyanıklar bir de benciller Allah bildiği gibi yapsın ya böyle anneleri üzen kocaları!Yalnız degilsin cnm benimki de öyle kordonlarımi baglaticam sadece kendini dusunuyor beyefendi memur falan olsaydım coktaaan kapının önüne koymuştum sabrediyorim bugün ben de patladım akşam oldu sırf çocuğa bakmamak için evden gitti ya bu kadar olmaz neymiş havasız kalmış zıkkım olsun senin aldığın hava ben napayım iki aydır evdeyim beyinsiz olunca insan böyle oluyor demek ki
Oturup arkadaşlarına mı anlatıyormuş! Sanki tek başına yaptın çocuğu. Çalışıp para getirirken hayat müşterek ev işi çocuk falan olunca kadının işi! Allah ıslah etsin hepsini ya çok sinirliyim ben. Sürekli hesap kitap yapıyorum çocuğun okul işini düşünüyorum falan. Cesaretim gelince basıp gidicem. Ona hediye olur gerçi çoluk yok çocuk yok sorumluluk yok. Bizim gibi çocuğa meraklanmaz özlemez yürekleri sızlamaz onlarınKesinlikle dediğin gibi en azından sosylaşıp kafanı dağıtıyorsun. Benimki günün yarısında oturuyo ve epi topu doğumdan sonra 15 gün evde kaldı. Ben işe gidiyorum, yok arkadaşlarım gece benmde kalkmamı garipsiyorlar diyordu. Arkadaş dediği de kesin annesidir! i. Hayır zaten terketme kararı almışsın çocuğa bakacağın günler sayılı onda da söyleniyorsun ya pes! Bir de meme reddi yaşadığımız dönem .süt sağmaktan helak olıyordum sağıp eline veriyordım içirsin diye ben sağmaya devam. babalık ne kdr kolay iş ona bile gelmiyorlar.. bu ulvi görev niye bize verilmiş belli
Çok tatlı doktorumuz bu 2.dr um ya laf söyletmem belki bir sonraki randevumuz da söyler diye umuyorum ya da ben sorarım. Hani böyle fotoğraflarda bazılarının gözü kırmızı çıkar ya. O işte. "Bu test bebeklerin görme ekseni boyunca herhangi bir kornea bozukluğu, katarakt varlığı, retina bozukluğu veya nadir bir tür göz tümörü olan retinoblastom şüphesini ekarte etmek için uygulanır."
Evet baktım cnm 6 aya kadar yapılması gerekiyor 1 yaşta tekrar yapılmalıymış.
Devlet kalabalık değil miydi? Pandemiden dolayı hiç yanaşasım gelmiyor,özeller bile bu kadar kalabalıkken. Ama baya da masraflı oluyor böylemalum dul bir kadın olacağım için dikkat etmem gerekiyor..
Haha benim de hafıza gidip geliyor cnmHmm uykusuzluktan kafayı yrdimaldık bakalım hamağı inşallahhh işe yarar
Bizim oğlan kesinlikle sallanmayı sevmiyor daha çok bağırarak ağlıyor öyle olunca onun favorisi kucakCanım ben sana önermiştim ilk doğum yaptığın sıralarda. Hamakta devamlı sallayarak en azından karnımı doyuruyordum ilk oğlumda. Bizimkisi herhangi bir markaydı ama çok işime yaradı
ben sağdığımda aynı senin dediğin gibi oluyor ama ekstra gaz olmuyor şükür belki bebeğin laktoza karşı toleransı ile alakalıdır bilemedim. Ama ilk 30cc falan dddiğin gibi sonra tekrar sarılaşıyor süt ama ilk zamanlardaki gibi değil tabi ki.Kızlar ön süt fazla içince köpüklü kaka oluyor yazmıştım ya ben uzun zamandır tek meme veriyorum. Gece üst üste aynı memeyi verdim diğerini unuttum. E haliyle şişti sertleşti şimdi sağıyorum ama inanılmaz açık renk süt geliyo yani yağlı süt benim daha sonra geliyo sanırım şekerli sütüm fazla bu yüzden de fazla laktoz tüketmiş oluyor bebeğim ve gaz, huzursuzlul, ıkınma halinde hep. Bundan sonra ön sütü azıcık sağıp öyle emzirmeye çalışıcam. Ön sütleri dolaba atarım ama çok doyurucu olmaz ama ziyan olmasından iyidir
Sling almayı ben de düşündüm ama emin değilim duracağından,sıkı durmaktan hoşlanmıyor.kollarını kapattırmıyor. Kafasının arkası düz olmasın diye arkasına destekle yan yatırıyordum artık ona da gelemiyor beyefendi. Severken yüzüne çok yakınsak bile mızırdanıyor istemiyorBizim oğlan kesinlikle sallanmayı sevmiyor daha çok bağırarak ağlıyor öyle olunca onun favorisi kucakZorda kalınca kucağıma alıyorum öyle yiyoruz biz de ama birşey hazırlamak zor oluyor o zaman da tek başıma isem sling yardımıma koşuyor
ben sağdığımda aynı senin dediğin gibi oluyor ama ekstra gaz olmuyor şükür belki bebeğin laktoza karşı toleransı ile alakalıdır bilemedim. Ama ilk 30cc falan dddiğin gibi sonra tekrar sarılaşıyor süt ama ilk zamanlardaki gibi değil tabi ki.
Bir de sütün içeriği çocuğun ihtiyacına göre değişiyor, mesela bebek hasta ise vücut ona göre sütü üretmeye başlıyor takılma yavrum o kadar
Kız ama nasıl kız tam teröristT yok cnm ne beyinsizliği uyanıklar bir de benciller Allah bildiği gibi yapsın ya böyle anneleri üzen kocaları!
Oturup arkadaşlarına mı anlatıyormuş! Sanki tek başına yaptın çocuğu. Çalışıp para getirirken hayat müşterek ev işi çocuk falan olunca kadının işi! Allah ıslah etsin hepsini ya çok sinirliyim ben. Sürekli hesap kitap yapıyorum çocuğun okul işini düşünüyorum falan. Cesaretim gelince basıp gidicem. Ona hediye olur gerçi çoluk yok çocuk yok sorumluluk yok. Bizim gibi çocuğa meraklanmaz özlemez yürekleri sızlamaz onların
Haha benim de hafıza gidip geliyor cnminş işe yarar ya. Bu Arada ben senin minnoşu oğlan sanmıştım. oğlanlar arsız oluyor da kızmış